Rijksmuseum Amsterdam

Meesterwerken tref je in het Rijksmuseum in Amsterdam

Het boegbeeld van het Museumplein in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Het statige gebouw zelf dat in 1885 in gebruik genomen werd behoort tot de Top 100 Nederlandse UNESCO-monumenten. Wat het op zichzelf al een museumstuk maakt dat een bezoekje waard is.

Dit wordt enkel nog meer bevestigd door de meer dan 2 miljoen bezoekers die jaarlijks de meesterwerken in het museum komen bewonderen.

Video Rijksmuseum Amsterdam

Ook U bent meer dan weer welkom om de bijzondere collectie te komen aanschouwen. Van Rembrandt tot Vermeer, Jan Steen tot Frans Hals zijn namen die voorbij ziet komen tijdens uw tour door het museum en onvermijdelijk zult u even stil worden van het indrukwekkende aangezicht van de Nachtwacht.

Wist u trouwens dat het Rijksmuseum voor iedereen t/m 18 jaar gratis te bezoeken is? Een leuk en daardoor betaalbaar uitje voor het hele gezin!

Virtueel naar het Rijksmuseum

Behalve fysiek, kunt u ook virtueel op bezoek in het Rijksmuseum. Waar u de meesterwerken in de eregalerij ook nog eens met audio kunt verkennen! Leer over het verhaal achter de werken en de meesters die er hun ziel en zaligheid in gestopt hebben. Een virtueel uitje als geen ander!


Adres Rijksmuseum Amsterdam
Jan Luijkenstraat 1
Amsterdam
1071 CJPlan uw route


Officiële website van Rijksmuseum Amsterdam

Evenementen agenda Rijksmuseum Amsterdam

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Rijksmuseum Amsterdam hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *