Stedelijk Museum

Stedelijk Museum aan Museumplein

Ook het Stedelijk Museum in Amsterdam is een bezoekje waard. Het heeft een grootschalige vernieuwing ondergaan met vandaag de dag aan de kant van het Museumplein een gigantische uitbouw, ook wel de badkuip genoemd.

Bij een bezoekje aan Amsterdam kan dit museum eigenlijk niet aan uw to-do list ontbreken met al haar moderne kunst en bijzondere hedendaagse werken. Van Mondriaan tot Rietveld sieren de vast collectie STEDELIJK BASE en nemen u aan de hand door ontwikkeling van kunst door de jaren heen. Van het ontstaan van de abstracte kunst en industriële vormgeving aan het eind van de 19e eeuw tot en met hedendaagse 3D-geprinte vazen.

Video Stedelijk Museum Amsterdam

Ook staan er op het programma vele workshops, rondleidingen, live optredens en meer, dus check de agenda om het maximale van uw bezoek te maken. Voor kinderen worden er bijvoorbeeld diverse leuke en vooral creatieve activiteiten georganiseerd. Van Maak het met kunstenaars tot familierondleidingen en zelfs het maken van een eigen flipperkast vindt u op het programma.

Foto’s Stedelijk Museum Amsterdam

Virtueel op bezoek in het Stedelijk

Het Stedelijk Museum biedt ook een kijkje achter gesloten deuren. Door middel van live tours op Instagram waarbij je als bezoeker aan de hand genomen wordt door het museum en alles leert over bekende werken. Ook ontdek je natuurlijk wat er allemaal nog wel gebeurt in het museum ondanks dat de deuren gesloten zijn.


Adres Stedelijk Museum
Museumplein 10
Amsterdam
1071 DJPlan uw route


Officiële website van Stedelijk Museum

Evenementen agenda Stedelijk Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Stedelijk Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *