Pretparken en attractieparken in Nederland

Genieten van de spanning in pretparken in NederlandIn het rijtje van leuke dingen om te doen, horen pretparken en attractieparken in Nederland natuurlijk ook thuis. Daarom hebben we voor u een overzicht gemaakt van de verschillende pretparken die Nederland rijk is.

En of uw voorkeur nou uitgaat naar snelheid of naar water, in Noord-Holland of toch in Noord-Brabant, aan parken voor een leuk dagje uit geen tekort.

Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Limburg Noord Brabant Noord Holland Overijssel Zeeland Zuid Holland

Pretparken Drenthe

Van midgetgolf tot bots auto’s, piratenboten tot griezelhuizen. In Drenthe komt u in de parken volledig aan uw trekken.

Drouwenerzand

Pretpark Drouwenerzand Drouwen Indoor apenkooien, dus overdekt spelen in het park, een piratenboot en bots auto's. Dat zijn zomaar enkele van de attracties die u in attractiepark Drouwenerzand in het plaatsje Drouwen aan zult treffen! Niet onbelangrijk, is het Drouwenerzand ook nog eens het voordeligste pretpark van Europa! [...] Drouwenerzand verder lezen.
Pretparken Drenthe verder lezen

Pretparken Flevoland

Zelfs met maar één attractiepark is Flevoland een aanrader. Dat ene park is namelijk niks minder dan Walibi!

Walibi Holland

Attractiepark Walibi Holland Één van de grotere en populaire attractieparken in Nederland is Walibi Holland. De attracties met o.a. El Rio Grande en de achtbaan Robin Hood voor het hele gezin, vormen nog maar enkele voorbeelden uit het uitgebreide aanbod aan attracties. Coronavirus update: In goed overleg met [...] Walibi Holland verder lezen.

Pretparken Friesland

Voor spectaculaire attracties hoeft u de provincie Friesland niet uit. Van achtbanen tot piratenschepen staan voor u klaar.

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha Helemaal in het noorden van Nederland bij Appelscha ligt het attractiepark Duinen Zathe, dé plek voor een heerlijk dagje uit in Friesland. Met een spookhuis, achtbanen een waterglijbaan en eigenlijk alles wat u en uw kinderen zich maar kunnen wensen. Ook vindt u hier de [...] Duinen Zathe verder lezen.

Pretparken Gelderland

Het barst in Gelderland van de attracties en shows. Kom ze ook ontdekken in de diverse pretparken.

Koningin Juliana Toren

Attractiepark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn U wilt zoveel mogelijk attracties? Dan is attractiepark Koningin Juliana Toren bij Apeldoorn een aanrader! Met wel 59 attracties op de plattegrond van het park zult u namelijk niet weten waar eerst te beginnen. Misschien een idee om eerst even in het reuzenrad te springen [...] Koningin Juliana Toren verder lezen.
Pretparken Gelderland verder lezen

Pretparken Limburg

Op survival of wordt het toch de rijke natuur verkennen? In limburg ontdekt u het bij unieke pretparken.

Mondo Verde

Attractiepark Mondo Verde in Landgraaf In Landgraaf in Limburg treffen we o.a. attractiepark Mondo Verde aan. Dit park biedt naast attracties ook nog eens een dierenpark, dino fauna en wereldtuinen. Zegt u het maar. Liever in de botsauto's of een wandeling door de Japanse tuinen om even bij te komen [...] Mondo Verde verder lezen.

Toverland

Pretpark Toverland in Sevenum Om te beginnen treft u in Toverland de Fenix aan die van 40 meter met 95 kilometer per uur naar beneden raast. De Booster Bike in attractiepark Toverland klinkt niet alleen stoer, dat is deze wilde achtbaan ook! Op een motor met maar liefst 75 [...] Toverland verder lezen.

Pretparken Noord Brabant

Verreweg het beroemdste pretpark in Nederland is toch wel De Efteling in Kaatsheuvel.

Efteling

Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel Wie kent het niet, attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel? De Vliegende Hollander, gebaseerd op een echt Verenigde Oost-Indische Compagnie schip, ontvangt al jaren een gillend publiek en Droomvlucht neemt u mee door een prachtige droomwereld waar u even stil van wordt. Coronavirus update: In goed [...] Efteling verder lezen.

Pretparken Noord Holland

Laat de sprookjes op u inwerken in het magische Sprookjeswonderland.

Sprookjeswonderland

Pretpark Sprookjeswonderland Enkhuizen Kom ook op bezoek in attractiepark Sprookjeswonderland voor een magische belevenis. Het kasteel Violinde vraagt er om beklommen te worden en de voorstellingen over prinsesje Violinde brengen een glimlach op het gezicht van uw kleine! In attractiepark Sprookjeswonderland komen sprookjes tot leven. En wie vindt [...] Sprookjeswonderland verder lezen.

Pretparken Overijssel

Ook in het oosten van het land hoeft u zich geen seconde te vervelen. Wie kent er Slagharen en Hellendoorn nou niet!

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn In Avonturenpark Hellendoorn vindt u voor het hele gezin genoeg te doen, van de allerkleinste tot de allercoolste attracties! Een dag lang genieten van de meer dan 30 attracties zou geen probleem moeten zijn, toch? Achtbanen, waterbanen en ook speciaal voor de kleinste onder ons: [...] Avonturenpark Hellendoorn verder lezen.

Slagharen

Pretpark Slagharen Voor een vrije val en een super glijbaan bent u in attractiepark Slagharen hoe dan ook aan het juiste adres. En eigenlijk kunt u er alles! Rijden, varen, draaien, glijden, spetteren, zweven, zwemmen... wat doet u het liefst? Jong en oud hebben het al jarenlang [...] Slagharen verder lezen.

Pretparken Zeeland

Bij Zeeland horen uiteraard attracties met water, van piraten tot dierenshows.

Het Arsenaal

Pretpark Het Arsenaal in Vlissingen De ultieme zee ervaring voor uw kinderen is toch wel attractiepark Het Arsenaal in Vlissingen. Inclusief Piratenhol, scheepssimulator, piratenmissie en een aanraakbassin om echte vissen aan te raken! Ook zo nieuwsgierig hoe haaien en roggen aanvoelen? Hier maakt u het mee. Een ervaring waar uw [...] Het Arsenaal verder lezen.

Neeltje Jans

Pretpark Neeltje Jans Vrouwenpolder Ontdek het leven in de zee in Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Van zeehonden tot zeeleeuwen, haaien tot roggen passeren de revue. Zelf ook als een vis in het water? Dan is spelen op de waterspeelplaats en naar beneden op de waterglijbaan een goed idee! Om [...] Neeltje Jans verder lezen.

Pretparken Zuid Holland

Duikvluchten, botsboten, glijbanen en nog veel meer spektakel is er te beleven in de provincie Zuid Holland.

Duinrell

Attractiepark Duinrell Wassenaar In attractiepark Duinrell is het Tikibad dé plek voor eindeloos waterplezier. Wist u echter dat er in Duinrell ook een duikvlucht van wel 70 km/uur te beleven is in de Falcon? Of ga anders de uitdaging van de klimwand aan. Coronavirus update: Vanaf 16 mei [...] Duinrell verder lezen.

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet Den Haag Ook Familiepark Drievliet behoort tot de aanraders in Den Haag. Met een bijzondere achtbaan, een primeur in Europa, glijbanen, Jungle River en nog veel meer attracties om hard in te gillen! Treinbaan El Loco neemt je mee door Dynamite City en in de Lol Atol [...] Familiepark Drievliet verder lezen.
Pretparken Zuid Holland verder lezen