Wat te doen in Rotterdam? 28x leuke uitjes tijdens een dagje Rotterdam

Voor iedereen wat te doen in RotterdamWat te doen in Rotterdam? Verken tijdens uw dagje Rotterdam de diverse bezienswaardigheden, musea en activiteiten die we hieronder voor u verzameld hebben.

Rotterdam is één van de meest bezochte steden van Nederland en er zijn dan ook een hoop leuke dingen te doen. Van de Haven van Rotterdam tot de leukste musea. Tijdens een dagje Rotterdam en omgeving zult u zich zeker vermaken!

Ook kunt in Rotterdam uitstekend shoppen en het bruisende nachtleven van de stad heet u van harte welkom. In de uitagenda treft u aan wat er de komende tijd te doen is in Rotterdam.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Rotterdam Leuke hotspots in Rotterdam Musea in Rotterdam Uitagenda Rotterdam

De leukste bezienswaardigheden in Rotterdam op een rijtje

Het centrum van Rotterdam staat o.a. bekend om de moderne architectuur, de Nieuwe Maas en diverse klassieke bezienswaardigheden. Genoeg om een dagje uit mee te vullen! Wilt u het meeste halen uit uw uitstapje? Overweeg dan eens om de stad om de fiets te verkennen. Een gezonde activiteit én een leuke manier om van het station tot de Erasmusbrug te ontdekken.

Delfshaven

Delfshaven Rotterdam Leuk om te doen in Rotterdam is een een kijkje in de geschiedenis tijden seen uitje naar de historische Delfshaven. Niet alleen lijkt het op sommige plekken in de haven alsof de tijd heeft stilgestaan, het is ook nog eens goed bewaard gebleven. Voor het [...] Delfshaven verder lezen.

Diergaarde Blijdorp

Dierentuin Blijdorp Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een leuke bestemming voor een dagje er op uit met uw kinderen. Van tijgers tot neushoorns, ijsberen tot piranha's. Uw bezoek aan het dierenpark is als een wereldreis door het de dierenwereld. Wandel over de zeebodem in het Oceanium en [...] Diergaarde Blijdorp verder lezen.

Erasmus brug

Erasmus brug in Rotterdam Een bezoekje aan de Erasmus brug is een must voor op uw lijstje -Wat te doen in Rotterdam-. Aan het water van de Nieuwe Maas kunt u tijdens uw dagje Rotterdam even lekker bijkomen. En de brug bezichtigen natuurlijk! Om zelf te ontdekken waar dit [...] Erasmus brug verder lezen.

Euromast

Euromast Rotterdam De Euromast in Rotterdam is oorspronkelijk gebouwd voor de Floriade in 1960 en staat de sinds 2010 geregistreerd als monument. Een monument waar u vandaag de dag op de 185 meter hoogte kan genieten van het indrukwekkende uitzicht over Rotterdam. Wist u trouwens dat er [...] Euromast verder lezen.

Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam Voor een groepsuitje in Rotterdam is de wereldberoemde Rotterdamse haven een leuke tip. De grootste haven van Europa, direct gelegen aan de Noordzee, is namelijk ook een toeristische attractie waar een hoop leuks te doen is. Wist u dat de haven een oppervlakte heeft van [...] Haven van Rotterdam verder lezen.

Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam Tijdens uw dagje Rotterdam even een terrasje pikken? Een leuke locatie is het Hotel New York op de Kop van Zuid! Behalve hotel is het namelijk ook een Rijksmonument. Het Jugendstil gebouw, waar met grote letters -Holland Amerika Lijn- op te lezen valt, siert dan [...] Hotel New York verder lezen.

Kubuswoningen

Uw dagje Rotterdam is niet compleet als u niet even langs het Blaakse Bos bent gewandeld. Deze unieke bezienswaardigheid in het centrum van Rotterdam is namelijk al sinds 1984 een publiekstrekker als geen ander. Niet zo gek als u bedenkt dat het ontwerp van Piet [...] Kubuswoningen verder lezen.

Laurenskerk

Laurenskerk Rotterdam Een historisch uitje in Rotterdam? Het kan! Bezoek de Laurenskerk, het enige overgebleven monument uit de Middeleeuwen (gebouwd in 1449). Waarom de kerk hoe-dan-ook een bezoekje waard is, is dat het eigenlijk gewoon een museum is. Waar u rondgeleid wordt door de eeuwen. En zo [...] Laurenskerk verder lezen.

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam Behalve de Oude Haven zelf, is het Witte Huis ook een aanrader tijdens uw dagje Rotterdam. Aangezien een groot deel van het stadscentrum van Rotterdam verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de gebouwen die staande zijn gebleven een bezoekje waard. Zo is er bijvoorbeeld [...] Witte Huis verder lezen.

