Anne Frank Huis

Anne Frank Huis Amsterdam

Miljoenen bezoekers blijven jaarlijks het bijzondere verhaal van Anne Frank ervaren in het Anne Frank Huis in Amsterdam. En met recht, want dit museum biedt een kijkje in het leven van een ondergedoken gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog waar geen geschiedenisboek tegen op kan.

Ontdek hoe het gezin Frank en nog 4 andere Joden ondergedoken zat in het achterhuis via foto’s, bergen documenten en de woning zelf waar de kamers nog de sfeer van toen behouden door nauwgezette restauratie en onderhoud.

Anne Frank virtueel

Ondanks dat de inhoud in oorspronkelijke staat is bewaard, is het Anne Frank Huis wel degelijk met de tijd mee gegaan. Zo is er tegenwoordig zelfs een virtual reality tour beschikbaar waarbij u dus virtueel zelf door de ruimtes wandelt. Ook is er meer context aan het verhaal van Anne Frank toegevoegd om te zorgen dat ook nieuwe generaties het verhaal nog goed kunnen plaatsen en het belang er van snappen.

Foto’s Anne Frank Huis

Het videodagboek van Anne Frank

In vijftien afleveringen deelt het Anne Frank Huis op YouTube het Anne Frank videodagboek. Luna Cruz Perez speelt Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens in het Achterhuis met behulp van een camera.


Adres Anne Frank Huis
Prinsengracht 267
Amsterdam
1016 GVPlan uw route


Officiële website van Anne Frank Huis

Evenementen agenda Anne Frank Huis

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Anne Frank Huis hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *