40x wat te doen in Amsterdam voor een onvergetelijk dagje uit

Wat te doen in Amsterdam tijdens uw dagje uitWat te doen in Amsterdam? Voor een onvergetelijk dagje uit vindt u hieronder de leukste activiteiten op een rijtje. Van uitstapjes naar musea tot lekkere luieren in het park. Aan activiteiten is geen tekort in Amsterdam!

De leukste bezienswaardigheden en aankomende evenementen hebben we voor u verzameld. Denk bij een dagje Amsterdam ook eens aan de omgeving en een uitje naar Haarlem.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Amsterdam Leuke hotspots in Amsterdam Musea in Amsterdam Uitagenda Amsterdam

De leukste bezienswaardigheden in Amsterdam op een rijtje

Bezoek de vele bezienswaardigheden in Amsterdam centrumHet centrum van Amsterdam is een mengelmoes van prachtige gebouwen, historische bezienswaardigheden en kunst. Dat maakt het de ideale bestemming een dagje uit, voor elk wat wils!

De miljoenen toeristen die de Nederlandse hoofdstad jaarlijks bezoeken, geven wel aan dat de bezienswaardigheden in Amsterdam een uitstapje waard zijn.

A’DAM Toren

A'dam toren - Amsterdam - Toren Leuk om te doen in Amsterdam is een bezoekje aan de A'DAM Toren! Met een panorama bar en restaurant op de 20ste verdieping. Plus een draaiend restaurant op de 19de verdieping en een members club op de 18de verdieping. Daarmee is de A’DAM Toren een [...] A’DAM Toren verder lezen.

Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal Station Amsterdam Centraal. Als u er nog niet geweest bent, dan heeft u er hoe dan ook al eens van gehoord. Voor vele dagjesmensen is het dan ook de start van een gezellig dagje Amsterdam. Om lekker te winkelen. Of om één van de vele musea [...] Amsterdam Centraal verder lezen.

Begijnhof

Begijnhof Amsterdam met recht een bezienswaardigheid Kom tot rust in de Begijnhof tijdens uw dagje Amsterdam! Dit hofje waarvan de geschiedenis terug gaat naar de 14de eeuw is een must-see tijdens uw bezoek aan Amsterdam. Met de ingang aan het Spui, wandelt u namelijk zo een rustige oase midden in de [...] Begijnhof verder lezen.

De Dam

Een uitje naar de Dam in Amsterdam De Dam in Amsterdam kunt u niet missen wanneer u vanaf het Centraal Station komt en rechtdoor loopt! Regelmatig bezaaid met toeristen en diverse straatartiesten van muzikanten tot levende standbeelden. Er is eigenlijk altijd wel wat te doen. Ook wat betreft het uitzicht op de [...] De Dam verder lezen.

De Wallen

De Wallen in Amsterdam behoeven vrij weinig introductie voor de meeste Nederlanders en ook toeristen kennen de reputatie van het Red Light District. Een bezoekje is dan ook een must tijdens uw dagje Amsterdam. Simpelweg wandelend door de diverse straten geeft u al een indruk [...] De Wallen verder lezen.

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis in Amsterdam Voor zowel kinderen als volwassenen is Dierentuin Artis in Amsterdam een aanrader. Het getrompetter van olifanten, de schrille klanken van een vogel die overvliegt en het geplons van zeehonden die het erg naar hun zin lijken te hebben. Nieuwe spannende indrukken in overvloed tijdens uw [...] Dierentuin Artis verder lezen.

Grachten Amsterdam

Grachten Amsterdam Wist u dat de grachten in Amsterdam al gegraven zijn in de 17de eeuw? Met recht is de grachtengordel in Amsterdam vandaag de dag wereldberoemd te noemen. Voor de miljoenen toeristen die jaarlijks onze hoofdstad bezoeken is het dan ook een populaire manier om de [...] Grachten Amsterdam verder lezen.

Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam De Hortus Botanicus in Amsterdam kunt u het best vergelijken met een museum. Maar dan een museum waarin de collectie nog steeds leeft. In sommige gevallen betreft het letterlijk bomen die al honderden jaren groeien in het groene stukje Amsterdam. Verder ontdekt u er ook [...] Hortus Botanicus Amsterdam verder lezen.

Johan Cruijff ArenA

Bezoek de Amsterdam Arena tijdens een rondleiding De Johan Cruijff ArenA (voorheen de Amsterdam ArenA), behalve om voetbalwedstrijden, ook bekend om de vele concerten en grote feesten die er georganiseerd worden. Geopend in 1996 door Koningin Beatrix, is het met meer dan 50.000 zitplaatsen het grootste stadion van het land. En wist [...] Johan Cruijff ArenA verder lezen.

