Dagje Amsterdam? 33x wat te doen in Amsterdam

Dagje Amsterdam? Dit is er allemaal te doen!Tijdens een dagje Amsterdam en omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen. Met de grachten, oude gebouwen en uitgebreide agenda vol evenementen en activiteiten is eigenlijk de hele stad Amsterdam een goedkoop en leuk uitje op zich.

Laat u ook eens verrassen door de dingen achter de winkelstraten er op uit in Amsterdam. Zo zijn de meer dan duizend bruggen, bijna honderd kilometer aan grachten, enorme parken en vele musea het waard om een dagje uit aan te spenderen.

Denk daarnaast bij wat-te-doen ook eens aan de omgeving van Amsterdam en een uitje naar Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, waar u binnen 15 minuten bent met de trein.

Bezienswaardigheden Pleinen Parken Musea Omgeving Haarlem Evenementen

De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam op een rijtje

Bezoek de vele bezienswaardigheden in Amsterdam centrumHet centrum van Amsterdam is een smeltpot van prachtige gebouwen, leuke dingen om te doen, historische bezienswaardigheden en kunst. Een uitje in Amsterdam, een weekendje weg, eigenlijk hoeft u nauwelijks voorbij te gaan aan de grenzen van het centrum om leuke dingen te kunnen doen.

Of u nou kiest voor de winkelstraten, de vele pleinen of een rondleiding over de Wallen, in Amsterdam zult u zich hoe-dan-ook vermaken.

Dat de bezienswaardigheden in Amsterdam een uitstapje waard zijn, bewijzen de miljoenen Nederlandse en buitenlandse toeristen die de Nederlandse hoofdstad jaarlijks bezoeken.

A’DAM Toren

A'dam toren - Amsterdam - Toren Overhoeks Met een panorama bar en restaurant op de 20ste verdieping, een draaiend restaurant op de 19de verdieping en een members club op de 18de verdieping is de A’DAM Toren een unieke nieuwe bezienswaardigheid in het rijtje! Deze toren achter het Centraal Station, voorheen Toren Overhoeks [...] A’DAM Toren verder lezen.

Amsterdam Arena

Bezoek de Amsterdam Arena tijdens een rondleiding De Amsterdam Arena, behalve om voetbalwedstrijden, ook bekend om de vele concerten en grote feesten die er georganiseerd worden. Geopend in 1996 door Koningin Beatrix, is het met meer dan 50.000 zitplaatsen het grootste stadion van het land. En wist u dat u er dagelijks [...] Amsterdam Arena verder lezen.

Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal Station Terwijl in 1839 al het treintraject tussen Amsterdam en Haarlem geopend werd, duurde het toch nog enkele jaren voor in Amsterdam het Centraal Station tot stand kwam. Dat gebeurde in 1889 door Cuypers die ook het Rijksmuseum ontwierp. U snapt dat een locatie die al [...] Amsterdam Centraal verder lezen.

Begijnhof

Begijnhof Amsterdam met recht een bezienswaardigheid Dit hofje waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 14de eeuw is ook zeker een must-see tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Met de ingang aan het Spui, wandelt u zo een stukje rust binnen de drukke stad in. De functie was om als een soort [...] Begijnhof verder lezen.

De Dam

Een uitje naar de Dam in Amsterdam U kunt het niet missen wanneer u vanaf het Centraal Station in Amsterdam komt en rechtdoor loopt, de Dam! Uiteraard bezaaid met toeristen en diverse straatartiesten van muzikanten tot levende standbeelden, is er eigenlijk geen moment van de dag dat er niks te doen is. [...] De Dam verder lezen.

De Wallen

De Wallen in Amsterdam behoeven vrij weinig introductie voor de meeste Nederlanders en ook toeristen kennen de reputatie van het Red Light District. Een bezoekje is dan ook een must tijdens uw dagje Amsterdam. Simpelweg wandelend door de diverse straten geeft u al een indruk [...] De Wallen verder lezen.

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis in Amsterdam Het getrompetter van olifanten, de schrille klanken van een vogel die overvliegt en het geplons van zeehonden die het erg naar hun zin lijken te hebben, dat is een dagje uit in Artis! Voor zowel kinderen als volwassenen is deze dierentuin in Amsterdam uitermate geschikt. [...] Dierentuin Artis verder lezen.

