Vondelpark

Vondelpark in Amsterdam

Het Vondelpark ligt als een oase in het centrum van de stad Amsterdam en is vernoemd naar Joost van den Vondel waarvan ook een standbeeld in het park te bekijken valt. Het Vondelpark is goed onderhouden, met meerdere vijvers en is voor zowel toeristen als Amsterdammers zelf een verademing van het drukke Amsterdamse leven.

In de zomer waant u zich in het Vondelpark in een bos ver weg van de bewoonde Amsterdamse wereld terwijl ganzen ronddrijven en geel/groen gekleurde parkieten door de lucht vliegen.

De hoofdingang van het Vondelpark bevindt zich tegenover het Holland Casino en Max Euweplein, is ideaal voor bezoekers die even een dagje of weekend van Amsterdam zijn komen genieten en willen relaxen.

Gelegen tussen het Leidseplein en Museumplein is het Vondelpark zowel onder toeristen als Amsterdammers een populaire locatie. Dit mede dankzij de aanwezigheid van het Openluchttheater waar de hele zomer diverse gratis optredens zijn. Bent u van plan om het Vondelpark te gaan bezoeken, kijk dan ook eens welke voorstellingen er zijn in het Openluchttheater.

Hoe dan ook is het voor rolschaatsers en hardlopers een heerlijk park om te kunnen sporten, maar ook om gewoon te hangen met zomers weer is een super locatie.

Foto’s Vondelpark


Adres Vondelpark
Vondelpark
Amsterdam
1054Plan uw route


Officiële website van Vondelpark

Evenementen agenda Vondelpark

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Vondelpark hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *