Uitgaan in Amsterdam

Uitgaan in Amsterdam is elke avond feestAmsterdam is één van de weinige steden in Nederland waar uitgaan op iedere dag van de week mogelijk is. Uiteraard op vrijdag- en zaterdagavond. En heeft u een keer zin om te gaan stappen op maandagavond? Dan bent u zeker niet de enige.

De sfeer in het uitgaanscentrum van Amsterdam is over het algemeen gemoedelijk. Wat betreft de kleding voorschriften, die zijn niet erg streng. Bepaalde clubs zullen wellicht geen sportschoenen accepteren, maar over het algemeen is 'casual' de enige 'regel'.

De openingstijden van clubs zijn tot 4 uur 's nachts doordeweeks en tot 5 uur op zaterdag en zondag (bron: Gemeente Amsterdam). De terrassen gaan op z'n laatst om 2 uur dicht (in het weekeinde). Ontdek hieronder de uitgaanstips voor avondje Amsterdam!

Jordaan Reguliersdwarsstraat Rembrandtplein Leidseplein De Pijp Buiten het centrum Concertlocaties

Uitgaan in Amsterdam - Jordaan

Oorspronkelijk een volksbuurt en vandaag de dag een steeds populairdere wijk voor zowel uitgaan als wonen.

Dat het een typisch Amsterdamse buurt is wordt zeker duidelijk tijdens o.a. het Jordaan Festival, maar ook de sfeer in de diverse kroegen is er één van gemoedelijkheid.

Café Thijssen

Café Thijssen in Amsterdam Op loopafstand van Centraal Station (vanaf het station rechts aanhouden, over de Singel links en op de Brouwersgracht rechts) vindt u café Thijssen. Brouwersgracht 107. Voor een drankje, en tot laat in de avond een gezellig plek om met vrienden rond te hangen. Ook op [...] Café Thijssen verder lezen.
Jordaan verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Reguliersdwarsstraat

Hartje Amsterdam treffen we het Koningsplein en Reguliersdwarsstraat aan. Gelegen tussen het Leidsplein, het Spui en verbonden aan het Rembrandtplein kunt u het eigenlijk niet missen tijdens een avond stappen.

Over de Reguliersdwarsstraat gesproken, hier bruist het van de gezelligheid. Met name bekend vanwege de homohoreca, maar ook in het algemeen een aanrader dankzij de vele eetgelegenheden, clubs en gezellige sfeer!

Café Herengracht

Café Herengracht in Amsterdam Ok niet echt aan de Reguliersdwarsstraat, maar in het verlengde en zeker een bezoekje waard! Een hip café en tegelijkertijd restaurant. Dat is café Herengracht aan, inderdaad, de Herengracht om de hoek van het Koningsplein. Op de diverse niveaus van het café, kunt u lekker [...] Café Herengracht verder lezen.

SoHo

SoHo Amsterdam Het 2-verdiepingen tellende SoHo zowel voor even een drankje doordeweek als voor stappen in het weekend een aanrader. Het klassieke interieur zou u anders doen vermoeden, maar het kan hier aardig los gaan! Met eigen dansers en een huis dj die de sfeer er altijd [...] SoHo verder lezen.

Reguliersdwarsstraat verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Rembrandtplein

Een groot plein in het midden en waar je ook naartoe kijkt zie je café’s en restaurants met terrasjes en indrukwekkende verlichting aan de gevel. Het Rembrandtplein is toch wel verreweg het meest complete uitgaansplein van Amsterdam.

En of je nou liever een bruin café binnen wandelt of er een club avond van maakt, het aanbod is zo uitgebreid dat er voor elk wat wils te vinden is!

3 Sisters Pub

3 Sisters Pub in Amsterdam Ook cafés aan het Rembrandtplein zijn aan te raden. Bezoek eens de 3 Sisters Pub, met een enorme bar binnen en diverse zitgelegenheden. Verder ontdekt u er 27 televisies waar diverse sporten op vertoond worden. Hoe later op de avond, hoe meer er ook achterin [...] 3 Sisters Pub verder lezen.

Escape

Escape in Amsterdam Zeer populair met voorheen een zeer streng deurbeleid. Vandaag de dag nog steeds populair, maar toegankelijker voor een algemeen publiek. Vrijdag-, zaterdag- of zondagavond, heeft u zin in een avond met de bekendste dj's, zoals Paul van Dijk en Armin van Buren. Gegarandeerd van een [...] Escape verder lezen.

Rembrandtplein verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Leidseplein

Wie kent het niet, het Leidseplein in Amsterdam. Met beroemde locaties zoals de Stadsschouwburg, De Melkweg en The Bulldog en bezaaid met terrasjes op zomerse dagen.

En ook ’s avonds valt er een hoop te beleven wanneer het uitgaansleven op gang komt. Hier een greep uit het aanbod.

Jimmy Woo

Jimmy Woo in Amsterdam Luxe, stijl en glamour, dat zijn de drie woorden die Jimmy Woo in Amsterdam het best omschrijven. Met regelmatig lange rijen voor de deur, hoeft u niet bang te zijn dat u in uw eentje binnen staat. Met diverse clubmuziek en de beste dj's is [...] Jimmy Woo verder lezen.

Leidseplein verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - De Pijp

Met overdag als kloppend hart de Albert Cuypmarkt, is ook ’s avonds De Pijp een levendige omgeving met een hoop gezelligheid en een diversiteit aan uitgaansgelegenheden.

Populair onder o.a. studenten en yuppen hoeft u zich er geen seconde te vervelen dankzij de vele terrasjes en authentieke kroegen.

Groene Vlinder

Café De Groene Vlinder in Amsterdam In het hartje van de Pijp treft u o.a. het gezellige (eet)café de Groene Vlinder aan. Met een donker interieur dat in de loop van de avond aan de kant geschoven wordt voor het uitgaanspubliek een aanrader. De meningen over het eten zijn er weliswaar [...] Groene Vlinder verder lezen.

De Pijp verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Buiten het centrum

Voor sommige uitgaansgelegenheden moet u iets verder weg van het centrum. Hier worden dan ook logischerwijs grote feesten georganiseerd waar een divers publiek op afkomt. Van salsa tot dance liefhebbers.

Panama*

Club Panama in Amsterdam Aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam vindt u club Panama*. Panama* is een club met een intieme look & feel en een internationale reputatie. Deze club is voor iedereen, vertegenwoordigt muzikale diversiteit, kwaliteit, tolerantie en creativiteit met de juiste hoeveelheid van stijl en goede persoonlijke [...] Panama* verder lezen.

Uitgaan in Amsterdam - Concertlocaties

Naast het reguliere uitgaansleven zijn er in Amsterdam ook een hoop concerten en optredens te bewonderen op verschillende locaties in de stad. Zowel binnen als buiten het centrum kunt u dus uw favoriete popartiesten bewonderen.

De Melkweg

De Melkweg in Amsterdam Één van de meest populaire locaties voor pop evenementen in Amsterdam is De Melkweg waar tevens films, theater en diverse kunsttentoonstellingen georganiseerd worden. Met op zaterdagavond meerdere muziekstijlen in verschillende zalen, voldoet De Melkweg gegarandeerd uw smaak. Video De Melkweg De Melkweg verder lezen.

Concertlocaties verder lezen