Wat te doen in Amsterdam

What to do in Amsterdam

Tijdens een uitje in Amsterdam en omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen. Met de grachten, oude gebouwen en uitgebreide agenda vol evenementen en activiteiten is eigenlijk de hele stad Amsterdam een goedkoop en leuk uitje.

Laat u ook eens verrassen door de dingen achter de winkelstraten er op uit in Amsterdam. Zo zijn de meer dan duizend bruggen, bijna honderd kilometer aan grachten, enorme parken en vele musea het waard om een dagje uit aan te spenderen.

Denk daarnaast bij ‘wat te doen’ ook eens aan de omgeving van Amsterdam en een uitje naar Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, waar u binnen 15 minuten bent met de trein.

Bezienswaardigheden Pleinen Parken Musea Omgeving Haarlem Evenementen

Wat te doen in Amsterdam - Bezienswaardigheden

Bezoek de vele bezienswaardigheden in Amsterdam centrumHet centrum van Amsterdam is een smeltpot van prachtige gebouwen, leuke dingen om te doen, historische bezienswaardigheden en kunst. Een uitje in Amsterdam, een weekendje weg, eigenlijk hoeft u nauwelijks voorbij te gaan aan de grenzen van het centrum om leuke dingen te kunnen doen.

Kiest u voor de winkelstraten, de vele pleinen of laat u zich graag rondleiden op de Wallen, in Amsterdam zult u zich zeker vermaken. Dat de bezienswaardigheden in Amsterdam een uitstapje waard zijn, bewijzen de miljoenen Nederlandse en buitenlandse toeristen die de Nederlandse hoofdstad jaarlijks bezoeken.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Pleinen

Leidseplein, Rembrandtplein, Spui, Nieuwmarkt en het Max Euweplein, zelfs wie nog nooit in het centrum van Amsterdam is geweest, komen (bijna) al deze pleinen al bekend voor.

Naast de Nationale Dodenherdenking en het vieren van de bekerwinst van Ajax, hebben deze pleinen namelijk ook gemeen dat er veel terrasjes beschikbaar zijn en dat ze allen goed bereikbaar zijn of u nou te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer de stad verkent. De vele terrasjes, restaurants, coffee shops, cafés en clubs zijn dan ook zeker de moeite van het bezichtigen en een uitstapje waard.

Leidseplein

Leidseplein te Amsterdam Op het Leidseplein in Amsterdam is het goed vertoeven. Omgeven door restaurants en cafés kunt u zich hier voorbereiden op uw shopavontuur door de Leidsestraat of pikt u een filmpje bij de Pathé. Centraal tussen het shopcentrum en het groen van het Vondelpark is het [...] Leidseplein verder lezen.

Museumplein

Museumplein te Amsterdam Eigenlijk kent iedereen het Museumplein in Amsterdam. En hoe kan het ook anders, want omgeven door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw kan je het niet missen! Behalve de luxe omgeving is het ook een locatie voor de Uitmarkt [...] Museumplein verder lezen.
Pleinen verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Stadsparken

Net als iedere andere grote stad, heeft ook Amsterdam een aantal stadsparken waar de inwoners, maar ook bezoekers, even kunnen ontvluchten aan het drukke dagelijks leven. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet voor uw volgende uitstapje in Amsterdam.

Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als [...] Vondelpark verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Musea

Van de vele tientallen musea die Amsterdam rijk is, zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh museum waarschijnlijk wel de (internationaal) bekendste.

Maar laat dit u niet verblinden voor de overige juweeltjes die er te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld Fotografiemuseum Foam misschien niet bij iedereen bekend, terwijl het toch echt een garantie is voor een inspirerend middagje uit!

Foam Fotografiemuseum

Een bezoekje aan Foam Fotografiemuseum in Amsterdam Niet bij iedereen bekend, aangezien het Rijksmuseum en het Van Gogh museum in Amsterdam toch vaak de show stelen, is het Fotografiemuseum Foam. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers blijkt het echter wel een uitje waard te zijn. In verschillende zalen kijkt u mee door het [...] Foam Fotografiemuseum verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Omgeving

Behalve Haarlem zijn er in de omgeving van Amsterdam nog meer leuke dingen te doen. Een dagje vliegtuig spotten of een speurtocht op Schiphol, naar het strand in Zandvoort of naar de molens op de Zaanse Schans, u zegt het maar!

Schiphol

Schiphol Amsterdam Airport Waarschijnlijk heeft u bij Schiphol zoals vele anderen voornamelijk het idee van 'Boarden' en 'Bij de bagageband staan wachten', maar er is meer te doen op Schiphol! Zo is er onder andere Schiphol Plaza waar u bij de Starbucks onder het genot van een heerlijk [...] Schiphol verder lezen.

Omgeving verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Haarlem

Haarlem ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam Centraal Station verwijderd en is voor de dagjesmensen, maar ook zeker voor een langer verblijf een leuke bestemming om te winkelen, lekker op het terras te zitten of te genieten van kunst en historie in De Hallen en de St. Bavo kerk met het 16de eeuwse orgel.

Haarlem, iets rustiger dan Amsterdam en toch net zo gezellig!

Teylers Museum

Teylers Museum in Haarlem Van kunst tot een wetenschappelijke bibliotheek, fossielen, natuurkunde en een uitgebreide muntenverzameling treft u aan in het Teylers Museum aan het Spaarne in Haarlem. En wist u dat het Teylers Museum het oudste museum van Nederland is? Ondanks dat het dus al jaren mee gaat, [...] Teylers Museum verder lezen.

Haarlem verder lezen

Wat te doen in Amsterdam - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Amsterdam plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Amsterdam te doen is de komende tijd.

november

zaterdag 17 november t/m zondag 03 februari

donderdag 29 november t/m zondag 20 januari

januari

zaterdag 19 januari

donderdag 24 januari t/m zondag 27 januari

zaterdag 26 januari t/m zondag 27 januari

februari

zaterdag 16 februari t/m zondag 24 februari

zaterdag 16 februari t/m zondag 03 maart

zaterdag 16 februari t/m zondag 24 februari

woensdag 20 februari t/m zondag 24 februari

woensdag 20 februari