38x wat te doen in Amsterdam voor een onvergetelijk dagje uit

Wat te doen in Amsterdam tijdens uw dagje uitWat te doen in Amsterdam? Voor een onvergetelijk dagje uit vindt u hieronder de leukste tips op een rijtje. Van uitstapjes naar musea tot lekkere luieren in het park. Ook de leukste bezienswaardigheden en aankomende evenementen hebben we voor u verzameld.

Laat u tijdens uw dagje uit verder verrassen door wat er zich achter de winkelstraten in Amsterdam bevindt. Zo zijn er meer dan duizend bruggen en bijna honderd kilometer aan grachten te zien.

En denk bij wat-te-doen ook eens aan de omgeving van Amsterdam en een uitje naar Haarlem. Wist u dat u binnen 15 minuten in de hoofdstad van Noord-Holland bent met de trein?

Bezienswaardigheden en trekpleisters Amsterdam Leuke hotspots in Amsterdam Musea in Amsterdam Uitagenda Amsterdam

De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam op een rijtje

Bezoek de vele bezienswaardigheden in Amsterdam centrumHet centrum van Amsterdam is een mengelmoes van prachtige gebouwen, leuke dingen om te doen, historische bezienswaardigheden en kunst. Dat maakt het de ideale bestemming voor een groepsuitje, voor elk wat wils!

De miljoenen toeristen, die de Nederlandse hoofdstad jaarlijks bezoeken, bewijzen wel dat de bezienswaardigheden in Amsterdam een uitstapje waard zijn. Zelfs voor een uitje met kinderen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden zoals u hieronder zult ontdekken.

A’DAM Toren

A'dam toren - Amsterdam - Toren Ook leuk om te doen in Amsterdam is een bezoekje aan de A'DAM Toren! Met een panorama bar en restaurant op de 20ste verdieping, een draaiend restaurant op de 19de verdieping en een members club op de 18de verdieping. Daarmee is de A’DAM Toren een [...] A’DAM Toren verder lezen.

Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal Station Terwijl in 1839 al het treintraject tussen Amsterdam en Haarlem geopend werd, duurde het toch nog enkele jaren voor in Amsterdam het Centraal Station tot stand kwam. Dat gebeurde in 1889 door Cuypers die ook het Rijksmuseum ontwierp. U snapt dat een locatie die al [...] Amsterdam Centraal verder lezen.

Begijnhof

Begijnhof Amsterdam met recht een bezienswaardigheid Dit hofje waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 14de eeuw is ook zeker een must-see tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Met de ingang aan het Spui, wandelt u namelijk zo een rustige oase midden in de drukke stad binnen. De oorspronkelijke functie was om [...] Begijnhof verder lezen.

De Dam

Een uitje naar de Dam in Amsterdam U kunt het niet missen wanneer u vanaf het Centraal Station in Amsterdam komt en rechtdoor loopt, de Dam! Uiteraard bezaaid met toeristen en diverse straatartiesten van muzikanten tot levende standbeelden, is er eigenlijk geen moment van de dag dat er niks te doen is. [...] De Dam verder lezen.

De Wallen

De Wallen in Amsterdam behoeven vrij weinig introductie voor de meeste Nederlanders en ook toeristen kennen de reputatie van het Red Light District. Een bezoekje is dan ook een must tijdens uw dagje Amsterdam. Simpelweg wandelend door de diverse straten geeft u al een indruk [...] De Wallen verder lezen.

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis in Amsterdam Het getrompetter van olifanten, de schrille klanken van een vogel die overvliegt en het geplons van zeehonden die het erg naar hun zin lijken te hebben, dat is een dagje uit in Artis! Voor zowel kinderen als volwassenen is deze dierentuin in Amsterdam uitermate geschikt. [...] Dierentuin Artis verder lezen.

Grachten Amsterdam

Gegraven in de 17de eeuw is de grachtengordel in Amsterdam rustig wereldberoemd te noemen. Voor de miljoenen toeristen die jaarlijks onze hoofdstad bezoeken is het dan ook een populaire manier om de stad te verkennen en u zult de rondvaartboten, waterfietsen en sloepen dan ook [...] Grachten Amsterdam verder lezen.

Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam De Hortus Botanicus in Amsterdam kunt u het best vergelijken met een museum. Maar dan een museum waarin de collectie nog steeds leeft. In sommige gevallen betreft het letterlijk bomen die al honderden jaren groeien in het groene stukje Amsterdam. Verder ontdekt u er ook [...] Hortus Botanicus Amsterdam verder lezen.