Madame Tussauds

In Madame Tussauds op de foto met beroemdheden. Ondanks dat het er wellicht af en toe iets te druk is voor kinderen, vinden de meesten het een super ervaring om de wassen beelden in Madame Tussauds te bekijken. En ook u zelf vindt het waarschijnlijk ook leuk om Obama eens van dichtbij te [...] Madame Tussauds verder lezen.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in Amsterdam Centraal gelegen aan de Dam in Amsterdam is de Nieuwe Kerk een veel bezochte bezienswaardigheid. Een bezienswaardigheid waar, naast een hoop geschiedenis, ook regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen te bezichtigen zijn. Sinds 1408 dient deze kerk al diverse functies en dat is ook hoe u het gebouw [...] Nieuwe Kerk verder lezen.

Westerkerk

Westerkerk in Amsterdam Gebouwd in de 17de eeuw is de Westerkerk een onmisbaar onderdeel van het straatbeeld van Amsterdam. Met de Westertoren van bijna 90 meter hoog (de hoogste van Amsterdam), kunt u de kerk dan ook vrijwel vanuit de hele stad zien. Enkele interessante feitjes over de [...] Westerkerk verder lezen.

Amsterdamse hotspots van het Rembrandtplein tot het Leidseplein

Leidseplein, Rembrandtplein, Spui, Nieuwmarkt en het Max Euweplein. Zelfs wie nog nooit in het centrum van Amsterdam is geweest, komen bijna al deze namen bekend voor.

Naast de grote evenementen die er worden georganiseerd, hebben deze pleinen namelijk ook gemeen dat er veel terrasjes beschikbaar zijn. En dat ze allen goed bereikbaar zijn. Of u nou te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer de stad verkent. De vele restaurants, coffee shops, cafés en clubs zijn natuurlijk een must tijdens uw dagje Amsterdam.

Leidseplein

Leidseplein te Amsterdam Op het Leidseplein in Amsterdam is het goed vertoeven. Omgeven door restaurants en cafés kunt u zich hier voorbereiden op uw shopavontuur door de Leidsestraat of pikt u een filmpje bij de Pathé. Centraal tussen het shopcentrum en het groen van het Vondelpark is het [...] Leidseplein verder lezen.

Max Euweplein

Max Euweplein te Amsterdam vanaf het water Het Max Euweplein tussen het Leidseplein en het Vondelpark vormt een gezellige locatie op zonnige dagen en wordt omringd door diverse winkels, restaurants en cafés. Voor wie dus op zoek is naar het Hard Rock Café of Holland Casino is dit de place to be. [...] Max Euweplein verder lezen.

Museumplein

Bezoek het Museumplein in Amsterdam Eigenlijk kent iedereen het Museumplein in Amsterdam. En hoe kan het ook anders, want omgeven door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw kunt u het het niet missen! Behalve kunst en cultuur, vormt het Museumplein ook bij mooi weer [...] Museumplein verder lezen.

Nieuwmarkt

Nieuwmarkt te Amsterdam De Nieuwmarkt ligt minder centraal in Amsterdam dan veel van de andere pleinen, maar is desondanks (of misschien juist wel daardoor) juist erg gezellig tijdens een avondje stappen en ook overdag tijdens de dagelijkse markt. Te midden van de Nieuwmarkt vindt u De Waag uit [...] Nieuwmarkt verder lezen.

Rembrandtplein

Rembrandtplein te Amsterdam Het Rembrandtplein in Amsterdam is waar grote namen als de Escape zijn gevestigd. Met om de hoek De Heren van Aemstel, De Kleine Komedie en vele feestcafés. De vele terrassen en het grote plein in het midden van het Rembrandtplein maken het een populair plein [...] Rembrandtplein verder lezen.

Spui

Spui te Amsterdam Het Spui in Amsterdam is een plein dat een zijstraat vormt van de Kalverstraat. En is dankzij z'n centrale ligging een leuke plek voor een korte pauze tijdens het shoppen. Ook zijn er diverse betaalbare cafés en restaurants rondom het Spui te vinden. Wat het [...] Spui verder lezen.

Activiteiten om lekker te relaxen tijdens een dagje Amsterdam

Amsterdam heeft een aanzienlijk aantal stadsparken waar locals, maar ook bezoekers even kunnen ontvluchten aan het drukke dagelijks leven. We hebben de leukste parken in Amsterdam voor u op een rijtje gezet. Waar een hoop leuke dingen te doen zijn tijdens een actief uitje met uw kinderen of een ontspannen dagje met vrienden en vriendinnen.

