Wat te doen in Groningen? 16 must do’s tijdens een dagje Groningen

De leukste wat te doen in Groningen tips op een rijtjeWat te doen in Groningen? De leukste tips vindt u hier. Welke musea u niet mag missen, typisch Groningse bezienswaardigheden en de evenementen in Groningen de komende tijd. Alles om van uw reis naar het noorden een leuk dagje uit te maken!

Ook lekker winkelen behoort tot de mogelijkheden tijdens uw dagje Groningen. En dankzij het uitgebreide uitgaansleven is Groningen ook 's avonds een gezellige bestemming. Kortom, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is er eigenlijk altijd wel wat te doen in Groningen!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Groningen Leuke hotspots in Groningen Musea in Groningen Uitagenda Groningen

De leukste bezienswaardigheden in Groningen op een rijtje

Het centrum van Groningen is een leuke plek om te voet of op de fiets te ontdekken. Dit mede omdat het centrum grotendeels autovrij is.

Daarnaast heeft Groningen in het centrum een dorps karakter weten te behouden. Dankzij de smalle straatjes, de grote centrale markt (vandaar de naam Grote Markt) en gezellige terrasjes. Dit terwijl Groningen behoort tot de 10 grootste steden in Nederland. En waar u ook kijkt, ontdekt u bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Forum Groningen

Groninger Forum Het Forum Groningen is waar u alles van een filmhuis tot een bibliotheek, een Medialab tot Smartlab aantreft tijdens uw dagje Groningen Voor jong en oud zijn er in het Forum Groningen hoe dan ook genoeg leuke dingen om te doen. Zo ontdekt u er [...] Forum Groningen verder lezen.

Hoge en Lage der A

Hoge en Lage der A in Groningen De Hoge en Lage der A zijn onderdeel van de grachtengordel in Groningen. Een schilderachtige plek. Met name de straat Hoge der A met historische huizen en grote oude boten. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en er nog steeds bij hoog water [...] Hoge en Lage der A verder lezen.

Korenbeurs

Korenbeurs Groningen De Korenbeurs in Groningen is een prachtig gebouw uit 1865 dat in de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten staat. Gelegen aan de Vismarkt heeft dit gebouw jarenlang ook feitelijk dienst gedaan als beurs. Terwijl Groningen een bloeiende graanhandel ervoer in die tijd. Het gebouw bestaat [...] Korenbeurs verder lezen.

Martinikerkhof

Martinikerkhof in Groningen Het autovrije Martinikerkhof in Groningen biedt u tijdens uw uitje de gelegenheid om even lekker tot rust te komen. Omringd door monumentale gebouwen ontdekt u op het Martinikerkhof o.a. gedenkstenen, beelden en kunstwerken. Die ieder een stukje vertellen over de rijke geschiedenis van het gebied. [...] Martinikerkhof verder lezen.

Martinitoren

Martinitoren in Groningen Groningen is te herkennen aan de Martinitoren net als Utrecht aan de Domtoren! Het bezoeken van de Martinitoren en de daarnaast gelegen Martinikerk mag dan ook niet missen op uw leuke-dingen-om-te-doen lijstje tijdens een dagje Groningen. Wist u dat de toren, gebouwd in de 15de [...] Martinitoren verder lezen.

Hotspots in Groningen van de Grote Markt tot de Vismarkt

Markten, evenementen en het uitgaansleven in Groningen zouden niet hetzelfde zijn zonder de pleinen die de stad rijk is. Ontdek hieronder de pleinen en diverse activiteiten die er regelmatig plaats vinden.

Grote Markt

Grote Markt Groningen Om te beginnen is de Grote Markt in Groningen waar u twee kenmerkende bezienswaardigheden van de stad aantreft. Aan de oostzijde de Martinitoren en aan de westzijde het Stadhuis dat stamt uit de het begin van 19de eeuw. Het plein zelf is een populaire locatie [...] Grote Markt verder lezen.

