Dagje Den Haag? 25x wat te doen in Den Haag

De leukste wat te doen in Den Haag tips op een rijtjeVoor het antwoord op -wat te doen in Den Haag- hoeft u enkel hieronder de tips af te gaan. Een leuk dagje uit gegarandeerd! Met zowel een historisch als een modern centrum en een overvloed aan galerijen, musea en evenementen is uw dagje uit namelijk zo gevuld.

Daarnaast is Den Haag ook een statige stad met vele boulevards en parken, vele bezienswaardigheden. Ook het bruisende nachtleven maakt gezellig stappen een plezier.

Het centrum van Den Haag is grotendeels gecentreerd om de Hofvijver en het Binnenhof en bevat natuurlijk Scheveningen waar jaarlijks rond de 10 miljoen toeristen leuke uitjes beleven. Wat voor bewijs heeft u nog meer nodig voor een dagje uit naar Den Haag?

Bezienswaardigheden en trekpleisters Den Haag Leuke hotspots in Den Haag Musea in Den Haag Uitagenda Den Haag

De leukste bezienswaardigheden in Den Haag op een rijtje

Leuk om te doen dankzij het hoge culturele gehalte van Den Haag, is een wandeling door Den Haag waarbij u de diverse bezienswaardigheden bezichtigt.

Of u nu liever langs alle koninklijke hoogtepunten of de historische gebouwen van Den Haag wandelt, de stad heeft u veel te vertellen.

Binnenhof

Binnenhof Den Haag Bekend van het nieuws als de plek waar politici regelmatig geïnterviewd worden, is het Binnenhof in Den Haag zeker een bezoek waard tijdens uw uitje naar Den Haag. Om te beginnen vanwege de overduidelijke reden dat onze politieke leiders hier te vinden zijn. En u [...] Binnenhof verder lezen.

Grote of Sint-Jacobskerk

Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag Op de plek waar waarschijnlijk al in de 13de eeuw een (houten) kerk stond, vindt u vandaag de dag de indrukwekkende Grote of Sint-Jacobskerk met een toren van maar liefst 92,5 meter. Het gebouw behoort dan ook tot de oudste gebouwen van Den Haag en [...] Grote of Sint-Jacobskerk verder lezen.

Madurodam

Madurodam Den Haag De miniatuurstad Madurodam is binnen 10 minuten te bereiken met tram 9 en zowel voor ouderen als voor kinderen een leuke bezienswaardigheid tijdens een uitstapje naar Den Haag. U ziet hier Nederland in een notendop en zowel voor buitenlandse toeristen als voor Nederlanders een leuke [...] Madurodam verder lezen.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in Den Haag Niet alleen Amsterdam, ook Den Haag heeft een Nieuwe Kerk! De Nieuwe Kerk in Den Haag treft u aan bij het Spui, omringd door een groen veld met in de hoek zelfs een terras voor zomerse dagen. Gebouwd in de 17de eeuw als aanvulling op [...] Nieuwe Kerk verder lezen.

Omniversum

Van dichtbij genieten van films in het Omniversum Den Haag Het Omniversum in Den Haag is waar u een beeld- en geluidservaring te wachten staat zoals u nog niet eerder meegemaakt heeft. Dankzij het 180 graden scherm en de 36 speakers wordt u letterlijk ondergedompeld in o.a. een reis door tijd, wandeling door de Canadese [...] Omniversum verder lezen.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde in Den Haag Aan het Noordeinde in Den Haag vindt u het gelijknamige paleis, namelijk Paleis Noordeinde. In de 16de eeuw gebouwd als een huis voor een grafelijk ambtenaar, doet het vandaag de dag dienst als werkpaleis van koning Willem-Alexander. Het ruiterstandbeeld van Willem van Oranje voor het [...] Paleis Noordeinde verder lezen.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag in Scheveningen Met een hoogte van 14,5 en een lengte van 114,5 meter is het doek beschilderd door Mesdag een bijzonder werk dat al in 1881 voor het eerste geopend werd. Zie het als een uniek kijkje in de geschiedenis aan de Zeestraat in de 19de eeuw. [...] Panorama Mesdag verder lezen.

