Dagje Maastricht? 20x wat te doen in Maastricht

De leukste wat te doen in Maastricht tips op een rijtjeWat te doen in Maastricht? Hier vindt u het complete overzicht aan gezellige hotspots, unieke bezienswaardigheden en leuke musea. Kijk ook even bij de aankomende evenementen in Maastricht voor leuke uittips!

Maastricht is hét plekje in Nederland waar u dankzij de historische bezienswaardigheden en bijna on-Nederlandse natuur even echt het gevoel heeft op vakantie te zijn. Daarnaast staat de stad natuurlijk ook bekend om de vele winkels, cafés en pleinen die een bezoekje waard zijn.

Gelegen aan de Maas in het heuvelachtige Limburg zijn er tijdens een dagje Maastricht en omgeving hoe-dan-ook een hoop leuke dingen te doen. Hieronder onze tips!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Maastricht Leuke hotspots in Maastricht Musea in Maastricht Uitagenda Maastricht

De leukste bezienswaardigheden in Maastricht op een rijtje

Maastricht, de omgeving waar al 20 eeuwen mensen wonen, is onder dagjesmensen zeer populair en niet alleen dankzij de oneindige winkelmogelijkheden.

Ook heeft de stad een ongekende schat aan bezienswaardigheden zodat u echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn terwijl u zich nog in eigen land bevindt. We hebben een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Basiliek van Sint Servaas

Basiliek van Sint Servaas Maastricht Welkom in de oudste nog bestaande kerk van Nederland, de Basiliek van Sint Servaas aan het Vrijthof in Maastricht. Wist u dat op de exacte locatie maar liefst 4 kerken hebben gestaan in voorgaande eeuwen? Te beginnen bij de buitengevel, is de Basiliek van Sint [...] Basiliek van Sint Servaas verder lezen.

De Maas

De Maas in Maastricht Uiteraard wilt u tijdens uw bezoek aan MAAStricht ook uitgebreid genoten hebben van op z'n minst een wandeling langs de rivier de Maas die de stad doorkruist. Rondom de Maas valt dan ook een hoop te zien en doen. En aan bruggen is over de [...] De Maas verder lezen.
[insertCategoryAdsense]

Helpoort

De Helpoort in Maastricht De Helpoort in Maastricht is een aan te raden startpunt voor een leuke wandeling langs de stadsmuren van de stad. Om te beginnen omdat het de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland is en er dus eeuwen geschiedenis terug te vinden zijn. Deze geschiedenis (die [...] Helpoort verder lezen.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Onze Lieve Vrouwebasiliek Maastricht Tijdens uw wandeling door het centrum van Maastricht is het Onze Lieve Vrouweplein met daaraan de Onze Lieve Vrouwebasiliek een aanrader. Deze kerk in romaanse stijl kent een veelbewogen geschiedenis die u er vandaag de dag nog terug ziet. Kom eens binnen wandelen en bewonder o.a. [...] Onze Lieve Vrouwebasiliek verder lezen.

Onze Lieve Vrouwewal

Onze Lieve Vrouwewal Maastricht Een mooi plekje om een deel van de Maastrichtse stadsmuren te bekijken is de Onze Lieve Vrouwewal. In het verlengde van het Stadspark, ook wel De Boompjes genoemd, en op nog geen 5 minuten lopen van de Sint Servaasbrug. Met als enige overgebleven poort de [...] Onze Lieve Vrouwewal verder lezen.

Sint Janskerk

Sint Janskerk in Maastricht Met een toren van bijna 80 meter hoog en dan ook nog eens in het rood, kunt u de Sint Janskerk op het Vrijthof eigenlijk niet missen. Wat u ook niet mag missen is het uitzicht vanuit de toren zelf. Wandel langs de trappen van [...] Sint Janskerk verder lezen.

Sint Pietersberg

Sint Pietersberg Maastricht Voor een uniek ondergrondse uitje maakt u een uitstapje naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Hier vindt u namelijk diverse verdedigingstunnels. Waarvan een goed voorbeeld te bezichtigen is bij Fort Sint Pieter, anderhalve kilometer ten zuiden van de Helpoort. Verder zijn de mergelgangen van grotten [...] Sint Pietersberg verder lezen.

Hotspots in Maastricht van het Vrijthof tot de Markt

De schoonheid van Maastricht is toch zeker voor een groot deel te danken aan alle pleinen, van groot tot klein, die het rijk is. Uiteraard kent iedereen het Vrijthof, maar er is meer!

Markt

Markt Maastricht Welkom op het Marktplein, met het 17de-eeuwse stadhuis en tientallen rijksmonumenten zoals diverse herenhuizen die het plein bijna een bezienswaardigheid op zich maken. Opvallend is het Mosae Forum dat aan de kant van de Maas op de Markt te vinden is. Onder het Forum is [...] Markt verder lezen.

Onze Lieve Vrouweplein

Onze Lieve Vrouweplein Het Onze Lieve Vrouweplein, vernoemd naar de kerk op het plein, is in het verleden zelfs verkozen tot mooiste plein van Nederland, en u kunt er van uitgaan dat u ook hier op de terrasjes heerlijk bijkomen van het vele shoppen dat bezoekers vaak doen [...] Onze Lieve Vrouweplein verder lezen.