Johan Cruijff ArenA

Bezoek de Amsterdam Arena tijdens een rondleiding De Johan Cruijff ArenA (voorheen de Amsterdam ArenA), behalve om voetbalwedstrijden, ook bekend om de vele concerten en grote feesten die er georganiseerd worden. Geopend in 1996 door Koningin Beatrix, is het met meer dan 50.000 zitplaatsen het grootste stadion van het land. En wist [...] Johan Cruijff ArenA verder lezen.

Madame Tussauds

In Madame Tussauds op de foto met beroemdheden. Ondanks dat het er wellicht af en toe iets te druk is voor kinderen, vinden de meesten het een super ervaring om de wassen beelden in Madame Tussauds te bekijken. En ook u zelf vindt het waarschijnlijk ook leuk om Obama eens van dichtbij te [...] Madame Tussauds verder lezen.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in Amsterdam Centraal gelegen aan de Dam in Amsterdam is de Nieuwe Kerk een veel bezochte bezienswaardigheid. Een bezienswaardigheid waar, naast een hoop geschiedenis, ook regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen te bezichtigen zijn. Sinds 1408 dient deze kerk al diverse functies en dat is ook hoe u het gebouw [...] Nieuwe Kerk verder lezen.

Westerkerk

Westerkerk in Amsterdam Gebouwd in de 17de eeuw is de Westerkerk een onmisbaar onderdeel van het straatbeeld van Amsterdam. Met de Westertoren van bijna 90 meter hoog (de hoogste van Amsterdam), kunt u de kerk dan ook vrijwel vanuit de hele stad zien. Enkele interessante feitjes over de [...] Westerkerk verder lezen.

[Adv.] Happen en trappen in Amsterdam

Happen en Trappen in en om Amsterdam Ontdek Amsterdam en omgeving van maart t/m november op de fiets en laat u langs mooie plekjes en smakelijke restaurants leiden door de geheel verzorgde fietsroute van Happen en Trappen. De route van 50 kilometer maakt dat u behalve van bezienswaardigheden en de omgeving ook onderweg van 5 lekkere gerechten kunt genieten [...] Happen en Trappen verder lezen.

Amsterdamse hotspots van het Rembrandtplein tot het Leidseplein

Leidseplein, Rembrandtplein, Spui, Nieuwmarkt en het Max Euweplein, zelfs wie nog nooit in het centrum van Amsterdam is geweest, komen (bijna) al deze pleinen al bekend voor.

Naast de grote evenementen die er worden georganiseerd, hebben deze pleinen namelijk ook gemeen dat er veel terrasjes beschikbaar zijn en dat ze allen goed bereikbaar zijn. Of u nou te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer de stad verkent. De vele terrasjes, restaurants, coffee shops, cafés en clubs zijn een aanrader tijdens uw dagje uit.

Leidseplein

Leidseplein te Amsterdam Op het Leidseplein in Amsterdam is het goed vertoeven. Omgeven door restaurants en cafés kunt u zich hier voorbereiden op uw shopavontuur door de Leidsestraat of pikt u een filmpje bij de Pathé. Centraal tussen het shopcentrum en het groen van het Vondelpark is het [...] Leidseplein verder lezen.

Max Euweplein

Max Euweplein te Amsterdam vanaf het water Het Max Euweplein tussen het Leidseplein en het Vondelpark in vormt een gezellige locatie op zonnige dagen en wordt omringd door diverse winkels, restaurants en cafés. Voor wie dus op zoek is naar het Hard Rock Café of Holland Casino is dit de place to [...] Max Euweplein verder lezen.

Museumplein

Bezoek het Museumplein in Amsterdam Eigenlijk kent iedereen het Museumplein in Amsterdam. En hoe kan het ook anders, want omgeven door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw kunt u het het niet missen! Behalve kunst en cultuur, vormt het Museumplein ook bij mooi weer [...] Museumplein verder lezen.

Nieuwmarkt

Nieuwmarkt te Amsterdam De Nieuwmarkt ligt minder centraal in Amsterdam dan veel van de andere pleinen, maar is desondanks (of misschien juist wel daardoor) juist erg gezellig tijdens een avondje stappen en ook overdag tijdens de dagelijkse markt. Te midden van de Nieuwmarkt vindt u De Waag uit [...] Nieuwmarkt verder lezen.

Rembrandtplein

Rembrandtplein te Amsterdam Het Rembrandtplein is waar grote namen als The Cooldown en Escape zijn gevestigd, met om de hoek De Heren van Aemstel, De Kleine Komedie en vele feestcafés. De vele terrassen en het grote plein in het midden maken het een populair plein om van de [...] Rembrandtplein verder lezen.

