Dagje Groningen? 16x wat te doen in Groningen (stad)

De leukste wat te doen in Groningen tips op een rijtjeDe leukste -wat te doen in Groningen- tips vindt u hieronder. Welke musea u niet mag missen, unieke bezienswaardigheden en de evenementen in Groningen de komende tijd.

Reis dus naar het noorden van Nederland en maak er een leuk dagje uit van! Groningen is hoe-dan-ook al een gezellige stad met o.a. een hoop te doen op het gebied van cafés en restaurants.

En ook lekker winkelen behoort tot de mogelijkheden tijdens uw uitstapje in Groningen. Hieronder onze tips voor een onvergetelijk dagje uit!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Groningen Leuke hotspots in Groningen Musea in Groningen Uitagenda Groningen

De leukste bezienswaardigheden in Groningen op een rijtje

Het centrum van Groningen is grotendeels autovrij, wat het een leuke plek maakt om te voet of op de fiets te ontdekken.

Daarnaast heeft Groningen in het centrum, ondanks dat het behoort tot de 10 grootste steden in Nederland, een dorps karakter weten te behouden dankzij de smalle straatjes, grote centrale markt (vandaar de naam Grote Markt) en gezellige terrasjes. Mocht u zich vervelen, zijn er dus genoeg bezienswaardigheden in Groningen tijdens een uitstapje.

[insertCategoryAdsense]

Hoge en Lage der A

Hoge en Lage der A in Groningen Een schilderachtige plek in Groningen is de grachtengordel. Met name de straat Hoge der A met historische huizen en grote oude boten. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en er nog steeds bij hoog water aan de Hoge der A en met laag [...] Hoge en Lage der A verder lezen.

Korenbeurs

Korenbeurs Groningen Dat dit prachtige gebouw uit 1865 in de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten is niet verwonderlijk. Gelegen aan de Vismarkt heeft dit gebouw jarenlang ook feitelijk dienst gedaan als beurs aangezien Groningen een bloeiende graanhandel ervoer in die tijd. Het gebouw bestaat uit de indrukwekkend [...] Korenbeurs verder lezen.

Martinikerkhof

Martinikerkhof in Groningen Het autovrije Martinikerkhof biedt u tijdens uw uitje in Groningen de gelegenheid om even lekker tot rust te komen. Omringd door monumentale gebouwen ontdekt u hier o.a. gedenkstenen, beelden en kunstwerken. Die ieder een stukje vertellen over de rijke geschiedenis van het gebied. De gebouwen [...] Martinikerkhof verder lezen.

Martinitoren

Martinitoren en Martinikerk in Groningen Net zoals u Utrecht waarschijnlijk herkent aan de Domtoren, is Groningen te herkennen aan de Martinitoren! Het bezoeken van de Martinitoren en de daarnaast gelegen Martinikerk mag dan ook niet missen op uw leuke-dingen-om-te-doen lijstje tijdens een dagje Groningen. Wist u dat de toren, gebouwd [...] Martinitoren verder lezen.

Hotspots in Groningen van de Grote Markt tot de Vismarkt

Markten, evenementen en het uitgaansleven in Groningen zouden niet hetzelfde zijn zonder de pleinen die de stad rijk is.

Grote Markt

Grote Markt Groningen Om te beginnen is de Grote Markt in Groningen waar u twee kenmerkende bezienswaardigheden van de stad aantreft. Aan de oostzijde de Martinitoren en aan de westzijde het Stadhuis dat stamt uit de het begin van 19de eeuw. Het plein zelf is een populaire locatie [...] Grote Markt verder lezen.

Vismarkt

De Vismarkt met de Korenbeurs Tussen de Grote Markt en Akerkhof treft u op uw wandeling de Groningse Vismarkt aan. De plek waar dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag een gezellige warenmarkt u welkom heet. En in tegenstelling tot wat de naam suggereert, is er op de Vismarkt in Groningen een [...] Vismarkt verder lezen.