[Adv.] Happen en Trappen in Den Haag

Happen en Trappen in Den Haag Lente, zomer of herfst, van de bezienswaardigheden in Den Haag als ook de natuur rondom geniet u nog meer op de fiets! Laat u aangenaam verrassen door de geheel verzorgde fietsroutes van Happen en Trappen terwijl u onderweg de lekkerste gerechten voorgeschoteld krijgt en [...] Happen en Trappen verder lezen.

Haagse hotspots van het Plein tot de Grote Markt

Pleinen in Den Haag zijn er in overvloed, maar deze twee bezoeken toch wel door heel veel mensen tijdens hun uitje in Den Haag. Ontdek ook waarom!

Grote Markt

Grote Markt in Den Haag Onder inwoners van de stad is er waarschijnlijk geen populairder plein te vinden dan de Grote Markt. Niet zozeer vanwege de vele bezienswaardigheden als wel dankzij de vele gezellige cafés die het plein rijk is. Een bezienswaardigheid die bezoekers overigens wel naar het plein trekt [...] Grote Markt verder lezen.

Kerkplein

Kerkplein in Den Haag Het Kerkplein in Den Haag wandelt u overheen langs het oude Stadhuis van de stad en natuurlijk in de schaduw van de Grote of St. Jacobskerk te midden van het plein. In een ver verleden was hier een kerkhof, maar vandaag de dag is het [...] Kerkplein verder lezen.

Plein

Plein Den Haag Met op het midden een standbeeld van Willem van Oranje is het Plein in Den Haag meer dan enkel een locatie die je kunt kopen op het bordspel Monopoly. Omringd door het statige gebouw van Sociëteit De Witte (genoemd naar de oorspronkelijke kleur van het [...] Plein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Den Haag

De stad Den Haag heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid stadsparken waar u rustig in het zonnetje van het mooie weer kunt genieten en waar tevens regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd worden.

Lange Voorhout

Lange Voorhout in Den Haag Ook het bezoeken van de Lange Voorhout is leuk om te doen tijdens uw uitstapje naar Den Haag. Het Lange Voorhout is niet zozeer een park, als wel een wandelpromenade met schelpenzand. De typische Lindenbomen aan deze promenade zijn waar de uitdrukking -Liesje leerde Lotje [...] Lange Voorhout verder lezen.

Malieveld

Het Malieveld in Den Haag Het Malieveld is met regelmaat de plek waar grote festivals zoals Beatstad en het Bevrijdingsfestival en evenementen zoals de Tong Tong Fair georganiseerd worden. Daarnaast is het ook de locatie waar demonstraties plaats vinden die hiermee de aandacht van politiek Den Haag hopen te krijgen. [...] Malieveld verder lezen.

Westbroekpark

Westbroekpark in Den Haag Westbroekpark is de plek in Den Haag waar u zich kan laten inspireren door de honderden verschillende rozen en 150 soorten planten in de plantentuin (inclusief naambordjes). Gelegen in het stadsdeel Scheveningen en op loopafstand van het strand is dit misschien wel één van de [...] Westbroekpark verder lezen.

Zuiderpark

Zuiderpark in Den Haag Het Zuiderpark is waar u tijdens uw uitstapje een unieke wandeling kunt maken langs de vele beelden die in het park zijn geplaatst. De kleurrijke en gevarieerde verzameling maakt dat u op bijna iedere hoek wel even weg kunt dromen. Enerzijds staan de beelden er [...] Zuiderpark verder lezen.

Een dagje cultuur in een museum in Den Haag

Een stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1230 en een gebied waar al bewoners zijn geconstateerd in 3000 voor Christus heeft onvermijdelijk een hoop te bieden in de vorm van historische inzichten. Deze en meer vindt u dan ook in de vele musea die Den Haag rijk is tijdens uw dagje uit.