Spui

Spui te Amsterdam Het Spui in Amsterdam vormt een zijstraat van de Kalverstraat en is dankzij z'n centrale ligging een leuke plek voor een korte pauze tijdens het shoppen. Ook zijn er diverse betaalbare cafés en restaurants in de zijstraatjes te vinden wat het een populaire locatie onder [...] Spui verder lezen.

Tips om lekker te relaxen tijdens uw uitje in Amsterdam

Net als iedere andere grote stad, heeft ook Amsterdam een aantal stadsparken waar locals, maar ook bezoekers, even kunnen ontvluchten aan het drukke dagelijks leven. We hebben de leukste parken voor u op een rijtje gezet. Leuk voor een actief uitje met uw kinderen of om te ontspannen met vrienden en vriendinnen.

Amstelpark

Amstelpark Amsterdam Gebouwd voor de Floriade van 1971, is het Amstelpark vandaag de dag nog steeds een heerlijke plek om te wandelen en van de natuur te genieten. Dankzij de ligging van het stadspark buiten de ring van Amsterdam en vlakbij de Amstel heeft u hier hoe-dan-ook [...] Amstelpark verder lezen.

Sarphatipark

Sarphatipark in Amsterdam Het Sarphatipark vlakbij de Albert Cuyp in de Pijp wordt ook veelvuldig bezocht in de zomer dankzij de ruime grasvelden en het verkoelende water. Aanzienlijk kleiner dan het Vondelpark is het wat minder druk, dus misschien nog wel lekkerder om even te wandelen. Op de [...] Sarphatipark verder lezen.

Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als [...] Vondelpark verder lezen.

Westerpark

Westerpark in Amsterdam Het Westerpark in Amsterdam is waarschijnlijk meer bekend om de de culturele locatie Westergas dan om het park zelf, maar laat dit u er niet van weerhouden om er met mooi weer naar toe te gaan. Sterker nog, het voegt naast de groene grasvelden, vijvers [...] Westerpark verder lezen.

Cultuur snuiven in een museum in Amsterdam

Van de vele tientallen musea die Amsterdam rijk is, zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh museum waarschijnlijk wel de bekendste.

Maar er zijn er nog veel meer die een leuk uitje in Amsterdam te bieden hebben, zoals u hieronder kunt zien. Dankzij de diverse activiteiten die ze voor zowel kinderen als volwassenen op het programma hebben staan, de ideale bestemming voor een groeps- of familie uitje!

Allard Pierson Museum

Allard Pierson Museum in Amsterdam Voor een kijkje in de wereld van archeologie en de overgebleven schatten uit o.a. de Egyptische, Griekse en Romeinse beschavingen bezoekt u het Allard Pierson Museum. Zo ontdekt u er o.a. bijzondere sarcofagen, prachtige vazen en bronzen en marmeren beelden die u aan de hand [...] Allard Pierson Museum verder lezen.

Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam tijdens een bezoek aan het Amsterdam Museum Hoe Amsterdam de stad geworden is waar vandaag meer dan 850,000 mensen wonen en 18 miljoen toeristen de stad komen verkennen, ontdekt u in het Amsterdam (Historisch) Museum. Het museum in het oude klooster aan de Nieuwezijdse Voorburgwal is dan ook zeker een aanrader voor [...] Amsterdam Museum verder lezen.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis Amsterdam Miljoenen bezoekers blijven jaarlijks het bijzondere verhaal van Anne Frank ervaren in het Anne Frank Huis in Amsterdam. En met recht, want dit museum is een kijkje in het leven van een ondergedoken gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog waar geen geschiedenisboek tegen op kan. Ontdek [...] Anne Frank Huis verder lezen.

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage kan niet missen in hartje centrum! Met de bouw van De Beurs van Berlage, één van de top 100 Nederlandse rijksmonumenten, aan het Damrak in Amsterdam werd 1898 begonnen nadat het bestaande beursgebouw te klein begon te worden voor de toenemende handel. Vandaag de dag wordt het rijksmonument o.a. benut voor [...] Beurs van Berlage verder lezen.

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum Vanaf het Centraal Station ziet u het Eye Filmmuseum al liggen. En geloof ons, u kunt het niet missen dankzij de unieke vorm en locatie pal aan het water in Amsterdam Noord! Voor filmliefhebbers is dit museum the place to be met een omvangrijke collectie [...] Eye Filmmuseum verder lezen.