Grachten Amsterdam

Gegraven in de 17de eeuw is de grachtengordel in Amsterdam rustig wereldberoemd te noemen. Voor de miljoenen toeristen die jaarlijks onze hoofdstad bezoeken is het dan ook een populaire manier om de stad te verkennen en u zult de rondvaartboten, waterfietsen en sloepen dan ook [...] Grachten Amsterdam verder lezen.

Madame Tussauds

In Madame Tussauds op de foto met beroemdheden. Ondanks dat het er wellicht af en toe iets te druk is voor kinderen, vinden de meesten het een super ervaring om de wassen beelden in Madame Tussauds te bekijken. En ook u zelf vindt het waarschijnlijk ook leuk om Obama eens van dichtbij te [...] Madame Tussauds verder lezen.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in Amsterdam Centraal gelegen aan de Dam in Amsterdam is de Nieuwe Kerk een veel bezochte bezienswaardigheid waar naast een hoop geschiedenis ook regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen te bezichtigen zijn. Sinds 1408 dient deze kerk al diverse functies en dat is ook hoe u het gebouw vandaag de [...] Nieuwe Kerk verder lezen.

Westerkerk

Westerkerk in Amsterdam Gebouwd in de 17de eeuw is de Westerkerk een onmisbaar onderdeel van het straatbeeld van Amsterdam. Met de Westertoren van bijna 90 meter hoog (de hoogste van Amsterdam), kunt u de kerk dan ook vrijwel vanuit de hele stad zien. Enkele interessante feitjes over de [...] Westerkerk verder lezen.

[Adv.] Happen en trappen in Amsterdam

Happen en Trappen in en om Amsterdam Ontdek Amsterdam en omgeving van maart t/m november op de fiets en laat u langs mooie plekjes en smakelijke restaurants leiden door de geheel verzorgde fietsroute van Happen en Trappen. De route van 50 kilometer maakt dat u behalve van bezienswaardigheden en de omgeving ook onderweg van 5 lekkere gerechten kunt genieten [...] Happen en Trappen verder lezen.

Amsterdamse hotspots van het Rembrandtplein tot het Leidseplein

Leidseplein, Rembrandtplein, Spui, Nieuwmarkt en het Max Euweplein, zelfs wie nog nooit in het centrum van Amsterdam is geweest, komen (bijna) al deze pleinen al bekend voor.

Naast de Nationale Dodenherdenking en het vieren van de bekerwinst van Ajax, hebben deze pleinen namelijk ook gemeen dat er veel terrasjes beschikbaar zijn en dat ze allen goed bereikbaar zijn of u nou te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer de stad verkent. De vele terrasjes, restaurants, coffee shops, cafés en clubs zijn dan ook zeker de moeite van het bezichtigen en een uitstapje waard.

Leidseplein

Leidseplein te Amsterdam Op het Leidseplein in Amsterdam is het goed vertoeven. Omgeven door restaurants en cafés kunt u zich hier voorbereiden op uw shopavontuur door de Leidsestraat of pikt u een filmpje bij de Pathé. Centraal tussen het shopcentrum en het groen van het Vondelpark is het [...] Leidseplein verder lezen.

Max Euweplein

Max Euweplein te Amsterdam vanaf het water Het Max Euweplein tussen het Leidseplein en het Vondelpark in vormt een gezellige locatie op zonnige dagen en wordt omringd door diverse winkels, restaurants en cafés. Voor wie dus op zoek is naar het Hard Rock Café of Holland Casino is dit de place to [...] Max Euweplein verder lezen.

Museumplein

Bezoek het Museumplein in Amsterdam Eigenlijk kent iedereen het Museumplein in Amsterdam. En hoe kan het ook anders, want omgeven door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw kunt u het het niet missen! Behalve kunst en cultuur, vormt het Museumplein ook bij mooi weer [...] Museumplein verder lezen.

Nieuwmarkt

Nieuwmarkt te Amsterdam De Nieuwmarkt ligt minder centraal in Amsterdam dan veel van de andere pleinen, maar is desondanks (of misschien juist wel daardoor) juist erg gezellig tijdens een avondje stappen en ook overdag tijdens de dagelijkse markt. Te midden van de Nieuwmarkt vindt u De Waag uit [...] Nieuwmarkt verder lezen.

