Dagje Rotterdam? 29x wat te doen in Rotterdam

Maak er een dagje uit naar Rotterdam van. Genoeg te doen!Wat te doen in Rotterdam? Veel! En hoe het meeste uit uw dagje Rotterdam te halen? Op de… fiets! Een makkelijke en comfortabele weg langs de diverse bezienswaardigheden, musea en overige hotspots in Rotterdam die we hieronder voor u verzameld hebben.

Naast op één na grootste stad van Nederland, is Rotterdam ook één van de meest bezochte steden van Nederland. Het heeft dan ook een hoop te bieden. Om te doen én om te zien. Van de Haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa, tot enkele van de beste musea. Tijdens een dagje Rotterdam en omgeving zult u zich zeker vermaken!

Ook kunt in Rotterdam uitstekend shoppen en het bruisende nachtleven van de stad heet u van harte welkom.In de uitagenda treft u trouwens de aankomende evenementen in Rotterdam aan.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Rotterdam Leuke hotspots in Rotterdam Musea in Rotterdam Uitagenda Rotterdam

De leukste bezienswaardigheden in Rotterdam op een rijtje

Het centrum van Rotterdam staat nog het meest bekend om de moderne gebouwen en diverse winkelstraten. Een interessante manier om met deze bezienswaardigheden kennis mee te maken is op de fiets.

Hiermee voorkomt u het risico dat u in de winkelstraten blijft steken (tenzij dat natuurlijk is waar u naar op zoek bent :-)). En kunt u even doortrappen naar het dichtstbijzijnde terras wanneer u de architectuur voor gezien houdt.

Delfshaven

Delfshaven Rotterdam Voor een kijkje in de geschiedenis van Rotterdam is een uitje naar de historische Delfshaven echt een must. Niet alleen lijkt het op sommige plekken in de haven alsof de tijd heeft stilgestaan, het is ook nog eens goed bewaard gebleven. Voor het oudste stuk [...] Delfshaven verder lezen.

Diergaarde Blijdorp

Naar Diergaarde Blijdorp met kinderen Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een uitstekende locatie voor een dagje er op uit met uw kinderen. Van tijgers tot neushoorns, ijsberen tot piranha's. Uw bezoek is als een wereldreis door het de dierenwereld. Coronavirus update: Diergaarde Blijdorp gaat gefaseerd open. Op 20 mei zal [...] Diergaarde Blijdorp verder lezen.

Erasmus brug

Erasmus brug in Rotterdam Aan het water van de Nieuwe Maas kunt u tijdens uw uitstapje in Rotterdam even lekker bijkomen. En de Erasmus brug bezichtigen! Om zelf te ontdekken waar dit 139 meter hoge en 800 meter lange bouwwerk de bijnaam 'De Zwaan' aan te danken heeft. Niet [...] Erasmus brug verder lezen.

Euromast

Euromast Rotterdam Gebouwd voor de Floriade in 1960 staat de Euromast sinds 2010 geregistreerd als monument waar u vandaag de dag op de 185 meter hoogte kan genieten van het indrukwekkende uitzicht over Rotterdam. Wist u trouwens dat er zich boven in de toren ook een hotel [...] Euromast verder lezen.

Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam Voor een groepsuitje in Rotterdam is de wereldberoemde Rotterdamse haven een leuke tip. De grootste haven van Europa, direct gelegen aan de Noordzee, is namelijk ook een toeristische attractie waar een hoop leuks te doen is. Wist u dat de haven een oppervlakte heeft van [...] Haven van Rotterdam verder lezen.

Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam Tijdens uw dagje Rotterdam even een terrasje pikken? Een leuke locatie is het Hotel New York op de Kop van Zuid! Behalve hotel is het namelijk ook een Rijksmonument. Het Jugendstil gebouw, waar met grote letters -Holland Amerika Lijn- op te lezen valt, siert dan [...] Hotel New York verder lezen.

Kubuswoningen

Uw dagje Rotterdam is niet compleet als u niet even langs het Blaakse Bos bent gewandeld. Deze unieke bezienswaardigheid in het centrum van Rotterdam is namelijk al sinds 1984 een publiekstrekker als geen ander. Niet zo gek als u bedenkt dat het ontwerp van Piet [...] Kubuswoningen verder lezen.

Laurenskerk

Laurenskerk Rotterdam Een historisch uitje in Rotterdam? Het kan! Bezoek de Laurenskerk, het enige overgebleven monument uit de Middeleeuwen (gebouwd in 1449). De hoogste toren van de Laurenskerk is 64 meter hoog en gemaakt van steen. Zoals u al kan opmaken uit deze hoogte, zou het leuk [...] Laurenskerk verder lezen.

