Wat te doen in Nederland? 14x typisch Nederlandse dorpjes en prachtige natuurgebieden.

Wat te doen in Nederland tips voor een dagje uitMooi Nederland, met interessante grote steden, een prachtige natuur en rijke tradities biedt een schat aan leuke bestemmingen voor een dagje uit.

Beleef de vlakte van het land, dat onder het zeeniveau ligt, en waar ook wat betreft architectuur een hoop bijzonders te vinden is. Lekker er op uit in Nederland.

Meer dan de helft van Nederland ligt onder het zeeniveau en wordt beschermd door een vindingrijk systeem van dijken, kanalen, molens en dammen. Ga er op uit en ontdek het zelf!

Oude dorpjes Grote steden Natuurparken

Typisch Nederlandse dorpjes bezoeken

Mooie dorpjes vol tradities tijdens uw uitstapje.Daarnaast wordt het gemak van de korte afstanden voor een dagje uit in Nederland vaak onderschat, al helemaal aangezien we erg veel mooie steden hebben naar verhouding tot de oppervlakte. Een uitstapje is in Nederland snel gemaakt.

De oude dorpen in Nederland zoals bijvoorbeeld om en nabij Amsterdam bieden vaak rijke traditie, inclusief klederdracht en typische lokale feesten.

Elburg

Traditioneel Elburg Eigenlijk hoort Elburg niet thuis onder het kopje mooie dorpjes, want sinds de 13de eeuw beschikt het reeds over stadsrechten. En bestaat de Hanzestad het waar deze nu ligt sinds de 14de eeuw. Waar deze nu ligt? Ja want de stad is zowaar verhuisd vanwege [...] Elburg verder lezen.

Giethoorn

Giethoorn vanaf een fluisterboot Op de lijst van unieke bezienswaardigheden in eigen land behoort zeker het pittoreske Giethoorn. Om te beginnen dankzij de vele waterwegen die het de bijnaam Hollands Venetië hebben opgeleverd. Met een fluisterbootje heeft u dan ook vrijwel oneindig de gelegenheid om het dorpje en de [...] Giethoorn verder lezen.
[insertCategoryAdsense]

Liempde

Het dorpje Liempde in het Groene Woud In het natuurgebied Het Groene Woud vindt u tijdens uw uitstapje het pittoreske dorpje Liempde. De naam van het dorpje Liempde komt van de grond die rijk aan leem was. Al in de dertiende eeuw bestond het dorpje Liempde, zei het destijds als Hertogsdorp. Vandaag [...] Liempde verder lezen.

Orvelte

Museumdorp Orvelte in Drenthe In het Museumdorp Orvelte in Drenthe waant u zich even terug in de tijd tussen de klassieke boerderijen, de oude auto's en musea tijdens uw uitje. Wandel door de Dorpsstraat en zie links en rechts oude brievenbussen, typische bordjes en rieten daken vergezeld van de [...] Orvelte verder lezen.

Urk

Toeristisch Urk in Flevoland Als toerist in eigen land er op uit, mag Urk niet uit uw lijstje van pittoreske dorpjes ontbreken. Met de traditionele vissersboten aan de haven, de sfeervolle smalle straatjes en natuurlijk de vuurtoren als baken voor de binnenkomende vissers, wandelt u namelijk zo een stukje [...] Urk verder lezen.

Valkenburg

Natuurrijk Valkenburg bezoeken Zowel in Valkenburg als eronder kunt u gerust terecht als u er een dagje op uit wil. Het eeuwenoude centrum vol met prachtige rijksmonumenten biedt u ook de gelegenheid tot gezellig even winkelen. En om te genieten van de zuidelijke sfeer op één van de [...] Valkenburg verder lezen.

Volendam

Het traditionele dorp Volendam Wie kent er niet de vele volkszangers zoals Piet Veerman, Jan Smit en Nick en Simon die het plaatsje Volendam nadrukkelijk op de kaart hebben gezet. Juist het overdadig toeristische karakter en de vele bezienswaardigheden van Volendam maakt het een leuk uitje in Nederland! Op [...] Volendam verder lezen.

[Adv.] Happen en Trappen in Nederland

Happen en Trappen in Nederland Van de mooiste dorpen in Limburg tot de duinen op de Wadden, ontdek ze op de fiets terwijl u onderweg van smakelijke gerechten geniet. Met de geheel verzorgde fietsroutes van Happen en Trappen laat u het uitstippelen aan anderen over en ontspant u zelf zowel op de fiets als aan tafel met [...] Happen en Trappen verder lezen.

Wat te doen in de grote steden

De grootste steden in Nederland zijn ook tegelijkertijd enkele van de leukste plaatsen in Nederland. Van Amsterdam en Utrecht met hun middeleeuwse grachten tot Den Bosch met haar middeleeuwse Binnendieze.

Ook Den Haag is een stad die u eigenlijk op uw verlanglijstje zou moeten hebben. Naast de vele ambassades zijn er namelijk vele mooie huizen en kunstateliers die u nergens anders zult tegenkomen.

Als het over Rotterdam gaat wordt vaak als eerst de haven van Rotterdam genoemd, en toch zijn er veel meer bezienswaardigheden dan u zo voor mogelijk houdt. Hetzelfde geldt voor Eindhoven waar ook aan parken en pleinen een hoop te zien valt.

