Nederlands Scheepvaartmuseum

Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Het Nederlands Scheepvaartmuseum ontdekt u in het pakhuis ’s Lands Zeemagazijn in Amsterdam. Een museum dat u op een interactieve en zeer uitgebreide manier toont wat de relatie is van Nederland met de zee. Een relatie die letterlijk eeuwen terug in de tijd gaat.

Zo ontdekt u er o.a. bijzondere figuren uit de Gouden Eeuw en een uitgebreide collectie maritieme objecten. Denk hierbij aan o.a. scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten die de geschiedenis verder tot leven brengen.

Video Nederlands Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Bijzonder om te bekijken is ook de exacte replicatie van het VOC-schip Amsterdam dat voor het museum te water ligt. Een leuke manier om een kijkje in het leven van echte zeelui te nemen.

Een unieke belevenis aan boord van het schip is de virtuele zeereis Dare to Discover. Waarbij jong en oud zich even volledig terug in de tijd waant, omgeven door historische haven van Amsterdam.

De openingstijden van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties ook maandag van 10.00 – 17.00 uur.


Adres Nederlands Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
Amsterdam
1018 KKPlan uw route


Officiële website van Nederlands Scheepvaartmuseum

Evenementen agenda Nederlands Scheepvaartmuseum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Nederlands Scheepvaartmuseum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *