Uitgaan in Amsterdam

Uitgaan in Amsterdam is elke avond feestUitgaan in Amsterdam is op iedere dag van de week mogelijk. Één van de weinige steden in Nederland waar dit het geval is. Uiteraard op vrijdag- en zaterdagavond. En heeft u een keer zin om op maandag te gaan stappen in Amsterdam? Dan bent u zeker niet de enige!

De sfeer is tijdens het uitgaan in Amsterdam over het algemeen gemoedelijk. Wat betreft de kleding voorschriften, die zijn vrij flexibel. Bepaalde clubs zullen wellicht geen sportschoenen accepteren, maar over het algemeen is casual de enige regel.

De openingstijden van clubs zijn tot 4 uur ’s nachts doordeweeks en tot 5 uur op zaterdag en zondag (bron: Gemeente Amsterdam). De terrassen gaan op z’n laatst om 2 uur dicht (in het weekeinde). Ontdek hieronder de uitgaanstips voor een avondje stappen in Amsterdam!

Jordaan Reguliersdwarsstraat Rembrandtplein Leidseplein De Pijp Buiten het centrum Concertlocaties

Uitgaan in Amsterdam - Jordaan

Tijdens het uitgaan in de Jordaan ontdekt u de typisch gemoedelijke Amsterdamse sfeer in de diverse cafés. Oorspronkelijk was de Jordaan een volksbuurt en is vandaag de dag een populaire wijk voor zowel wonen als een avondje stappen.

Dat het een typisch Amsterdamse buurt is wordt zeker duidelijk tijdens o.a. het Jordaan Festival, maar ook de sfeer in de diverse kroegen is er één van gemoedelijkheid.

Café Thijssen

Café Thijssen Café Thijssen vindt u op loopafstand van Centraal Station (vanaf het station rechts aanhouden, over de Singel links en op de Brouwersgracht rechts). Brouwersgracht 107. Voor een drankje en een hapje. En tot laat in de avond een gezellig plek om met vrienden rond te [...] Café Thijssen verder lezen.
Jordaan verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Reguliersdwarsstraat

Ook uitgaan in de Reguliersdwarsstraat verdient een plekje bovenaan uw lijstje. Hartje Amsterdam is de Reguliersdwarsstraat gelegen tussen het Leidsplein en het Spui en verbonden aan het Rembrandtplein. U kunt het eigenlijk niet missen tijdens een avond stappen.

De Reguliersdwarsstraat is met name bekend vanwege de homohoreca. En is ook in het algemeen een aanrader dankzij de vele eetgelegenheden, clubs en gezellige sfeer. Het bruist er van de gezelligheid!

Café Herengracht

Café Herengracht in Amsterdam Ok niet echt aan de Reguliersdwarsstraat, maar in het verlengde en zeker een bezoekje waard! Een hip café en tegelijkertijd restaurant. Dat is café Herengracht aan -inderdaad- de Herengracht om de hoek van het Koningsplein. Op de diverse niveaus van het café, kunt u lekker [...] Café Herengracht verder lezen.

SoHo

SoHo Amsterdam Het 2-verdiepingen tellende SoHo zowel voor even een drankje doordeweeks als voor stappen in het weekend een aanrader. Het klassieke interieur zou u anders doen vermoeden, maar het kan hier aardig los gaan! Soho Amsterdam is een charmante en bruisende club. Door de vele activiteiten [...] SoHo verder lezen.

Reguliersdwarsstraat verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Rembrandtplein

Het Rembrandtplein is toch wel verreweg het meest complete uitgaansplein van Amsterdam. Een groot plein in het midden en waar je ook kijkt zie je cafés en restaurants met terrasjes en indrukwekkende verlichting aan de gevel.

En of je nou liever een bruin café binnen wandelt of er een club avond van maakt, het aanbod is zo uitgebreid dat er voor elk wat wils te vinden is!

Escape

Escape in Amsterdam Zeer populair met voorheen een zeer streng deurbeleid. Vandaag de dag nog steeds populair, maar toegankelijker voor een algemeen publiek. Vrijdag-, zaterdag- of zondagavond, heeft u zin in een avond met de bekendste dj's, zoals Paul van Dijk en Armin van Buren. Gegarandeerd van een [...] Escape verder lezen.

Rembrandtplein verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Leidseplein

Uitgaan op het Leidseplein leidt onvermijdelijk tot het verkennen van de diverse zijstraten die het plein rijk is. Om te beginnen zijn er op het Leidseplein beroemde uitgaanslocaties te vinden zoals de Stadsschouwburg, De Melkweg en The Bulldog. En dan hebben we het nog niet over de vele terrasjes op zomerse dagen.

En ook ’s avonds valt er een hoop te beleven wanneer het uitgaansleven op gang komt. Hier een greep uit het aanbod.

Jazz Café Alto

Uitgaan Jazz Cafe Alto Amsterdam Jazz Café Alto in Amsterdam is een aanrader voor wie in een besloten sfeer van gezellige live muziek geniet. Er is dan ook iedere avond wel een artiest te vinden die het jazz café vult met swingende klanken. Op maandag ontdekt u er tijdens de [...] Jazz Café Alto verder lezen.

Jimmy Woo

Jimmy Woo in Amsterdam Luxe, stijl en glamour, dat zijn de drie woorden die Jimmy Woo in Amsterdam het best omschrijven. Met regelmatig lange rijen voor de deur, hoeft u niet bang te zijn dat u in uw eentje binnen staat. Met diverse clubmuziek en de beste dj's is [...] Jimmy Woo verder lezen.

Leidseplein verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - De Pijp

Uitgaan in De Pijp is een populaire tijdsbesteding onder o.a. studenten en yuppen. Een levendige omgeving met een hoop gezelligheid en een diversiteit aan uitgaansgelegenheden. U hoeft zich er dan ook geen seconde te vervelen dankzij de vele terrasjes en authentieke kroegen.

De Pijp verder lezen

Uitgaan in Amsterdam - Buiten het centrum

Voor sommige uitgaansgelegenheden moet u iets verder weg van het centrum. Hier worden dan ook logischerwijs grote feesten georganiseerd waar een divers publiek op afkomt. Van salsa tot dance liefhebbers.

Panama*

Club Panama in Amsterdam Aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam vindt u club Panama*. Panama* is een club met een intieme look & feel en een internationale reputatie. Deze club is voor iedereen, vertegenwoordigt muzikale diversiteit, kwaliteit, tolerantie en creativiteit met de juiste hoeveelheid van stijl en goede persoonlijke [...] Panama* verder lezen.

Uitgaan in Amsterdam - Concertlocaties

Naast het reguliere uitgaansleven zijn er in Amsterdam ook een hoop concerten en optredens te bewonderen op verschillende locaties in de stad. Zowel binnen als buiten het centrum kunt u dus uw favoriete popartiesten bewonderen.

Paradiso

Paradiso in Amsterdam Sla de agenda er maar op na en je zal zien dat er in Paradiso in Amsterdam iedere dag van de week wel wat te beleven valt. Dit voormalige kerkgebouw is al sinds 1968 de plek voor jongeren, publiek en artiesten uitgegroeid tot poppodium en [...] Paradiso verder lezen.

Concertlocaties verder lezen