Wat te doen in Maastricht? 20x activiteiten voor een gezellig dagje uit

Wat te doen in MaastrichtWat te doen in Maastricht? Hieronder vindt u de meest gezellige hotspots, unieke bezienswaardigheden en leuke musea. Kijk ook even bij de aankomende evenementen in Maastricht voor leuke activiteiten!

Tijdens een dagje Maastricht heeft eigenlijk iedereen het gevoel even op vakantie te zijn. Dit dankzij o.a. de historische bezienswaardigheden en prachtige natuur in de omgeving.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Maastricht Leuke hotspots in Maastricht Musea in Maastricht Uitagenda Maastricht

De leukste bezienswaardigheden in Maastricht op een rijtje

Maastricht is onder dagjesmensen zeer populair en niet alleen dankzij de vele winkelmogelijkheden. Ook heeft de stad een ongekende schat aan bezienswaardigheden. Zodat u echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn terwijl u zich nog in eigen land bevindt. We hebben de meest indrukwekkende bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Basiliek van Sint Servaas

Basiliek van Sint Servaas Maastricht De Basiliek van Sint Servaas aan het Vrijthof in Maastricht is de oudste nog bestaande kerk van Nederland. Wist u dat op de exacte locatie maar liefst 4 kerken hebben gestaan in voorgaande eeuwen? Te beginnen bij de buitengevel, is de Basiliek van Sint Servaas [...] Basiliek van Sint Servaas verder lezen.

De Maas

De Maas in Maastricht Uiteraard wilt u tijdens uw bezoek aan MAAStricht ook uitgebreid genoten hebben van op z'n minst een wandeling langs de rivier de Maas die de stad doorkruist. Rondom de Maas valt dan ook een hoop te zien en doen. En aan bruggen is over de [...] De Maas verder lezen.

Helpoort

De Helpoort in Maastricht De Helpoort in Maastricht is een leuke startpunt voor uw uitje. En voor een leuke wandeling langs de stadsmuren van de stad. Om te beginnen omdat het de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland is. En er dus eeuwen geschiedenis terug te vinden zijn. Deze [...] Helpoort verder lezen.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Onze Lieve Vrouwebasiliek Maastricht Neem ook zeker een kijkje bij de Onze Lieve Vrouwebasiliek op het Onze Lieve Vrouweplein tijdens uw wandeling door het centrum van Maastricht. Deze kerk in romaanse stijl kent een veelbewogen geschiedenis die u er vandaag de dag nog terug ziet. Wandel er eens binnen [...] Onze Lieve Vrouwebasiliek verder lezen.

Onze Lieve Vrouwewal

Onze Lieve Vrouwewal De Onze Lieve Vrouwewal is een mooi plekje om een deel van de Maastrichtse stadsmuren te bekijken. In het verlengde van het Stadspark, ook wel De Boompjes genoemd, en op nog geen 5 minuten lopen van de Sint Servaasbrug. Met als enige overgebleven poort de [...] Onze Lieve Vrouwewal verder lezen.

Sint Janskerk

Sint Janskerk in Maastricht De Sint Janskerk op het Vrijthof kunt u eigenlijk niet missen tijdens uw dagje Maastricht. met een toren van bijna 80 meter hoog en dan ook nog eens in het rood! Wat u ook niet mag missen is het uitzicht vanuit de toren zelf. Wandel [...] Sint Janskerk verder lezen.

Sint Pietersberg

Sint Pietersberg Maastricht Voor een uniek ondergrondse uitje maakt u een uitstapje naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Hier vindt u namelijk diverse verdedigingstunnels. Waarvan een goed voorbeeld te bezichtigen is bij Fort Sint Pieter, anderhalve kilometer ten zuiden van de Helpoort. Verder zijn de mergelgangen van grotten [...] Sint Pietersberg verder lezen.

Hotspots in Maastricht van het Vrijthof tot de Markt

De schoonheid van Maastricht is toch zeker voor een groot deel te danken aan alle pleinen. Van groot tot klein. Uiteraard kent iedereen het Vrijthof, maar er is meer! De verschillende pleinen bruisen verder regelmatig van de activiteiten. Een must dus tijdens uw dagje Maastricht.

Markt

Markt Maastricht Op de Markt in Maastricht is zoveel te doen dat het praktisch een bezienswaardigheid op zich is. Van het 17de-eeuwse stadhuis tot tientallen rijksmonumenten, waaronder diverse herenhuizen. Opvallend is het Mosae Forum dat aan de kant van de Maas op de Markt te vinden is. [...] Markt verder lezen.

Onze Lieve Vrouweplein

Onze Lieve Vrouweplein Bezoek tijdens uw dagje zeker het Onze Lieve Vrouweplein, vernoemd naar de kerk op het plein. Het plein is in het verleden o.a. verkozen tot mooiste plein van Nederland en is dan ook de ideale plek om bij te komen van het shoppen in Maastricht. [...] Onze Lieve Vrouweplein verder lezen.

