Kinderuitjes in Nederland

De leukste kidsuitjes in Nederland op een rijtjeVoor de leukste kinderuitjes vindt u hieronder kinderactiviteiten in heel Nederland. Speeltuinen om in rond te rennen tot dierenparken om oog in oog met wilde dieren te staan. Ook musea tot ontdekhoeken passeren de revue.

Kies dus hieronder tussen de leuke dingen die er te doen zijn met kinderen van Drenthe tot Zuid Holland.

Nog meer tips? Bekijk ook eens de vele pretparken in Nederland om aanvullende ideeën op te doen.

Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord Brabant Noord Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid Holland

Kinderuitjes Drenthe

Dat Drenthe een populaire vakantiebestemming is voor gezinnen, dat wordt alleen maar versterkt door de leuke uitjes die er ook voor kinderen beschikbaar zijn natuurlijk.

Hunebedcentrum

Kinderen ontdekken de geschiedenis bij Hunebed Centrum Wie denkt dat musea saai zijn, is nog nooit in het Hunebed Centrum in Borger geweest. Met 54 ruïnes van deze grafmonumenten is er namelijk meer dan genoeg te zien en er worden het hele jaar door activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd. Zo zijn er [...] Hunebedcentrum verder lezen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen Van Jungola tot Serenga en Nortica ontdek je de unieke flora en fauna die van over de hele wereld tot leven is gebracht in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Coronavirus update: WILDLANDS heropent op 25 mei. Het is verplicht om uw dag van bezoek te reserveren, [...] Wildlands Adventure Zoo Emmen verder lezen.


Kinderuitjes Drenthe verder lezen

Kinderuitjes Flevoland

Op ontdekking in de luchtvaart en in de geschiedenis van de provincie. Of gewoon lekker apenkooien natuurlijk!

Ook Flevoland heeft aan activiteiten voor kinderen geen tekort, dus plan uw leukste uitje bij één van de diverse locaties hieronder.

Ballorig

Ballorig, speelplezier van Assen tot Venlo Bij het speelparadijs Ballorig is een leuk dagje uit voor de kids gegarandeerd. En dat op diverse locaties in Nederland, van Assen tot Venlo! Met zowel een grote overdekte speeltuin als een buiten speeltuin, zullen de kleintjes ongeacht het weer heerlijk kunnen spelen. Glijbanen, klimrekken, [...] Ballorig verder lezen.

Batavialand

Er op uit met kinderen naar Batavialand In Batavialand ontdekken u en uw kinderen alles over de drooglegging van Flevoland. Dit alles met een zeer interactief karakter, waardoor kinderen op speelse wijze kunnen leren over de geschiedenis van het gebied! Batavialand heeft namelijk een werf en een museum vol leuke dingen om [...] Batavialand verder lezen.

Kinderuitjes Flevoland verder lezen

Kinderuitjes Friesland

De vele meren en het groene landschap komen ook terug tussen de uitjes met kinderen in Friesland. Tenzij het weer even tegen zit, maar dan behoren ook overdekte speeltuinen tot de mogelijkheden.

Aqua Zoo Friesland

Met uw kinderen het dierenrijk ontdekken in Aqua Zoo Friesland Kinderen zijn dol op dieren. En al helemaal op dieren die er vreemd uit zien en die zich raar gedragen. Bij Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden komen ze dankzij de ringstaartmaki's, zeehonden en pinguïns zeker aan hun trekken! En wel eens een kroeskoppelikaan gezien? Vragen [...] Aqua Zoo Friesland verder lezen.

Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân voor een natuurlijk uitje met uw kinderen Met iedere week vier dagen (woe, vri, zat, zon) waarop er sprookjes verteld worden en de kinderen de reuzendraak Li-Ming op de zolder van het museum kunnen bezoeken, is het Natuurmuseum een leuke plek om een middagje met de kinderen naartoe te gaan. Wat te [...] Natuurmuseum Fryslân verder lezen.

Kinderuitjes Friesland verder lezen

Kinderuitjes Gelderland

Gelderland rustig? Ja zolang uw kinderen deze locaties nog niet ontdekt hebben. Daarna barst het feest los!

Van waterfietsen tot piratenschatten, wilde dieren tot klauteren en doolhoven garanderen een heerlijk actief uitje voor de kinderen.

Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten voor een uitje met kinderen in Gelderland Een speeltuin die uw kinderen zelfs een lesje zal leren! Over bijen, over geiten en nog veel meer. Ook kunt u hier midget golfen, waterfietsen of met de kabelbaan naar beneden suizen. Terwijl uw kinderen verdwalen in het doolhof, gaat u lekker achterover zitten met [...] Kinderparadijs Malkenschoten verder lezen.

SchatEiland Zeumeren

Er op uit met de kinderen naar SchatEiland Zeumeren Een schateiland! Welk kind droomt er niet van. Op zoek naar een piratenschat, het ontdekken van onbewoonde eilanden en in de mast van een piratenschip klimmen! Met 5500 vierkante meter is SchatEiland Zeumeren het grootste avonturenparadijs van het land. Dit maakt het, weer of geen [...] SchatEiland Zeumeren verder lezen.


