Dagje Rotterdam? 28x wat te doen in Rotterdam

Maak er een dagje uit naar Rotterdam van. Genoeg te doen!Naast op één na grootste stad van Nederland, is Rotterdam ook één van de meest bezochte steden van Nederland. En met recht! Het heeft namelijk een hoop leuke dingen te bieden. Om te doen én om te zien. Van shoppen tot in het nachtleven duiken en bezichtigen tijdens een dagje uit.

Van de grootste haven van Europa, een bezienswaardigheid op zich dankzij de vele tours waarmee u de Haven van Rotterdam kunt bezoeken, tot enkele van de beste musea.

Tevens heeft Rotterdam en een stadscentrum waar behalve winkelen en uitgaan nog veel meer leuke dingen te doen zijn. Dus tijdens een dagje Rotterdam en omgeving zult u zich zeker vermaken!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Omgeving Evenementen

De leukste bezienswaardigheden in Rotterdam op een rijtje

Het centrum van Rotterdam staat nog het meest bekend om de moderne gebouwen en diverse winkelstraten. Een interessante manier om met deze bezienswaardigheden kennis mee te maken is op de fiets.

Hiermee voorkomt u het risico dat u in de winkelstraten blijft steken (tenzij dat natuurlijk is waar u naar op zoek bent :-)). En kunt u even doortrappen naar het dichtstbijzijnde terras wanneer u de architectuur voor gezien houdt.

Delfshaven

Delfshaven Rotterdam Net buiten het centrum van Rotterdam ligt het gebied Delfshaven, met veel restaurants en winkels. Het gebied heeft een uitgebreide geschiedenis als vertrekpunt voor de reizigers naar de Verenigde Staten in de zeventiende eeuw en er zijn een aantal interessante oude warenhuizen en gebouwen te [...] Delfshaven verder lezen.

Erasmus brug

Erasmus brug in Rotterdam Na uw uitstapje naar de winkels en musea in Rotterdam kunt u aan het water van de Maas even lekker bijkomen. Bezoek bijvoorbeeld eens de Erasmus brug en zie hoe het een sprekend voorbeeld is van de vooruitstrevende houding van de stad en haar jeugdigheid. [...] Erasmus brug verder lezen.

Euromast

Euromast Rotterdam Gebouwd voor de Floriade in 1960 staat de Euromast sinds 2010 geregistreerd als monument waar u vandaag de dag op de 185 meter hoogte kan genieten van het indrukwekkende uitzicht over Rotterdam. Wist u trouwens dat er zich boven in de toren ook een hotel [...] Euromast verder lezen.

Haven van Rotterdam

Haven van Rotterdam De grootste haven van Europa en direct gelegen aan de Noordzee is de Haven van Rotterdam ook een toeristische attractie die een aanzienlijke aantrekkingskracht heeft op toeristen. De haven heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 hectare, er werken 70.000 mensen en de stadshaven is [...] Haven van Rotterdam verder lezen.

Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam Dit Jugendstil gebouw, waar u met grote letters op kan lezen Holland-Amerika Lijn kan lezen, staat al sinds 1901 met trots op de Wilhelminapier in Rotterdam. Vanaf deze locatie vertrokken bijna een half miljoen mensen om het geluk te zoeken in Amerika. Vandaag de dag [...] Hotel New York verder lezen.

Kubuswoningen

Kubussen op hun kant, zo kunt u zich de kubus huizen in Rotterdam het best voorstellen. Geplaatst op de eerste verdieping, beelden de kubus huizen een bos uit binnen Rotterdam, ontworpen door Piet Blom. De wereld op z'n kop. Zoals u zult zien tijdens uw [...] Kubuswoningen verder lezen.

Laurenskerk

Laurenskerk Rotterdam Gebouwd in 1449 is de Laurenskerk het enige overgebleven monument uit de Middeleeuwen in Rotterdam. De hoogste toren van de Laurenskerk is 64 meter hoog en gemaakt van steen. Zoals u al kan opmaken uit deze hoogte, zou het leuk zijn om van het uitzicht [...] Laurenskerk verder lezen.

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam Aangezien een groot deel van het stadscentrum van Rotterdam verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de gebouwen die staande zijn gebleven de moeite van het bezichtigen waard. Zo is er bijvoorbeeld het Witte Huis, in 1898 de 1ste wolkenkrabber in Europa. Geïnspireerd door de [...] Witte Huis verder lezen.

