Amsterdam winkels

Shopping in Amsterdam

Het aantal dagjesmensen dat naar Amsterdam komt om te winkelen zegt het eigenlijk al, in Amsterdam is voor elk wat wils te vinden.

Vanaf het Centraal Station tot aan Museumplein wandelt u eerst de Nieuwendijk af, waarna u bij de Dam het winkelcentrum Magna Plaza aantreft. Wandelt u vervolgens verder de Kalverstraat in, maakt u zijstap via het Spui naar de Negen Straatjes. Nog niet uitgekeken? Dan heeft de Leidsestraat nog genoeg voor u in petto. Voor een exclusieve afsluiting van uw shop route kunt u vervolgens terecht in de P.C. Hooftstraat.

Ieder van deze winkelstraten heeft weer een heel eigen winkelaanbod en dat maakt het zo divers om een dagje in Amsterdam te winkelen!

Nieuwendijk Magna Plaza Kalverstraat Negen Straatjes Leidsestraat P.C. Hooftstraat

Amsterdam winkels - Nieuwendijk

Winkels aan de Nieuwendijk in AmsterdamMet het wandelen over de Nieuwendijk ontdekt u gelijk hoe divers het aanbod in Amsterdam is. O.a. kledingwinkels, lederwinkels, smartshops en horeca gelegenheden wisselen elkaar in een razend tempo af en als u ze allemaal zou bezoeken, zou u de Dam niet halen voor het middaguur. Op de Dam is de populairste winkel toch wel het warenhuis De Bijenkorf.

Om alle winkels op de Nieuwendijk te noemen zou hier teveel ruimte in beslag nemen, maar een greep uit het aanbod laat in ieder geval de volgende winkels zien:

HEMA
Xenos
The Body Shop
Manfield
Sacha
Hunkemöller
Jack & Jones
Free Record Shop

Nog meer lezen over de Nieuwendijk kan hier.

Amsterdam winkels - Magna Plaza

Winkels Magna Plaza Amsterdam
Wilt u winkelen in Amsterdam dan mag u Magna Plaza, vlak achter de Dam, zeker niet overgeslagen hebben. Dit voormalige postkantoor is in neogotische stijl gebouwd en zelfs als u niet van plan was te gaan winkelen, kunt u toch even van het uitzicht gaan genieten door met de lift naar boven te gaan!

Greep uit het aanbod aan merkwinkels Magna Plaza Amsterdam:

Swarovski
Replay
Dolce & Gabbana
LaCoste
Hugo Boss
Angie V

Amsterdam winkels - Kalverstraat

Winkels Kalverstraat AmsterdamBent u de Dam met daarachter Magna Plaza gepasseerd dan komt u in de Kalverstraat terecht. Ook hier is het aanbod overweldigend, van muziekwinkels tot boekenwinkels en natuurlijk veel kledingwinkels.

Het overige winkelaanbod bestaat o.a. uit:

Zara
Björn Borg
Desigual
LaCoste
Forecast
Blokker

Ter afwisseling is het in de Kalverstraat ook leuk om bovenin de Kalvertoren een kopje koffie te drinken met uitzicht over de stad Amsterdam.

Amsterdam winkels - Negen Straatjes

Winkels 9 straatjes AmsterdamDe Negen Straatjes in Amsterdam zijn voor vele bezoekers en ook lokale inwoners al jaren een begrip in Amsterdam. Deze gezellige straatjes bieden vele unieke leuke winkeltjes die u juist in de grote winkelstraten niet aan zal treffen.

Van de Prinsengracht tot aan de Singel lopen de straatjes evenwijdig en in elkaars verlengde, zodat u in iedere richting een leuk winkeltje vindt.

Benieuwd naar meer? Ontdek de Negen Straatjes online!

Amsterdam winkels - Leidsestraat

Winkels Leidsestraat AmsterdamVanaf de Kalverstraat komt u via de Leidsestraat terecht op het Leidseplein. Onderweg kunt u tijdens een dagje shoppen ook weer alle kanten op met het aanbod. Kledingwinkels, merkwinkels en ook toeristische winkels zijn er in overvloed. Van goedkoop tot luxe.

Enkele voorbeelden van winkels aan de Leidsestraat zijn:

Metz & Co
Iittala Shop
Dept Women
Ace Juweliers

De Leidsestraat staat verder bekend om de vele restaurantjes die er zich in de zijstraten bevinden. Zeker naarmate u dichter bij het Leidseplein komt.

Amsterdam winkels - P.C. Hooftstraat

Winkels PC Hooftstraat AmsterdamBent u meer op zoek naar de merkwinkels van allure in Amsterdam, dan is de P.C. Hooftstraat echt iets voor u. Één lange straat gelegen tussen het Leidseplein en Museumplein met daarin bekende merkkleding waarin u zeker gezien wilt worden. Deze straat, vernoemd naar Pieter Cornelisz Hooft, staat namelijk bol van Chanel, Hugo Boss en natuurlijk de Nespresso winkel, waar u naar hartelust kunt shoppen.

Overzicht merkwinkels P.C. Hooftstraat Amsterdam

Bulgari
Cartier
DKNY
Gucci
McGregor
Morgan
Oilily
Shoebaloo

Benieuwd naar alle winkels? Die vindt u op pchooftstraat.nl