Amstelpark

Amstelpark in Amsterdam Het Amstelpark is een heerlijke plek in Amsterdam om te wandelen en van de natuur te genieten. Dankzij de ligging van het stadspark buiten de ring van Amsterdam en vlakbij de Amstel heeft u hier namelijk helemaal het gevoel even de stad uit te zijn. [...] Amstelpark verder lezen.

Rembrandtpark

Rembrandtpark Amsterdam In het Rembrandtpark in Amsterdam kunt u op een zomerse dag terecht voor een lekkere wandeling, luieren op één van de vele velden en de verkoeling op zoeken bij het vele water. Het Rembrandtpark is dan ook een oase dicht bij het centrum van de [...] Rembrandtpark verder lezen.

Sarphatipark

Sarphatipark in Amsterdam Het Sarphatipark vlakbij de Albert Cuyp in de Pijp wordt ook veelvuldig bezocht in de zomer dankzij de ruime grasvelden en het verkoelende water. Ook met kinderen is het een leuk park om te bezoeken dankzij de speeltuin en het speelbos. Naast de speeltuin zijn [...] Sarphatipark verder lezen.

Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als [...] Vondelpark verder lezen.

Westerpark

Westerpark in Amsterdam Het Westerpark in Amsterdam is waarschijnlijk meer bekend om de de culturele locatie Westergas dan om het park zelf, maar laat dit u er niet van weerhouden om er met mooi weer naar toe te gaan. Sterker nog, het voegt naast de groene grasvelden, vijvers [...] Westerpark verder lezen.

Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos In het Amsterdamse Bos in Amstelveen kunt u terecht voor een natuurrijk en ontspannen uitje. Om te beginnen ontdekt u er natuurlijk kilometers en kilometers bos, afgewisseld met grasvelden en verkoelende vijvers. Maar dat is nog maar het begin. Ook ontdekt u alles van een [...] Amsterdamse Bos verder lezen.

Cultuur snuiven in een museum in Amsterdam

Van de vele tientallen musea die Amsterdam rijk is, zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh museum waarschijnlijk wel de bekendste.

Maar er zijn er nog veel meer die een leuk uitje in Amsterdam te bieden hebben, zoals u hieronder kunt zien. Dankzij de diverse activiteiten die ze voor zowel kinderen als volwassenen op het programma hebben staan, de ideale bestemming voor een groeps- of familie uitje!

Allard Pierson Museum

Allard Pierson Museum in Amsterdam Bezoek het Allard Pierson Museum voor een kijkje in de wereld van archeologie en historische schatten. Met prachtstukken uit o.a. de Egyptische, Griekse en Romeinse beschavingen. Zo ontdekt u er o.a. bijzondere sarcofagen, prachtige vazen en bronzen en marmeren beelden die u aan de hand [...] Allard Pierson Museum verder lezen.

Amsterdam Museum

Amsterdam Museum De komende jaren ondergaat de hoofdlocatie van het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat een grote renovatie. Sinds 5 maart 2022 is het Amsterdam Museum te vinden aan de Amstel 51, online en op andere plekken in Amsterdam. In het Amsterdam (Historisch) Museum ontdekt u hoe [...] Amsterdam Museum verder lezen.

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis Amsterdam Miljoenen bezoekers blijven jaarlijks het bijzondere verhaal van Anne Frank ervaren in het Anne Frank Huis in Amsterdam. En met recht, want dit museum biedt een kijkje in het leven van een ondergedoken gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog waar geen geschiedenisboek tegen op kan. Ontdek [...] Anne Frank Huis verder lezen.

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage kan niet missen in hartje centrum! Bezoek de Beurs van Berlage tijdens uw uitje in Amsterdam voor één van de diverse tentoonstellingen. Vandaag de dag wordt het rijksmonument namelijk o.a. benut voor het tentoonstellen van kunst en voor het organiseren van diverse evenementen. Tentoonstellingen van Prince tot Warhol en Michelangelo hebben [...] Beurs van Berlage verder lezen.

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum Vanaf het Centraal Station ziet u het Eye Filmmuseum al liggen. En geloof ons, u kunt het niet missen dankzij de unieke vorm en locatie pal aan het water in Amsterdam Noord! Voor filmliefhebbers is dit museum the place to be met een omvangrijke collectie [...] Eye Filmmuseum verder lezen.

