Wat te doen in Leeuwarden? 20x uitjes voor een dagje Leeuwarden!

De leukste wat te doen in Leeuwarden tips op een rijtjeWat te doen in Leeuwarden? De hoofdstad van Friesland biedt u tijdens een dagje uit een diversiteit aan leuke uitjes en activiteiten. Zo biedt het historische centrum u een rijkdom aan bezienswaardigheden uit het rijke verleden van de stad. En proeft u bij de verscheidene musea van de lokale cultuur en geschiedenis.

Ook de uitagenda van Leeuwarden biedt een hoop leuke dingen te doen. Van gezellige markten tot inspirerende beurzen en feestelijke festivals.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Leeuwarden Leuke hotspots in Leeuwarden Musea in Leeuwarden Uitagenda Leeuwarden

Unieke bezienswaardigheden in Leeuwarden die u niet gemist wilt hebben

Bezienswaardigheden zoals de stadsgrachten tot de Oldehove bepalen het straatbeeld in het sfeervolle Leeuwarden. Leuk om te verkennen en zo meer over de stad te ontdekken. Al wandelend of vanaf het water, maak er een lekker dagje uit van!

Blokhuispoort

Blokhuispoort Leuk om te doen in Leeuwarden tijdens uw bezoek is een uitstapje naar de Blokhuispoort! Een voormalige strafgevangenis waar vandaag de dag een bedrijvencentrum gevestigd is. Neem bijvoorbeeld tijdens een rondleiding met een oud-bewaarder een kijkje in het cellenblok van de A-vleugel en laat u [...] Blokhuispoort verder lezen.

De Waag

De Waag in Leeuwarden De Waag in Leeuwarden vormt al sinds de 16de eeuw een unieke bezienswaardigheid. Oorspronkelijk letterlijk als weeghuis waar goederen werden gewogen om belasting te berekenen. De Waag deed in de middeleeuwen dienst als boter en kaaswaag. Vandaag de dag vindt u in De Waag in [...] De Waag verder lezen.

Grachten Leeuwarden

Grachten Leeuwarden Tijdens uw dagje Leeuwarden komt u onvermijdelijk de diverse grachten tegen die de stad rijk is. Zo is er de Stadsgracht rondom het oude centrum van de stad en verbinden o.a. de Voorstreek en de Kelders de waterwegen door het centrum. Vanaf het water is [...] Grachten Leeuwarden verder lezen.

Grote Kerk

Grote Kerk in Leeuwarden De Grote Kerk in Leeuwarden biedt een uitgebreid kijkje in het verleden van Nederland. Alleen het gebouw zelf al, waarvan de bouw in 1275 is begonnen en uiteindelijk in 200 jaar is afgerond. Daarnaast zijn er ook binnen bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Van het mausoleum [...] Grote Kerk verder lezen.

Museumhaven

Museumhaven in Leeuwarden Wandel tijdens uw dagje Leeuwarden zeker ook even door de Museumhaven! Een uniek stukje stad waar u tal van schepen ontdekt uit de 20ste eeuw. Van paviljoentjalken tot klippers en steilsteven herinneren aan de relatie van Leeuwarden met het water. Met transport en handel die [...] Museumhaven verder lezen.

Oldehove

Oldehove in Leeuwarden De Oldehove kunt u tijdens uw bezoek aan Leeuwarden niet missen. Deze licht hellende en indrukwekkende vierkante toren aan het Oldehoofsterkerkhof is namelijk zowel een icoon van de stad als dé plek om van een panoramisch uitzicht over Leeuwarden te genieten. Van april t/m oktober [...] Oldehove verder lezen.

Sint-Bonifatius Kerk

Sint-Bonifatius Kerk in Leeuwarden De Sint-Bonifatiuskerk is met 85 meter hoogte moeilijk te missen tijdens uw uitje in Leeuwarden. En niet alleen van buiten is het een bezienswaardigheid. Ook van binnen vallen er diverse bijzondere dingen te ontdekken. Of u dat nou met een rondleiding doet of zelf op [...] Sint-Bonifatius Kerk verder lezen.

Hotspots in Leeuwarden van de Waag tot de Museumhaven

Tijdens een stadswandeling door Leeuwarden komt u ze onvermijdelijk tegen. De bijzondere hotspots die zo kenmerkend zijn voor de stad en regelmatig een bron van gezelligheid vormen voor zowel locals als bezoekers van Leeuwarden!

Kleine Kerkstraat

Kleine Kerkstraat in Leeuwarden Ook leuk om te doen in Leeuwarden is een bezoekje aan de Kleine Kerkstraat. Zowel bij locals als toeristen een straat bekend om de vele leuke winkeltjes die er te vinden zijn. U ontdekt er dan ook alles van smakelijke delicatessen tot ambachtelijk vervaardigde gerechten [...] Kleine Kerkstraat verder lezen.

