Wat te doen in Nederland? Van populaire steden tot pittoreske dorpjes en prachtige natuur

Wat te doen in Nederland tips voor een dagje uitWat te doen in Nederland? Met interessante populaire steden, een prachtige natuur en rijke tradities biedt Nederland een schat aan leuke bestemmingen voor een dagje uit.

Beleef de vlakte van het land, waar ook wat betreft architectuur een hoop bijzonders te vinden is. Meer dan de helft van Nederland ligt onder het zeeniveau en wordt beschermd door een vindingrijk systeem van dijken, kanalen, molens en dammen. Ga er op uit en ontdek het zelf!

Populaire steden Pittoreske dorpjes Natuur

Populaire steden voor een dagje uit

De grootste steden in Nederland zijn ook tegelijkertijd enkele van de leukste plaatsen in Nederland. Hieronder vindt u wat we tot op heden aan steden verzameld hebben!

Wat te doen in Amsterdam Wat te doen in Arnhem Wat te doen in Breda Wat te doen in Den Bosch Wat te doen in Den Haag Wat te doen in Eindhoven Wat te doen in Groningen Wat te doen in Haarlem Wat te doen in Leeuwarden Wat te doen in Maastricht Wat te doen in Rotterdam Wat te doen in Utrecht

Pittoreske dorpjes in Nederland bezoeken

Pittoreske dorpjes vol tradities tijdens uw uitstapje.Ontdek de pittoreske dorpjes in Nederland. Waar rijke traditie, inclusief klederdracht en typische lokale feesten nog gevierd worden.

Elburg

Traditioneel Elburg Eigenlijk hoort Elburg niet thuis onder het kopje pittoreske dorpjes, want sinds de 13de eeuw beschikt het reeds over stadsrechten. En bestaat de Hanzestad het waar deze nu ligt sinds de 14de eeuw. De stad is namelijk zowaar verhuisd vanwege de toenemende druk van het [...] Elburg verder lezen.

Giethoorn

Giethoorn vanaf een fluisterboot Het pittoreske Giethoorn hoort ook zeker thuis op de lijst van unieke bezienswaardigheden in eigen land. Om te beginnen dankzij de vele waterwegen die het de bijnaam Hollands Venetië hebben opgeleverd. Met een fluisterbootje heeft u dan ook vrijwel oneindig de gelegenheid om het dorpje [...] Giethoorn verder lezen.

Liempde

Het dorpje Liempde in het Groene Woud Het pittoreske dorpje Liempde vindt u in het natuurgebied Het Groene Woud tijdens uw uitstapje. De naam van het dorpje Liempde komt van de grond die rijk aan leem was. Al in de dertiende eeuw bestond het dorpje Liempde, zei het destijds als Hertogsdorp. Vandaag [...] Liempde verder lezen.

Orvelte

Museumdorp Orvelte in Drenthe In het Museumdorp Orvelte in Drenthe waant u zich even terug in de tijd tussen de klassieke boerderijen, de oude auto's en musea tijdens uw uitje. Wandel door de Dorpsstraat en zie links en rechts oude brievenbussen, typische bordjes en rieten daken vergezeld van de [...] Orvelte verder lezen.

Urk

Toeristisch Urk in Flevoland Als toerist in eigen land er op uit, mag Urk niet uit uw lijstje van pittoreske dorpjes ontbreken. Met de traditionele vissersboten aan de haven, de sfeervolle smalle straatjes en natuurlijk de vuurtoren als baken voor de binnenkomende vissers, wandelt u namelijk zo een stukje [...] Urk verder lezen.

Valkenburg

Natuurrijk Valkenburg bezoeken Zowel in Valkenburg als eronder kunt u gerust terecht als u er een dagje op uit wil. Het eeuwenoude centrum vol met prachtige rijksmonumenten biedt u ook de gelegenheid tot gezellig even winkelen. En om te genieten van de zuidelijke sfeer op één van de [...] Valkenburg verder lezen.

Volendam

Het traditionele dorp Volendam Wie kent er niet de vele volkszangers zoals Piet Veerman, Jan Smit en Nick en Simon die het plaatsje Volendam nadrukkelijk op de kaart hebben gezet. Juist het overdadig toeristische karakter en de vele bezienswaardigheden van Volendam maakt het een leuk uitje in Nederland! Op [...] Volendam verder lezen.

