Dagje Utrecht? 24x wat te doen in Utrecht

Leuke dingen doen? Tijdens een dagje Utrecht zeker!Wat te doen in Utrecht? Een must-see tijdens uw dagje Utrecht is natuurlijk de Domtoren. Maar er is nog zo veel meer! De interessantste bezienswaardigheden, leukste musea, hotspots en uitjes in Utrecht hebben we voor u verzameld.

Naast het centrum met haar karakteristieke grachten, is overigens ook de nabije omgeving van Utrecht een populaire trekpleister voor toeristen en dagjesmensen.

Verder zijn lekker shoppen en stappen tot in de late uurtjes ook reden genoeg voor een uitje naar de Domstad. En draagt de Jaarbeurs een flink steentje bij dankzij de vele populaire evenementen. Hieronder vindt u de leukste tips op een rijtje!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Utrecht Leuke hotspots in Utrecht Musea in Utrecht Uitagenda Utrecht

De leukste bezienswaardigheden in Utrecht op een rijtje

Als er één stad in Nederland is die mooie klassieke bezienswaardigheden heeft, dan is het Utrecht wel. Van de Dom tot de populaire Oudegracht zijn een leuk uitstapje in de Domstad.

Domkerk

Domkerk Utrecht De plek achter de Domtoren waar de Domkerk te vinden is, werd al in de tijd van de Romeinen bebouwd. Genoeg rijke historie om te verkennen tijdens uw uitje dus. Wist u bijvoorbeeld dat oorspronkelijk de Domtoren aan de Domkerk vast zat? Het ontbrekende schip [...] Domkerk verder lezen.

Domtoren

Domtoren Utrecht De Domtoren is met recht het symbool van Utrecht. De 112 meter hoge toren is dan ook niet te missen tijdens uw dagje Utrecht! Wist u dat deze gebouwd is op de plek waar Utrecht gesticht is meer dan 2000 jaar geleden? Het mooie is [...] Domtoren verder lezen.

DOMunder

DOMunder in Utrecht Ben u er al geweest bij DOMunder onder het Domplein in Utrecht? Ondanks dat tijdreizen helaas nog niet is uitgevonden, komt een bezoekje aan het ondergrondse publiekscentrum DOMunder een heel eind in de buurt! Hier ontdekt u namelijk stap voor stap de 2000 jarige geschiedenis [...] DOMunder verder lezen.

Oudegracht

Oudegracht Utrecht De Oudegracht kunt u tijdens een dagje Utrecht eigenlijk niet missen. Enerzijds vanwege z'n bekendheid, anderzijds omdat hij door het hele centrum loopt. Zo treft u aan de Oudegracht o.a. de Winkel van Sinkel, het Stadhuis en de vele werfkelders waar Utrecht om bekend staat. [...] Oudegracht verder lezen.

Stadhuis

Stadhuis Utrecht Het stadhuis in Utrecht is niet alleen de werkplek van het bestuur van de stad, ook worden er regelmatig culturele evenementen georganiseerd. Een leuke gelegenheid om even binnen te wandelen wanneer u in de buurt bent. Al meer dan een halve eeuw is op de [...] Stadhuis verder lezen.

Hotspots in Utrecht van de Mariaplaats tot het Neude

Wandelend door het centrum van Utrecht kunt u ze én wilt u ze niet missen, de gezellige pleinen! Van de Dom tot het Neude bieden ze namelijk een diversiteit aan gezellige terrasjes en nemen u aan de hand door de geschiedenis van de stad.

Domplein

Domplein vanaf de Dom in Utrecht Aan het Domplein in Utrecht treft u allereerst de Domkerk en Domtoren aan. Twee bezienswaardigheden die u eigenlijk niet mag missen tijdens uw uitje in Utrecht. Op het plein treft u verder diverse monumenten aan die de veelbewogen geschiedenis van het plein vertolken. Van de [...] Domplein verder lezen.