Vrijthof

Vrijthof Maastricht Het Vrijthof in Maastricht is waar de vele terrasjes en restaurants u uitnodigen om van het regelmatig mooie weer te genieten. Ook dient het Vrijthof vaak als locatie voor kermissen en evenementen zoals het Preuvenemint in de laatste week van augustus en Magisch Maastricht rond [...] Vrijthof verder lezen.

Wat te doen om lekker te relaxen in Maastricht

Zowel rondom de Maas als in de rest van het centrum van Maastricht is in de diverse stadsparken aardig wat groen te vinden voor een leuk uitstapje. Lekker om even de winkeldrukte te ontsnappen tijdens uw uitje in Maastricht.

De Griend

De Griend (Griendpark) in Maastricht Het park De Griend (ook wel Griendpark) aan de oever van de Maas vormt met haar vele gras een uitstekende locatie voor een zomers uitstapje in Maastricht. Met aan de ene kant het water en aan de andere kant de vele recreatiemogelijkheden, is het dan [...] De Griend verder lezen.

Frontenpark

Hoge Fronten in het Frontenpark in Maastricht Waar voorheen de Hoge en Lage Fronten in Maastricht van elkaar gescheiden waren, ontstaat door de aanleg van een verbindingsgracht het Frontenpark. Gecombineerd vormt het park met 20 hectare oppervlak een bijzonder uitje waar natuur en cultuur samen komen. In de Hoge Fronten treft u [...] Frontenpark verder lezen.

Stadspark

Stadspark Maastricht Het Stadspark in Maastricht is nogal een breed begrip aangezien het verwijst naar de volledige groene strook van de Maas tot voorbij de Prins Bisschopsingel. Onderdeel van dit grote gebied zijn o.a. het Faliezusterspark, het Henri Hermanspark en het Waldeckpark. Hoe dan ook zult u [...] Stadspark verder lezen.

Er op uit naar een museum in Maastricht

Dankzij de rijke historie van Maastricht heeft het ook een divers aanbod aan uitstekende musea. Met genoeg leuke dingen te doen voor jong en oud.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum Maastricht In het Bonnefantenmuseum in Maastricht vindt u meesterwerken van zowel oude meesters, zoals Rubens en Van Dyck, als hedendaagse kunst. In de presentatie van diverse werken wordt samengewerkt met diverse privé collecties zodat de diversiteit van het aanbod des te groter is. Naast de vaste [...] Bonnefantenmuseum verder lezen.

Centre Céramique

Centre Céramique Maastricht Het Centre Céramique is waar u als bezoeker o.a. diverse collecties kunt bewonderen die in het bezit van de gemeente Maastricht zijn. Zo zijn er aardewerkcollecties en glascollecties die stukken bevatten uit lang vergane tijden. Zoals die van de Romeinen en de Middeleeuwen. Alle werken [...] Centre Céramique verder lezen.

Fotomuseum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof Bezoek het Fotomuseum aan het Vrijthof voor nationale en internationale namen uit de fotografiewereld. En dan niet met een vast collectie, maar met wisselende tentoonstellingen die u bij ieder bezoek weer een andere ervaring bieden. Tijdens elke expositie is er ook een gratis kinderspeurtocht. U [...] Fotomuseum aan het Vrijthof verder lezen.

Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum Maastricht In het Natuurhistorisch Museum in Maastricht is een echt Kindermuseum te bezoeken tijdens een dagje uit. Zoals u op de website kan zien is het een een interactief museum met veel leuke puzzels en speurtochten voor kinderen tussen 8 en 12. Hier kunt u de [...] Natuurhistorisch Museum verder lezen.

Schuilkeldermuseum

Schuilkeldermuseum in Maastricht In het Schuilkeldermuseum in Maastricht ontdekt u dat er niet alleen bovengronds een hoop te beleven valt, maar ook ondergronds! In de kazemat (vesting met schietgaten) onder het Minister Goeman Borgesiusplantsoen treft u namelijk een permanente expositie met voorwerpen en attributen uit de Tweede Wereldoorlog [...] Schuilkeldermuseum verder lezen.

Een dagje uit naar Roermond

Ook leuk om te doen wanneer u in Maastricht bent is een dagje uit naar Roermond. In het centrum van Roermond vind u o.a. de monumentale Munsterkerk. En dat is nog maar één van de diverse monumenten die de stad rijk is. Ook bruist Roermond van de evenementen. Zoals ieder jaar het Bevrijdingsfestival Limburg en iedere zomer de populaire Sjómmelmert. Genoeg te doen dus voor een leuk dagje uit!

Een dagje uit naar Roermond verder lezen

Een dagje uit naar Valkenburg

Op minder dan een kwartier van Maastricht (met de trein) vindt u het oudste treinstation van Nederland. In het gastvriendelijke en natuurrijke Valkenburg!

Een dagje uit naar Valkenburg verder lezen

Evenementen en activiteiten in Maastricht

Een leuk dagje uit naar Maastricht plannen? Hieronder vindt u een overzicht wat er de komende tijd aan evenementen en activiteiten te doen is in Maastricht en omgeving.