Vismarkt

Vismarkt Groningen De Groningse Vismarkt treft u op uw wandeling aan tussen de Grote Markt en Akerkhof. De plek waar dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag een gezellige warenmarkt u welkom heet. En in tegenstelling tot wat de naam suggereert, is er op de Vismarkt in Groningen een [...] Vismarkt verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Groningen

Naast een gezellig centrum heeft Groningen ook qua groen genoeg te bieden. Even lekker tot rust komen in één van de stadsparken tijdens uw dagje Groningen hoort dan ook zeker op uw to-do list thuis!

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen Groningen Het Noorderplantsoen is het stadspark in Groningen waar jaarlijks o.a. het Noorderzon festival wordt georganiseerd. Met de diverse slingerende wandelpaden, glooiende grasvelden en heuveltjes vormt het park een prachtig toneel voor het festival. Ieder van de paadjes en velden zijn bewust in het ontwerp opgenomen [...] Noorderplantsoen verder lezen.

Prinsentuin

Prinsentuin Groningen Begeef u richting de Prinsentuin voor een heerlijk momentje rust in het centrum van de stad. Deze prachtige renaissance tuin is namelijk een heerlijk plek om even lekker te wandelen. Inclusief indrukwekkende zonnewijzer uit 1731 aan de Turfsingel. Ook kunt u er genieten van zowel [...] Prinsentuin verder lezen.

Stadspark Groningen

Er op uit naar het Stadspark Groningen In het Stadspark in Groningen kunt u even lekker verdwalen in het groen en het drukkere centrum van de stad achter u laten. Met 140 hectare is het namelijk een park van formaat waar u ontspannen kunt genieten van o.a. de vele velden, diverse vijvers [...] Stadspark Groningen verder lezen.

Verken wetenschap en kunst in een museum in Groningen

Bezoek één van de diverse musea in Groningen om van uw dagje uit een leuk cultureel uitje te maken. U ontdekt er alles over o.a. de geschiedenis van Groningen, hedendaagse kunst en zelfs over strips!

GRID Grafisch Museum

GRID Grafisch Museum Groningen Bij het GRID Grafisch Museum in Groningen maakt u een ontdekkingstocht door de geschiedenis van de grafische wereld. Dit unieke museum op steenworp afstand van de Martinitoren is namelijk waar u vandaag de dag o.a. nog werkende persen en zetmachines ontdekt. En niet alleen dat, [...] GRID Grafisch Museum verder lezen.

Groninger Museum

Groninger Museum Wandel binnen bij het Groninger Museum en verken de rijke kunstcollectie die het museum in de loop van de jaren verzameld heeft tijdens een uitstapje. U ontdekt hier alles van design tot hedendaagse kunst, mode tot fotografie. En zelfs aan historische stukken uit de geschiedenis [...] Groninger Museum verder lezen.

Museum aan de A

Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen In de middeleeuwse gebouwen van het Museum aan de A (voorheen het Noordelijk Scheepvaartmuseum) wandelt u letterlijk door eeuwen geschiedenis. Museum aan de A is een museum van, voor en over Groningen. Het Museum aan de A verlegt de koers van de Noord-Nederlandse scheepvaart naar [...] Museum aan de A verder lezen.

Storyworld

Storyworld Museum in Groningen Het Forum in Groningen is waar u tijdens uw uitje naar Groningen op de 6de verdieping binnen wandelt bij Storyworld. Het Nederlands museum voor strips, animatie en games. Hier ontdekt u aan de hand van beroemde animatiefilms, zoals de Lion King, alles over de kunst [...] Storyworld verder lezen.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen Sinds de herinrichting van de zalen is de vaste collectie van het Universiteitsmuseum in Groningen in de grote bovenzaal weer toegankelijk. Daarnaast kunt u er De Dode Dierentuin bewonderen. Een bonte verzameling kleurrijke vogels, prachtige vissen en spannende roofdieren van over de hele wereld. Ook [...] Universiteitsmuseum verder lezen.

Omgeving van Groningen

De omgeving van Groningen is zeer natuurrijk en biedt gelegenheid voor uitjes met het hele gezin. Bekijk dus zeker ook de mogelijkheden om er in de buurt eens op uit te gaan.

Omgeving van Groningen verder lezen

Wat te doen in Groningen vandaag en morgen

Een leuk uitje naar Groningen gepland? Hieronder vindt u een overzicht van evenementen en leuke dingen om in Groningen te doen vandaag en morgen.