Dagje uit in de natuur

Er op uit in de natuur tijdens een uitstapje in NederlandEen dagje uit in de natuur in Nederland biedt meer mogelijkheden dan u wellicht zou verwachten. Zoals het zuiden van Nederland met zowel glooiend landschap als uitzicht op de zee. En met heuvels die nergens anders in Nederland te vinden zijn. De kust van Zeeland en het achterliggende gebied zijn ongeacht het jaargetijde een uitstapje waard tijdens bijvoorbeeld een fietsvakantie.

Meer in de richting van onze buren aan de oostkant ligt Limburg. Met natuurlijk Maastricht als grote trekpleister. Eigenlijk de enige plek in Nederland met echte heuvels. Helemaal in het noorden van Nederland, in Friesland en Groningen, vindt u ook nog eens prachtige natuurparken en pittoreske dorpjes. En dan zijn er natuurlijk nog de Waddeneilanden!

En voor wie echt van een natuurpark houdt, is de Hoge Veluwe ten oosten van Utrecht een bestemming bij uitstek. Van meren tot wilde dieren. U kunt hier rustig wandelen of via de fietsroutes de bossen verkennen. En voor de liefhebber is er zelfs het Kroller-Muller museum met klassieke werken van diverse meesters te vinden.

Zie Nederland door de ogen van een toerist en bewonder de schoonheid van het groene landschap.

Nationale landschappen en parken

Nederland kent maar liefst 20 nationale landschappen en evenveel nationale parken waarvan we er hieronder enkele pareltjes op een rijtje hebben gezet.

Groene hart

Groene hart Het Groene Hart is een natuurgebied midden in de Randstad tussen o.a. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. En is een gebied waar veengebied en weidelandschap het landschap vormen. Met maar liefst 7 regio's binnen het Groene Hart, van het Hollandse Plassengebied tot de Utrechtse Waarden, kunt [...] Groene hart verder lezen.

Loenermark

Loenermark Het natuurgebied Loenermark biedt uitkomst voor wie in eigen land eens echt van de natuur wil genieten. Dit prachtige heide gebied biedt namelijk ruimte aan een diversiteit aan diersoorten en flora waar u tijdens uw uitstapje even helemaal in ondergedompeld wordt. Van damherten tot wilde [...] Loenermark verder lezen.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Bezoekt u de provincie Gelderland, maak dan ook zeker een uitstapje naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit dicht beboste gebied is populair onder vakantiegangers in eigen land en biedt dan ook vele mogelijkheden van fiets- en wandelroutes in De Hoge Veluwe tot het Kröller-Müller [...] Nationaal Park De Hoge Veluwe verder lezen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Wandel tijdens uw bezoek aan Zandvoort ook zeker een keer Nationaal Park Zuid-Kennemerland binnen. Na zonnen op het strand, de gezelligheid van Zandvoort en de hippe strandtenten bij Bloemendaal een lekkere manier om heerlijk tot rust te komen. Deze verborgen schat achter de duinen biedt [...] Nationaal Park Zuid-Kennemerland verder lezen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollands Waterlinie is een landstrook die dienst deed als verdediging tegen invasies wanneer het land onder water kwam te staan. De techniek van het onder water zetten van het land om een invasie te voorkomen is meerdere malen succesvol toegepast in het verleden. [...] Nieuwe Hollandse Waterlinie verder lezen.

Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam Naast nationaal landschap is de Stelling van Amsterdam ook een beschermd monument en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Gebouwd om als verdedigingslinie te dienen, zijn de diverse forten en de natuur vandaag de dag een uniek uitje in de provincie Noord-Holland. Van de 5 [...] Stelling van Amsterdam verder lezen.

Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug Van Rhenen tot Huizen loopt dwars door de provincie Utrecht het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Een bezienswaardigheid op zich. Stelt u zich maar alvast voor hoe het zal zijn om door de bossen te wandelen en te genieten van de stilte waarna u over [...] Utrechtse Heuvelrug verder lezen.

Zuid Limburg

Zuid Limburg Houdt u van een heuvelachtig landschap bestrooit met boomgaarden en vakwerkboerderijen? Dan is Zuid Limburg zeker één van de Nationale Landschappen om een keer te bezoeken. Of u nou liever wandelt, er op een mountain bike vandoor gaat of juist op zoek bent naar de [...] Zuid Limburg verder lezen.