Wat te doen in Groningen

What to do in Groningen

Reis naar het noorden van Nederland en maak ook eens een leuk uitstapje naar Groningen en omgeving. Groningen is een plezierige stad, met genoeg leuke dingen te doen op het gebied van cafés en restaurants, zeker rond de Grote Markt en andere manieren van ontspanning tijdens uw uitstapje in Groningen zoals lekker winkelen.

Het prachtige landschap in de omgeving van Groningen zou u doen vermoeden ver van de bewoonde wereld te zijn. Echter, met vele musea en een hoop historie is daar geen sprake van.

Dankzij een druk studentenleven, dat al sinds de oprichting van de universiteit in 1614 aanwezig is, kunt u er ook van uitgaan dat stappen in Groningen vandaag de dag leuk is om te doen. Wist u dat een kwart van de inwoners van Groningen student is?

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Omgeving Evenementen

Wat te doen in Groningen - Bezienswaardigheden

Het centrum van Groningen is grotendeels autovrij, wat het een leuke plek maakt om te voet of op de fiets te ontdekken.

Daarnaast heeft Groningen in het centrum, ondanks dat het behoort tot de 10 grootste steden in Nederland, een dorps karakter weten te behouden dankzij de smalle straatjes, grote centrale markt (vandaar de naam Grote Markt) en gezellige terrasjes. Mocht u zich vervelen, zijn er dus genoeg bezienswaardigheden in Groningen tijdens een uitstapje.

Hoge en Lage der A

Hoge en Lage der A in Groningen Een schilderachtige plek in Groningen is de grachtengordel. Met name de straat Hoge der A met historische huizen en grote oude boten. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en er nog steeds bij hoog water aan de Hoge der A en met laag [...] Hoge en Lage der A verder lezen.

Korenbeurs

Korenbeurs Groningen Dat dit prachtige gebouw uit 1865 in de Top 100 van Nederlandse UNESCO-monumenten is niet verwonderlijk. Gelegen aan de Vismarkt heeft dit gebouw jarenlang ook feitelijk dienst gedaan als beurs aangezien Groningen een bloeiende graanhandel ervoer in die tijd. Het gebouw bestaat uit de indrukwekkend [...] Korenbeurs verder lezen.

Martinitoren

Martinitoren Groningen Net zoals u Utrecht waarschijnlijk herkent aan de Domtoren, zult u bekend zijn met de Martinitoren in Groningen. Deze toren, gebouwd in de 15de eeuw, wordt door de inwoners van Groningen d’Olle Grieze genoemd wat verwijst naar de grijze kleur van de toren. Wat leuk [...] Martinitoren verder lezen.

Wat te doen in Groningen - Pleinen

Markten, evenementen en het uitgaansleven in Groningen zouden niet hetzelfde zijn zonder de pleinen die de stad rijk is.

Grote Markt

Grote Markt Groningen De Grote Markt is nog steeds een plek waar ook daadwerkelijk wekelijkse diverse markten plaats vinden. Van een algemene markt op dinsdag tot een non-food markt op donderdag en ook in het weekend ruimschoots aanbod. Gelegen aan de markt treft u diverse cafés en restaurants [...] Grote Markt verder lezen.

Vismarkt

De Vismarkt met de Korenbeurs De naam zegt het al, voor liefhebbers van vis is de Vismarkt in Groningen de locatie bij uitstek. Maar er is meer te zien op de Vismarkt. Zo is er de Korenbeurs die de markt overziet en ook enkele van de huizen aan het plein [...] Vismarkt verder lezen.

Wat te doen in Groningen - Stadsparken

Naast een gezellig centrum dankzij de kleine straatjes en mooie pleinen, heeft Groningen ook qua groen genoeg te bieden. Even lekker tot rust komen tijdens uw uitstapje in één van de stadsparken is dus zeker een optie!

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen Groningen Wellicht heeft u de naam al eens voorbij horen komen, het Noorderplantsoen is namelijk de locatie van het Noorderzon festival dat ieder jaar in Groningen wordt georganiseerd. Het lange en smalle stadspark is hier dan ook uitermate geschikt voor aangezien diverse optredens zo goed verspreid [...] Noorderplantsoen verder lezen.

Prinsentuin

Prinsentuin Groningen Inclusief indrukwekkende zonnewijzer uit 1731 aan de Turfsingel is de Prinsentuin een pareltje in het centrum van Groningen. De reden dat de zonnewijzer indrukwekkend is, is omdat deze naast de lokale tijd ook de duur van de dag in zonne-uren, Babylonische uren en Italiaanse uren [...] Prinsentuin verder lezen.

Stadspark Groningen

Er op uit naar het Stadspark Groningen Bent u er een dagje op uit in Groningen en wilt u de kinderen lekker de ruimte geven om te spelen? Dan is Stadspark Groningen een uitstekende locatie. Ook voor een picknick of om de dieren in de dierenboerderij te bekijken is het park zeker [...] Stadspark Groningen verder lezen.

Wat te doen in Groningen - Musea

Om van uw uitje naar Groningen een leuk cultureel uitje te maken, zijn er diverse musea waar u terecht kunt. Ontdek meer over de geschiedenis van Groningen, strips en hedendaagse kunst.

GRID

GRID Grafisch Museum Groningen Het GRID in Groningen is het museum voor het realiseren van GRafische IDeeën, voorheen het Grafisch Museum Groningen. De collectie van het museum bestaat uit een diversiteit aan interessante voorwerpen uit de grafische kunst en vormgeving. Van drukpersen tot zetmachines en er is zelfs een [...] GRID verder lezen.

Groninger Museum

Groninger Museum Het gebouw waar het Groninger Museum in Groningen is gehuisvest heeft een aantrekkelijk ontwerp en modern uiterlijk (het bestaat in de huidige vorm sinds 1994). Hier kunt u urenlang genieten van diverse tentoonstellingen, van fotografie tot schilderijen over hedendaagse kunst, mode en design. Wat handig [...] Groninger Museum verder lezen.

Nederlands Stripmuseum

Nederlands Stripmuseum Groningen Geopend in 2004 kunnen jong en oud met een voorliefde voor strips terecht in het fantasierijkste museum van Nederland, het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Van de avonturen van Donald Duck tot het wel en wee van Jan, Jans en de Kinderen komt voorbij en of [...] Nederlands Stripmuseum verder lezen.

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen Altijd al meer willen weten van de geschiedenis van scheepvaart en scheepsbouw? Bezoek dan het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Wat u zoal kunt verwachten? Met een uitgebreide collectie aan foto's, archieven, scheepsmodellen en scheepsonderdelen eigenlijk alles wat maar met schepen en Noord-Nederland te maken heeft. In de [...] Noordelijk Scheepvaartmuseum verder lezen.

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen Het Universiteitsmuseum in Groningen neemt u mee in de geschiedenis van de wetenschappen met diverse instrumenten, foto's en diverse objecten die in de loop van de tijd aan het museum geschonken zijn. Van o.a. Geschiedenis tot Diergeneeskunde en Humane Geneeskunde zijn tentoongesteld. Om u een [...] Universiteitsmuseum verder lezen.

Wat te doen in Groningen - Omgeving

De omgeving van Groningen is zeer natuurrijk en biedt gelegenheid voor uitjes met het hele gezin. Bekijk dus zeker ook de mogelijkheden om in de buurt eens er op uit te gaan.

Omgeving verder lezen

Wat te doen in Groningen - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Groningen plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Groningen en omgeving te doen is de komende tijd.

februari

14 feb – 17 feb | |