Stadsparken Amsterdam

Net als iedere andere grote stad, heeft ook Amsterdam een aantal stadsparken waar de inwoners, maar ook bezoekers, even kunnen ontvluchten aan het drukke dagelijks leven. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet voor uw volgende uitstapje in Amsterdam.

Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als [...] Vondelpark verder lezen.

Amstelpark

Amstelpark Amsterdam Gebouwd voor de Floriade van 1971, is het Amstelpark vandaag de dag nog steeds een heerlijke plek om te wandelen en van de natuur te genieten. Dankzij de ligging van het stadspark buiten de ring van Amsterdam en vlakbij de Amstel heeft u hier helemaal [...] Amstelpark verder lezen.

Sarphatipark

Sarphatipark in Amsterdam Het Sarphatipark vlakbij de Albert Cuyp in de Pijp wordt ook veelvuldig bezocht in de zomer dankzij de ruime grasvelden en het verkoelende water. Aanzienlijk kleiner dan het Vondelpark is het wat minder druk, dus misschien nog wel lekkerder om even te wandelen. Op de [...] Sarphatipark verder lezen.

Westerpark

Westerpark in Amsterdam Het Westerpark in Amsterdam is waarschijnlijk meer bekend om de Westergasfabriek dan om het park zelf, maar laat dit u er niet van weerhouden om er met mooi weer naar toe te gaan. Sterker nog, het voegt naast de groene grasvelden, vijvers en fonteinen een [...] Westerpark verder lezen.