Rembrandtplein

Rembrandtplein te Amsterdam Het Rembrandtplein is waar grote namen als The Cooldown en Escape zijn gevestigd, met om de hoek De Heren van Aemstel, De Kleine Komedie en vele feestcafés. De vele terrassen en het grote plein in het midden maken het een populair plein om van de [...] Rembrandtplein verder lezen.

Spui

Spui te Amsterdam Het Spui in Amsterdam vormt een zijstraat van de Kalverstraat en is dankzij z'n centrale ligging een leuke plek voor een korte pauze tijdens het shoppen. Ook zijn er diverse betaalbare cafés en restaurants in de zijstraatjes te vinden wat het een populaire locatie onder [...] Spui verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Amsterdam

Net als iedere andere grote stad, heeft ook Amsterdam een aantal stadsparken waar de inwoners, maar ook bezoekers, even kunnen ontvluchten aan het drukke dagelijks leven. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet voor uw volgende uitstapje in Amsterdam.

Amstelpark

Amstelpark Amsterdam Gebouwd voor de Floriade van 1971, is het Amstelpark vandaag de dag nog steeds een heerlijke plek om te wandelen en van de natuur te genieten. Dankzij de ligging van het stadspark buiten de ring van Amsterdam en vlakbij de Amstel heeft u hier helemaal [...] Amstelpark verder lezen.

Sarphatipark

Sarphatipark in Amsterdam Het Sarphatipark vlakbij de Albert Cuyp in de Pijp wordt ook veelvuldig bezocht in de zomer dankzij de ruime grasvelden en het verkoelende water. Aanzienlijk kleiner dan het Vondelpark is het wat minder druk, dus misschien nog wel lekkerder om even te wandelen. Op de [...] Sarphatipark verder lezen.

Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als [...] Vondelpark verder lezen.

Westerpark

Westerpark in Amsterdam Het Westerpark in Amsterdam is waarschijnlijk meer bekend om de Westergasfabriek dan om het park zelf, maar laat dit u er niet van weerhouden om er met mooi weer naar toe te gaan. Sterker nog, het voegt naast de groene grasvelden, vijvers en fonteinen een [...] Westerpark verder lezen.

Cultuur snuiven in een museum in Amsterdam

Van de vele tientallen musea die Amsterdam rijk is, zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh museum waarschijnlijk wel de (internationaal) bekendste.

Maar laat dit u niet verblinden voor de overige juweeltjes die er te vinden zijn. Zo is bijvoorbeeld Fotografiemuseum Foam misschien niet bij iedereen bekend, terwijl het toch echt een garantie is voor een inspirerend middagje uit!

Amsterdam Museum

Ontdek Amsterdam tijdens een bezoek aan het Amsterdam Museum Voor een beter begrip van de geschiedenis van Amsterdam is het Amsterdam (Historisch) Museum in een oud klooster aan de Nieuwezijdse Voorburgwal een aanrader. De tentoonstelling Amsterdam DNA stippelt de details uit van de stad en deze kan ook in levende lijve tijdens een toer [...] Amsterdam Museum verder lezen.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis Amsterdam Miljoenen bezoekers blijven jaarlijks het bijzondere verhaal van Anne Frank ervaren in het Anne Frank Huis in Amsterdam. En met recht, want dit museum is een kijkje in het leven van een ondergedoken gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog waar geen geschiedenisboek tegen op kan. Ontdek [...] Anne Frank Huis verder lezen.

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage kan niet missen in hartje centrum! Met de bouw van De Beurs van Berlage, één van de top 100 Nederlandse rijksmonumenten, aan het Damrak in Amsterdam werd 1898 begonnen nadat het bestaande beursgebouw te klein begon te worden voor de toenemende handel. Vandaag de dag wordt het rijksmonument o.a. benut voor [...] Beurs van Berlage verder lezen.