Kinderuitjes Gelderland verder lezen

Kinderuitjes Groningen

Ook in de provincie Groningen snappen ze wat kinderen leuk vinden om te doen. Van strips lezen tot glijden van glijbanen behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Familiepark Nienoord

Familiepark Nienoord in Leek bezoeken Een zeer uitgebreide buiten speeltuin met glijbanen, klimtoestellen en zandbakken omgeven door prachtige natuur in combinatie met een binnen- en buitenzwembad. Het avontuur lacht u ook tegemoet in de nieuwste aanwinst, namelijk de attractie genaamd Expeditie Nienoord. Vind uw weg door het doolhof, over bruggen [...] Familiepark Nienoord verder lezen.

Stadspark Groningen

Er op uit naar het Stadspark Groningen In het Stadspark in Groningen kunt u even lekker verdwalen in het groen en het drukkere centrum van de stad achter u laten. Met 140 hectare is het namelijk een park van formaat waar u ontspannen kunt genieten van o.a. de vele velden, diverse vijvers [...] Stadspark Groningen verder lezen.

Kinderuitjes Groningen verder lezen

Kinderuitjes Limburg

Het heuvelachtige landschap in Limburg herbergt naast diverse leuke klautermogelijkheden voor uw kinderen ook een rijkdom aan leerzame en actieve uitjes.

Van het Continium in Kerkrade tot het Natuurhistorisch Museum in Maastricht staan voor u klaar. Ontdek wat Limburg te bieden heeft voor een dagje uit!

Labyrint Drielandenpunt Vaals

Kinderen op internationaal uitje in het Labyrint Drielandenpunt Vaals Het Drielandenpunt in Limburg is waar u met uw kinderen zeker een leuk dagje uit zult beleven. Allereerst natuurlijk vanwege de ervaring van je letterlijk in 3 landen tegelijk bevinden. Iets wat je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Daarnaast biedt labyrint (met water spuitende [...] Labyrint Drielandenpunt Vaals verder lezen.

Speeltuin Fort Willem

Met kinderen er op uit naar Speeltuin Fort Willem Griezeltuin, zwembaden, een schijnbaar oneindige hoeveelheid speeltoestellen om op te klauteren, ga naar Fort Willem. Wilt u er zeker van zijn dat uw kinderen zich de hele dag vermaken, dan kunt u met mooi weer voor vrijwel niets naar deze speeltuin in Maastricht. De tientallen [...] Speeltuin Fort Willem verder lezen.

Kinderuitjes Limburg verder lezen

Kinderuitjes Noord Brabant

Aan leuke kinderactiviteiten is er in Noord Brabant geen tekort. Van speel- tot dierentuinen garanderen een leuk dagje weg met de kinderen.

Zeg nou zelf, u was toch ook dol op wat er allemaal te ontdekken, te klauteren en te doen viel toen u nog rond rende op die schattige mini schoentjes?

De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek in Eindhoven Ontdekken, creëren en innoveren leren uw kids eigenlijk nergens zo goed als in De Ontdekfabriek in Eindhoven! Hier kunnen de kids zelf aan de slag met het bouwen van hun eigen creaties en via films leren hoe bijvoorbeeld kinderen in Afrika hun eigen speelgoed maken. [...] De Ontdekfabriek verder lezen.

ZooParc Overloon

Kinderen ontdekken de natuur in Zoo Parc Overloon Met kinderen op spannende Safari door het park, een middagje als dierverzorger werken in de Zoo, van alles te weten komen over het liefdesleven van dieren. Dat is ZooParc Overloon Ook kunt u uw kinderen laten schminken als hun lievelingsdier en zet een ontmoeting met [...] ZooParc Overloon verder lezen.

Kinderuitjes Noord Brabant verder lezen

Kinderuitjes Noord Holland

Nu staan Amsterdam en Haarlem bekent als leuke locaties om te shoppen, maar ook voor een dagje met de kinderen valt er genoeg te beleven.

Behalve de speeltuinen bieden de musea in de regio namelijk ook een diversiteit aan leuke activiteiten van speurtochten tot interactieve tentoonstellingen waarbij uw kinderen gegarandeerd hun ogen uitkijken!

Madame Tussauds

In Madame Tussauds op de foto met beroemdheden. Ondanks dat het er wellicht af en toe iets te druk is voor kinderen, vinden de meesten het een super ervaring om de wassen beelden in Madame Tussauds te bekijken. En ook u zelf vindt het waarschijnlijk ook leuk om Obama eens van dichtbij te [...] Madame Tussauds verder lezen.

NEMO science center

Uw kids kijken hun ogen uit in het NEMO science center in Amsterdam Met kinderen naar Nemo is gegarandeerd een leerzame en leuke ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. Het mooie aan Nemo is namelijk dat er veel activiteiten georganiseerd worden waar de kinderen aan mee kunnen doen, terwijl ze ondertussen interessante dingen leren over wetenschap [...] NEMO science center verder lezen.