Janskerkhof

Janskerkhof Utrecht In ieder geval één reden voor een bezoekje aan het Janskerkhof tijdens uw dagje Utrecht zijn de diverse prachtige huizen uit de 17de en 18de eeuw die het plein omringen. En waarvan een groot deel ook in de lijst van Rijksmonumenten terug te vinden is. [...] Janskerkhof verder lezen.

Ledig Erf

Ledig Erf in Utrecht Zin om even een gezellig terrasje op te zoeken tijdens uw dagje Utrecht? Wandel dan eens richting het Ledig Erf en laat u verrassen door de gezellige sfeer op dit kleine pareltje in de binnenstad. Aan de zuidkant van het centrum van Utrecht loopt langs [...] Ledig Erf verder lezen.

Mariaplaats

Mariaplaats in Utrecht Wandelt u tijdens uw dagje in Utrecht via het Moreelsepark van het station naar het centrum, dan belandt u vanzelf op Mariaplaats. Vernoemd naar het voormalige gebied dat bij de Mariakerk hoorde, loopt het helemaal van de Catharijnesingel tot aan de Springweg. De diverse rijksmonumenten [...] Mariaplaats verder lezen.

Neude

Neude Utrecht De Neude is hét plein in Utrecht waar grote festivals en evenementen georganiseerd worden. Een aanrader voor uw dagje Utrecht dus. Zo kleurt het hele plein bijvoorbeeld oranje op de jaarlijkse Koningsdag en treft u er ook rond de feestdagen sfeervolle markten. Kenmerkend voor het [...] Neude verder lezen.

Vredenburg

Vredenburg Utrecht Direct aan de uitgang van Hoog Catharijne staat u tijdens uw uitstapje op het Vredenburg, vernoemd naar het kasteel dat in 1528 op deze plek gebouwd werd. Het plein is een populaire locatie voor een dagje shoppen. Niet zo vreemd wanneer u beseft dat het [...] Vredenburg verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Utrecht

Even klaar met shoppen en zin om rustig achterover te hangen in een stadspark? Dat gaat u in Utrecht prima lukken. Van de groenvoorzieningen rondom de kanalen tot aan vijvers met fonteinen staan ter beschikking.

Oude Hortus

De Oude Hortus in Utrecht Bezoek ook eens de Oude Hortus van de Universiteit Utrecht tijdens uw uitje in Utrecht. Deze tuin aan de Lange Nieuwstraat uit de 17de eeuw en het bijbehorende kassencomplex is niet alleen wat betreft fauna interessant. Ook leert u er over de geschiedenis van de [...] Oude Hortus verder lezen.

Park Transwijk

Park Transwijk in Utrecht Te midden van de wijk Kanaleneiland vindt u in Utrecht Park Transwijk waar zowel kinderboerderij Eilandsteede als speeltuinen uw uitje met de kinderen een succes maken. Opgezet in 1956, is het oppervlak van het park (van 45 hectare) aanzienlijk en dat is ook waarom het [...] Park Transwijk verder lezen.

Wilhelminapark

Wilhelminapark Utrecht Een klein stukje voorbij de binnenstad ontdekt u tijdens uw dagje Utrecht het sfeervolle Wilhelminapark. Het park dat ongeacht het jaargetijde een populaire locatie is voor locals. Ontworpen in Engelse landschapsstijl in de 19de eeuw biedt het Wilhelminapark een rustgevende plek in Utrecht. Deze stijl [...] Wilhelminapark verder lezen.

Zocherpark

Zocherpark Utrecht Het Zocherpark is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen door J.D. Zocher op verzoek van de burgemeester van Utrecht rondom de oude binnenstad. Bedoeld om in te wandelen, is het stadspark versierd met prachtige bomen zoals eiken, lindes en beuken, met daarnaast ook nog [...] Zocherpark verder lezen.

