20x leuke dierentuinen in Nederland

Leuke dierentuinen NederlandLeuke dierentuinen zijn er in Nederland in overvloed. In vrijwel iedere provincie is wel een dierenpark te vinden. Van Groningen tot Limburg, Noord-Holland tot Overijssel.

Iedere provincie heeft stuk voor stuk wel één of meerdere dierentuinen te bieden. Leuk voor een dagje uit en ook nog eens enorm leerzaam!

Welke dierentuin vindt u waar in Nederland?

Naast de dierentuinen in o.a. Emmen, Rhenen en Nuenen kunt u in Nederland ook op avontuur in bijvoorbeeld Rotterdam. De grootste en leukste dierentuinen vindt u hieronder van A tot Z op een rijtje.

 • Apenheul
 • Aqua Zoo Friesland
 • Berkenhof Tropical Zoo
 • Burgers’ Zoo
 • Dierenpark Amersfoort
 • Dierenpark De Oliemeulen
 • Dierenpark Taman Indonesia
 • Dierenrijk
 • Dierentuin Artis
 • Diergaarde Blijdorp
 • Dolfinarium
 • GaiaZOO
 • Mondo Verde
 • Ouwehands Dierenpark
 • Safaripark Beekse Bergen
 • Sea Life
 • Wildlands Adventure Zoo Emmen
 • Zeehondencentrum Pieterburen
 • ZooParc Overloon
 • Pantropica


  • Apenheul

   Apenheul in Apeldoorn Kom naar de Apenheul in Apeldoorn voor een leuk dagje uit tussen de wilde dieren! Maar liefst 300 dieren zijn er in het park te vinden. Weet u ze allemaal te spotten? Van drukke doodshoofdaapjes tot kleurrijke orang-oetans en stoere gorilla’s laten zich zien. En […] Apenheul verder lezen.

   Aqua Zoo Friesland

   Met uw kinderen het dierenrijk ontdekken in Aqua Zoo Friesland Bij Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden komen ze dankzij de ringstaartmaki’s, zeehonden en pinguïns zeker aan hun trekken! Kinderen zijn dol op dieren. En al helemaal op dieren die er vreemd uit zien en die zich raar gedragen. Wel eens een kroeskoppelikaan gezien? Vragen die […] Aqua Zoo Friesland verder lezen.

   Berkenhof Tropical Zoo

   Berkenhof Tropical Zoo in Zeeland Dat Berkenhof Tropical Zoo door de ANWB is uitgeroepen tot het leukste uitje van Zeeland in 2022 zegt al wel een hoop over deze unieke dierentuin. Meer dan enkel een dierentuin zijn er namelijk ook attracties en een dinosaurus expo te vinden! Uiteraard ontdekt u […] Berkenhof Tropical Zoo verder lezen.

   Burgers’ Zoo

   Burgers' Zoo in Arnhem De dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem bruist van de leuke activiteiten! Van de Desert tot de Bush kunt u een diversiteit aan wilde dieren ontdekken tijdens een dagje uit. Dankzij de nagebootste leefgebieden beleeft u de dierenwereld zo authentiek als maar kan. Wat 100 jaar […] Burgers’ Zoo verder lezen.

   Dierenpark Amersfoort

   Dierenpark Amersfoort met kinderen Dierenpark Amersfoort is een dierentuin waar u en uw kinderen te midden van de natuur uw ogen uitkijkt! Van tetterende olifanten tot smikkelende stokstaartjes, brullende tijgers tot soms slome giraffen. De vele diverse dieren garanderen dat er om iedere hoek in het dierenpark weer een […] Dierenpark Amersfoort verder lezen.

   Dierenpark De Oliemeulen

   Dierenpark De Oliemeulen Zoals ze bij Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg zelf zeggen, het vreemdste dierenpark van Nederland! Dat is dus zeker een bezoekje waard. U komt er namelijk oog in oog te staan met meer dan 150 diersoorten. En dat in zowel binnen- als buitenverblijven. Van hagedissen […] Dierenpark De Oliemeulen verder lezen.

   Dierenpark Taman Indonesia

   Met de kinderen naar Dierenpark Taman Indonesia Bij het exotische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote kijkt u uw ogen uit. Naar de beermarters, Civetkatten, de Bengaalse tijgerkat en nog veel meer bijzondere dieren afkomstig uit Azië! Regelmatig zijn er in het dierenpark activiteiten speciaal voor kinderen, zodat ze nog meer kunnen genieten […] Dierenpark Taman Indonesia verder lezen.

   Dierenrijk

   Dierenrijk Bezoek de dierentuin Dierenrijk in Brabant ontdekt u alles van stoere Siberische tijgers tot imposante Aziatische olifanten. En ook die schattige Aziatische kleinklauwottertjes. Uiteraard bent u ook van harte welkom om voedertijd! Tijdens voederpresentaties krijgt u van de verzorgers een kijkje in het dagelijks leven […] Dierenrijk verder lezen.

   Dierentuin Artis

   Dierentuin Artis in Amsterdam Voor zowel kinderen als volwassenen is Dierentuin Artis in Amsterdam uitermate geschikt. Het getrompetter van olifanten, de schrille klanken van een vogel die overvliegt en het geplons van zeehonden die het erg naar hun zin lijken te hebben. Nieuwe spannende indrukken in overvloed tijdens uw […] Dierentuin Artis verder lezen.