Hotspots in Rotterdam van het Beursplein tot het Stadhuisplein

Komt u om te shoppen of voor de bezienswaardigheden, om de kroeg in te duiken of om op een terrasje te zitten? Wat uw doel ook is, tijdens uw uitje in Rotterdam treft u ruimschoots genoeg gezellige pleinen aan om even te relaxen.

Beursplein

Beursplein Rotterdam (Koopgoot) Het Beursplein in Rotterdam is een hotspot wanneer het op shoppen aankomt. Behalve de winkels die het plein omringen, vindt u er ook nog eens de uitgegraven Koopgoot. Die het winkelend publiek nog een extra verdieping aan winkels te bieden heeft. Op straatniveau van het [...] Beursplein verder lezen.

Binnenrotte

Markt op de Binnenrotte in Rotterdam Reden waarom de Binnenrotte in Rotterdam een bezoekje waard is tijdens uw uitje is in ieder geval de gezellige markt. Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag, treft u er namelijk een markt met maar liefst 465 kramen aan. De Binnenrotte zelf is eigenlijk niet eens [...] Binnenrotte verder lezen.

Stadhuisplein

Stadhuisplein Rotterdam Het Stadhuisplein is een populair uitgaansgebied in Rotterdam met diverse cafés en restaurants. Op het plein zijn bij mooi weer dan ook een overvloed aan terrasjes te vinden. Indrukwekkend is het Stadhuis zelf dat met een klokkentoren van 71 meter hoog van veraf te zien [...] Stadhuisplein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Rotterdam

Het is misschien niet het eerste wat u te binnen schiet bij de naam Rotterdam, maar de stad beschikt over een hoop groen! Bezoek ook één van de diverse stadsparken tijdens uw uitje in de stad om lekker aan de drukte ontsnappen.

Arboretum Trompenburg

Arboretum Trompenburg Rotterdam Het Arboretum Trompenburg in Kralingen oost in Rotterdam is een schitterend stukje natuur van maar liefst 6 hectare. Waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 19de eeuw en dat midden in de stad! Deze tuin met een unieke collectie van o.a. bomen, struiken, cactussen, vetplanten, [...] Arboretum Trompenburg verder lezen.

Het Park (bij de Euromast)

Het Park (bij de Euromast) Het Park bij de Euromast is het bekendste stadspark van Rotterdam. Dit mede doordat er in de loop van het jaar diverse evenementen plaats vinden. Van de eerdere ZomerZondagen tot het Dunya Festival en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland komen in de agenda voorbij. Maar ook als [...] Het Park (bij de Euromast) verder lezen.

Kralingse plas

Kralingse plas Aan leuke activiteiten is bij de Kralingse plas geen tekort. Van een rondje wandelen om de plas tot de molens bezichtigen en de paden van het Kralingse bos verkennen. En dat zijn nog maar enkele van de activiteiten die mogelijk zijn rond de Kralingse plas [...] Kralingse plas verder lezen.

Museumpark

Museumpark Rotterdam De naam van het Museumpark komt logischerwijs voort uit de aanwezigheid van diverse musea zoals het Chabot Museum, de Kunsthal, het Museum Boijmans Van Beuningen en het Natuurhistorisch museum. Dit voormalige landgoed is vandaag de dag opgedeeld in verschillende gebieden. Waar in het verleden o.a. [...] Museumpark verder lezen.

Zuiderpark Rotterdam

Zuiderpark Rotterdam Het Zuiderpark in Rotterdam is een stadspark met alle mogelijkheden voor een ontspannen middagje uit. Dankzij het vele groen, van bos tot volkstuinen, kunt u er bijvoorbeeld lekker een stuk wandelen en van het zonnetje genieten. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven [...] Zuiderpark Rotterdam verder lezen.

Ontdek geschiedenis en kunst in een museum in Rotterdam

De veelbewogen geschiedenis van de stad Rotterdam en de haven maken dat er vele musea te bezichtigen zijn die de ontwikkelingen in kunst, handel, politiek en natuur op creatieve wijze tentoonstellen. Meer en meer ontdekt u er dan ook een uitgebreid aanbod aan activiteiten.

Wat er te doen is in o.a. het Maritiem Museum en het Nederlands Fotomuseum tijdens uw dagje uit, ontdekt u hieronder!

Belasting en Douane Museum

Belasting en Douane Museum Het Belasting en Douane Museum is voor het hele gezin een leuk uitje in Rotterdam. Oog in oog met o.a. de creatieve smokkelmethodes, de scheepssimulator door de havens en leuke workshops zullen u en uw kinderen zich namelijk geen seconde vervelen. Het mag misschien niet [...] Belasting en Douane Museum verder lezen.