De Gevangenpoort

Gevangenpoort in Den Haag De Gevangenpoort in Den Haag biedt zowel qua inhoud als qua gebouw een kijkje in de geschiedenis van de stad. Het gebouw bestaat namelijk al sinds de 13de eeuw. In eerste instantie vormde het gebouw een poort tot het kasteel van de Graven van Holland. [...] De Gevangenpoort verder lezen.

De Mesdag Collectie

De Mesdag Collectie in Den Haag Nu is het Panorama Mesdag al een bezienswaardigheid op zich dankzij het indrukwekkende formaat van het kunstwerk. Maar dat is niet het enige dat de zeeschilder Hendrik Willem Mesdag samen met zijn vrouw heeft nagelaten. In de Mesdag Collectie ontdekt u namelijk, naast diverse werken [...] De Mesdag Collectie verder lezen.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis in Den Haag Vrijwel iedereen, jong en oud, heeft wel eens een werk van M.C. Escher gezien. De onmogelijkheden die zijn schilderijen moeten voorstellen zijn namelijk vaak zo duizelingwekkend dat mensen er niet over uitgepraat raken. Oneindige trappen, schijnbare beweging en andere fantasierijke samenstellingen ontdekt u bij Escher [...] Escher in het Paleis verder lezen.

Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum in Den Haag Een leuke manier om het verleden van Den Haag eens beter te leren kennen is een bezoekje aan het Haags Historisch Museum. In het klassieke pand van dit museum aan de Hofvijver, ontdekt u namelijk alles wat Den Haag nou zo Haags maakt. Om u [...] Haags Historisch Museum verder lezen.

Humanity House

Humanity House in Den Haag Humanity House heeft 1 november 2020 permanent haar deuren gesloten. De tekst hieronder gaat over het Humanity House zoals het bestond. Een werkelijk uniek en bijzonder uitje voor jong en oud beleeft u bij het Humanity House in Den Haag. Een museum waar bezoekers horen, [...] Humanity House verder lezen.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum in Den Haag voor een uitje met de kinderen Voor een leuk uitje met kinderen in Den Haag bezoekt u het Kinderboekenmuseum! Voor kinderen een leuke en speelse manier om te leren over jeugdliteratuur en weg te dromen bij magische verhalen. Leuk is ook dat er voor iedere leeftijd wel wat te vinden is. [...] Kinderboekenmuseum verder lezen.

Kunstmuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag Aan grote namen is er in het Kunstmuseum (voorheen Gemeente Museum) in Den Haag in ieder geval geen tekort. Wat dacht u van bijvoorbeeld grote meesters als Picasso en Monet? Beroemder nog is het museum vanwege het feit dat het de grootste collectie werken van [...] Kunstmuseum Den Haag verder lezen.

Louwman Museum

Louwman Museum Dol op klassieke auto's? Maak er dan zeker een uitje van naar het Louwman Museum in Den Haag. Dé plek waar u één van de mooiste collecties automobielen ter wereld ontdekt. De meer dan 250 antieke en klassieke modellen in het Louwman Museum bieden een [...] Louwman Museum verder lezen.

Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag Een bezoekje aan het Mauritshuis is ook zeker een aanrader tijdens uw dagje Den Haag. Om te beginnen vanwege de kunstwerken in haar tentoonstelling van Nederlandse meesters zoals o.a. Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Vermeer. Altijd al het Meisje met de parel van dichtbij [...] Mauritshuis verder lezen.

Museon

Museon in Den Haag Een uitje naar het Museon in Den Haag belooft van begin tot eind een leerzame, interactieve en intrigerende belevenis te zijn. En dat is precies het doel van het Museon: om mensen te inspireren de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Dit doet het [...] Museon verder lezen.

Wat te doen in Scheveningen

Nu is Scheveningen weliswaar geen zelfstandige gemeente, maar vraag het maar aan de locals, ze voelen zich ook niet Haags. Daarom een aparte lijst met aanraders voor Scheveningen tijdens uw uitstapje naar Den Haag.

Wat te doen in Scheveningen verder lezen