Dagje Maastricht? 17x wat te doen in Maastricht

Tijdens een dagje Maastricht valt genoeg te doen!Welkom in Maastricht, hoofdstad van Limburg aan de voet van de St. Pieterberg! Een stad met vele winkels, cafés, pleinen, kerken en inwoners die toch net even anders Nederlands praten.

Het is hét plekje in Nederland waar het mede dankzij de historisch bezienswaardigheden tijdens uw uitstapje lijkt alsof u echt op vakantie bent, zonder over de grens te hoeven gaan.

Gelegen aan de Maas in het heuvelachtige (en daardoor buitenlands aandoende) Limburg zijn er tijdens een dagje Maastricht en omgeving uitzonderlijk veel leuke dingen te doen. Maak er een weekendje weg van!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Roermond Valkenburg Evenementen

De leukste bezienswaardigheden in Maastricht op een rijtje

Maastricht, de omgeving waar al 20 eeuwen mensen wonen, is onder dagjesmensen zeer populair en niet alleen dankzij de oneindige winkelmogelijkheden.

Ook heeft de stad een ongekende schat aan bezienswaardigheden zodat u echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn terwijl u zich nog in eigen land bevindt. We hebben een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Basiliek van Sint Servaas

Basiliek van Sint Servaas Maastricht Welkom in de oudste nog bestaande kerk van Nederland, de Basiliek van Sint Servaas aan het Vrijthof. Op de exacte locatie hebben in de voorgaande eeuwen maar liefst 4 kerken gestaan, waarvan dit de laatste is. Te beginnen bij de buitengevel, is de Basiliek van [...] Basiliek van Sint Servaas verder lezen.

Helpoort

De Helpoort in Maastricht De Helpoort, voorheen een gevangenis, is de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland, waar vandaag de dag een interessante historische collectie terug te vinden is. De Helpoort is gebouwd met nog een aanzienlijk stuk stadsmuur er aan. In de loop van de eeuwen zijn er [...] Helpoort verder lezen.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Onze Lieve Vrouwebasiliek Maastricht Aan het Onze Lieve Vrouweplein treffen we de Onze Lieve Vrouwebasiliek  aan. Deze kerk in romaanse stijl kent een veelbewogen geschiedenis en heeft in de loop van de tijd zowaar ook als paardenstal en kanonnensmederij dienst gedaan. Kom eens binnen wandelen en bewonder het orgel [...] Onze Lieve Vrouwebasiliek verder lezen.

Onze Lieve Vrouwewal

Onze Lieve Vrouwewal Maastricht Met als enige overgebleven poort de Helpoort, zijn de stadsmuren van Maastricht een kijkje in de geschiedenis van rond de 13de eeuw toen de stad toestemming kreeg om deze aan te leggen. Een mooi plekje om een deel van de stadsmuren te bekijken is de [...] Onze Lieve Vrouwewal verder lezen.

Sint Janskerk

Sint Janskerk in Maastricht Wat leuk is om te doen tijdens uw bezoek aan het Vrijthof in Maastricht is eens de 80 meter hoge toren van de Sint Janskerk beklimmen om van het uitzicht over de stad te genieten. En terwijl u dan binnen bent, bekijk dan ook de [...] Sint Janskerk verder lezen.

Sint Pietersberg

Sint Pietersberg Maastricht Wat veel bezoekers van Maastricht niet weten is dat er ondergronds vele verdedigingstunnels zijn gegraven in de loop van de jaren en dat het beste voorbeeld daarvan te bezichtigen valt bij de St. Pietersberg, twee kilometer ten zuiden van de Helpoort. De muren van de [...] Sint Pietersberg verder lezen.

Hotspots in Maastricht van het Vrijthof tot de Markt

De schoonheid van Maastricht is toch zeker voor een groot deel te danken aan alle pleinen, van groot tot klein, die het rijk is. Uiteraard kent iedereen het Vrijthof, maar er is meer!

Markt

Markt Maastricht Welkom op het Marktplein, met het 17de eeuwse stadhuis en tientallen rijksmonumenten zoals diverse herenhuizen die het plein bijna een bezienswaardigheid op zich maken. Opvallend is het Mosae Forum dat aan de kant van de Maas op de Markt te vinden is. Pas onlangs geopend [...] Markt verder lezen.

Onze Lieve Vrouweplein

Onze Lieve Vrouweplein Het Onze Lieve Vrouweplein, vernoemd naar de kerk op het plein, is in het verleden zelfs verkozen tot mooiste plein van Nederland, en u kunt er van uitgaan dat u ook hier op de terrasjes heerlijk bijkomen van het vele shoppen dat bezoekers vaak doen [...] Onze Lieve Vrouweplein verder lezen.