Foam Fotografiemuseum

Een bezoekje aan Foam Fotografiemuseum in Amsterdam Fotografiemuseum Foam aan de Keizersgracht in Amsterdam is met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers een uitje dat voor velen iets unieks te bieden heeft. In de verschillende zalen van het museum kijkt u namelijk mee door het oog van de camera van bijzondere momenten en prachtige [...] Foam Fotografiemuseum verder lezen.

H’ART Museum

H’ART Museum in Amsterdam Het H’ART Museum (voorheen De Hermitage) bevindt zich in een voormalige verzorgingstehuis aan de Amstel in Amsterdam. Door een samenwerking met internationale topmusea biedt het H’ART Museum toegang tot wereldberoemde kunstcollecties, die u nog lang bij zullen blijven. U ontdekt er dan ook eigenlijk altijd [...] H’ART Museum verder lezen.

Moco Museum

Moco Museum in Amsterdam In het Moco Museum aan het Museumplein ontdekt u moderne en hedendaagse kunst van o.a. Banksy en Warhol. Met name artiesten die met ironie de wereld aanschouwen en dit ook terug laten komen in hun werk vindt u er terug. Zo zijn bijvoorbeeld de werken [...] Moco Museum verder lezen.

Nederlands Scheepvaartmuseum

Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam Het Nederlands Scheepvaartmuseum ontdekt u in het pakhuis ’s Lands Zeemagazijn in Amsterdam. Een museum dat u op een interactieve en zeer uitgebreide manier toont wat de relatie is van Nederland met de zee. Een relatie die letterlijk eeuwen terug in de tijd gaat. Zo [...] Nederlands Scheepvaartmuseum verder lezen.

NEMO Science Museum

Uw kids kijken hun ogen uit in het NEMO science center in Amsterdam Met kinderen naar het NEMO Science Museum is gegarandeerd een leerzame en leuke ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. Het mooie aan Nemo is namelijk dat er veel activiteiten georganiseerd worden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Terwijl ze ondertussen interessante dingen [...] NEMO Science Museum verder lezen.

Nxt Museum

Nxt Museum in Amsterdam Maar liefst 1400 vierkante meter aan nieuwe mediakunst ontdekt u tijdens uw uitje naar het Nxt Museum in Amsterdam. Het eerste museum in Nederland 100% gericht op mediakunst. Met kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën en zo de tijdsgeest te weerspiegelen. De innovatieve kunst [...] Nxt Museum verder lezen.

Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten. Wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is. Dit wordt enkel [...] Rijksmuseum Amsterdam verder lezen.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum aan Museumplein Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam is een bezoekje waard. Het heeft een grootschalige vernieuwing ondergaan met vandaag de dag aan de kant van het Museumplein een gigantische uitbouw, ook wel de badkuip genoemd. Bij een bezoekje aan Amsterdam kan dit museum eigenlijk niet aan [...] Stedelijk Museum verder lezen.

STRAAT Museum

STRAAT Museum in Amsterdam Dol op kunst van de straat? Bij het STRAAT Museum leert u alles over de geschiedenis van de kunstvorm en het maken van de kunstwerken. Ook krijgt u nog veel meer inzichten over het museum: een voormalige scheepswerf in Amsterdam Noord omgetoverd tot een museum [...] STRAAT Museum verder lezen.

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum in Amsterdam Voor de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh begeeft u zich naar het Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam. Hier schitteren de werken van deze Nederlandse meester in volle glorie in de expositie Van Gogh aan het werk. Van tekeningen tot zelfportretten, [...] Van Gogh Museum verder lezen.

Wereldmuseum Amsterdam

Wereldmuseum in Amsterdam Het Wereldmuseum (voorheen het Tropenmuseum) is gelegen tussen dierentuin Artis en het Oosterpark in Amsterdam. En bevindt zich sinds 1926 in een prachtig historisch gebouw. De collectie van het Wereldmuseum bestaat uit een indrukwekkend aantal stukken uit culturen wereldwijd. Van unieke muziekinstrumenten tot prachtige maskers [...] Wereldmuseum Amsterdam verder lezen.

Omgeving Amsterdam

Behalve een dagje Haarlem zijn er in de omgeving van Amsterdam nog meer leuke dingen te doen. Van vliegtuig spotten tot een speurtocht op Schiphol, naar het strand in Zandvoort of naar de molens op de Zaanse Schans, u zegt het maar. Genoeg voor een leuk dagje uit in de omgeving van Amsterdam!

Omgeving Amsterdam verder lezen

Wat te doen in Amsterdam vandaag

Een leuk uitje naar Amsterdam plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Amsterdam te doen is vandaag en morgen. Hou ook de agenda van de RAI Amsterdam, de IJ-Hallen en EXPO Greater Amsterdam in de gaten voor een gezellig uitje.