Wat te doen in Den Bosch? 16x leuke activiteiten voor een dagje Den Bosch

Wat te doen in Den Bosch Wat te doen in Den Bosch? Hoe dan ook mag een heerlijke Bossche Bol tijdens een dagje Den Bosch niet ontbreken. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen te doen! Interessante musea, gezellige hotspots en activiteiten in Den Bosch vindt u hieronder.

Zo ontdekt u veel van de historie van Den Bosch in de diverse bezienswaardigheden tijdens uw uitje. Van de Sint Janskathedraal tot de Binnendieze heten u van harte welkom!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Den Bosch Leuke hotspots in Den Bosch Musea in Den Bosch Uitagenda Den Bosch

De leukste bezienswaardigheden in Den Bosch op een rijtje

Bezienswaardigheden Den BoschDen Bosch is bekend van o.a. de Bossche Bollen. Een smakelijke bezienswaardigheid die u mee naar huis kunt nemen. Maar ook de stad zelf bulkt van de bezienswaardigheden.

Komt u uit de richting van het station, dan ontdekt u eerst de monumentale Drakenfontein. En dan te bedenken dat u het gemeentehuis en de Moriaan nog niet eens in zicht heeft. Aan bezienswaardigheden komt u dan ook zeker niet tekort tijdens uw dagje Den Bosch.


Binnendieze

Binnendieze Den Bosch De Binnendieze is een unieke bezienswaardigheid die u in het centrum van Den Bosch niet kunt missen tijdens uw dagje uit. Het voormalige riool is namelijk verbouwd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers om de herinnering aan het verleden in stand te houden. Vandaag de dag [...] Binnendieze verder lezen.

Bossche Bol bij Jan de Groot

Bossche Bol bij Jan de Groot Bij bakker Jan de Groot ontdekt u, volgens kenners, de lekkerst Bossche Bollen van Nederland. Wie Den Bosch bezoekt kan er niet omheen, de Bossche Bol. Ook wel chocolade bol of sjeklade bol genoemd. Het gebruik van speciale Belgische Callebaut-chocolade en het geheime familierecept bedacht [...] Bossche Bol bij Jan de Groot verder lezen.

De Moriaan

De Moriaan waar Plein 79 en de VVV te vinden zijn De Moriaan in Den Bosch is een bezienswaardigheid die u gezien wil hebben tijdens uw bezoek aan Den Bosch. Het is één van de vele historische gebouwen in het centrum en is zowaar het oudste huis van baksteen in Nederland. De Moriaan stamt naar verluid [...] De Moriaan verder lezen.

Jheronimus Bosch Art Center

Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch Wat met de Bosch Parade op het water wordt uitgebeeld, ontdekt u ter plekke in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch. Namelijk de unieke werken van de beroemdste kunstenaar uit de stad. Alles over zijn werk en zijn leven staat hier tentoongesteld. Wist [...] Jheronimus Bosch Art Center verder lezen.

Sint-Janskathedraal

Sint Janskathedraal Den Bosch De Sint-Janskathedraal is één van de mooiste kerken in Nederland. Inspirerend en indrukwekkend tegelijkertijd. En daarmee een moment van rust te midden van het levendige Den Bosch. Het hoge gotische gebouw bevindt zich aan de Parade, een gezellig plein vol met bomen en cafés. En [...] Sint-Janskathedraal verder lezen.

Bossche hotspots van De Parade tot de Markt

Pleinen vormen in Den Bosch een plek waar zowel het winkelend publiek als het uitgaanspubliek samenkomt. Om te genieten van een terrasje en om de omringde straatjes te verkennen. Ontdek hieronder waar u lekker achterover kunt hangen tijdens uw dagje Den Bosch.

De Parade

De Parade in Den Bosch De Parade in Den Bosch is een plein bezaait met kastanjebomen, omringd door gezellig cafés. En natuurlijk de Sint-Janskathedraal. Enerzijds maakt dit dat het een populaire uitgaansplek is voor het jongere publiek. En anderzijds dat het overdag een super plek is om op één van [...] De Parade verder lezen.

Markt

Markt Den Bosch Op het Marktplein in Den Bosch ontdekt u o.a. de gezellige weekmarkt (iedere woensdag, vrijdag en zaterdag). Voor de winkelliefhebber die meer wil dan enkel winkels in en winkels uit. Onder het genot van een Bossche bol en de prachtige bouwwerken waardoor de markt omgeven [...] Markt verder lezen.

Uilenburg

Wandelen door Uilenburg in Den Bosch Met de diverse gezellige terrasjes en de pittoreske Binnendieze die door de wijk stroomt is de Uilenburg zeker een must tijdens uw dagje Den Bosch. Van smaakvolle restaurants tot feestelijke cafés en klassieke straatjes en gebouwen heten u van harte welkom. Wandel door de autovrije [...] Uilenburg verder lezen.