Vrijthof

Vrijthof Maastricht Wie kent er niet het Vrijthof in Maastricht, waar de vele terrasjes en restaurants u uitnodigen om van het regelmatig mooie weer te genieten. Daarnaast dient het Vrijthof vaak als locatie voor kermissen en evenementen zoals het Preuvenemint in de laatste week van augustus en [...] Vrijthof verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Maastricht

Zowel rondom de Maas als in de rest van het centrum van Maastricht is in de diverse stadsparken aardig wat groen te vinden voor een leuk uitstapje. Lekker om even de winkeldrukte te ontsnappen tijdens uw uitje in Maastricht.

Hoge Fronten

Hoge Fronten Maastricht De Hoge Fronten is meer een natuurgebied dan een park, ondanks dat het zich dicht bij het centrum van Maastricht bevindt. De 15 hectare die het beschermde natuurmonument rijk is, is zeker een bezoek waard dankzij de overblijfselen van stadsmuren die er te vinden zijn, [...] Hoge Fronten verder lezen.

Stadspark

Stadspark Maastricht Het Stadspark in Maastricht is een beetje een breed begrip aangezien inwoners van de stad in principe verwijzen naar de volledige groene strook van de Maas tot voorbij de Prins Bisschopsingel. Onderdeel van dit grote gebied zijn o.a. het Faliezusterspark, het Henri Hermanspark en het [...] Stadspark verder lezen.

Er op uit naar een museum in Maastricht

Gezien de rijke historie van de stad kan het niet anders dan dat Maastricht over enkele uitstekende musea beschikt. We hebben er hieronder enkele voor u op een rijtje gezet.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum Maastricht In het Bonnefantenmuseum in Maastricht vindt u meesterwerken van zowel oude meesters, zoals Rubens en Van Dyck, als hedendaagse kunst. In de presentatie van diverse werken wordt samengewerkt met diverse privé collecties zodat de diversiteit van het aanbod des te groter is. Naast de vaste [...] Bonnefantenmuseum verder lezen.

Centre Céramique

Centre Céramique Maastricht Het Centre Céramique is waar u als bezoeker diverse collecties kunt bewonderen die in het bezit van de gemeente Maastricht zijn. Zo zijn er aardewerkcollecties en glascollecties die stukken bevatten uit lang vergane tijden zoals die van de Romeinen en de Middeleeuwen. Aangezien geen enkel [...] Centre Céramique verder lezen.

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof Benieuwd naar de sfeer in Maastricht door de eeuwen heen? Dan is het Museum aan het Vrijthof dé plek om u te laten verrassen. Met behulp van nieuwe audio en projectie technieken is er in dit museum voor gekozen om u als bezoeker een kijkje [...] Museum aan het Vrijthof verder lezen.

Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum Maastricht In het Natuurhistorisch Museum in Maastricht is een echt Kindermuseum te bezoeken tijdens een dagje uit. Zoals u op de website kan zien is het een een interactief museum met veel leuke puzzels en speurtochten voor kinderen tussen 8 en 12. Hier kunt u de [...] Natuurhistorisch Museum verder lezen.

Een dagje uit naar Roermond

Roermond is de stad waar ieder jaar in augustus het straatfestival gehouden wordt. Het festival dat een week duurt biedt u vermaak van spectaculaire shows tot kleine solo optredens.

In het centrum van Roermond vind u daarnaast o.a. de Munsterkerk die monumentaal te noemen is. Dit alles kunt u tijdens uw uitstapje naar Maastricht na een half uurtje met de trein meemaken.

Een dagje uit naar Roermond verder lezen

Een dagje uit naar Valkenburg

Op minder dan een kwartier vanaf Maastricht (met de trein) vindt u het oudste treinstation van Nederland. In het gastvriendelijke en natuurrijke Valkenburg!

Dat Valkenbrug een rijke historie heeft, bewijst o.a. het Kasteel Valkenburg dat al sinds de 11de eeuw bestaat. Niet zo gek dan ook dat dagjesmensen graag de ruïnes verkennen en zich mee laten voeren op een uitstapje in de geschiedenis.

Een dagje uit naar Valkenburg verder lezen

Evenementen en uitjes in Maastricht

Een leuk uitje naar Maastricht plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Maastricht en omgeving te doen is de komende tijd.

januari

maart

16 mrt – 24 mrt | |

april