Wat te doen in Den Haag

What to do in The Hague

Leuke dingen doen in Den Haag is makkelijk, met zowel een historisch als een modern centrum en een overvloed aan galerijen, musea en evenementen voor een leuk uitje.

Daarnaast is Den Haag vandaag de dag nog steeds een statige stad met vele boulevards en parken, vele bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven wat ook stappen een plezier maakt.

Den Haag is grotendeels gecentreerd om de Hofvijver en het Binnenhof en bevat natuurlijk Scheveningen waar jaarlijks rond de 10 miljoen toeristen leuke uitjes beleven. Wat voor bewijs heeft u nog meer nodig voor een dagje uit naar Den Haag en omgeving?

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Scheveningen Evenementen

Wat te doen in Den Haag - Bezienswaardigheden

Leuk om te doen dankzij het hoge culturele gehalte van Den Haag, is een wandeling door Den Haag waarbij u de diverse bezienswaardigheden bezichtigt.

Of u nu liever langs alle koninklijke hoogtepunten of de historische gebouwen van Den Haag wandelt, de stad heeft u veel te vertellen.

Binnenhof

Binnenhof Den Haag Bekend van het nieuws als de plek waar politici regelmatig geïnterviewd worden, is het Binnenhof in Den Haag zeker een bezoek waard tijdens uw uitje naar Den Haag. Naast de overduidelijke reden dat onze politieke leiders hier te vinden zijn en u een kijkje kunt [...] Binnenhof verder lezen.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Pleinen

Pleinen in Den Haag zijn er in overvloed, maar deze twee bezoeken toch wel door heel veel mensen tijdens hun uitje in Den Haag. Ontdek ook waarom!

Plein

Plein Den Haag Met op het midden een standbeeld van Willem van Oranje is het Plein in Den Haag meer dan een locatie die je kunt kopen op het bordspel Monopoly. Omringd door het statige gebouw van Sociëteit De Witte (genoemd naar de kleur van het oorspronkelijke gebouw), [...] Plein verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Stadsparken

De stad Den Haag heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid stadsparken waar u rustig in het zonnetje van het mooie weer kunt genieten en waar tevens regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd worden.

Zuiderpark

Zuiderpark in Den Haag Het Zuiderpark is waar tijdens uw uitstapje een speciale wandeling mogelijk is langs de vele beelden die in het park zijn geplaatst. Enerzijds omdat erin Den Haag zelf geen ruimte meer was en anderzijds met beelden die speciaal voor het park gemaakt zijn. Met een [...] Zuiderpark verder lezen.
Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Musea

Een stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1230 en een gebied waar al bewoners zijn geconstateerd in 3000 voor Christus heeft onvermijdelijk een hoop te bieden in de vorm van historische inzichten. Deze en meer vindt u dan ook in de vele musea die Den Haag rijk is tijdens uw dagje uit.

Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag Wat u zeker moet doen tijdens uw uitstapje in Den Haag, is het Mauritshuis bezoeken. Dit museum heeft namelijk meesters te bieden zoals Rembrandt en Vermeer en het pand zelf bestaat reeds sinds de 17de eeuw en heeft recentelijk een 2 jaar durende verbouwing ondergaan. [...] Mauritshuis verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Scheveningen

Nu is Scheveningen weliswaar geen zelfstandige gemeente, maar vraag het maar aan de locals, ze voelen zich ook niet Haags. Daarom een aparte lijst met aanraders voor Scheveningen tijdens uw uitstapje naar Den Haag.

Scheveningen Strand

Scheveningen Strand U bent er vast en zeker bekend mee. Een dag mooi weer en de meeste Nederlanders zetten het op een lopen naar het strand. En het strand bij Scheveningen is het waard! Niet alleen kunt u heerlijk bruinbakken of uitwaaien, wat dacht u van paardrijden, [...] Scheveningen Strand verder lezen.

Scheveningen verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Den Haag plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Haag te doen is de komende tijd.

januari

donderdag 17 januari t/m zondag 20 januari

februari

zaterdag 09 februari