Dagje Den Bosch? 11x wat te doen in Den Bosch

Ontdek wat te doen tijdens een dagje Den BoschHistorisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkere steden in het zuiden van Nederland, van religie tot politieke historie. Veel van deze historie is dan ook vandaag de dag nog steeds zichtbaar in diverse bezienswaardigheden in het centrum van Den Bosch, wat de stad tot een leuk bestemming voor een dagje uit maakt.

Van de Sint Janskathedraal, omgeven door vele oude huizen en gezellige smalle straten met leuke winkels en cafés en restaurants, tot de Binnendieze.

Een dagje Den Bosch en omgeving hoort zeker thuis in uw rijtje van leuke dingen doen tijdens een vakantie in Nederland.

Bezienswaardigheden Pleinen Musea Vught Evenementen

De leukste bezienswaardigheden in Den Bosch op een rijtje

Bezienswaardigheden bord Den BoschEnkel tachtig kilometer ten zuidoosten van Amsterdam vinden we Den Bosch, bekend van de Bosche Bollen en zeker ook een uitstekende stad om carnaval te vieren.

Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u naast vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot het Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland) ook de typische Brabantse gezelligheid in de vele cafés en restaurants.

Doet u ook eens een Bosche Bol tijdens uw uitstapje, volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot.


Binnendieze

Binnendieze Den Bosch De Binnendieze, een voormalig riool dat door de stad Den Bosch loopt, is ter herinnering aan het verleden verbouwd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Binnen de grenzen van de oude stad hebben de vele vertakkingen van de Binnendieze een netwerk van kanalen gevormd, waar door [...] Binnendieze verder lezen.

Bossche Bol bij Jan de Groot

Bossche Bol bij Jan de Groot Wie Den Bosch bezoekt kan er niet omheen, de Bossche Bol, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Het streekgerecht dat volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot. Het gebruik van speciale Belgische Callebaut-chocolade en het geheime familierecept bedacht [...] Bossche Bol bij Jan de Groot verder lezen.

De Moriaan

De Moriaan waar Plein 79 en de VVV te vinden zijn Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot De Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland). De Moriaan stamt naar verluid uit de 13de eeuw, maar dit klassieke pand heeft [...] De Moriaan verder lezen.

Sint-Janskathedraal

Sint Janskathedraal Den Bosch De Sint-Janskathedraal is één van de mooiste kerken in Nederland. Inspirerend en indrukwekkend tegelijkertijd, waardoor u een moment van rust te midden van het levendige Den Bosch ervaart. Het hoge gotische gebouw bevindt zich aan de Parade, een gezellig plein vol met bomen en cafés, [...] Sint-Janskathedraal verder lezen.

Bossche hotspots van De Parade tot de Markt

In iedere stad vormen pleinen een plek waar zowel het winkelend publiek als het uitgaanspubliek samen komt om te genieten van een terrasje en om de omringde straatjes te verkennen. In Den Bosch is het niet anders, dus kijk snel waar u lekker achterover kunt hangen tijdens uw dagje uit.

De Parade

De Parade in Den Bosch De Parade in Den Bosch is een plein bezaait met kastanjebomen en omringd door gezellig cafés en o.a. de Sint-Janskathedraal. Enerzijds betekent dit dat het een populaire uitgaansplek is voor het jongere publiek en anderzijds dat het overdag een prima plek is om op één [...] De Parade verder lezen.

Markt

Markt Den Bosch Voor de winkelliefhebber die meer wil dan winkels in en winkels uit, is er iedere woensdag, vrijdag en zaterdag op het Marktplein in Den Bosch ook nog de gezellige weekmarkt. Onder het genot van een Bossche bol en de prachtige bouwwerken waardoor de markt omgeven [...] Markt verder lezen.

Kunst en geschiedenis ontdekken in een museum in Den Bosch

Ook voor de kunst en geschiedenis liefhebber zijn er een hoop leuke dingen te doen in Den Bosch. De diverse musea bieden een kijkje in zowel moderne kunst en als in de geschiedenis van Brabant, dus voor ieder wat wils.

Museum Het Zwanenbroedershuis

Museum Het Zwanenbroedershuis Logischerwijs is het Zwanenbroedershuis in Den Bosch het huis van de Zwanenbroeders. Maar wat zijn dan de Zwanenbroeders? Een genootschap van een oud broederschap dat oorspronkelijk tot leven geroepen werd ter verering van Maria, maar is inmiddels een broederschap voor hooggeplaatste personen. Een voorbeeld van [...] Museum Het Zwanenbroedershuis verder lezen.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum Het Noordbrabants Museum vormt ook samen met het Stedelijk museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. Zeker een bezoekje waard! In de vaste collectie treft u namelijk o.a. werken aan die Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur tonen en de ontwikkeling van kunst van de Romeinen [...] Noordbrabants Museum verder lezen.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum Den Bosch Een stad waar carnaval zo uitbundig gevierd wordt als in Den Bosch kan natuurlijk niet zonder een carnavalsmuseum. In het Oeteldonks Gemintemuzejum komt u dan ook alles tegen van maskers tot kleding en uitleg van de oerriten van het carnaval duizenden jaren terug. Ook beschikt [...] Oeteldonks Gemintemuzejum verder lezen.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Den Bosch Voor hedendaagse beeldende kunst en vormgeving komt u naar het Stedelijk Museum dat op 25 mei 2013 na een uitgebreide renovatie geopend is. Het museum vormt sindsdien samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. De collectie telt zo’n 5000 objecten aan [...] Stedelijk Museum verder lezen.

Een dagje uit naar Vught

Vlakbij Den Bosch vindt u het plaatsje Vught wat zeker een uitstapje waard is dankzij de aanwezigheid van de vele natuur op de Vughtse Heide en de bijzondere bezienswaardigheid Kamp Vught.

Kamp Vught

Kamp Vught nabij Den Bosch Op 25 minuten afstand van Den Bosch ligt in Vught het Kamp Vught, een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat er niet veel van over is, behalve de resten van een crematorium, geeft een uitstapje naar kamp Vught toch een indruk van de [...] Kamp Vught verder lezen.

Evenementen en uitjes in Den Bosch

Een leuk uitje naar Den Bosch plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Bosch te doen is de komende tijd. Ook in Autotron in Rosmalen zijn regelmatig leuke dingen te doen.

maart

22 mrt – 30 mrt | |

april

29 apr – 01 mei | |