Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam tijdens een bezoek aan het Amsterdam Museum

De komende jaren ondergaat de hoofdlocatie van het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat een grote renovatie. Sinds 5 maart 2022 is het Amsterdam Museum te vinden aan de Amstel 51, online en op andere plekken in Amsterdam.

In het Amsterdam (Historisch) Museum ontdekt u hoe Amsterdam de stad geworden is waar vandaag meer dan 850,000 mensen wonen. En 18 miljoen toeristen jaarlijks de stad komen verkennen. Het museum is dan ook zeker een aanrader voor uw dagje uit.

Zo stippelt o.a. de tentoonstelling Amsterdam DNA de details uit van de stad. Aan de hand van de vier kernwaarden ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit ontdekt u het verhaal van de stad. Zelfs buiten het museum, kunt u deze in levende lijve ervaren tijdens een toer door Amsterdam.

Ook voor kinderen zijn er vele leuke interactieve manieren om Amsterdam, de ondernemende geest en creativiteit beter te leren kennen. Zo is er Het Klein Weeshuis waar allerkleinste bezoekers onderweg dieren in het weeshuis ontdekken en de al wat oudere kids op stap gaan met de weesjongen Jurriaan.

U leest het al, voor het hele gezin is het Amsterdam Museum gegarandeerd een leuk en ook nog eens leerzaam uitje!

Video Amsterdam Museum


Adres Amsterdam Museum
Amstel 51
Amsterdam
1018 EJPlan uw route


Officiële website van Amsterdam Museum

Evenementen agenda Amsterdam Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Amsterdam Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *