Wat te doen in Arnhem? 13x de leukste uitjes voor een dagje Arnhem

Wat te doen in ArnhemWat te doen in Arnhem? Genoeg om een leuk dagje uit mee te vullen! Van Burgers' Zoo tot het Nederlands Openluchtmuseum heten u bijvoorbeeld al van harte welkom.

En naast de culturele bezienswaardigheden en musea is het ook een levendige stad, waar u zich tot laat in de avond kunt vermaken. Begeef u aan het begin van de avond naar de Rijnkade en ontdek ook de gezellige straatjes rondom de Korenmarkt.

En dan hebben we het nog niet gehad over het vele groen in en om de stad. Van het Park Sonsbeek tot Park Zypendaal zijn bijvoorbeeld populaire bestemmingen op een zomerse middag. Net als de nabijgelegen Hoge Veluwe trouwens.

Bezienswaardigheden in Arnhem Hotspots in Arnhem Musea in Arnhem Uitagenda Arnhem

Kom ook de bezienswaardigheden in Arnhem bewonderen

Dankzij de rijke historie en natuurrijke omgeving is er in Arnhem hoe dan ook genoeg te zien tijdens uw uitstapje. Geniet van het uitzicht over de stad en vergeet niet ook eens een kijkje onder de grond te nemen!

Burgers’ Zoo

Burgers' Zoo in Arnhem Van de Desert tot de Bush kunt u een diversiteit aan wilde dieren ontdekken tijdens een dagje uit naar Burgers' Zoo in Arnhem. Dankzij de nagebootste leefgebieden, beleeft u de dierenwereld zo authentiek als maar kan. Wat 100 jaar geleden begon als een fazantenverzameling, is [...] Burgers’ Zoo verder lezen.

Eusebiuskerk

Eusebiuskerk in Arnhem De Eusebiuskerk mag u niet gemist hebben tijdens uw bezoek aan Arnhem. Deze eeuwenoude kerk is namelijk waar u naast prachtige decoraties en een 16de eeuws harnas ook een prachtig uitzicht krijgt over de stad en de omgeving. Zo combineert u een kijkje in de [...] Eusebiuskerk verder lezen.

Historische Kelders

Historische Kelders in Arnhem Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds is Arnhem een bezoekje waard! Onder het centrum van de stad zijn namelijk tientallen historische kelders met elkaar verbonden. Waar u dus vandaag de dag nog steeds een ondergrondse wandeling kunt maken langs verschillende vondsten en informatieborden. Van kannen [...] Historische Kelders verder lezen.

John Frostbrug

John Frostbrug, ook wel Rijnbrug, in Arnhem De John Frostbrug, ook wel de Rijnbrug, is een bezienswaardigheid in Arnhem die waarschijnlijk iedereen al wel een keer voorbij heeft zien komen. Zo niet in levende lijve, dan wel in de vele verwijzingen in films en verhalen. Het is dan ook een cruciaal onderdeel [...] John Frostbrug verder lezen.

Gezellige hotspots in Arnhem

Aan het water of in de stad, aan leuke hotspots is in Arnhem geen tekort. Schuif gezellig aan bij één van de vele terrasjes en geniet van de ontspannen sfeer.

Jansplein

Jansplein in Arnhem Net als de Korenmarkt is het Jansplein in Arnhem ook omgeven door gezellige terrasjes. Het plein is vernoemd naar de voormalige Sint-Janskerk die zich op het plein bevond. Vandaag de dag vindt u op het midden van het plein de monumentale Koepelkerk. Een ander monumentaal [...] Jansplein verder lezen.

Korenmarkt

Korenmarkt Arnhem Tijdens uw uitje in Arnhem even lekker ontspannen? Bezoek dan, net als veel van de inwoners, de altijd gezellige Korenmarkt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit waar in een ver verleden het koren werd verhandeld. Dit is ook nog steeds terug te zien [...] Korenmarkt verder lezen.

Rijnkade

Rijnkade Arnhem Met de Rijn die net langs de stad loopt, is het natuurlijk geen verrassing dat u ook aan het water lekker kunt ontspannen in Arnhem. Zeker in de zomermaanden trekken veel inwoners dan ook richting het water. Zo is er o.a. aan de Rijnkade een [...] Rijnkade verder lezen.

Ontspannen in één van de groenste steden van Nederland

Dol op groen en uitjes in de natuur? Dan komt u in Arhem zeker aan uw trekken. Zowel binnen als buiten de stadsgrenzen treft u namelijk een indrukwekkend oppervlak aan parken en bossen aan. Heerlijk ontspannen dus tijdens uw dagje uit!

Hoogte 80

Stadspark Hoogte 80 in Arnhem Stadspark Hoogte 80 is één van de hoogste punten in Arnhem waar u, omringd door het groen, kunt genieten van het uitzicht over het heuvelachtige landschap. Dit kleine stadspark is dan ook een populaire bestemming op een zomerse dag. Niet zo gek vanaf bijna 80 [...] Hoogte 80 verder lezen.

Musispark

Musispark in Arnhem Het Musispark in Arnhem (ook wel het Lauwerspark) is een stadspark met daarin een aanzienlijke vijver genaamd de Lauwersgracht. Met deze vijver wandelt u langs een belangrijk stukje geschiedenis. Deze gracht namelijk is het laatst overgebleven stukje stadsgracht. De rest van de grachten in Arnhem [...] Musispark verder lezen.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek in Arnhem Vlak bij het centrum van Arnhem wordt u door het groen van Park Sonsbeek welkom geheten voor een heerlijk ontspannen uitje. De bijna 70 hectare die het park telt worden gekenmerkt door bijzonder veel hoogteverschil en een u treft er, naast de vijvers en fonteinen, [...] Park Sonsbeek verder lezen.

Ontdek cultuur en natuur in de musea in Arnhem

Van de buitenlucht tot verder terug in de geschiedenis ontdekt u bij de musea in Arhem tijdens uw uitstapje.

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek in Arnhem Het Museum Bronbeek in Arnhem is waar u een kijkje wordt geboden in de wereld en tijd van de VOC tot aan nu. Met de komst van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Indië begon dan ook het 'Het verhaal van Indië’ zoals u het in [...] Museum Bronbeek verder lezen.

Nederlands Openluchtmuseum

Openluchtmuseum Arnhem Gelegen aan de rand van Arnhem is het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem voor jong en oud een leuke manier om in levende lijve in contact te komen met de geschiedenis. Naast de boerderijen, molens en winkeltjes vormen ook de diverse mensen die er in het [...] Nederlands Openluchtmuseum verder lezen.

Nederlands Watermuseum

Nederlands Watermuseum Arnhem Spetter pieter pater, lekker in het water! Het liedje had voor het Nederlands Watermuseum geschreven kunnen zijn, want dankzij het interactieve aanbod vertrekt u waarschijnlijk wel een druppel later. Van de Waterwereld tot het Waterlab en de Watercinema staat werkelijk alles in het teken van [...] Nederlands Watermuseum verder lezen.

Evenementen en uitjes in Arnhem

Naast de bezienswaardigheden, musea en natuurrijke omgeving van Arnhem, is ook de uitagenda regelmatig goed gevuld. Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Arnhem en omgeving te doen is de komende tijd.