Dagje Den Bosch? 16x wat te doen in Den Bosch

De leukste wat te doen in Den Bosch tips op een rijtjeWat te doen in Den Bosch? Tijdens een dagje Den Bosch mag natuurlijk hoe-dan-ook een bezoekje aan Sint-Janskathedraal niet ontbreken. Welke interessante musea, gezellige hotspots en evenementen er nog meer in Den Bosch te vinden zijn vindt u hieronder.

Historisch gezien is Den Bosch één van de belangrijkere steden in het zuiden van Nederland. En veel van deze historie is vandaag de dag nog te zien in de vele bezienswaardigheden.

Van de Sint Janskathedraal, omgeven door vele oude huizen en gezellige smalle straten met leuke winkels en cafés, tot de Binnendieze. Een dagje Den Bosch en omgeving hoort zeker thuis in uw rijtje van leuke dingen doen in Nederland.

Bezienswaardigheden en trekpleisters Den Bosch Leuke hotspots in Den Bosch Musea in Den Bosch Uitagenda Den Bosch

De leukste bezienswaardigheden in Den Bosch op een rijtje

Bezienswaardigheden bord Den BoschEnkel tachtig kilometer ten zuidoosten van Amsterdam vindt u Den Bosch, bekend van o.a. de Bossche Bollen. Een bezienswaardigheid die u mee naar huis kunt nemen :-).

Komt u uit de richting van het station, ontdekt u eerst de monumentale Drakenfontein. En dan te bedenken dat u het gemeentehuis en de Moriaan nog niet eens in zicht heeft. Aan bezienswaardigheden zult u dan ook zeker niet tekort komen uw uitje.


Binnendieze

Binnendieze Den Bosch De Binnendieze is een unieke bezienswaardigheid in het centrum van Den Bosch. Dit voormalige riool is namelijk verbouwd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers om de herinnering aan het verleden in stand te houden. Vandaag de dag kunt u dan ook de stad vanaf het water [...] Binnendieze verder lezen.

Bossche Bol bij Jan de Groot

Bossche Bol bij Jan de Groot Wie Den Bosch bezoekt kan er niet omheen, de Bossche Bol, ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Het streekgerecht dat volgens kenners vandaag de dag het lekkerst bij bakker Jan de Groot. Het gebruik van speciale Belgische Callebaut-chocolade en het geheime familierecept bedacht [...] Bossche Bol bij Jan de Groot verder lezen.

De Moriaan

De Moriaan waar Plein 79 en de VVV te vinden zijn Tijdens een wandeling door het centrum van de hoofdstad van Noord-Brabant vindt u vele historisch gebouwen van het gemeentehuis tot De Moriaan (wat het oudste huis van baksteen is in Nederland). De Moriaan stamt naar verluid uit de 13de eeuw, maar dit klassieke pand heeft [...] De Moriaan verder lezen.

Jheronimus Bosch Art Center

Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch Wat met de Bosch Parade op het water wordt uitgebeeld, ontdekt u ter plekke in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Namelijk de unieke werken van de beroemdste kunstenaar uit de stad. Alles over zijn werk en zijn leven staat hier tentoongesteld. Wist [...] Jheronimus Bosch Art Center verder lezen.

Sint-Janskathedraal

Sint Janskathedraal Den Bosch De Sint-Janskathedraal is één van de mooiste kerken in Nederland. Inspirerend en indrukwekkend tegelijkertijd. En daarmee een moment van rust te midden van het levendige Den Bosch. Het hoge gotische gebouw bevindt zich aan de Parade, een gezellig plein vol met bomen en cafés. En [...] Sint-Janskathedraal verder lezen.

Bossche hotspots van De Parade tot de Markt

In iedere stad vormen pleinen een plek waar zowel het winkelend publiek als het uitgaanspubliek samen komt om te genieten van een terrasje en om de omringde straatjes te verkennen. In Den Bosch is het niet anders, dus kijk snel waar u lekker achterover kunt hangen tijdens uw dagje uit.

De Parade

De Parade in Den Bosch De Parade in Den Bosch is een plein bezaait met kastanjebomen en omringd door gezellig cafés en o.a. de Sint-Janskathedraal. Enerzijds betekent dit dat het een populaire uitgaansplek is voor het jongere publiek en anderzijds dat het overdag een prima plek is om op één [...] De Parade verder lezen.

Markt

Markt Den Bosch Voor de winkelliefhebber die meer wil dan winkels in en winkels uit, is er iedere woensdag, vrijdag en zaterdag op het Marktplein in Den Bosch ook nog de gezellige weekmarkt. Onder het genot van een Bossche bol en de prachtige bouwwerken waardoor de markt omgeven [...] Markt verder lezen.

Uilenburg

Wandelen door Uilenburg in Den Bosch Met de diverse gezellige terrasjes en de pittoreske Binnendieze die door de wijk stroomt is de Uilenburg zeker een must tijdens uw bezoek aan Den Bosch. Van smaakvolle restaurants tot feestelijke cafés en klassieke straatjes en gebouwen heten u van harte welkom. Wandel door de [...] Uilenburg verder lezen.

