Wat te doen in Nederland

What to do in the Netherlands

Mooi Nederland, met interessante grote steden, een prachtige natuur en rijke tradities wordt jammer genoeg door Nederlanders zelf niet altijd zo bekeken. Dit ondanks er toch een hoop aan Nederland op te merken valt, dat niet gemiddeld is.

De vlakte van het land, dat het onder het zeeniveau ligt en ook wat betreft architectuur is er bijvoorbeeld een hoop bijzonders te zien, er op uit in Nederland tijdens een weekend weg.

Meer dan de helft van Nederland ligt onder het zeeniveau en wordt beschermd door een vindingrijk systeem van dijken, kanalen, molens en dammen. Ga er op uit en ontdek het zelf!

Oude dorpjes Grote steden Natuurparken

Wat te doen in Nederland - Mooie dorpjes

Mooie dorpjes vol tradities tijdens uw uitstapje.Daarnaast wordt het gemak van de korte afstanden voor een dagje uit in Nederland vaak onderschat, al helemaal aangezien we erg veel mooie steden hebben naar verhouding tot de oppervlakte. Een uitstapje is in Nederland snel gemaakt.

De oude dorpen in Nederland zoals bijvoorbeeld om en nabij Amsterdam bieden vaak rijke traditie, ondanks dat sommige van de kostuums natuurlijk vooral voor de buitenlandse toeristen aangetrokken worden.

Mooie dorpjes verder lezen

Wat te doen in Nederland - Bezoek de grote steden

De grootste steden in Nederland zijn ook enkele van de leukste plaatsen in Nederland. Van Amsterdam, met 17de eeuwse grachten, dat u eigenlijk het beste per fiets kunt bezichtigen. Weliswaar is het openbaar vervoer goed geregeld in Amsterdam, maar u ziet een hoop meer en maakt een hoop meer mee als u besluit door de kleinere straatjes te gaan. Wat betreft de beroemde attracties zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, daar weet u waarschijnlijk al een hoop van, alsmede de Begijnhof in het hartje van de stad.

Ook Den Haag is een stad die u eigenlijk op uw verlanglijstje zou moeten hebben, ondanks dat het niet altijd een even dynamische indruk maakt in het nieuws dankzij de politiek. Naast de vele ambassades zijn er namelijk vele mooie huizen en kunstateliers die u nergens anders zult tegenkomen.

En als het over Rotterdam gaat wordt vaak als eerst de haven van Rotterdam genoemd, en toch zijn er veel meer bezienswaardigheden dan u zo voor mogelijk houdt.

Wat te doen in Nederland - Natuurparken en landschappen

Er op uit in de natuur tijdens een uitstapje in NederlandHet zuiden van Nederland heeft vooral wat betreft landschappen veel te bieden, met het uitzicht op de zee terwijl u zich op weidegrond bevindt en met heuvels waar die nergens anders in Nederland te vinden zijn. De kust van Zeeland en het achterliggende gebied, met bijvoorbeeld Middelburg, zijn ongeacht het jaargetijde een uitstapje waard tijdens bijvoorbeeld een fietsvakantie.

Meer in de richting van onze buren aan de oostkant ligt Limburg, met natuurlijk Maastricht. Eigenlijk de enige plek in Nederland met echte heuvels. Helemaal in het noorden van Nederland, in Friesland en Groningen, vindt u ook nog eens prachtige natuurparken en pittoreske dorpjes, laat staan dat een uitstapje naar één van de Waddeneilanden voor een aangename vakantie zal zorgen.

En voor wie echt van een natuurpark houdt, is de Hoge Veluwe ten oosten van Utrecht een bestemming bij uitstek. Van meren tot wilde dieren, u kunt hier rustig wandelen of via de fietsroutes de bossen verkennen en voor de liefhebber zelfs het Kroller-Muller museum met klassieke werken van diverse meesters.

Natuurparken en landschappen verder lezen