Hotspots in Rotterdam van het Beursplein tot het Stadhuisplein

Komt u om te shoppen of voor de bezienswaardigheden, de kroegen of een terrasje, tijdens uw uitje in Rotterdam treft u genoeg gezellige pleinen om even te relaxen.

Beursplein

Beursplein Rotterdam (Koopgoot) De populariteit van Beursplein is grotendeels te verklaren dankzij de uitgegraven Koopgoot die het winkelend publiek een extra verdieping aan winkels te bieden heeft. Op straatniveau van het plein treft u verder de grotere winkels aan zoals de Bijenkorf en het Beurs World Trade Center. [...] Beursplein verder lezen.

Binnenrotte

Markt op de Binnenrotte in Rotterdam De Binnenrotte in Rotterdam is eigenlijk niet eens een echt plein te noemen, als wel een open ruimte die ontstaan is doordat de oorspronkelijk functie (een spoorwegviaduct) is komen te vervallen. Reden waarom het plein wel een bezoekje waard is, in ieder geval op dinsdag, [...] Binnenrotte verder lezen.

Stadhuisplein

Stadhuisplein Rotterdam Een populair uitgaansgebied in Rotterdam is het Stadhuisplein met het diverse cafés en restaurants. Op het plein zijn bij mooi weer dan ook een overvloed aan terrasjes te vinden. Indrukwekkend is het Stadhuis zelf dat, gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, met een [...] Stadhuisplein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Rotterdam

Het is misschien niet het eerste wat u te binnen schiet bij de naam Rotterdam, maar de stad beschikt over een hoop groen! Bezoek ook één van de diverse stadsparken tijdens uw uitje in de stad om lekker aan de drukte ontsnappen.

Arboretum Trompenburg

Arboretum Trompenburg Rotterdam Het Arboretum Trompenburg in Kralingen oost in Rotterdam is een schitterend stukje natuur van maar liefst 6 hectare midden in de stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 19de eeuw. Deze tuin met een unieke collectie van o.a. bomen, struiken, cactussen, vetplanten, een goudvisvijver [...] Arboretum Trompenburg verder lezen.

Het Park (bij de Euromast)

Het Park (bij de Euromast) Het Park bij de Euromast in Rotterdam is het decor voor diverse evenementen in de loop van het jaar. Van de eerdere ZomerZondagen tot het Dunya Festival en het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vinden in het bekendste stadspark van Rotterdam plaats. Maar ook als er geen evenementen [...] Het Park (bij de Euromast) verder lezen.

Kralingse plas

Kralingse plas Rotterdam Ondanks dat de Stedelijk Interieur Award voor beste openbare ruimte voor de Kralingse plas al een paar jaar oud is, neemt dit niet weg dat u zich in deze natuurrijke omgeving ook vandaag de dag nog steeds prima zal kunnen vermaken. Het 100 hectare oppervlak [...] Kralingse plas verder lezen.

Museumpark

Museumpark Rotterdam De naam van het Museumpark komt logischerwijs voort uit de aanwezigheid van diverse musea zoals het Chabot Museum, de Kunsthal, het Museum Boijmans Van Beuningen en het Natuurhistorisch museum. Dit voormalige landgoed is vandaag de dag opgedeeld in verschillende gebieden, waaronder het evenemententerrein waar ook [...] Museumpark verder lezen.

Zuiderpark Rotterdam

Zuiderpark Rotterdam Het Zuiderpark in Rotterdam is een stadspark met alle mogelijkheden voor een ontspannen middagje uit. Dankzij het vele groen, van bos tot volkstuinen, kunt u er bijvoorbeeld lekker een stuk wandelen en van het zonnetje genieten. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven [...] Zuiderpark Rotterdam verder lezen.

Ontdek geschiedenis en kunst in een museum in Rotterdam

De veelbewogen geschiedenis van de stad Rotterdam en de haven maken dat er vele musea te bezichtigen zijn die de ontwikkelingen in kunst, handel, politiek en natuur op creatieve wijze tentoonstellen.

Van het Maritiem Museum tot o.a. het Nederlands Fotomuseum heten jong en oud dan ook van harte welkom tijdens uw dagje uit!

Belasting en Douane Museum

Belasting & Douane Museum Rotterdam Voor alles van de geschiedenis van belasting tot smokkelwaren door de eeuwen heen begeeft u zich naar het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. En dan hebben we het niet over aangifteformulieren, maar alles van schilderijen tot smokkelobjecten, antieke munten tot klassieke beelden. Mocht u [...] Belasting en Douane Museum verder lezen.