Geniet van het groen in Den Bosch

Op zoek naar groen in Den Bosch? Diverse parken dienen als een oase in de stad om heerlijk tijdens uw uitje te ontspannen. Vaak zijn er ook nog eens genoeg leuke dingen te doen, dus u hoeft er zich hoe dan ook niet te vervelen!

Jeroen Bosch Tuin

Jeroen Bosch Tuin in Den Bosch Voor een groene oase in Den Bosch wandelt u de kleurrijk Jeroen Bosch Tuin binnen. Van oorsprong de kloostertuin en vandaag de dag dankzij het harde werken door vrijwilligers (van de Vereniging Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin) een zee van groen! Jong en oud [...] Jeroen Bosch Tuin verder lezen.

Paleistuin

Paleistuin in het Museumkwartier in Den Bosch Net als de Jeroen Bosch tuin is ook de Paleistuin in het Museumkwartier een gezellige groene oase in het centrum van de stad. Omringd door het museum en gevuld met prachtige beuken, bloemen, planten en beelden kunt u hier even heerlijke ontspannen tijdens uw uitstapje [...] Paleistuin verder lezen.

Kunst en geschiedenis ontdekken in een museum in Den Bosch

Ook voor de kunst en geschiedenis liefhebber zijn er een hoop leuke dingen te doen in Den Bosch. De diverse musea bieden een kijkje in zowel moderne kunst en als in de geschiedenis van Brabant, dus voor ieder wat wils.

Design Museum

Design Museum in Den Bosch In het Design Museum (voorheen het Stedelijk Museum) in Den Bosch wordt u tijdens uw bezoek ondergedompeld in de wereld van design. Het museum vormt sindsdien samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. Van keramiek- tot sieradencollecties, toegepaste kunst van Nederlandse [...] Design Museum verder lezen.

Museum Het Zwanenbroedershuis

Museum Het Zwanenbroedershuis Logischerwijs is het Zwanenbroedershuis in Den Bosch het huis van de Zwanenbroeders. Maar wat zijn dan de Zwanenbroeders? Een genootschap van een oud broederschap dat oorspronkelijk tot leven geroepen werd ter verering van Maria, maar is inmiddels een broederschap voor hooggeplaatste personen. Een voorbeeld van [...] Museum Het Zwanenbroedershuis verder lezen.

Museum Slager

Museum Slager in Den Bosch Het Museum Slager is waar u terecht kunt voor een kijkje in het Den Bosch van eind 19de tot en met eind 20ste eeuw. Dit is namelijk waar u de werken van 3 generaties van de kunstenaarsfamilie Slager ontdekt. De familie die een belangrijke rol [...] Museum Slager verder lezen.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum (Foto: Joep Jacobs) Het Noordbrabants Museum vormt samen met het Stedelijk museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. En is zeker een bezoekje waard! In de vaste collectie treft u namelijk o.a. werken aan die Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur tonen. Een geschiedenis die er wezen mag, van [...] Noordbrabants Museum verder lezen.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum Den Bosch Een stad waar carnaval zo uitbundig gevierd wordt als in Den Bosch kan natuurlijk niet zonder een eigen carnavalsmuseum. In het Oeteldonks Gemintemuzejum komt u dan ook alles tegen van maskers tot de uitleg van de oerriten van het carnaval duizenden jaren terug. Wist u [...] Oeteldonks Gemintemuzejum verder lezen.

Sint-Jansmuseum De Bouwloods

Sint-Jansmuseum De Bouwloods Voor o.a. een audio toer voor de Sint-Janskathedraal, maar ook voor beelden uit de kathedraal zelf wandelt u binnen bij Sint-Jansmuseum De Bouwloods in Den Bosch. De bouwloods was namelijk oorspronkelijk de plaats waar vandaan de bouwactiviteiten en restauraties werden gecoördineerd. U snapt dat dit [...] Sint-Jansmuseum De Bouwloods verder lezen.

Een dagje uit naar Vught

Vlakbij Den Bosch vindt u het plaatsje Vught wat zeker een uitstapje waard is dankzij de aanwezigheid van de vele natuur op de Vughtse Heide en de bijzondere bezienswaardigheid Kamp Vught.

Kamp Vught

Kamp Vught nabij Den Bosch Op 25 minuten afstand van Den Bosch ligt in Vught het Kamp Vught, een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat er niet veel van over is, behalve de resten van een crematorium, geeft een uitstapje naar kamp Vught toch een indruk van de [...] Kamp Vught verder lezen.

Evenementen en uitjes in Den Bosch

Een leuk uitje naar Den Bosch plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Bosch te doen is de komende tijd. Ook in Autotron in Rosmalen zijn regelmatig leuke dingen te doen.