Wat te doen in Arnhem? 14x de leukste activiteiten voor een dagje Arnhem

Wat te doen in ArnhemWat te doen in Arnhem? Hoe dan ook zijn er genoeg activiteiten te vinden om uw dagje uit mee te vullen. Van Burgers' Zoo tot het Nederlands Openluchtmuseum.

Naast de culturele bezienswaardigheden en musea is Arnhem ook een levendige stad. Waar u zich tot laat in de avond kunt vermaken. Begeef u aan het begin van de avond naar de Rijnkade en ontdek ook de gezellige straatjes rondom de Korenmarkt.

En dan hebben we het nog niet gehad over het vele groen in en om de stad. Van het Park Sonsbeek tot Park Zypendaal zijn bijvoorbeeld populaire bestemmingen op een zomerse middag. Net als de nabijgelegen Hoge Veluwe trouwens.

Bezienswaardigheden in Arnhem Hotspots in Arnhem Musea in Arnhem Activiteiten Arnhem

Bewonder de bezienswaardigheden in Arnhem

Dankzij de rijke historie en natuurrijke omgeving is er in Arnhem hoe dan ook genoeg te zien tijdens uw uitstapje. Geniet van het uitzicht over de stad en zet ook een kijkje onder de grond op uw activiteitenlijstje!

Burgers’ Zoo

Burgers' Zoo in Arnhem De dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem bruist van de leuke activiteiten! Van de Desert tot de Bush kunt u een diversiteit aan wilde dieren ontdekken tijdens een dagje uit. Dankzij de nagebootste leefgebieden beleeft u de dierenwereld zo authentiek als maar kan. Wat 100 jaar [...] Burgers’ Zoo verder lezen.

Cultuurcentrum Rozet

Het cultuurcentrum Rozet in Arnhem is een leuke bestemming tijdens uw dagje Arnhem. Zo ontdekt u er o.a. de geschiedenis van Arnhem en omgeving in het Erfgoedcentrum. Regelmatig organiseert het centrum activiteiten voor inwoners en bezoekers van Arnhem. O.a. de Nationale Archeologiedagen, diverse workshops en [...] Cultuurcentrum Rozet verder lezen.

Eusebiuskerk

Eusebiuskerk in Arnhem De Eusebiuskerk is een bezienswaardigheid die u niet gemist wil hebben tijdens uw bezoek aan Arnhem. Deze eeuwenoude kerk is namelijk waar u naast prachtige decoraties en een 16de eeuws harnas ook een prachtig uitzicht krijgt over de stad en de omgeving. Zo combineert u [...] Eusebiuskerk verder lezen.

Historische Kelders

Historische Kelders in Arnhem Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds is Arnhem een bezoekje waard! Onder het centrum van de stad zijn namelijk tientallen historische kelders met elkaar verbonden. Waar u dus vandaag de dag nog steeds een ondergrondse wandeling kunt maken langs verschillende vondsten en informatieborden. Van kannen [...] Historische Kelders verder lezen.

John Frostbrug

John Frostbrug, ook wel Rijnbrug, in Arnhem De John Frostbrug, ook wel de Rijnbrug, is een bezienswaardigheid in Arnhem die waarschijnlijk iedereen al wel een keer voorbij heeft zien komen. Zo niet in levende lijve, dan wel in de vele verwijzingen in films en verhalen. Het is dan ook een cruciaal onderdeel [...] John Frostbrug verder lezen.

Gezellige hotspots in Arnhem tijdens een dagje uit

Aan het water of in de stad, aan leuke hotspots is in Arnhem geen tekort. Schuif gezellig aan bij één van de vele terrasjes en geniet van de ontspannen sfeer.

Jansplein

Jansplein in Arnhem Net als de Korenmarkt is het Jansplein in Arnhem ook omgeven door gezellige terrasjes. Het plein is vernoemd naar de voormalige Sint-Janskerk die zich op het plein bevond. Vandaag de dag vindt u op het midden van het plein de monumentale Koepelkerk. Ook het postkantoor [...] Jansplein verder lezen.

