Wat te doen in Maastricht

What to do in Maastricht

Welkom in Maastricht, hoofdstad van Limburg aan de voet van de St. Pieterberg! Een stad met vele winkels, cafés, pleinen, kerken en inwoners die toch net even anders Nederlands praten.

Het is hét plekje in Nederland waar het mede dankzij de historisch bezienswaardigheden tijdens uw uitstapje lijkt alsof u echt op vakantie bent, zonder over de grens te hoeven gaan.

Gelegen aan de Maas in het heuvelachtige (en daardoor buitenlands aandoende) Limburg zijn er tijdens een dagje weg in Maastricht en omgeving uitzonderlijk veel leuke dingen te doen. Maak er een weekendje weg van!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Roermond Valkenburg Evenementen

Wat te doen in Maastricht - Bezienswaardigheden

Maastricht, de omgeving waar al 20 eeuwen mensen wonen, is onder dagjesmensen zeer populair en niet alleen dankzij de oneindige winkelmogelijkheden.

Ook heeft de stad een ongekende schat aan bezienswaardigheden zodat u echt het gevoel krijgt op vakantie te zijn terwijl u zich nog in eigen land bevindt. We hebben een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Helpoort

De Helpoort in Maastricht De Helpoort, voorheen een gevangenis, is de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland, waar vandaag de dag een interessante historische collectie terug te vinden is. De Helpoort is gebouwd met nog een aanzienlijk stuk stadsmuur er aan. In de loop van de eeuwen zijn er [...] Helpoort verder lezen.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Pleinen

De schoonheid van Maastricht is toch zeker voor een groot deel te danken aan alle pleinen, van groot tot klein, die het rijk is. Uiteraard kent iedereen het Vrijthof, maar er is meer!

Vrijthof

Vrijthof Maastricht Wie kent er niet het Vrijthof in Maastricht, waar de vele terrasjes en restaurants u uitnodigen om van het regelmatig mooie weer te genieten. Daarnaast dient het Vrijthof vaak als locatie voor kermissen en evenementen zoals het Preuvenemint in de laatste week van augustus en [...] Vrijthof verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Stadsparken

Zowel rondom de Maas als in de rest van het centrum van Maastricht is in de diverse stadsparken aardig wat groen te vinden voor een leuk uitstapje. Lekker om even de winkeldrukte te ontsnappen tijdens uw uitje in Maastricht.

Stadspark

Stadspark Maastricht Het Stadspark in Maastricht is een beetje een breed begrip aangezien inwoners van de stad in principe verwijzen naar de volledige groene strook van de Maas tot voorbij de Prins Bisschopsingel. Onderdeel van dit grote gebied zijn o.a. het Faliezusterspark, het Henri Hermanspark en het [...] Stadspark verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Musea

Gezien de rijke historie van de stad kan het niet anders dan dat Maastricht over enkele uitstekende musea beschikt. We hebben er hieronder enkele voor u op een rijtje gezet.

Bonnefantenmuseum

Bonnefantenmuseum Maastricht In het Bonnefantenmuseum in Maastricht vindt u meesterwerken van zowel oude meesters, zoals Rubens en Van Dyck, als hedendaagse kunst. In de presentatie van diverse werken wordt samengewerkt met diverse privé collecties zodat de diversiteit van het aanbod des te groter is. Naast de vast [...] Bonnefantenmuseum verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Roermond

Roermond is de stad waar ieder jaar in augustus het straatfestival gehouden wordt. Het festival dat een week duurt biedt u vermaak van spectaculaire shows tot kleine solo optredens.

In het centrum van Roermond vind u daarnaast o.a. de Munsterkerk die monumentaal te noemen is. Dit alles kunt u tijdens uw uitstapje naar Maastricht na een half uurtje met de trein meemaken.

Munsterkerk

Munsterkerk in Roermond De Munsterkerk is een bijzonder gebouw waar eerder nog vele andere vertrekken bij hoorden zoals kloostergebouwen en een tiendschuur waar de belasting in natura opgeslagen werd. Echter toen door gebrek aan onderhoud in de 19de eeuw besloten werd tot een grootste renovatie, zijn uiteindelijk veel [...] Munsterkerk verder lezen.

Roermond verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Valkenburg

Op minder dan een kwartier vanaf Maastricht (met de trein) vindt u het oudste treinstation van Nederland. In het gastvriendelijke en natuurrijke Valkenburg!

Dat Valkenbrug een rijke historie heeft, bewijst o.a. het Kasteel Valkenburg dat al sinds de 11de eeuw bestaat. Niet zo gek dan ook dat dagjesmensen graag de ruïnes verkennen en zich mee laten voeren op een uitstapje in de geschiedenis.

Kasteelruïne Valkenburg

Kasteelruïne Valkenburg Een kasteel wat een uitstapje waard is, of in ieder geval de ruines er van, is kasteel Valkenburg waarvan de historie terug gaat tot de 11de eeuw. De ruïnes zijn de overblijfselen van maar liefst de derde burcht die zich op deze plek bevondt. Hoe [...] Kasteelruïne Valkenburg verder lezen.

Valkenburg verder lezen

Wat te doen in Maastricht - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Maastricht plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Maastricht en omgeving te doen is de komende tijd.

januari

zondag 27 januari

februari

zaterdag 16 februari t/m zondag 17 februari

zondag 17 februari