Wat te doen in Den Bosch

What to do in Den Bosch

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkere steden in het zuiden van Nederland, van religie tot politieke historie. Veel van deze historie is dan ook vandaag de dag nog steeds zichtbaar in diverse bezienswaardigheden in het centrum van Den Bosch, wat de stad tot een leuk uitstapje maakt.

Van de Sint Janskathedraal, omgeven door vele oude huizen en gezellige smalle straten met leuke winkels en cafés en restaurants, tot de Binnendieze.

Een uitje Den Bosch en omgeving hoort zeker thuis in uw rijtje van leuke dingen doen tijdens een vakantie in Nederland.

Bezienswaardigheden Pleinen Musea Vught Evenementen

Wat te doen in Den Bosch - Bezienswaardigheden

Moriaan in Den Bosch een bezienswaardigheid op zichEnkel tachtig kilometer ten zuidoosten van Amsterdam vinden we Den Bosch, bekend van de Bosche Bollen en zeker ook een uitstekende stad om carnaval te vieren.

Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u naast vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot het Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland) ook de typische Brabantse gezelligheid in de vele cafés en restaurants.

Doet u ook eens een Bosche Bol tijdens uw uitstapje, volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot.

Bossche Bol bij Jan de Groot

Bossche Bol bij Jan de Groot Wie Den Bosch bezoekt kan er niet omheen, de Bossche Bol, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Het streekgerecht dat volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot. Het gebruik van speciale Belgische Callebaut-chocolade en het geheime familierecept bedacht [...] Bossche Bol bij Jan de Groot verder lezen.
Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Den Bosch - Pleinen

In iedere stad vormen pleinen een plek waar zowel het winkelend publiek als het uitgaanspubliek samen komt om te genieten van een terrasje en om de omringde straatjes te verkennen. In Den Bosch is het niet anders, dus kijk snel waar u lekker achterover kunt hangen tijdens uw dagje uit.

Markt

Markt Den Bosch Voor de winkelliefhebber die meer wil dan winkels in en winkels uit, is er iedere woensdag op het Marktplein in Den Bosch ook nog de gezellige weekmarkt. Onder het genot van een Bossche bol en de prachtige bouwwerken waardoor de markt omgeven wordt, kunt u [...] Markt verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Den Bosch - Musea

Ook voor de kunst en geschiedenis liefhebber zijn er een hoop leuke dingen te doen in Den Bosch. De diverse musea bieden een kijkje in zowel moderne kunst en als in de geschiedenis van Brabant, dus voor ieder wat wils.

Museum Het Zwanenbroedershuis

Museum Het Zwanenbroedershuis Logischerwijs is het Zwanenbroedershuis in Den Bosch het huis van de Zwanenbroeders. Maar wat zijn dan de Zwanenbroeders? Een genootschap van een oud broederschap dat oorspronkelijk tot leven geroepen werd ter verering van Maria, maar is inmiddels een broederschap voor hooggeplaatste personen. Een voorbeeld van [...] Museum Het Zwanenbroedershuis verder lezen.
Musea verder lezen

Wat te doen in Den Bosch - Vught

Vlakbij Den Bosch vindt u het plaatsje Vught wat zeker een uitstapje waard is dankzij de aanwezigheid van de vele natuur op de Vughtse Heide en de bijzondere bezienswaardigheid Kamp Vught.

Kamp Vught

Kamp Vught nabij Den Bosch Op 25 minuten afstand van Den Bosch ligt in Vught het Kamp Vught, een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat er niet veel van over is, behalve de resten van een crematorium, geeft een uitstapje naar kamp Vught toch een indruk van de [...] Kamp Vught verder lezen.

Wat te doen in Den Bosch - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Den Bosch plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Bosch te doen is de komende tijd. Ook in Autotron in Rosmalen zijn regelmatig leuke dingen te doen.

december

dinsdag 11 december t/m zondag 27 januari

januari

zondag 20 januari

vrijdag 25 januari t/m zondag 27 januari

zaterdag 26 januari t/m zondag 27 januari

februari

donderdag 21 februari t/m zondag 24 februari