Foam Fotografiemuseum

Een bezoekje aan Foam Fotografiemuseum in Amsterdam Niet bij iedereen bekend, aangezien het Rijksmuseum en het Van Gogh museum in Amsterdam toch vaak de show stelen, is het Fotografiemuseum Foam aan de Keizersgracht. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers blijkt het echter wel een uitje te zijn dat voor velen iets unieks te [...] Foam Fotografiemuseum verder lezen.

Hermitage Amsterdam

Kunst vind je in de Hermitage aan de Amstel Museum De Hermitage bevindt zich in een voormalige verzorgingstehuis aan de Amstel in Amsterdam. Met jaarlijks grootse tentoonstellingen die tot stand komen in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in St. Petersburg. U ontdekt er dan ook eigenlijk altijd indrukwekkende tentoonstellingen met werken van meesters [...] Hermitage Amsterdam verder lezen.

Moco Museum

Moco Museum in Amsterdam In het Moco Museum aan het Museumplein ontdekt u moderne en hedendaagse kunst van o.a. Banksy en Warhol. Met name artiesten die met ironie de wereld aanschouwen en dit ook terug laten komen in hun werk vindt u er terug. Zo zijn bijvoorbeeld de werken [...] Moco Museum verder lezen.

Nederlands Scheepvaartmuseum

Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam In het pakhuis ’s Lands Zeemagazijn in Amsterdam (uit 1656!) vindt u het Nederlands Scheepvaartmuseum. Een museum dat u op een interactieve en zeer uitgebreide manier toont wat de relatie is van Nederland met de zee. Een relatie die letterlijk eeuwen terug in de tijd [...] Nederlands Scheepvaartmuseum verder lezen.

NEMO science center

Uw kids kijken hun ogen uit in het NEMO science center in Amsterdam Met kinderen naar Nemo is gegarandeerd een leerzame en leuke ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. Het mooie aan Nemo is namelijk dat er veel activiteiten georganiseerd worden waar de kinderen aan mee kunnen doen, terwijl ze ondertussen interessante dingen leren over wetenschap [...] NEMO science center verder lezen.

Nxt Museum

Nxt Museum in Amsterdam Maar liefst 1400 vierkante meter aan nieuwe mediakunst ontdekt u tijdens uw uitje naar het Nxt Museum in Amsterdam. Het eerste museum in Nederland 100% gericht op mediakunst. Met kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën en zo de tijdsgeest te weerspiegelen. De innovatieve kunst [...] Nxt Museum verder lezen.

Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten. Wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is. Dit wordt enkel [...] Rijksmuseum Amsterdam verder lezen.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum aan Museumplein Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam is een bezoekje waard. Het heeft een grootschalige vernieuwing ondergaan met vandaag de dag aan de kant van het Museumplein een gigantische uitbouw, ook wel de badkuip genoemd. Bij een bezoekje aan Amsterdam kan dit museum eigenlijk niet aan [...] Stedelijk Museum verder lezen.

STRAAT Museum

STRAAT Museum in Amsterdam Dol op kunst van de straat? Bij het STRAAT Museum leert u alles over de geschiedenis van de kunstvorm en het maken van de kunstwerken. Ook krijgt u nog veel meer inzichten over het museum: een voormalige scheepswerf in Amsterdam Noord omgetoverd tot een museum [...] STRAAT Museum verder lezen.

Tropenmuseum

Tropische culturen in het Tropenmuseum Gelegen tussen Artis en het Oosterpark in Amsterdam, treffen we het Tropenmuseum aan. Het museum dat zich, als onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, sinds 1926 bevindt in een prachtig historisch gebouw. De collectie van het museum bestaat uit een indrukwekkend aantal stukken [...] Tropenmuseum verder lezen.

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum in Amsterdam Voor de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh begeeft u zich naar het Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam. Inmiddels is de verbouwing alweer enkele jaren terug, maar nog steeds schitteren de werken van deze Nederlandse meester in volle glorie in de [...] Van Gogh Museum verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Amsterdam

Behalve Haarlem zijn er in de omgeving van Amsterdam nog meer leuke dingen te doen. Een dagje vliegtuig spotten of een speurtocht op Schiphol, naar het strand in Zandvoort of naar de molens op de Zaanse Schans, u zegt het maar!

Leuke uitjes dichtbij Amsterdam verder lezen

Wat te doen in Haarlem

Haarlem ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam Centraal Station verwijderd en is voor de dagjesmensen, maar ook zeker voor een langer verblijf een leuke bestemming om te winkelen, lekker op het terras te zitten of te genieten van kunst en historie in De Hallen en de St. Bavo kerk met het 16de eeuwse orgel.

Wat te doen in Haarlem verder lezen