Wat te doen in Breda? 16x leuke dingen om te doen tijdens uw dagje Breda

Wat te doen in Breda? Een dagje uit dat u zich nog lang zult herinneren.Wat te doen in Breda? Van het beschermde stadsgezicht van Breda tot dat van het Ginneken wandelt u in Breda heerlijk door de rijke historie van deze Oranjestad. Een bezoekje aan de Begijnhof aan de Catharinastraat mag dan ook zeker niet aan uw historische wandeling ontbreken.

Wat ook een aanrader is, is het verkennen van de collectie van het Stedelijk Museum Breda. En dan hebben we het nog niet over de gezellige terrasjes, markten en parken die er in de stad te vinden zijn. Ontdek hieronder de details van alle leuke dingen die er te doen zijn in Breda!

Bezienswaardigheden Breda Hotspots Breda Musea Breda Uitagenda Breda

Bezienswaardigheden in overvloed in Breda

U heeft een unieke combinatie aan bezienswaardigheden ter beschikking tijdens uw dagje Breda. Met genoeg leuke dingen om te doen, ook als u met kinderen op stap bent.

Begijnhof Breda

Begijnhof Breda De Begijnhof in Breda (samen met de Begijnhof in Amsterdam) is de enige waarbij de geheel omsloten hof volledig in stand is gebleven. Zo creëert het een ruimte die als een deken van rust de bezoekers bedekt tijdens hun wandeling door de hof. Wist u [...] Begijnhof Breda verder lezen.

Ginneken

Ginneken, Breda Ginneken, ook wel 't Ginneke, is een voormalig dorp dat vandaag de dag een veelbezochte wijk vormt van Breda. Om te beginnen vanwege de Ginnekenmarkt die met diverse cafés en gezellige terrassen een van de trekpleisters is. Daarnaast zijn er in de wijk ook tientallen [...] Ginneken verder lezen.

Grote Kerk

Grote Kerk Breda (ook wel Onze Lieve Vrouwe Kerk) Van verre kunt u hem al zien staan. En net als de Dom niet uit het straatbeeld van Utrecht weg te denken valt, is ook de Grote Kerk van Breda onlosmakelijk met de stad verbonden. Al meer dan 500 jaar staat de indrukwekkende toren van [...] Grote Kerk verder lezen.

Kasteel Bouvigne

Kasteel Bouvigne in Breda Voor een koninklijk uitstapje kunt u in Breda terecht bij het luxueuze Kasteel Bouvigne! Weliswaar niet om de hoek of per sé dicht bij het centrum, maar desalniettemin zeker een bezoekje waard. Ondanks dat het kasteel zelf niet toegankelijk is (behalve voor vergaderingen en bijeenkomsten), [...] Kasteel Bouvigne verder lezen.

Reptielenhuis de Aarde

Reptielenhuis de Aarde in Breda Een hobby die is uitgegroeid tot een publieksattractie, dat is het Reptielenhuis de Aarde in Breda! Met een oppervlakte van 600m2 één van de kleinste dierentuinen in Nederland, maar u zult verstelt staan hoeveel dieren u er tegen komt. Van slangen tot schildpadden, hagedissen tot [...] Reptielenhuis de Aarde verder lezen.

Spanjaardsgat

Spanjaardsgat in Breda Een plaatje dat iedere bezoeker van Breda gegarandeerd op het netvlies heeft, is het Spanjaardsgat en de twee aangrenzende torens aan de haven. Met op de achtergrond Kasteel Breda en aan de andere kant de Grote Kerk is er weinig dat beter de stad Breda [...] Spanjaardsgat verder lezen.

Gezellige hotspots tijdens uw dagje Breda

Midden in het centrum van Breda of toch liever er een stukje buiten? Er valt genoeg te beleven op de gezellige hotspots tijdens uw dagje Breda.

Belcrum Beach

Stadsstrand Belcrum Beach in Breda Belcrum Beach is het stadsstrand in Breda, waarbij de bouw vrijwel volledig gedaan is met hergebruikt materiaal. Lampen van oud servies of van leesbrillen, picknicktafels van pallets, alles kan! Tijdens de zomermaanden in Breda aan het strand liggen? Het kan bij het stadsstrand Belcrum Beach! [...] Belcrum Beach verder lezen.

