Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam

Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten, wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is.

10 jaar lang is er de tijd genomen om het Rijksmuseum in Amsterdam te verbouwen en het is sinds 14 april 2013 weer geopend voor het publiek. Al in het eerste jaar sinds de opening zijn er 2.220.000 bezoekers naar het museum gekomen en de recensies zijn allemaal zeer positief, dus kom ook ontdekken wat het museum u te bieden heeft.

U bent meer dan weer welkom om de bijzondere collectie te komen aanschouwen. Van Rembrandt tot Vermeer, Jan Steen tot Frans Hals zijn namen die voorbij ziet komen tijdens uw tour door het museum en onvermijdelijk zult u even stil worden van het indrukwekkende aangezicht van de Nachtwacht.

Wist u trouwens dat het Rijksmuseum voor iedereen t/m 18 jaar gratis te bezoeken is? Een leuk en daardoor betaalbaar uitje voor het hele gezin!

Video Rijksmuseum AmsterdamAdres Rijksmuseum Amsterdam
Jan Luijkenstraat 1
Amsterdam
1071 CJ


Officiƫle website van Rijksmuseum Amsterdam

Evenementen agenda Rijksmuseum Amsterdam

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Rijksmuseum Amsterdam hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *