Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam

De Hortus Botanicus in Amsterdam kunt u het best vergelijken met een museum. Maar dan een museum waarin de collectie nog steeds leeft. In sommige gevallen betreft het letterlijk bomen die al honderden jaren groeien in het groene stukje Amsterdam. Verder ontdekt u er ook de DrieKlimatenkas, waar u van de Vlinderkas tot de Palmkas wandelt en het idee krijgt letterlijk in een tropisch gebied te zijn.

De planten vinden hun oorsprong over de hele wereld en zijn in vele gevallen afkomstig van de ontdekkingsreizen die o.a. door de VOC gedaan werden. Leuk zijn ook de bijzondere planten zoals de Reuzenwaterlelie (Victoria amazonica) met bladeren die wel twee meter breed kunnen worden. Wat de Reuzenwaterlelie verder bijzonder maakt is dat de bloem ’s nachts bloeit. En dat maar twee nachten per seizoen!

U kunt de rijke bomen- en plantenwereld ontdekken aan de hand van de uitgebreide bordjes die er in de Hortus Botanicus te vinden zijn. Of u kunt natuurlijk een gids boeken die u er het fijne over verteld. Met een gids is wat dat betreft de belevenis er ééntje die aangevuld wordt met leuke anecdotes en spannende verhalen. Een aanrader voor als u met een groep bent!

Video Hortus Botanicus Amsterdam


Adres Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2A
Amsterdam
1018 DDPlan uw route


Officiële website van Hortus Botanicus Amsterdam

Evenementen agenda Hortus Botanicus Amsterdam

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.