Breepark

Breepark in Breda Met een diversiteit aan leuke activiteiten zoals bowlen, lasergame en het Kids Palace belooft het evenementencomplex Breepark voor jong en oud een leuke locatie voor een dagje uit te zijn. Eerst lekker actief bezig zijn, gevolgd door ontspannen een hapje en een drankje, en dat [...] Breepark verder lezen.

Grote Markt

Grote Markt in Breda Net als in veel andere grote steden in Nederland, gebeurt het in Breda ook op de Grote Markt. Hét centrale punt voor zowel het winkelend publiek als het uitgaansleven. Met tientallen terrasjes, winkelstraten in vrijwel iedere richting en wekelijks verschillende markten hoeft u zich er [...] Grote Markt verder lezen.

Even een momentje ontspannen in het park in Breda

Lekker ontspannen in het groen hoort ook zeker op uw lijstje van leuke dingen om te doen in Breda. Zowel in de winter als de zomer een aanrader voor een uitstapje. En tevens de locaties voor verscheidene evenementen.

Mastbos

Mastbos bij Breda Er even heerlijk op uit de natuur in doet u in het Mastbos bij Breda. Op een kwartiertje fietsen vanuit het centrum van de stad ontdekt u hier bijna 6 vierkante kilometer aan bos! En bos dat al een lange geschiedenis achter zich heeft. Zoals [...] Mastbos verder lezen.

Valkenberg Park

Valkenberg Park in Breda Vernoemd naar een voormalig valkenhuis aan de rand van het park, is Valkenberg Park een populaire locatie voor een (mid)dagje uit. Van de uitgestrekte grasvelden tot de fonteinen vormen het toneel voor een ontspannen dagje uit voor zowel inwoners van de stad als voor dagjesmensen. [...] Valkenberg Park verder lezen.

Willem Merkxtuin

Willem Merkxtuin in Breda Vernoemd naar de populaire burgemeester Willem Merkx, is de Willem Merkxtuin een graag bezochte tuin voor zowel inwoners van Breda als toeristen. Een lekker plekje om even tot rust te komen en u af te sluiten voor het drukke alledaagse leven in de stad. Niet [...] Willem Merkxtuin verder lezen.

Ontdek het verleden en het heden van Breda in het museum

Verken een stukje vaderlandse geschiedenis bij de musea in Breda! Een geschiedenis die nauw verbonden is met die van de Oranje familie. Voor jong en oud is er genoeg leuks te doen.

Begijnhof Museum

Begijnhof Museum Naast de Begijnhof zelf, is ook het Begijnhof Museum leuk om te bezoeken. Gevestigd in de woning Catharinastraat 29 ontdekt u er alles over het leven van de Bredase begijnen. Letterlijk ontdekt u er hoe het leven er uit zag. Van de inrichting van de [...] Begijnhof Museum verder lezen.

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery in Breda Voor een unieke belevenis kunt u in Breda de Blind Walls Gallery bezoeken. Of nou ja, bezoeken. U kunt deze terug vinden in de stad. Als een museum op straat. Het betreft namelijk rond de 80 indrukwekkende muurschilderingen die verspreid door de stad te vinden [...] Blind Walls Gallery verder lezen.

Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda Dol op alles in het klein? Dan kijkt u uw ogen uit in het Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda. Van handgemaakte kleine huisjes tot poppen die bezig zijn met dagelijkse activiteiten. Net als bij Madurodam wordt in alles zoveel mogelijk de werkelijkheid nagebootst. Van een stoffenwinkeltje [...] Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda verder lezen.

Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda Het Stedelijk Museum Breda is ontstaan door het samengaan van het Breda’s Museum en MOTI. En bevindt zich dan ook in het voormalige pand van het MOTI, namelijk het Oudemannenhuis, ook wel De Beyerd. En met het innemen van één van de oudste gebouwen van [...] Stedelijk Museum Breda verder lezen.

Evenementen en uitjes in Breda

Voor een gezellig dagje Breda is het een aanrader om ook even de evenementenkalender te bekijken. Zo vult u uw uitstapje aan met diverse leuke dingen die er te doen zijn.