Chabot Museum

Tijdens een bezoekje aan het Chabot Museum ontdekt u de veelzijdige werken van Hendrik Chabot. Een Rotterdamse schilder en beeldhouwer wiens werk nauw verbonden is met Rotterdam. Niet alleen hebben ze vaak Rotterdam als onderwerp, ook zijn ze buiten het museum op diverse plekken in [...] Chabot Museum verder lezen.

Het Nieuwe Instituut

Liefhebbers van architectuur en stedenbouw bezoeken tijdens een dagje Rotterdam het museum van het Het Nieuwe Instituut. Tot de collectie van het museum behoren namelijk diverse archieven vol me schaalmodellen, plattegronden, ontwerptekeningen en meer van Nederlandse architecten. Van maquettes tot de Vedute collectie. Deze laatste [...] Het Nieuwe Instituut verder lezen.

Kunsthal

Kunsthal Rotterdam Bezoek De Kunsthal in het Museumpark voor een cultureel avontuur tijdens uw uitstapje in Rotterdam! Dé plek waar oude meesters afgewisseld worden met o.a. innovatief design en hedendaagse kunst. Ondanks dat de Kunsthal in Rotterdam niet over een eigen collectie beschikt, is de diversiteit aan [...] Kunsthal verder lezen.

Mariniersmuseum

Mariniersmuseum in Rotterdam Een uitje dat je tijdens een dagje Rotterdam niet gemist wil hebben is het Mariniersmuseum! Hét museum dat al jaren achtereen door de ANWB wordt verkozen als Leukste uitje van Zuid-Holland. Vlak naast het Witte Huis bij de Oude haven wandelt u hier de wereld [...] Mariniersmuseum verder lezen.

Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam Het Maritiem Museum in Rotterdam is zeker één van de favorieten in het rijtje leuke uitjes met kinderen. Gevestigd aan de Leuvehaven zijn er in het museum namelijk een hoop leuke en leerzame dingen te doen! Het museum is waar u o.a. oudste scheepsmodel van [...] Maritiem Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam Het Museum Boijmans Van Beuningen ondergaat momenteel een grootschalige renovatie die naar verwacht tot januari 2026 zal duren. Om die reden is de bijzondere collectie dan ook deels ondergebracht bij 8 musea in de buurt. Sinds 2021 is de collectie te bewonderen in Depot Boijmans [...] Museum Boijmans Van Beuningen verder lezen.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Museum Rotterdam ’40-’45 NU Een bezoek aan Rotterdam voor, in en na de oorlogsjaren maakt u bij Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Zeker nu nieuwe generaties de impact van oorlog steeds minder goed herinneren, een unieke en leerzame ervaring. Dit is dan ook de insteek van o.a. de experience waar [...] Museum Rotterdam ’40-’45 NU verder lezen.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Ontdek de mooie, spannende, rare en unieke verzameling van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam tijdens een uitje dat gegarandeerd op een beestenboel uitloopt. Dit bijzondere museum in het Museumpark in Rotterdam is namelijk waar u alles schelpen tot vogels, weekdieren tot insecten, zoogdierskeletten tot fossielen [...] Natuurhistorisch Museum Rotterdam verder lezen.

Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum Rotterdam Het leuke aan een uitstapje naar het Nederlands Fotomuseum op de Kop van Zuid is dat u de wereld leert zien door de ogen van een fotograaf. Een leerzaam uitstapje tijdens uw dagje Rotterdam. Foto's van alledaagse taferelen door de eeuwen heen en van bijzondere [...] Nederlands Fotomuseum verder lezen.

Wereldmuseum

Wereldmuseum Rotterdam Dit museum in Rotterdam, met een gratis toegankelijke vaste collectie, biedt ook tweemaal per jaar een thema collectie. De gratis collectie biedt 1.800 werken uit culturen wereldwijd. De oorsprong van deze collectie ligt bij de koopmannen en wetenschappers die over de hele wereld reisden en [...] Wereldmuseum verder lezen.

Omgeving Rotterdam

Naast alles wat de stad zelf te bieden heeft, zijn er ook in de omgeving van Rotterdam een hoop leuke dingen om te doen. Van de drukte van de stad naar de stille en natuurrijke omgeving. Met o.a. Kinderdijk en het Groene Hart.

Omgeving Rotterdam verder lezen

Wat te doen in Rotterdam vandaag

Een leuk uitje naar Rotterdam plannen? Onderstaand is een overzicht aan evenementen en activiteiten in Rotterdam en omgeving vandaag en morgen.