Wat te doen in Utrecht

What to do in Utrecht

Utrecht, de hoofdstad van de provincie Utrecht en de 4de stad in Nederland wat betreft formaat, met bijna 300.000 inwoners. Een stad met genoeg leuke dingen te doen!

Onder andere bekend om de universiteit van Utrecht, de Domtoren en vele grachten, is Utrecht en omgeving voor zowel buitenlandse als Nederlandse toeristen een trekpleister. Ook de Jaarbeurs draagt natuurlijk een steentje bij dankzij de vele evenementen.

Bezoek tijdens een uitstapje eens deze geboorteplaats van de wereldberoemde architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. Ook voor lekker shoppen en stappen in de late uurtjes een aanrader!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Omgeving Evenementen

Wat te doen in Utrecht - Bezienswaardigheden

Als er één stad in Nederland is die mooie klassieke bezienswaardigheden heeft, dan is het Utrecht wel. Van de Dom tot de populaire Oudegracht zijn een leuk uitstapje in de Domstad.

Domtoren

Domtoren Utrecht De Domtoren is toch wel het symbool van Utrecht, aangezien deze gebouwd is op de plek waar Utrecht gesticht is meer dan 2000 jaar geleden. Vanaf de top van de toren op 112 meter heeft u een prachtig uitzicht over de stad Utrecht. De toren [...] Domtoren verder lezen.

Oudegracht

Oudegracht Utrecht De Oudegracht kunt u tijdens uw bezoek aan Utrecht eigenlijk niet missen. Enerzijds vanwege z'n bekendheid, anderzijds omdat hij door het hele centrum loopt. Zo treft u aan de Oudegracht o.a. de Winkel van Sinkel, het Stadhuis en de vele werfkelders waar Utrecht om bekend [...] Oudegracht verder lezen.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Utrecht - Pleinen

Wandelend door het centrum van Utrecht kunt u ze én wilt u ze niet missen, de gezellige pleinen! Van de Dom tot het Neude bieden ze namelijk een diversiteit aan gezellige terrasjes en nemen u aan de hand door de geschiedenis van de stad.

Neude

Neude Utrecht Hét plein in Utrecht waar grote festivals en evenementen georganiseerd worden is het Neude. Zo kleurt het hele plein bijvoorbeeld oranje op de jaarlijkse Koningsdag. Kenmerkend voor het plein zijn de rechthoekige vorm die spits toeloopt en het oude postkantoor dat de volledige westkant van [...] Neude verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Utrecht - Stadsparken

Even klaar met shoppen en zin om rustig achterover te hangen in een stadspark? Dat gaat u in Utrecht prima lukken. Van de groenvoorzieningen rondom de kanalen tot aan vijvers met fonteinen staan ter beschikking.

Zocherpark

Zocherpark Utrecht Het Zocherpark is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen door J.D. Zocher op verzoek van de burgemeester van Utrecht rondom de oude binnenstad. Bedoeld om in te wandelen, is het stadspark versierd met prachtige bomen zoals eiken, lindes en beuken, met daarnaast ook nog [...] Zocherpark verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Utrecht - Musea

Van het Spoorwegmuseum tot het Centraal Museum, als u benieuwd bent naar geschiedenis, komt u zeker aan uw trekken. Maar ook kunstliefhebbers en Nijntje fans zullen het in Utrecht naar hun zin hebben.

Centraal Museum

Centraal Museum in Utrecht Voor liefhebbers van iedere soort kunst is eigenlijk wel wat te vinden in het Centraal Museum in Utrecht. Van Rietveld tot Nijntje, abstracte kunst tot ontwerpen van Viktor & Rolf, de collecties van het museum zijn zo divers dat u er waarschijnlijk niet 1, 2, [...] Centraal Museum verder lezen.

Rietveld Schröder Huis

Rietveld Schröder Huis Dat Utrecht de geboorteplaats is van Gerrit Rietveld, dat hadden we al gezegd, maar wist u dat er ook een Rietveld Schröderhuis bestaat dat ontworpen is door deze bekend Utrechter? Dit huis bestaande uit grotendeels horizontale en verticale vlakken uit 1924 is op de UNESCO [...] Rietveld Schröder Huis verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Utrecht - Omgeving

De centrale ligging van Utrecht heeft naast bereikbaarheid ook het voordeel dat er in de omgeving aardig wat te beleven valt. Van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Kasteel de Haar en dan is er ook nog eens veel groen te vinden. Ook in de omgeving van Utrecht hoeft u zich niet te vervelen!

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar Het kasteel De Haar in Haarzuilens is elke minuut, van de 45 minuten die u nodig heeft om er te komen vanaf Utrecht Centraal, waard. Dit kasteel, dat één van de best onderhouden kastelen is in Nederland, is namelijk ontworpen door de architect van het [...] Kasteel de Haar verder lezen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie De Nieuwe Hollands Waterlinie is een landstrook die dienst deed als verdediging tegen invasies wanneer het land onder water kwam te staan. De techniek van het onder water zetten van het land om een invasie te voorkomen is meerdere malen succesvol toegepast in het verleden. [...] Nieuwe Hollandse Waterlinie verder lezen.

Omgeving verder lezen

Wat te doen in Utrecht - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Utrecht plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Utrecht en omgeving is de komende tijd.

februari

donderdag 07 februari t/m zondag 10 februari

zondag 10 februari

woensdag 13 februari

donderdag 14 februari t/m zondag 17 februari

zondag 24 februari t/m zondag 03 maart