Winkels in Amsterdam? Genoeg voor een gezellig dagje shoppen.

Winkels in de Negen Straatjes in AmsterdamHet aantal dagjesmensen dat naar Amsterdam komt om te winkelen zegt het eigenlijk al, in Amsterdam is voor elk wat wils te vinden.

Vanaf het Centraal Station tot aan Museumplein wandelt u eerst de Nieuwendijk af, waarna u bij de Dam het winkelcentrum Magna Plaza aantreft. Wandel verder de Kalverstraat in en maak een zijstap via het Spui naar de Negen Straatjes.

Nog niet uitgekeken? Dan heeft de Leidsestraat nog genoeg voor u in petto. Voor een exclusieve afsluiting van uw shop route kunt u vervolgens terecht in de P.C. Hooftstraat. Ieder van deze winkelstraten heeft weer een heel eigen winkelaanbod en dat maakt het zo divers om een dagje in Amsterdam te winkelen!


Nieuwendijk Magna Plaza Kalverstraat Negen Straatjes Leidsestraat P.C. Hooftstraat Openingstijden

Kledingwinkels en meer aan de Nieuwendijk in Amsterdam

Winkels aan de Nieuwendijk in AmsterdamMet het wandelen over de Nieuwendijk ontdekt u gelijk hoe divers het aanbod in Amsterdam is.

O.a. kledingwinkels, lederwinkels, smartshops en horeca gelegenheden wisselen elkaar in een razend tempo af en als u ze allemaal zou bezoeken, zou u de Dam niet halen voor het middaguur. Op de Dam is de populairste winkel toch wel het warenhuis De Bijenkorf.

Om alle winkels op de Nieuwendijk te noemen zou hier teveel ruimte in beslag nemen, maar een greep uit het aanbod laat in ieder geval de volgende winkels zien:

Score Jeans voor mannen met merken als o.a. Calvin Klein en CHASIN’.
Manfield Schoenen met stijl en van kwaliteit.
Nelson Dames-, heren en kinderschoenen.
ICI PARIS Parfum, make up en accessoires.
HEMA Alles van leuke accessoires tot foto’s afdrukken en een smakelijke tompouce.
Tip de Bruin Jeans, sneakers, tops en vooral jassen.

Nog meer lezen over de Nieuwendijk kan hier.

Shoppen bij Magna Plaza naast De Dam

Winkels Magna Plaza Amsterdam
Wilt u winkelen in Amsterdam dan mag u Magna Plaza, vlak achter de Dam, zeker niet overgeslagen hebben. Dit voormalige postkantoor is in neogotische stijl gebouwd en zelfs als u niet van plan was te gaan winkelen, kunt u toch even van het uitzicht gaan genieten door met de lift naar boven te gaan!

Greep uit het aanbod aan merkwinkels Magna Plaza Amsterdam:

Lacoste Dames-, heren- en kinderkleding.
America Today O.a. jeans, T-shirts, sweats, jogging pants en hoodies.
MANGO Dameskleding en accessoires.
Sissy Boy Heren- en dameskleding en accessoires.
Micabella Club Cosmetische producten met 100% natuurlijke ingrediënten.

Aan winkels in de Kalverstraat in Amsterdam geen tekort

Winkels Kalverstraat AmsterdamBent u de Dam met daarachter Magna Plaza gepasseerd dan komt u in de Kalverstraat terecht. Ook hier is het aanbod overweldigend, van muziekwinkels tot boekenwinkels en natuurlijk veel kledingwinkels.

Het overige winkelaanbod bestaat o.a. uit:

ZARA Kinder-, heren en dameskleding.
Björn Borg Ondergoed en sportkleding.
Desigual Voor dameskleding en accessoires.
H&M Kinder-, heren en dameskleding.
Foot Locker Sportschoenen en -kleding

Ter afwisseling is het in de Kalverstraat ook leuk om bovenin de Kalvertoren een kopje koffie te drinken met uitzicht over de stad Amsterdam.

Ontdek de schattige winkels in de Negen Straatjes

Winkels in de Negen Straatjes in AmsterdamDe Negen Straatjes in Amsterdam zijn voor vele bezoekers en ook lokale inwoners al jaren een begrip in Amsterdam. Deze gezellige straatjes bieden vele unieke leuke winkeltjes die u juist in de grote winkelstraten niet aan zal treffen.

Van de Prinsengracht tot aan de Singel lopen de straatjes evenwijdig en in elkaars verlengde, zodat u in iedere richting een leuk winkeltje vindt.

Benieuwd naar meer? Ontdek de Negen Straatjes online!

De winkels in de Leidsestraat in Amsterdam kun je niet missen

Winkels Leidsestraat AmsterdamVanaf de Kalverstraat komt u via de Leidsestraat terecht op het Leidseplein. Onderweg kunt u tijdens een dagje shoppen ook weer alle kanten op met het aanbod. Kledingwinkels, merkwinkels en ook toeristische winkels zijn er in overvloed. Van goedkoop tot luxe.

Enkele voorbeelden van winkels aan de Leidsestraat zijn:

Timberland Kinder-, heren en dameskleding.
Manfield Tassen, accessoires en heren en dames schoenen.
Abercrombie & Fitch Kinder-, heren en dameskleding.

De Leidsestraat staat verder bekend om de vele restaurantjes die er zich in de zijstraten bevinden. Zeker naarmate u dichter bij het Leidseplein komt.

Van Gucci tot de Nespresso winkel in de P.C. Hooftstraat

Winkels PC Hooftstraat AmsterdamBent u meer op zoek naar de merkwinkels van allure in Amsterdam, dan is de P.C. Hooftstraat echt iets voor u. Één lange straat gelegen tussen het Leidseplein en Museumplein met daarin bekende merkkleding waarin u zeker gezien wilt worden. Deze straat, vernoemd naar Pieter Cornelisz Hooft, staat namelijk bol van Chanel, Hugo Boss en natuurlijk de Nespresso winkel, waar u naar hartelust kunt shoppen.

Overzicht merkwinkels P.C. Hooftstraat Amsterdam waar u stuk voor stuk terecht kunt voor luxe kleding, schoenen, accessoires, sieraden en parfum.

DIESEL
Burberry
Gucci
Louis Vutton
Ralph Lauren
Nespresso Nespresso koffie, apparaten en accessoires.