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam Behalve de Oude Haven zelf, is het Witte Huis ook een aanrader tijdens uw dagje Rotterdam. Aangezien een groot deel van het stadscentrum van Rotterdam verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de gebouwen die staande zijn gebleven een bezoekje waard. Zo is er bijvoorbeeld [...] Witte Huis verder lezen.

Hotspots in Rotterdam van het Beursplein tot het Stadhuisplein

Komt u om te shoppen of voor de bezienswaardigheden, de kroegen of een terrasje, tijdens uw uitje in Rotterdam treft u genoeg gezellige pleinen om even te relaxen.

Beursplein

Beursplein Rotterdam (Koopgoot) Het Beursplein in Rotterdam is een hotspot wanneer het op shoppen aankomt. Behalve de winkels die het plein omringen, vindt u er ook nog eens de uitgegraven Koopgoot die het winkelend publiek nog een extra verdieping aan winkels te bieden heeft. Op straatniveau van het [...] Beursplein verder lezen.

Binnenrotte

Markt op de Binnenrotte in Rotterdam Reden waarom de Binnenrotte in Rotterdam een bezoekje waard is tijdens uw uitje is in ieder geval de gezellige markt. Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag, treft u er namelijk een markt met maar liefst 465 kramen aan. De Binnenrotte zelf is eigenlijk niet eens [...] Binnenrotte verder lezen.

Stadhuisplein

Stadhuisplein Rotterdam Een populair uitgaansgebied in Rotterdam is het Stadhuisplein met het diverse cafés en restaurants. Op het plein zijn bij mooi weer dan ook een overvloed aan terrasjes te vinden. Indrukwekkend is het Stadhuis zelf dat met een klokkentoren van 71 meter hoog van veraf te [...] Stadhuisplein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Rotterdam

Het is misschien niet het eerste wat u te binnen schiet bij de naam Rotterdam, maar de stad beschikt over een hoop groen! Bezoek ook één van de diverse stadsparken tijdens uw uitje in de stad om lekker aan de drukte ontsnappen.

Arboretum Trompenburg

Arboretum Trompenburg Rotterdam Het Arboretum Trompenburg in Kralingen oost in Rotterdam is een schitterend stukje natuur van maar liefst 6 hectare midden in de stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 19de eeuw. Deze tuin met een unieke collectie van o.a. bomen, struiken, cactussen, vetplanten, een goudvisvijver [...] Arboretum Trompenburg verder lezen.

Het Park (bij de Euromast)

Het Park (bij de Euromast) Het Park bij de Euromast in Rotterdam is het decor voor diverse evenementen in de loop van het jaar. Van de eerdere ZomerZondagen tot het Dunya Festival en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vinden in het bekendste stadspark van Rotterdam plaats. Maar ook als er geen evenementen [...] Het Park (bij de Euromast) verder lezen.

Kralingse plas

Kralingse plas Rotterdam Van een rondje wandelen om de plas tot de molens bezichtigen en de paden van het Kralingse bos verkennen. En dat zijn nog maar enkele van de activiteiten die mogelijk zijn rond de Kralingse plas in Rotterdam. Bent u met kinderen op stap dan is [...] Kralingse plas verder lezen.

Museumpark

Museumpark Rotterdam De naam van het Museumpark komt logischerwijs voort uit de aanwezigheid van diverse musea zoals het Chabot Museum, de Kunsthal, het Museum Boijmans Van Beuningen en het Natuurhistorisch museum. Dit voormalige landgoed is vandaag de dag opgedeeld in verschillende gebieden, waaronder het evenemententerrein waar ook [...] Museumpark verder lezen.

Zuiderpark Rotterdam

Zuiderpark Rotterdam Het Zuiderpark in Rotterdam is een stadspark met alle mogelijkheden voor een ontspannen middagje uit. Dankzij het vele groen, van bos tot volkstuinen, kunt u er bijvoorbeeld lekker een stuk wandelen en van het zonnetje genieten. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven [...] Zuiderpark Rotterdam verder lezen.

Ontdek geschiedenis en kunst in een museum in Rotterdam

De veelbewogen geschiedenis van de stad Rotterdam en de haven maken dat er vele musea te bezichtigen zijn die de ontwikkelingen in kunst, handel, politiek en natuur op creatieve wijze tentoonstellen.

Van het Maritiem Museum tot o.a. het Nederlands Fotomuseum heten jong en oud dan ook van harte welkom tijdens uw dagje uit!

Belasting en Douane Museum

Belasting & Douane Museum Rotterdam Een leuk uitje met het hele gezin maakt u naar het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Het mag misschien niet zo spannend klinken, maar daar komt bij binnenkomst snel verandering. Oog in oog met o.a. de creatieve smokkelmethodes, de scheepssimulator door de havens en [...] Belasting en Douane Museum verder lezen.

