Wat te doen in Groningen

What to do in Groningen

Reis naar het noorden van Nederland en maak ook eens een leuk uitstapje naar Groningen en omgeving. Groningen is een plezierige stad, met genoeg leuke dingen te doen op het gebied van cafés en restaurants, zeker rond de Grote Markt en andere manieren van ontspanning tijdens uw uitstapje in Groningen zoals lekker winkelen.

Het prachtige landschap in de omgeving van Groningen zou u doen vermoeden ver van de bewoonde wereld te zijn. Echter, met vele musea en een hoop historie is daar geen sprake van.

Dankzij een druk studentenleven, dat al sinds de oprichting van de universiteit in 1614 aanwezig is, kunt u er ook van uitgaan dat stappen in Groningen vandaag de dag leuk is om te doen. Wist u dat een kwart van de inwoners van Groningen student is?

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Omgeving Evenementen

Wat te doen in Groningen - Bezienswaardigheden

Het centrum van Groningen is grotendeels autovrij, wat het een leuke plek maakt om te voet of op de fiets te ontdekken.

Daarnaast heeft Groningen in het centrum, ondanks dat het behoort tot de 10 grootste steden in Nederland, een dorps karakter weten te behouden dankzij de smalle straatjes, grote centrale markt (vandaar de naam Grote Markt) en gezellige terrasjes. Mocht u zich vervelen, zijn er dus genoeg bezienswaardigheden in Groningen tijdens een uitstapje.

Martinitoren

Martinitoren Groningen Net zoals u Utrecht waarschijnlijk herkent aan de Domtoren, zult u bekend zijn met de Martinitoren in Groningen. Deze toren, gebouwd in de 15de eeuw, wordt door de inwoners van Groningen d’Olle Grieze genoemd wat verwijst naar de grijze kleur van de toren. Wat leuk [...] Martinitoren verder lezen.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Groningen - Pleinen

Markten, evenementen en het uitgaansleven in Groningen zouden niet hetzelfde zijn zonder de pleinen die de stad rijk is.

Grote Markt

Grote Markt Groningen De Grote Markt is nog steeds een plek waar ook daadwerkelijk wekelijkse diverse markten plaats vinden. Van een algemene markt op dinsdag tot een non-food markt op donderdag en ook in het weekend ruimschoots aanbod. Gelegen aan de markt treft u diverse cafés en restaurants [...] Grote Markt verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Groningen - Stadsparken

Naast een gezellig centrum dankzij de kleine straatjes en mooie pleinen, heeft Groningen ook qua groen genoeg te bieden. Even lekker tot rust komen tijdens uw uitstapje in één van de stadsparken is dus zeker een optie!

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen Groningen Wellicht heeft u de naam al eens voorbij horen komen, het Noorderplantsoen is namelijk de locatie van het Noorderzon festival dat ieder jaar in Groningen wordt georganiseerd. Het lange en smalle stadspark is hier dan ook uitermate geschikt voor aangezien diverse optredens zo goed verspreid [...] Noorderplantsoen verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Groningen - Musea

Om van uw uitje naar Groningen een leuk cultureel uitje te maken, zijn er diverse musea waar u terecht kunt. Ontdek meer over de geschiedenis van Groningen, strips en hedendaagse kunst.

Groninger Museum

Groninger Museum Het gebouw waar het Groninger Museum in Groningen is gehuisvest heeft een aantrekkelijk ontwerp en modern uiterlijk (het bestaat in de huidige vorm sinds 1994). Hier kunt u urenlang genieten van diverse tentoonstellingen, van fotografie tot schilderijen over hedendaagse kunst, mode en design. Wat handig [...] Groninger Museum verder lezen.
Musea verder lezen

Wat te doen in Groningen - Omgeving

De omgeving van Groningen is zeer natuurrijk, dus bekijk ook eens de mogelijkheden om in de buurt eens er op uit te gaan.

Lauwersmeer

Lauwersmeer Groningen Nationaal park Lauwersmeer heeft iets voor iedere bezoeker van de provincie Groningen. Met wandelpaden en fietspaden door het hele park kunt u genieten van bebost gebied, velden met orchideeën en natuurlijk het water. Wenst u een rondvaart per boot of gaat u liever even zeilen, [...] Lauwersmeer verder lezen.

Omgeving verder lezen

Wat te doen in Groningen - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Groningen plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Groningen en omgeving te doen is de komende tijd.

november

zondag 18 november t/m zondag 06 januari

december

vrijdag 21 december t/m zondag 23 december

dinsdag 25 december t/m zondag 06 januari

januari

zaterdag 05 januari t/m zondag 06 januari

zaterdag 05 januari t/m zondag 06 januari

woensdag 16 januari t/m zaterdag 19 januari

zondag 20 januari