Wat te doen in Rotterdam

What to do in rotterdam

Rotterdam staat als “op één na grootste stad van Nederland” weliswaar niet altijd bovenaan de uitjes lijst van de gemiddelde bezoeker, maar heeft een hoop leuke dingen te bieden, zowel om vandaag te doen, zoals shoppen en in het nachtleven duiken, als om te bezichtigen op uitstapje.

Van de grootste haven van Europa, een bezienswaardigheid op zich dankzij de vele tours waarmee u de Haven van Rotterdam kunt bezoeken, tot enkele van de beste musea.

Tevens heeft Rotterdam en een stadscentrum waar behalve winkelen en uitgaan nog veel meer te doen is, dus tijdens een uitstapje in Rotterdam en omgeving zult u zich zeker vermaken!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Omgeving Evenementen

Wat te doen in Rotterdam - Bezienswaardigheden

Het centrum van Rotterdam staat nog het meest bekend om de moderne gebouwen en diverse winkelstraten, en een interessante manier om met deze bezienswaardigheden kennis mee te maken is op de fiets.

Hiermee voorkomt u het risico dat u in de winkelstraten blijft steken (tenzij dat natuurlijk is waar u naar op zoek bent) en kunt u even doortrappen wanneer de architectuur even genoeg is geweest. Voor een actief uitje is het ook een leuke optie om eens op Kangoo Jumps langs de bezienswaardigheden te jumpen!

Erasmus brug

Erasmus brug in Rotterdam Na uw uitstapje naar de winkels en musea in Rotterdam kunt u aan het water van de Maas even lekker bijkomen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Erasmus brug en zie hoe het een sprekend voorbeeld is van de vooruitstrevende houding van de stad en haar jeugdigheid. [...] Erasmus brug verder lezen.

Kubuswoningen

Kubus woningen Rotterdam Kubussen op hun kant, zo kunt u zich de kubus huizen in Rotterdam het best voorstellen. Geplaatst op de eerste verdieping, beelden de kubus huizen een bos uit binnen Rotterdam, ontworpen door Piet Blom. De wereld op z'n kop Zoals u zult zien tijdens uw [...] Kubuswoningen verder lezen.
Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Rotterdam - Pleinen

Komt u om te shoppen of voor de bezienswaardigheden, de kroegen of een terrasje, tijdens uw uitje in Rotterdam treft u genoeg gezellige pleinen om even te relaxen.

Beursplein

Beursplein Rotterdam (Koopgoot) De populariteit van Beursplein is grotendeels te verklaren dankzij de uitgegraven Koopgoot die het winkelend publiek een extra verdieping aan winkels te bieden heeft. Op straatniveau van het plein treft u verder de grotere winkels aan zoals de Bijenkorf en het Beurs World Trade Center. [...] Beursplein verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Rotterdam - Stadsparken

Het is misschien niet het eerste wat u te binnen schiet bij de naam Rotterdam, maar de stad beschikt over een hoop groen! Bezoek ook één van de diverse stadsparken tijdens uw uitje in de stad om lekker aan de drukte ontsnappen.

Arboretum Trompenburg

Arboretum Trompenburg Rotterdam Het Arboretum Trompenburg in Kralingen oost in Rotterdam is een schitterend stukje natuur van maar liefst 6 hectare midden in de stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 19de eeuw. Deze tuin met een unieke collectie van o.a. bomen, struiken, cactussen, vetplanten, een goudvisvijver [...] Arboretum Trompenburg verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Rotterdam - Musea

De veelbewogen geschiedenis van de stad Rotterdam en de haven maken dat er vele musea te bezichtigen zijn die de ontwikkelingen in kunst, handel, politiek en natuur op creatieve wijze tentoonstellen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam Met een collectie die van de 13de eeuw tot aan de dag van vandaag reikt, gaan kunstliefhebbers in het Museum Boijmans Van Beuningen zich zeker thuis voelen. U vindt er naast hedendaagse kunst namelijk ook broodroosters die nooit uitgebracht zijn, Oost-Duits aardewerk en diverse commerciële [...] Museum Boijmans Van Beuningen verder lezen.

Wereldmuseum

Wereldmuseum Rotterdam Dit museum in Rotterdam, met een gratis toegankelijke vaste collectie, biedt ook tweemaal per jaar een thema collectie. De gratis collectie biedt 1.800 werken uit culturen wereldwijd. De oorsprong van deze collectie ligt bij de koopmannen en wetenschappers die over de hele wereld reisden en [...] Wereldmuseum verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Rotterdam - Omgeving

Naast alles wat Rotterdam zelf te bieden heeft, is ook de omgeving een uitstapje waard. Van de drukte van de stad naar de stille en natuurrijke omgeving met o.a. Kinderdijk en het Groene Hart.

Kinderdijk

Kinderdijk Rotterdam Misschien wel één van de meest sterke stereotypen die buitenlanders van Nederland hebben, zijn de molens die ons land rijk is. Ondanks dat we tegenwoordig de voorkeur geven aan windmolens om energie mee op te wekken, is het wel een ervaring om de molens aan [...] Kinderdijk verder lezen.

Omgeving verder lezen

Wat te doen in Rotterdam - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Rotterdam plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Rotterdam te doen is de komende tijd.

december

zaterdag 22 december t/m zondag 30 december

zondag 23 december

maandag 31 december

januari

woensdag 23 januari t/m zondag 03 februari

donderdag 24 januari t/m zondag 27 januari