Een cultureel uitje naar een museum in Utrecht

Van het Spoorwegmuseum tot het Centraal Museum, als u benieuwd bent naar geschiedenis, komt u zeker aan uw trekken. Maar ook kunstliefhebbers en Nijntje fans zullen het in Utrecht naar hun zin hebben. Een leuk familie uitje dat uw kinderen nog lang zullen herinneren!

Centraal Museum

Centraal Museum in Utrecht Voor liefhebbers van iedere soort kunst is eigenlijk wel wat te vinden in het Centraal Museum in Utrecht. Van Rietveld tot Nijntje, abstracte kunst tot ontwerpen van Viktor & Rolf, de collecties van het museum zijn zo divers dat u er waarschijnlijk niet 1, 2, [...] Centraal Museum verder lezen.

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent Utrecht Tijdens een uitje naar het Museum Catharijneconvent kijkt u niet alleen naar eeuwenoude kunst, u wandelt er in! het gebouw zelf stamt namelijk uit de Middeleeuwen, toen het gebouwd werd als klooster. Vervolgens deed het tot de 19de eeuw dienst als ziekenhuis, om uiteindelijk als [...] Museum Catharijneconvent verder lezen.

Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht Van speeldozen tot straatorgels, bijzondere uurwerken tot speeltrommels vindt u in Utrecht in het Museum Speelklok. Misschien is het moeilijk voor te stellen, maar een andere vorm van live muziek is er lange tijd niet geweest! In het museum doorloopt u dan ook de geschiedenis [...] Museum Speelklok verder lezen.

nijntje museum

nijntje museum in Utrecht Wie is er niet meer opgegroeid, de avonturen van Nijntje! Tijdens een dagje Utrecht met kinderen mag het nijntje museum dan ook niet ontbreken. Uw kinderen kunnen in het museum bijna eindeloos op ontdekkingstocht in maar liefst tien themaruimten. Klauteren door het huis van nijntje, [...] nijntje museum verder lezen.

Rietveld Schröder Huis

Rietveld Schröder Huis Dat Utrecht de geboorteplaats is van Gerrit Rietveld, dat hadden we al gezegd, maar wist u dat er ook een Rietveld Schröderhuis bestaat dat ontworpen is door deze bekend Utrechter? Dit huis bestaande uit grotendeels horizontale en verticale vlakken uit 1924 is op de UNESCO [...] Rietveld Schröder Huis verder lezen.

Sonnenborgh

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht Utrecht De combinatie van museum met sterrenwacht maakt Sonnenborgh in Utrecht een leuk uitje voor jong en oud. Oorspronkelijk was het gebouw namelijk bedoeld als uitbouw in de verdedigingsmuur rondom het oude centrum van de stad. Dat ziet u ook vandaag nog terug in het historische [...] Sonnenborgh verder lezen.

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum Utrecht Welkom in Het Spoorwegmuseum waar uw ontdekkingsreis van de spoorwegen door de eeuwen heen begint zodra u uw eerste stap naar binnen zet. Het museum neemt u namelijk aan de hand in verschillende werelden waarbij treinreizen centraal staat. Van 'De Grote Ontdekking', over het ontstaan [...] Spoorwegmuseum verder lezen.

Universiteitsmuseum Utrecht

Universiteitsmuseum Utrecht Een Kennislab, een Rariteitenkabinet, een Skelettentour en zelfs een Deeltjesversneller. Dat is wat u o.a. ontdekt tijdens een uitje naar het Universiteitsmuseum in Utrecht. Ieder van deze vormen namelijk onderdeel van de tentoonstelling en bieden een kijkje in de wereld van de wetenschap. Leuk voor [...] Universiteitsmuseum Utrecht verder lezen.

Leuke uitjes dichtbij Utrecht

De centrale ligging van Utrecht heeft naast bereikbaarheid ook het voordeel dat er in de omgeving aardig wat te beleven valt. Van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Kasteel de Haar en dan is er ook nog eens veel groen te vinden. Ook in de omgeving van Utrecht hoeft u zich niet te vervelen!

Leuke uitjes dichtbij Utrecht verder lezen