Moco Museum

Moco Museum in Amsterdam

In het Moco Museum aan het Museumplein ontdekt u moderne en hedendaagse kunst van o.a. Banksy en Warhol. Met name artiesten die met ironie de wereld aanschouwen en dit ook terug laten komen in hun werk vindt u er terug.

Zo zijn bijvoorbeeld de werken van de straatkunstenaar Banksy zowel humoristisch als kritisch naar de politiek. Met de werken van Daniel Arsham heeft het Moco Museum een primeur in Nederland. Niet eerder konden bezoekers zijn installaties zo van dichtbij bewonderen en de beleving van een andere dimensie meemaken.

Bijzonder aan de collectie is dat het een particulier museum is, waarvan de collectie door bruikleen van kunstverzamelaars samengesteld wordt. Nergens anders zult u deze combinatie van werken dus kunnen bewonderen.

Video Moco Museum

In tegenstelling tot de andere musea aan het Museumplein, is het Moco Museum te vinden in een herenhuis. Het pand, Villa Alsberg, heeft een rijke historie en biedt een unieke en authentieke belevenis en houdt het door de inrichting bijzonder intiem. Kom ook moderne en hedendaagse kunst aan den lijve ervaren in Amsterdam!


Adres Moco Museum
Honthorststraat 20
Amsterdam
1071 DEPlan uw route


Officiële website van Moco Museum

Evenementen agenda Moco Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.