Geniet van het groen in Den Bosch

Op zoek naar groen? Diverse parken dienen als een oase in de stad om heerlijk te ontspannen tijdens uw uitje in Den Bosch. Vaak zijn er ook nog eens genoeg leuke activiteiten om aan mee te doen, dus u hoeft er zich hoe dan ook niet te vervelen!

Jeroen Bosch Tuin

Jeroen Bosch Tuin in Den Bosch De kleurrijke Jeroen Bosch Tuin in Den Bosch is een groene oase in het centrum van de stad. Van oorsprong de kloostertuin en vandaag de dag dankzij het harde werken door vrijwilligers (van de Vereniging Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin) een zee van groen! [...] Jeroen Bosch Tuin verder lezen.

Paleistuin

Paleistuin in het Museumkwartier in Den Bosch Net als de Jeroen Bosch tuin is ook de Paleistuin in het Museumkwartier een gezellige groene oase in het centrum van de stad. Omringd door het museum en gevuld met prachtige beuken, bloemen, planten en beelden kunt u hier even heerlijke ontspannen tijdens uw uitstapje [...] Paleistuin verder lezen.

Kunst en geschiedenis ontdekken in een museum in Den Bosch

Ook voor de kunst- en geschiedenisliefhebber zijn er genoeg leuke dingen te doen in Den Bosch. Zo bieden de diverse musea een kijkje in zowel moderne kunst als in de geschiedenis van Brabant. Er valt voor jong en oud een hoop te beleven!

Design Museum

Design Museum in Den Bosch In het Design Museum (voorheen het Stedelijk Museum) in Den Bosch wordt u tijdens uw bezoek ondergedompeld in de wereld van design. Het museum vormt samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. Van keramiek- tot sieradencollecties, toegepaste kunst van Nederlandse kunstenaren [...] Design Museum verder lezen.

Museum Het Zwanenbroedershuis

Museum Het Zwanenbroedershuis Logischerwijs is het Zwanenbroedershuis in Den Bosch het huis van de Zwanenbroeders. Maar wat zijn dan de Zwanenbroeders? Een genootschap van een oud broederschap dat oorspronkelijk tot leven geroepen werd ter verering van Maria. Maar inmiddels een broederschap voor hooggeplaatste personen. Een voorbeeld van de [...] Museum Het Zwanenbroedershuis verder lezen.

Museum Slager

Museum Slager in Den Bosch Het Museum Slager is waar u terecht kunt voor een kijkje in het Den Bosch van eind 19de tot en met eind 20ste eeuw. Dit is namelijk waar u de werken van 3 generaties van de kunstenaarsfamilie Slager ontdekt. De familie die een belangrijke rol [...] Museum Slager verder lezen.

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum in Den Bosch Het Noordbrabants Museum vormt samen met het Stedelijk museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch. En is zeker een bezoekje waard! In de vaste collectie treft u namelijk o.a. werken aan die Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur tonen. Een geschiedenis die er wezen mag, van [...] Noordbrabants Museum verder lezen.

Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum Den Bosch In het Oeteldonks Gemintemuzejum in Den Bosch komt u alles tegen van maskers tot de uitleg van de oerriten van het carnaval duizenden jaren terug. Een stad waar carnaval zo uitbundig gevierd wordt als in Den Bosch kan natuurlijk niet zonder een eigen carnavalsmuseum. En [...] Oeteldonks Gemintemuzejum verder lezen.

Sint-Jansmuseum De Bouwloods

Sint-Jansmuseum De Bouwloods Voor o.a. een audio toer voor de Sint-Janskathedraal, maar ook voor beelden uit de kathedraal zelf wandelt u binnen bij Sint-Jansmuseum De Bouwloods in Den Bosch. De bouwloods was namelijk oorspronkelijk de plaats waar vandaan de bouwactiviteiten en restauraties werden gecoördineerd. U snapt dat dit [...] Sint-Jansmuseum De Bouwloods verder lezen.

Een dagje uit naar Vught

Vlakbij Den Bosch vindt u het plaatsje Vught wat zeker een uitstapje waard is. Dit dankzij de aanwezigheid van de vele natuur op de Vughtse Heide en de bijzondere bezienswaardigheid Kamp Vught.

Kamp Vught

Kamp Vught Het Kamp Vught is een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog op 25 minuten afstand van Den Bosch. De resten van het crematorium zijn de voornaamste overblijfselen. En geven tijdens een uitstapje naar Kamp Vught een indruk van de geschiedenis die hier heeft plaatsgevonden. O.a. [...] Kamp Vught verder lezen.

Evenementen en activiteiten in Den Bosch

Een leuk uitje naar Den Bosch plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Bosch te doen is de komende tijd. Ook in Autotron in Rosmalen zijn regelmatig leuke dingen te doen.