Kinderuitjes Noord Holland verder lezen

Kinderuitjes Overijssel

Het leuke aan het oosten van Nederland is dat er zoveel natuur is, natuur voor uw kinderen om te ontdekken!

Behalve in de natuur, kunnen uw kinderen ook op ontdekking op locaties zoals de Ontdekhoek en kunnen ze al hun energie kwijt tijdens het klimmen en klauteren in één van de diverse speeltuinen.

Dierenpark Taman Indonesia

Met de kinderen naar Dierenpark Taman Indonesia In het exotische dierenpark, Taman Indonesia, zullen uw kinderen zeker hun ogen uitkijken naar de beermarters, Civetkat, de bengaalse tijgerkat en nog veel meer bijzondere dieren afkomstig uit Azië! Regelmatig zijn er activiteiten speciaal voor kinderen, zodat ze nog meer kunnen genieten van hun dagje [...] Dierenpark Taman Indonesia verder lezen.

Kids City

In Kids City Borne op piratenavontuur met de kinderen Spelen in de megaspeeltuin, 3 verdiepingen hoog met 50 attracties, is zeker een aanrader tijdens een uitje met de kids in Overijssel. Daarnaast kunnen uw kinderen een filmpje pakken in de Kidsbios, even swingen in de echte undersea Kinderdiscotheek of op verkenning in het Piratenmuseum. [...] Kids City verder lezen.

Kinderuitjes Overijssel verder lezen

Kinderuitjes Utrecht

Welke leuke dingen er in Utrecht te doen zijn voor kinderen? Ontdek wat o.a. Nijntje voor ze in petto heeft.

Lekker in de buitenlucht, leerzame speurtochten en ook klim en klauter activiteiten in overvloed!

KidZcity

Glij van de glijbaan in KidZcity in Utrecht Zowel aan kinderen als aan ouders is gedacht in KidZcity in Utrecht. Terwijl uw kids namelijk de glijbaan af zoeven en de vele attracties verkennen in deze speeltuin van 5000 vierkant meter, kunt u even achterover zitten in het restaurant of één van de zitjes [...] KidZcity verder lezen.

Recreatiepark Het Rosarium

Er op uit naar Recreatiepark Het Rosarium met de kids Denkt u dat uw kinderen zich zullen vermaken met midgetgolfbanen, trampolines en skelterbanen? In dat geval kunt u eens overweg naar recreatiepark Rosarium te gaan. In de setting van de rozentuin door de keizer geplant, ervaart u een koninklijk comfort. Stap ook eens met het [...] Recreatiepark Het Rosarium verder lezen.

Kinderuitjes Utrecht verder lezen

Kinderuitjes Zeeland

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan water. Dat klopt, maar er is meer! Wat te denken van diverse leuke speeltuinen, zowel overdekt als in de open lucht.

Ook een leerzaam uitje met de kinderen behoort tot de mogelijkheden met o.a. een bezoekje aan Terra Maris.

Mini Mundi

Met kinderen naar het Mini Mundi park in Middelburg Het lijkt op Madurodam... maar dan in Middelburg! Dat is Miniatuur Walcheren in het Mini Mundi park. Voorheen in het centrum van Middelburg, maar met behulp van Madurodam verplaatst en vernieuwd. En dan zijn er ook nog de overdekte speeltuin en het attractiepark met ballontoren [...] Mini Mundi verder lezen.

Speelpaleis Bambini

Ontdek het Speelpaleis Bambini in Vlissingen Maximaal speelplezier en ook nog veilig? Daar hebben ze voor gezorgd bij Speelpaleis Bambini, een enorme overdekte speeltuin met verschillende speelpistes voor verschillende leeftijdsgroepen. Speelmatten, ballenbakken, een klimparcours en vele glijbanen vindt u bij Speelpaleis Bambini in Vlissingen. Een energiek dagje uit in Zeeland met [...] Speelpaleis Bambini verder lezen.

Kinderuitjes Zeeland verder lezen

Zuid Holland

Van Rotterdam tot Den Haag zijn er genoeg leuke dingen te doen, ook voor kinderen. Zo zullen uw kinderen zich op onderstaande locaties urenlang kunnen vermaken.

Zelf actief aan de slag, er op uit tussen de wilde dieren of toch liever op ontdekkingstocht? Aan uitjes geen tekort in Zuid Holland!

Plaswijckpark

Er op uit naar Plaswijckpark in Rotterdam Een 3-in-1 park! 3-in-1? Ja het Plaswijckpark heeft namelijk een wandelpark, een dierenpark én een speelpark in één. En dan zijn er binnen het speelpark ook nog eens meerdere mogelijkheden. Uw kinderen kunnen met water spelen in de Havenspeeltuin, een heer (of dame) in het [...] Plaswijckpark verder lezen.

Zuid Holland verder lezen