   Diergaarde Blijdorp

   Naar Diergaarde Blijdorp met kinderen Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een leuke bestemming voor een dagje er op uit met uw kinderen. Van tijgers tot neushoorns, ijsberen tot piranha’s. Uw bezoek aan het dierenpark is als een wereldreis door het de dierenwereld. Wandel over de zeebodem in het Oceanium en […] Diergaarde Blijdorp verder lezen.


   Dolfinarium

   Dolfinarium Harderwijk Dolfinarium Harderwijk is waar dierenliefhebbers terecht kunnen voor een spannend dagje uit. De vele shows met o.a. dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen zijn al jarenlang een bron van vermaak voor vele kinderen en hun ouders. Laat u ook eens verwelkomen door de onderwaterwereld van het Dolfinarium […] Dolfinarium verder lezen.

   Mondo Verde

   Attractiepark Mondo Verde in Landgraaf In Landgraaf in Limburg treffen we o.a. attractiepark Mondo Verde aan. Dit park biedt naast attracties ook nog eens een dierenpark, dino fauna en wereldtuinen. Zegt u het maar. Liever in de botsauto’s of een wandeling door de Japanse tuinen om even bij te komen […] Mondo Verde verder lezen.

   GaiaZOO

   GaiaZOO Een dagje naar de dierentuin in Limburg? Bezoek dan zeker GaiaZoo in Kerkrade! Een bijzondere dierentuin waar u van de savanna tot het regenwoud beleeft. Niet voor niets werd GaiaZoo meerdere malen uitgeroepen tot het Leukste uitje van Nederland. Van indrukwekkende gorilla’s tot onverstoorbare neushoorns […] GaiaZOO verder lezen.

   Ouwehands Dierenpark

   Ouwehands Dierenpark Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen waar bezoekers al sinds 1932 van exotische dieren komen genieten. Wat begon met wasbeertjes en fazanten is uitgegroeid tot een dierenpark met meer dan 250 diersoorten! U wandelt in het dierenpark zo van de reuzenpanda’s in het unieke […] Ouwehands Dierenpark verder lezen.

   Safaripark Beekse Bergen

   Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen is een uitje als geen ander. Midden in Nederland op safari door de natuur en omringd door wilde dieren! U ontdekt er meer dan 100 diersoorten in een omgeving die hun natuurlijke bestaan zo goed mogelijk nabootst. Van de Afrikaanse olifant tot […] Safaripark Beekse Bergen verder lezen.

   Sea Life

   Sea Life in Scheveningen Sea Life in Den Haag is een leuke tip om de verrassende onderwaterwereld te verkennen. Ontdek de haaien, zeesterren, krokodillen en kwallen en laat u meevoeren in een reis onder de waterspiegel met meer dan vierduizend dieren in 45 verschillende aquaria. Wie vindt het nou […] Sea Life verder lezen.

   Wildlands Adventure Zoo Emmen

   Wildlands Adventure Zoo Emmen Een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen is een aanrader om te doen in Drenthe met kinderen. Van Jungola tot Serenga en Nortica ontdek je de unieke flora en fauna die van over de hele wereld tot leven is gebracht. Van de savanne tot het […] Wildlands Adventure Zoo Emmen verder lezen.

   Zeehondencentrum Pieterburen

   Zeehondencentrum Pieterburen Zeehondencentrum Pieterburen is tijdens uw uitstapje naar de provincie Groningen ook een aanrader om te bezoeken. In Pieterburen kunnen zeehonden namelijk praten! De nieuwe expositie “Are you talking to me?” leert u over de taal van de zeehond. Met unieke virtual reality experience en een […] Zeehondencentrum Pieterburen verder lezen.

   ZooParc Overloon

   Kinderen ontdekken de natuur in Zoo Parc Overloon De dierentuin ZooParc Overloon is een beleving die u en uw kinderen niet snel zullen vergeten! Op spannende Safari door het dierenpark, een middagje als dierverzorger werken in de Zoo en alles te weten komen over het liefdesleven van dieren. Ook kunt u uw kinderen […] ZooParc Overloon verder lezen.

   Pantropica

   Pantropica Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve) is met honderdduizenden jaarlijkse bezoekers een attractie van formaat! Het biedt dan ook een uniek kijkje in de natuur en hoe planten en dieren over- en samenleven. Dit aan de hand van diverse thema tuinen die u ieder aan de […] Pantropica verder lezen.

   Weetjes over dierentuinen in Nederland

   Als het op dierentuinen aankomt is Nederland dicht bezaaid met meer dan 3 dierentuinen per 10.000 vierkante kilometer. Er zijn echter nog genoeg anderen leuke weetjes over de dierentuinen in Nederland.

   Wist u bijvoorbeeld dat er gemiddeld bij Nederlandse dierentuinen maar liefst 191 verschillende diersoorten rondlopen? En dat Artis de oudste dierentuin van Nederland is? Dat werd dan ook al opgericht in 1838. Artis komt ook in het rijtje voor van populairste dierentuinen in Nederland (qua bezoekersaantallen). Dit zijn namelijk Blijdorp, Artis en Burgers’ Zoo.

   De grootste dierentuin van Nederland is Safaripark Beekse Bergen. En niet alleen van Nederland, ook van de Benelux! In de rest van de wereld zijn er echter aanzienlijke grotere dierenparken te vinden. Zoals het grootste dierenpark ter wereld, The Wilds in Ohio in de Verenigde Staten. The Wilds is met 3700 hectare bijna 31x zo groot als Safaripark Beekse Bergen!