Oldehoofsterkerkhof

Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden Het Oldehoofsterkerkhof is een plein in Leeuwarden dat een populaire locatie is voor evenementen. Van Bevrijdingsfestival tot Ljouwert Culinair en de kermis passeren er jaarlijks de revue en brengen duizenden mensen op de been. Het Oldehoofsterkerkhof ligt aan de voet van de Oldehove, centraal in [...] Oldehoofsterkerkhof verder lezen.

Wilhelminaplein

Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden Het Wilhelminaplein in Leeuwarden is een bruisend plein in het centrum van de stad, onder de locals bekend als Zaailand. Het plein is een levendige locatie waar diverse evenementen georganiseerd worden en ook markten plaats vinden. Zo treft u er iedere vrijdag een weekmarkt aan [...] Wilhelminaplein verder lezen.

Ontspannen achterover leunen in het groen in Leeuwarden

Naast het vele water beschikt Leeuwarden ook over aanzienlijk veel groen in en om het centrum. Lekker om af te koelen op een warme zomerse dag of juist om uit te waaien in de frissere seizoenen.

Rengerspark

Rengerspark in Leeuwarden Het Rengerspark in Leeuwarden is een aanrader voor zowel voor een ontspannen uitstapje als voor het verkennen van een enorme diversiteit bomen! Het park is geschonken aan de gemeente door Baron Rengers in 1902 op voorwaarde dat het openbare wandelplaats zou worden. In het tot [...] Rengerspark verder lezen.

Stadspark De Prinsentuin

Stadspark de Prinsentuin in Leeuwarden Al in de 17de eeuw werd met de aanleg van Stadspark De Prinsentuin begonnen. Om pas 150 jaar later geopend en aan de inwoners geschonken te worden. Het park kenmerkt zich door sierlijk slingerende paden die om iedere hoek weer een ander uitzicht bieden. Mede [...] Stadspark De Prinsentuin verder lezen.

Westerpark

Westerpark (Vossepark) in Leeuwarden Het Westerpark ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de westkant van het centrum aan de Westersingel. Een andere naam voor het park is het Vossepark, vernoemd naar de eigenaar van de molen die aan de Westerbuitensingel te vinden was. Tijdens een dagje Leeuwarden [...] Westerpark verder lezen.

Ontdek het verleden van Leeuwarden en de regio in inspirerende musea

Wist u dat Leeuwarden een van de oudste steden van Noord-Nederland is? De geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd ontdekt u in de diverse musea. Ook bekende inwoners van de stad en typisch regionale culturele highlights passeren de revue.

Fries Landbouwmuseum

Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden Het Fries Landbouwmuseum biedt een kijkje in de wereld van de lokale landbouw. Van de geschiedenis van o.a. boerderijen en landbouwmachines tot de natuur. Al honderden jaren vormt de landbouw een drijvende kracht achter de regio en heeft vele veranderingen meegemaakt. Deze en meer ontdekt [...] Fries Landbouwmuseum verder lezen.

Fries Museum

Fries Museum in Leeuwarden Het Fries Museum aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden is gewijd aan de geschiedenis, kunst en cultuur van de provincie Friesland. Een must voor bezoekers die graag meer leren over de regio. Van de entreehal met wisselende exposities tot het Fries Verzetsmuseum dat het verhaal over [...] Fries Museum verder lezen.

Historisch Centrum Leeuwarden

Historisch Centrum Leeuwarden De geschiedenis van Leeuwarden wordt uitgebreid uitgelicht in de diverse exposities van het Historisch Centrum Leeuwarden. Van de Verhalen van Leeuwarden tot de Schatkamer met diverse topstukken nemen u aan de hand door o.a. de terpentijd en de Gouden Eeuw. U ontdekt de collectie met [...] Historisch Centrum Leeuwarden verder lezen.

Huis Van Eysinga

Huis Van Eysinga Het Huis van Eysinga aan de Koningsstraat in Leeuwarden biedt u een kijkje in het leven van de adel in Friesland in de 18de eeuw. Van de chique zalen tot de ontvangstkamers tonen de meer formele ontmoetingen die er plaats vonden. Terwijl de keuken en [...] Huis Van Eysinga verder lezen.

Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof In het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden ontdekt u een uitgebreide collectie keramiek en porselein. waaronder Aziatische en Europese kunstwerken, aardewerk en porseleinen voorwerpen. Het bijzondere aan de werken is dat ze stuk voor stuk een kijkje bieden in de cultuur en tijd waarin ze gemaakt [...] Keramiekmuseum Princessehof verder lezen.

Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân voor een natuurlijk uitje met uw kinderen Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is een leuke én leerzame plek om een middagje met de kinderen door te brengen! Met iedere week vier dagen (woe, vri, zat, zon) waarop er sprookjes verteld worden en de kinderen de reuzendraak Li-Ming op de zolder van het [...] Natuurmuseum Fryslân verder lezen.

Wat te doen in Leeuwarden vandaag

Een dagje Leeuwarden wordt enkel nog leuker wanneer u het aanvult met een bezoek aan een van de diverse evenementen in de uitagenda. Hou ook de agenda van de WTC Expo in de gaten voor leuke beurzen!