Chabot Museum

Niet vaak bezoekt u een museum in een villa, maar in het Chabot Museum in het Museumpark is er zowaar in gevestigd. Dit museum met de vele werken van Hendrik Chabot, een Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer, toont u schilderijen, tekeningen, beelden en meer uit de [...] Chabot Museum verder lezen.

Het Nieuwe Instituut

Liefhebbers van architectuur en stedenbouw kunnen terecht in het museum van het Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Het museum maakt onderdeel uit van de gelijknamige overkoepelende organisatie voor architectuur, mode en e-cultuur. Tot de collectie behoren diverse archieven, maar ook bijzondere driedimensionale objecten sieren de [...] Het Nieuwe Instituut verder lezen.

Kunsthal

Kunsthal Rotterdam Ondanks dat de Kunsthal in Rotterdam niet over een eigen collectie beschikt, is de diversiteit aan tentoonstellingen die er te vinden zijn altijd groot. Dit kan ook niet anders met een oppervlakte van maar liefst 3300 vierkante meter. Zo kunt u er bijvoorbeeld diverse stukken [...] Kunsthal verder lezen.

Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam Gevestigd aan de Leuvehaven treft u het Maritiem Museum aan waar u o.a. het oudste scheepsmodel van West-Europa kan komen bekijken. Ook leuk is het onderdeel van Professor Plons die op het punt staat op wereldreis te gaan, waar jonge bezoekers een handje bij kunnen [...] Maritiem Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans museum Rotterdam Met een collectie die van de 13de eeuw tot aan de dag van vandaag reikt, gaan kunstliefhebbers in het Museum Boijmans Van Beuningen zich zeker thuis voelen. U vindt er naast hedendaagse kunst namelijk ook broodroosters die nooit uitgebracht zijn, Oost-Duits aardewerk en diverse commerciële [...] Museum Boijmans Van Beuningen verder lezen.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam Het Timmerhuis achter het stadhuis is waar u in Rotterdam terecht kunt bij Museum Rotterdam. Dé plek om verleden, heden en toekomst van de stad te verkennen tussen de inspirerende tentoonstellingen, leerzame presentaties en onderzoek naar het stedelijk erfgoed. Dit vertaalt zich in een diversiteit [...] Museum Rotterdam verder lezen.

Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Museum Rotterdam ’40-’45 NU De impact van de Tweede Wereldoorlog, des te heviger in Rotterdam vanwege de bombardementen, wordt in het Museum Rotterdam '40-'45 NU (voorheen het Oorlogsverzetmuseum) helder naar voren gebracht. Van de Propaganda die er gebruikt werd tot de eerste stappen die het Duitse leger maakte en [...] Museum Rotterdam ’40-’45 NU verder lezen.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Natuurhistorisch Museum Rotterdam Tientallen dierensoorten en per dierensoort ook nog eens verschillende varianten, het gigantische skelet van een olifant en unieke fossielen van Nederlandse bodem. En dat is enkel nog maar een deel van wat u mag verwachten van de vaste collectie van het Natuurhistorisch Museum in het [...] Natuurhistorisch Museum Rotterdam verder lezen.

Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum Rotterdam Van de bibliotheek tot de interactieve etage en de miljoenen stukken die tot de collectie van het museum behoren, maken het Fotomuseum in Rotterdam een kijkje waard. In De Donkere Kamer in het museum treft u de permanente expositie aan over de geschiedenis van de [...] Nederlands Fotomuseum verder lezen.

Wereldmuseum

Wereldmuseum Rotterdam Dit museum in Rotterdam, met een gratis toegankelijke vaste collectie, biedt ook tweemaal per jaar een thema collectie. De gratis collectie biedt 1.800 werken uit culturen wereldwijd. Momenteel is het Wereldmuseum gesloten en wordt naar verwachting halverwege 2019 weer geopend. De oorsprong van deze collectie [...] Wereldmuseum verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Rotterdam

Naast alles wat Rotterdam zelf te bieden heeft, is ook de omgeving een uitstapje waard. Van de drukte van de stad naar de stille en natuurrijke omgeving met o.a. Kinderdijk en het Groene Hart.

Leuke uitjes dichtbij Rotterdam verder lezen

Evenementen en uitjes in Rotterdam

Een leuk uitje naar Rotterdam plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Rotterdam te doen is de komende tijd.

april

06 apr – 07 apr | |

13 apr – 05 mei | |

18 apr – 20 apr | |

20 apr – 22 apr | |