Korenmarkt

Korenmarkt Bezoek de altijd gezellige Korenmarkt om even lekker te ontspannen tijdens uw dagje uit in Arnhem? Zoals de naam al doet vermoeden is dit waar in een ver verleden het koren werd verhandeld. Dit is ook nog steeds terug te zien in de graanpakgebouwen rondom [...] Korenmarkt verder lezen.

Rijnkade

Rijnkade Arnhem De Rijnkade is een mooie kade om te wandelen en te genieten van het uitzicht over het water. Ook valt hier genoeg te beleven wat betreft gezellige terrasjes en restaurants. Met de Rijn die net langs de stad loopt, is het natuurlijk geen verrassing dat [...] Rijnkade verder lezen.

Ontspannen in één van de groenste steden van Nederland

Dol op groen en uitjes in de natuur? Dan komt u in Arnhem zeker aan uw trekken. Zowel binnen als buiten de stadsgrenzen treft u namelijk een indrukwekkend oppervlak aan parken en bossen aan. Waar regelmatig leuke activiteiten gepland staan. Heerlijk ontspannen dus tijdens uw dagje uit!

Hoogte 80

Stadspark Hoogte 80 in Arnhem Stadspark Hoogte 80 is één van de hoogste punten in Arnhem. Waar u omringd door het groen geniet van het uitzicht over het heuvelachtige landschap. Dit kleine stadspark is dan ook een populaire bestemming op een zomerse dag. Niet zo gek vanaf bijna 80 meter [...] Hoogte 80 verder lezen.

Musispark

Musispark in Arnhem Het Musispark in Arnhem (ook wel het Lauwerspark) is een stadspark met daarin een aanzienlijke vijver genaamd de Lauwersgracht. Met deze vijver wandelt u langs een belangrijk stukje geschiedenis. Deze gracht namelijk is het laatst overgebleven stukje stadsgracht. De rest van de grachten in Arnhem [...] Musispark verder lezen.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek in Arnhem Het groen van Park Sonsbeek vlakbij het centrum heet u van harte welkom tijdens uw dagje Arnhem. De bijna 70 hectare die het park telt worden gekenmerkt door bijzonder veel hoogteverschil. En u treft er, naast de vijvers en fonteinen, zelfs watervalletjes aan. Het is [...] Park Sonsbeek verder lezen.

Er op uit naar musea in Arnhem

Ook leuk om te doen is een bezoekje aan een museum. Van de buitenlucht tot ver terug in de geschiedenis ontdekt u bij de musea in Arnhem tijdens uw uitstapje.

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek in Arnhem Het Museum Bronbeek in Arnhem biedt u een kijkje in de wereld en tijd van de VOC tot aan nu. Met de komst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Indië begon dan ook het -Het verhaal van Indië- zoals u het in het museum aantreft. [...] Museum Bronbeek verder lezen.

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum Het Nederlands Openluchtmuseum ontdekt u aan de rand van Arnhem tijdens uw dagje uit. En is voor jong en oud een leuke manier om in levende lijve in contact te komen met de geschiedenis. De diverse mensen die er in het museum de geschiedenis naspelen [...] Nederlands Openluchtmuseum verder lezen.

Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum Arnhem Spetter pieter pater, lekker in het water! Het liedje had voor het Nederlands Watermuseum geschreven kunnen zijn. Want dankzij het interactieve aanbod vertrekt u waarschijnlijk wel een druppel later. Van de Waterwereld tot het Waterlab en de Watercinema staat werkelijk alles in het teken van [...] Nederlands Watermuseum verder lezen.

Evenementen en activiteiten in Arnhem

Naast de bezienswaardigheden, musea en natuurrijke omgeving van Arnhem, is ook de uitagenda regelmatig goed gevuld. Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Arnhem en omgeving te doen is de komende tijd.