Vrijthof

Vrijthof Maastricht Wie kent er niet het Vrijthof in Maastricht, waar de vele terrasjes en restaurants u uitnodigen om van het regelmatig mooie weer te genieten. Daarnaast dient het Vrijthof vaak als locatie voor kermissen en evenementen zoals het Preuvenemint in de laatste week van augustus en [...] Vrijthof verder lezen.

[insertCategoryAdsense]

Tips om lekker te relaxen in Maastricht

Zowel rondom de Maas als in de rest van het centrum van Maastricht is in de diverse stadsparken aardig wat groen te vinden voor een leuk uitstapje. Lekker om even de winkeldrukte te ontsnappen tijdens uw uitje in Maastricht.

De Griend

De Griend (Griendpark) in Maastricht Het park De Griend (ook wel Griendpark) aan de oever van de Maas vormt met haar vele gras een uitstekende locatie voor een zomers uitstapje in Maastricht. Met aan de ene kant het water en aan de andere kant de vele recreatiemogelijkheden, is het dan [...] De Griend verder lezen.

Frontenpark

Hoge Fronten in het Frontenpark in Maastricht Waar voorheen de Hoge en Lage Fronten in Maastricht van elkaar gescheiden waren, ontstaat door de aanleg van een verbindingsgracht het Frontenpark. Gecombineerd vormt het park met 20 hectare oppervlak een bijzonder uitje waar natuur en cultuur samen komen. In de Hoge Fronten treft u [...] Frontenpark verder lezen.

Stadspark

Stadspark Maastricht Het Stadspark in Maastricht is een beetje een breed begrip aangezien inwoners van de stad in principe verwijzen naar de volledige groene strook van de Maas tot voorbij de Prins Bisschopsingel. Onderdeel van dit grote gebied zijn o.a. het Faliezusterspark, het Henri Hermanspark en het [...] Stadspark verder lezen.

Er op uit naar een museum in Maastricht

Gezien de rijke historie van de stad kan het niet anders dan dat Maastricht over enkele uitstekende musea beschikt. We hebben er hieronder enkele voor u op een rijtje gezet.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum Maastricht In het Bonnefantenmuseum in Maastricht vindt u meesterwerken van zowel oude meesters, zoals Rubens en Van Dyck, als hedendaagse kunst. In de presentatie van diverse werken wordt samengewerkt met diverse privé collecties zodat de diversiteit van het aanbod des te groter is. Naast de vaste [...] Bonnefantenmuseum verder lezen.

Centre Céramique

Centre Céramique Maastricht Het Centre Céramique is waar u als bezoeker o.a. diverse collecties kunt bewonderen die in het bezit van de gemeente Maastricht zijn. Zo zijn er aardewerkcollecties en glascollecties die stukken bevatten uit lang vergane tijden zoals die van de Romeinen en de Middeleeuwen. Alle werken [...] Centre Céramique verder lezen.

Museum aan het Vrijthof

Museum aan het Vrijthof Bezoek het Museum aan het Vrijthof voor hedendaagse toegankelijke kunst en design met aandacht voor vakmanschap. En dan niet met een vast collectie, maar met wisselende tentoonstellingen die u bij ieder bezoek weer een andere ervaring bieden. Van exposities van fotografen tot haute couture, unieke [...] Museum aan het Vrijthof verder lezen.

Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum Maastricht In het Natuurhistorisch Museum in Maastricht is een echt Kindermuseum te bezoeken tijdens een dagje uit. Zoals u op de website kan zien is het een een interactief museum met veel leuke puzzels en speurtochten voor kinderen tussen 8 en 12. Hier kunt u de [...] Natuurhistorisch Museum verder lezen.

Schuilkeldermuseum

Schuilkeldermuseum in Maastricht In het Schuilkeldermuseum in Maastricht ontdekt u dat er niet alleen bovengronds een hoop te beleven valt, maar ook ondergronds! In de kazemat (vesting met schietgaten) onder het Minister Goeman Borgesiusplantsoen treft u namelijk een permanente expositie met voorwerpen en attributen uit de Tweede Wereldoorlog [...] Schuilkeldermuseum verder lezen.

[insertCategoryAdsense]

Een dagje uit naar Roermond

Roermond is de stad waar ieder jaar in augustus het straatfestival gehouden wordt. Het festival dat een week duurt biedt u vermaak van spectaculaire shows tot kleine solo optredens.

In het centrum van Roermond vind u daarnaast o.a. de Munsterkerk die monumentaal te noemen is. Dit alles kunt u tijdens uw uitstapje naar Maastricht na een half uurtje met de trein meemaken.

Een dagje uit naar Roermond verder lezen

Een dagje uit naar Valkenburg

Op minder dan een kwartier vanaf Maastricht (met de trein) vindt u het oudste treinstation van Nederland. In het gastvriendelijke en natuurrijke Valkenburg!

Dat Valkenbrug een rijke historie heeft, bewijst o.a. het Kasteel Valkenburg dat al sinds de 11de eeuw bestaat. Niet zo gek dan ook dat dagjesmensen graag de ruïnes verkennen en zich mee laten voeren op een uitstapje in de geschiedenis.

Een dagje uit naar Valkenburg verder lezen