Helemaal in het noorden en het zuiden vinden we respectievelijk Groningen en Maastricht, beide een bezoekje waard. Beide ook met een bruisend studentenleven dat de steden hun unieke karakter geeft.

Nationale landschappen en natuurparken in Nederland

Er op uit in de natuur tijdens een uitstapje in NederlandHet zuiden van Nederland heeft vooral wat betreft landschappen veel te bieden, met het uitzicht op de zee terwijl u zich op weidegrond bevindt en met heuvels waar die nergens anders in Nederland te vinden zijn. De kust van Zeeland en het achterliggende gebied, met bijvoorbeeld Middelburg, zijn ongeacht het jaargetijde een uitstapje waard tijdens bijvoorbeeld een fietsvakantie.

Meer in de richting van onze buren aan de oostkant ligt Limburg, met natuurlijk Maastricht. Eigenlijk de enige plek in Nederland met echte heuvels. Helemaal in het noorden van Nederland, in Friesland en Groningen, vindt u ook nog eens prachtige natuurparken en pittoreske dorpjes, laat staan dat een uitstapje naar één van de Waddeneilanden voor een aangename vakantie zal zorgen.

[insertCategoryAdsense]

En voor wie echt van een natuurpark houdt, is de Hoge Veluwe ten oosten van Utrecht een bestemming bij uitstek. Van meren tot wilde dieren, u kunt hier rustig wandelen of via de fietsroutes de bossen verkennen en voor de liefhebber zelfs het Kroller-Muller museum met klassieke werken van diverse meesters.

Zie Nederland door de ogen van een toerist en bewonder de schoonheid van het groene landschap, de hoogstandjes op het gebied van watermanagement en de kleine schaal waarop grootse prestaties zijn en nog steeds worden geleverd tijdens één van de vele uitstapjes die er mogelijk zijn er op uit in Nederland.

Nationale landschappen en parken

Nederland kent maar liefst 20 nationale landschappen en evenveel nationale parken waarvan we er hieronder enkele op een rijtje hebben gezet.

Groene hart

Wat te doen in het groene hart Het Groene Hart bevindt zich midden in de Randstad tussen o.a. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam en is een gebied waar veengebied en weidelandschap het landschap vormen. Met maar liefst 7 regio's binnen het Groene Hart, van het Hollandse Plassengebied tot de Utrechtse Waarden, kunt u [...] Groene hart verder lezen.

Haringvliet

Ontdek natuurgebied Haringvliet Gelegen tussen de Rijn en de Maasdelta ontdekt u in Zuid-Holland de riviertak Haringvliet, een unieke natuurlijke omgeving die zeker een bezoekje waard is. Waarom dit een belangrijk natuurgebied is? Onder andere doordat het voor de steur en zalm de belangrijkste doorgang is op de [...] Haringvliet verder lezen.

Loenermark

Natuurgebied Loenermark Voor wie in eigen land eens echt van de natuur wil genieten, biedt het natuurgebied Loenermark de uitkomst. Dit prachtige heide gebied biedt namelijk ruimte aan een diversiteit aan diersoorten en flora waar u tijdens uw uitstapje even helemaal in ondergedompeld wordt. Van damherten tot [...] Loenermark verder lezen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bezoek nationaal park de Hoge Veluwe Bezoekt u de provincie Gelderland, maak dan ook zeker een uitstapje naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit dicht beboste gebied is populair onder vakantiegangers in eigen land en biedt dan ook vele mogelijkheden van fiets- en wandelroutes in De Hoge Veluwe tot het Kröller-Müller [...] Nationaal Park De Hoge Veluwe verder lezen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Kennemerland Zuid Wandel tijdens uw bezoek aan Zandvoort ook zeker een keer Nationaal Park Zuid-Kennemerland binnen. Na zonnen op het strand, de gezelligheid van Zandvoort en de hippe strandtenten bij Bloemendaal een lekkere manier om heerlijk tot rust te komen. Deze verborgen schat achter de duinen biedt [...] Nationaal Park Zuid-Kennemerland verder lezen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollands Waterlinie is een landstrook die dienst deed als verdediging tegen invasies wanneer het land onder water kwam te staan. De techniek van het onder water zetten van het land om een invasie te voorkomen is meerdere malen succesvol toegepast in het verleden. [...] Nieuwe Hollandse Waterlinie verder lezen.

Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam Naast nationaal landschap is de Stelling van Amsterdam ook een beschermd monument en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Gebouwd om als verdedigingslinie te dienen, zijn de diverse forten en de natuur vandaag de dag een uniek uitje in de provincie Noord-Holland. Van de 5 [...] Stelling van Amsterdam verder lezen.

Zuid Limburg

Er op uit in Zuid Limburg Houdt u van een heuvelachtig landschap bestrooit met boomgaarden en vakwerkboerderijen? Dan is Zuid Limburg zeker één van de Nationale Landschappen om een keer te bezoeken. Of u nou liever wandelt, er op een mountain bike vandoor gaat of juist op zoek bent naar de [...] Zuid Limburg verder lezen.
[insertCategoryAdsense]