Chabot Museum

Tijdens een bezoekje aan het Chabot Museum ontdekt u de veelzijdige werken van Hendrik Chabot. Een Rotterdamse schilder en beeldhouwer wiens werk nauw verbonden is met Rotterdam. Niet alleen hebben ze vaak Rotterdam als onderwerp, ook zijn ze buiten het museum op diverse plekken in [...] Chabot Museum verder lezen.

Het Nieuwe Instituut

Liefhebbers van architectuur en stedenbouw bezoeken tijdens een dagje Rotterdam het museum van het Het Nieuwe Instituut. Tot de collectie van het museum behoren namelijk diverse archieven vol me schaalmodellen, plattegronden, ontwerptekeningen en meer van Nederlandse architecten. Van maquettes tot de Vedute collectie. Deze laatste [...] Het Nieuwe Instituut verder lezen.

Kunsthal

Kunsthal Rotterdam Zin in een cultureel avontuur tijdens uw uitstapje in Rotterdam? Bezoek De Kunsthal in het Museumpark! Dé plek waar oude meesters afgewisseld worden met o.a. innovatief design en hedendaagse kunst. Ondanks dat de Kunsthal in Rotterdam niet over een eigen collectie beschikt, is de diversiteit [...] Kunsthal verder lezen.

Mariniersmuseum

Mariniersmuseum in Rotterdam Een uitje dat je tijdens een dagje Rotterdam niet gemist wil hebben is het Mariniersmuseum! Hét museum dat al jaren achtereen door de ANWB wordt verkozen als Leukste uitje van Zuid-Holland. Vlak naast het Witte Huis bij de Oude haven wandelt u hier de wereld [...] Mariniersmuseum verder lezen.

Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam In het rijtje leuke uitjes met kinderen in Rotterdam is het Maritiem Museum toch zeker één van de favorieten. Gevestigd aan de Leuvehaven, is het namelijk zowel een museum als een locatie voor leuke en leerzame activiteiten! Het museum is waar u o.a. oudste scheepsmodel [...] Maritiem Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam Het Museum Boijmans Van Beuningen ondergaat momenteel een grootschalige renovatie die naar verwacht tot januari 2026 zal duren. Om die reden is de bijzondere collectie dan ook deels ondergebracht bij 8 musea in de buurt. Vanaf 2021 zal de collectie te bewonderen zijn in Depot [...] Museum Boijmans Van Beuningen verder lezen.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam Het Timmerhuis achter het stadhuis is waar u tijdens uw dagje Rotterdam terecht kunt bij Museum Rotterdam. Dé plek om verleden, heden en toekomst van de stad te verkennen. Tussen de inspirerende tentoonstellingen, leerzame presentaties en onderzoeken naar het stedelijk erfgoed kijkt u uw ogen [...] Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Museum Rotterdam ’40-’45 NU Een bezoek aan Rotterdam voor, in en na de oorlogsjaren maakt u bij Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Zeker nu nieuwe generaties de impact van oorlog steeds minder goed herinneren, een unieke en leerzame ervaring. Dit is dan ook de insteek van o.a. de experience waar [...] Museum Rotterdam ’40-’45 NU verder lezen.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Ontdek de mooie, spannende, rare en unieke verzameling van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam tijdens een uitje dat gegarandeerd op een beestenboel uitloopt. Dit bijzondere museum in het Museumpark in Rotterdam is namelijk waar u alles schelpen tot vogels, weekdieren tot insecten, zoogdierskeletten tot fossielen [...] Natuurhistorisch Museum Rotterdam verder lezen.

Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum Rotterdam Het leuke aan een uitstapje naar het Nederlands Fotomuseum op de Kop van Zuid in Rotterdam is dat u de wereld leert zien door de ogen van een fotograaf. Foto's van alledaagse taferelen door de eeuwen heen en van bijzondere momenten. Foto's van beroemdheden en [...] Nederlands Fotomuseum verder lezen.

Wereldmuseum

Wereldmuseum Rotterdam Dit museum in Rotterdam, met een gratis toegankelijke vaste collectie, biedt ook tweemaal per jaar een thema collectie. De gratis collectie biedt 1.800 werken uit culturen wereldwijd. De oorsprong van deze collectie ligt bij de koopmannen en wetenschappers die over de hele wereld reisden en [...] Wereldmuseum verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Rotterdam

Naast alles wat Rotterdam zelf te bieden heeft, is ook de omgeving een uitstapje waard. Van de drukte van de stad naar de stille en natuurrijke omgeving met o.a. Kinderdijk en het Groene Hart.

Leuke uitjes dichtbij Rotterdam verder lezen