Toeristische attracties Nederland

Toeristische attracties in Nederland die een uitje waard zijnEen handig overzicht van toeristische attracties in Nederland. Dat deels verklaart waarom er de afgelopen jaren meer dan 10 miljoen buitenlandse toeristen per jaar naar ons land kwamen.

De toeristische attracties, plaatsen en vele bezienswaardigheden zoals o.a. molens en oude dorpen zijn natuurlijk ook voor Nederlanders leuk om te bezoeken.

Volg ook eens de gevarieerde route langs toeristische trekpleisters! Veel reisplezier gewenst!

Toeristische plaatsen Trekpleisters Molens Oorlogsmonumenten

Toeristische plekken in Nederland

Zoals u al kunt lezen op onze website, hebben steden zoals o.a. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag veel te bieden tijdens een dagje uit. Ook de coffeeshops in Nederland oefenen aantrekkingskracht uit op vele toeristen. Maar de populaire toeristische plekken zijn juist veel kleiner van formaat en hebben hun roem te danken aan cultuur en gewoontes die heel typisch zijn voor Nederland.

Centrum Alkmaar

Toeristisch Alkmaar De reden dat Alkmaar voor veel toeristen een must is, komt o.a. door de Kaasmarkt die er al eeuwenlang tot de vaste tradities behoort In de periode tussen april en september wordt deze markt nog iedere vrijdag georganiseerd. En kunt u dus getuige zijn van [...] Centrum Alkmaar verder lezen.

Gouda

Toeristisch Gouda Dankzij de 330 rijksmonumenten in de stad Gouda, behoort ook deze stad tot het rijtje populaire toeristische plaatsen. Specifiek de Goudse kaas heeft internationaal zoveel naam verworven dat toeristen uit de hele wereld ook hier naar de wekelijkse kaasmarkt komen van juni tot augustus. Andere [...] Gouda verder lezen.

Volendam

Het traditionele dorp Volendam Wie kent er niet de vele volkszangers zoals Piet Veerman, Jan Smit en Nick en Simon die het plaatsje Volendam nadrukkelijk op de kaart hebben gezet. Juist het overdadig toeristische karakter en de vele bezienswaardigheden van Volendam maakt het een leuk uitje in Nederland! Op [...] Volendam verder lezen.

Ook molens behoren tot typisch Nederlandse attracties

In het rijtje van typisch Nederlandse attracties komen altijd Nederlandse molens voor. En als invulling voor een dagje weg in Nederland zijn de Kinderdijkse molens en de molens op de Zaanse Schans ook zeker aanraders!

Kinderdijk

Kinderdijk Rotterdam Wat te doen bij Kinderdijk? De Kinderdijkse molens zijn een toeristische attractie die u niet gemist wilt hebben. 19 molens die op de Werelderfgoedlijst staan! En die plek hebben ze verdiend dankzij de traditionele rol van het malen van het water uit de polder naar [...] Kinderdijk verder lezen.

Zaanse Schans

Zaanse Schans molens De Zaanse Schans is natuurlijk een toeristische attractie voor een dagje weg die iedereen een keer gezien moet hebben. Van houtzaagmolens tot meelmolens, een oliemolen en een verfmolen staan dan ook voor u klaar. De mosterd- en specerijenmolen de Huisman biedt daarnaast een uniek kijkje [...] Zaanse Schans verder lezen.

Oorlogsmonumenten als bezienswaardigheid

Ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog zijn er in Nederland diverse monumenten te bezichtigen. Drie daarvan zijn voor veel toeristen een reden om een bezoekje te maken. Het gaat om de kampen die tijdens de oorlog in Nederland hebben bestaan en waarvan de overblijfselen en diverse exposities nog te bezoeken zijn, Westerbork, Kamp Amersfoort en Kamp Vught.

Kamp Amersfoort

Kamp Amersfoort Bij Kamp Amersfoort zijn nog vele monumenten te bezichtigen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Dit doet u tijdens een rondwandeling door het gebied waar 10.000den gevangenen door de Duitse politie werden vastgehouden. Met behulp van informatiebordjes ontdekt u per locatie welke geschiedenis er achter [...] Kamp Amersfoort verder lezen.

Kamp Vught

Kamp Vught Het Kamp Vught is een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog op 25 minuten afstand van Den Bosch. De resten van het crematorium zijn de voornaamste overblijfselen. En geven tijdens een uitstapje naar Kamp Vught een indruk van de geschiedenis die hier heeft plaatsgevonden. O.a. [...] Kamp Vught verder lezen.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork In Hooghalen in Drenthe treffen we kamp Westerbork aan, waar jaarlijks meer dan honderdduizend mensen komen voor een antwoord op de vraag 'Wat is hier gebeurd'. Als herinnering aan de 102.000 omgekomen gevangen die niet terug zijn gekomen na een vertrek vanaf het doorgangskamp is [...] Kamp Westerbork verder lezen.

Typisch Nederlandse toeristische attracties

Het koningshuis, tulpen en het water zijn natuurlijk 3 dingen die niet uit de Nederlandse cultuur weg te denken zijn. En zo ook niet uit het toerisme.

En waar vindt u deze dingen nou beter vertegenwoordigd dan bij toeristische attracties als Paleis Soestdijk, de Keukenhof en de kust?

Deltawerken

Deltawerken Deltawerken bezoeken? Bij de Deltawerken bezoekt u een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. Dit is waar de strijd met het water gewonnen is sinds de Watersnoodramp van 1953. Voor een kijkje in het verleden en het hedendaagse functioneren van de Deltawerken zijn er verscheidene [...] Deltawerken verder lezen.

Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam Voor een groepsuitje in Rotterdam is de wereldberoemde Rotterdamse haven een leuke tip. De grootste haven van Europa, direct gelegen aan de Noordzee, is namelijk ook een toeristische attractie waar een hoop leuks te doen is. Wist u dat de haven een oppervlakte heeft van [...] Haven van Rotterdam verder lezen.

Keukenhof

Keukenhof in Lisse De Keukenhof in Lisse kan niet uit het rijtje toeristische attracties ontbreken. Met een oppervlakte van 32 hectare en ieder jaar weer honderdduizenden bezoekers! Bekijk de website van Keukenhof voor de exacte openingsdata en –tijden. De reden voor deze enorme aantallen bezoekers is uiteraard het [...] Keukenhof verder lezen.

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk een bijzondere attractie Paleis Soestdijk begon in de 17de eeuw als de Hofstede aen Zoestdijck, het buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. En is in de loop van de jaren het verblijf van diverse stadhouders en koningin Juliana en prins Bernhard geweest. Vandaag de dag kunt u in [...] Paleis Soestdijk verder lezen.