Eye Film Instituut Nederland

Eye Film Instituut Nederland Vanaf het Centraal Station ziet u het Eye Film Instituut al liggen. En geloof ons, u kunt het niet missen dankzij de unieke vorm en locatie pal aan het water in Amsterdam Noord! Voor filmliefhebbers is dit museum the place to be met een omvangrijke [...] Eye Film Instituut Nederland verder lezen.

Foam Fotografiemuseum

Een bezoekje aan Foam Fotografiemuseum in Amsterdam Niet bij iedereen bekend, aangezien het Rijksmuseum en het Van Gogh museum in Amsterdam toch vaak de show stelen, is het Fotografiemuseum Foam. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers blijkt het echter wel een uitje waard te zijn. In verschillende zalen kijkt u mee door het [...] Foam Fotografiemuseum verder lezen.

Hermitage Amsterdam

Kunst vind je in de Hermitage aan de Amstel In een voorheen verzorgingstehuis voor ouderen aan de Amstel in Amsterdam bevindt zich vandaag de dag de Hermitage, met jaarlijks grootse tentoonstellingen die in samenwerking met het Staatsmuseum de Hermitage in St. Petersburg tot stand komen. Naast de exposities, biedt het museum ook een scala [...] Hermitage Amsterdam verder lezen.

Nederlands Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum het leven op de zee ontdekken In het pakhuis ’s Lands Zeemagazijn uit 1656 en volledig gemoderniseerd vindt u op nog geen 5 minuten lopen van het Centraal Station het Nederlands Scheepvaartmuseum. In het museum wordt het u op een interactieve en zeer uitgebreide manier duidelijk wat de relatie is van [...] Nederlands Scheepvaartmuseum verder lezen.

NEMO science center

Uw kids kijken hun ogen uit in het NEMO science center in Amsterdam Met kinderen naar Nemo is een leerzame en leuke ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. Het mooie aan Nemo is dat er veel activiteiten georganiseerd worden waar de kinderen aan mee kunnen doen, terwijl ze ondertussen interessante dingen leren over wetenschap en technologie. [...] NEMO science center verder lezen.

Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten, wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is. 10 jaar lang [...] Rijksmuseum Amsterdam verder lezen.

Stedelijk Museum

Het nieuwe Stedelijk Museum aan Museumplein Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam is een bezoekje waard. Het heeft een grootschalige vernieuwing ondergaan met vandaag de dag aan de kant van het Museumplein een gigantische uitbouw, ook wel de badkuip genoemd. Bij een bezoekje aan Amsterdam kan dit museum eigenlijk niet aan [...] Stedelijk Museum verder lezen.

Tropenmuseum

Tropische culturen in het Tropenmuseum Gelegen tussen Artis en het Oosterpark, treffen we als onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen het Tropenmuseum aan in een prachtig historisch gebouw, geopend in 1926. De collectie van het museum bestaat uit een indrukwekkend aantal stukken van muziekinstrumenten tot prachtige maskers en [...] Tropenmuseum verder lezen.

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum in Amsterdam Voor de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh begeeft u zich naar het Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam. Na de recentelijke verbouwing schitteren de werken van deze Nederlandse meester weer in volle glorie in de expositie Van Gogh aan het werk. [...] Van Gogh Museum verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Amsterdam

Behalve Haarlem zijn er in de omgeving van Amsterdam nog meer leuke dingen te doen. Een dagje vliegtuig spotten of een speurtocht op Schiphol, naar het strand in Zandvoort of naar de molens op de Zaanse Schans, u zegt het maar!

Leuke uitjes dichtbij Amsterdam verder lezen

Uitstapje naar Haarlem

Haarlem ligt op slechts 15 minuten van Amsterdam Centraal Station verwijderd en is voor de dagjesmensen, maar ook zeker voor een langer verblijf een leuke bestemming om te winkelen, lekker op het terras te zitten of te genieten van kunst en historie in De Hallen en de St. Bavo kerk met het 16de eeuwse orgel.

Uitstapje naar Haarlem verder lezen

Evenementen en uitjes in Amsterdam

Een leuk uitje naar Amsterdam plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Amsterdam te doen is de komende tijd.

maart

14 mrt – 24 mrt | |

april

06 apr – 07 apr | |

06 apr – 07 apr | |

16 apr – 21 apr | |

17 apr – 22 apr | |