[insertCategoryAdsense]

Tips om lekker te relaxen in Groningen

Naast een gezellig centrum dankzij de kleine straatjes en mooie pleinen, heeft Groningen ook qua groen genoeg te bieden. Even lekker tot rust komen tijdens uw uitstapje in één van de stadsparken is dus zeker een optie!

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen Groningen Wellicht heeft u de naam al eens voorbij horen komen. Het Noorderplantsoen is namelijk het stadspark in Groningen waar het Noorderzon festival ieder jaar wordt georganiseerd. Met de diverse slingerende wandelpaden, glooiende grasvelden en heuveltjes vormt het park een prachtig toneel voor het festival. Ieder [...] Noorderplantsoen verder lezen.

Prinsentuin

Prinsentuin Groningen Voor een heerlijk momentje rust in het centrum van de stad, begeeft u zich richting de Prinsentuin. Deze prachtige renaissance tuin is namelijk, inclusief indrukwekkende zonnewijzer uit 1731 aan de Turfsingel, een heerlijk plek om even lekker te wandelen. Ook kunt u er genieten van [...] Prinsentuin verder lezen.

Stadspark Groningen

Er op uit naar het Stadspark Groningen In het Stadspark in Groningen kunt u even lekker verdwalen in het groen en het drukkere centrum van de stad achter u laten. Met 140 hectare is het namelijk een park van formaat waar u ontspannen kunt genieten van o.a. de vele velden, diverse vijvers [...] Stadspark Groningen verder lezen.

Verken wetenschap en kunst in een museum in Groningen

Om van uw uitje naar Groningen een leuk cultureel uitje te maken, zijn er diverse musea waar u terecht kunt. Ontdek meer over de geschiedenis van Groningen, strips en hedendaagse kunst.

GRID Grafisch Museum

GRID Grafisch Museum Groningen Een ontdekkingstocht door de geschiedenis van de grafische wereld maakt u bij het GRID Grafisch Museum in Groningen. Dit unieke museum op steenworp afstand van de Martinitoren is namelijk waar u vandaag de dag o.a. nog werkende persen en zetmachines ontdekt. En niet alleen dat, [...] GRID Grafisch Museum verder lezen.

Groninger Museum

Groninger Museum Wandel binnen bij het Groninger Museum en verken de rijke kunstcollectie die het museum in de loop van de jaren verzameld heeft tijdens een uitstapje. U ontdekt hier alles van design tot hedendaagse kunst, mode tot fotografie. En zelfs aan historische stukken uit de geschiedenis [...] Groninger Museum verder lezen.

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen In de middeleeuwse gebouwen van het Noordelijk Scheepvaartmuseum wandelt u letterlijk door eeuwen geschiedenis. Dit dankzij de uitgebreide collectie aan foto's, archieven, scheepsmodellen en scheepsonderdelen die het museum rijk is. Zoals schattige beeldjes die door schippers werden meegebracht voor hun vrouw. En mooi versierde zilveren [...] Noordelijk Scheepvaartmuseum verder lezen.

Storyworld

Storyworld Museum in Groningen Het Forum in Groningen is waar u tijdens uw uitje naar Groningen op de 6de verdieping binnen wandelt bij Storyworld. Het Nederlands museum voor strips, animatie en games. Hier ontdekt u aan de hand van beroemde animatiefilms, zoals de Lion King, alles over de kunst [...] Storyworld verder lezen.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen Sinds de herinrichting van de zalen is de vaste collectie van het Universiteitsmuseum in Groningen in de grote bovenzaal weer toegankelijk. Daarnaast kunt u er De Dode Dierentuin bewonderen. Een bonte verzameling kleurrijke vogels, prachtige vissen en spannende roofdieren van over de hele wereld. Ook [...] Universiteitsmuseum verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Groningen

De omgeving van Groningen is zeer natuurrijk en biedt gelegenheid voor uitjes met het hele gezin. Bekijk dus zeker ook de mogelijkheden om in de buurt eens er op uit te gaan.

Leuke uitjes dichtbij Groningen verder lezen