Wat te doen in Den Haag

What to do in The Hague

Leuke dingen doen in Den Haag is makkelijk, met zowel een historisch als een modern centrum en een overvloed aan galerijen, musea en evenementen voor een leuk uitje.

Daarnaast is Den Haag vandaag de dag nog steeds een statige stad met vele boulevards en parken, vele bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven wat ook stappen een plezier maakt.

Den Haag is grotendeels gecentreerd om de Hofvijver en het Binnenhof en bevat natuurlijk Scheveningen waar jaarlijks rond de 10 miljoen toeristen leuke uitjes beleven. Wat voor bewijs heeft u nog meer nodig voor een dagje uit naar Den Haag en omgeving?

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Scheveningen Evenementen

Wat te doen in Den Haag - Bezienswaardigheden

Leuk om te doen dankzij het hoge culturele gehalte van Den Haag, is een wandeling door Den Haag waarbij u de diverse bezienswaardigheden bezichtigt.

Of u nu liever langs alle koninklijke hoogtepunten of de historische gebouwen van Den Haag wandelt, de stad heeft u veel te vertellen.

Binnenhof

Binnenhof Den Haag Bekend van het nieuws als de plek waar politici regelmatig geïnterviewd worden, is het Binnenhof in Den Haag zeker een bezoek waard tijdens uw uitje naar Den Haag. Naast de overduidelijke reden dat onze politieke leiders hier te vinden zijn en u een kijkje kunt [...] Binnenhof verder lezen.

De Gevangenpoort

Gevangenpoort in Den Haag De Gevangenpoort in Den Haag biedt zowel qua inhoud als qua gebouw een kijkje in de geschiedenis van de stad. Het gebouw bestaat namelijk al sinds de 13de eeuw en terwijl de oorspronkelijke functie een poort was tot het kasteel van de Graven van Holland, [...] De Gevangenpoort verder lezen.

Madurodam

Madurodam Den Haag De miniatuurstad Madurodam is binnen 10 minuten te bereiken met tram 9 en zowel voor ouderen als voor kinderen een leuke bezienswaardigheid tijdens een uitstapje naar Den Haag. U ziet hier Nederland in een notendop en zowel voor buitenlandse toeristen als voor Nederlanders een leuke [...] Madurodam verder lezen.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag Met een hoogte van 14,5 en een lengte van 114,5 meter is het doek beschilderd door Mesdag aan de Zeestraat in de 19de eeuw een bijzonder werk dat al in 1881 voor het eerste geopend werd. Door de jaren heen is deze bezienswaardigheid zowaar al [...] Panorama Mesdag verder lezen.

Wat te doen in Den Haag - Pleinen

Pleinen in Den Haag zijn er in overvloed, maar deze twee bezoeken toch wel door heel veel mensen tijdens hun uitje in Den Haag. Ontdek ook waarom!

Grote Markt

Grote Markt in Den Haag Onder inwoners van de stad is er waarschijnlijk geen populairder plein te vinden dan de Grote Markt. Niet zozeer vanwege de vele bezienswaardigheden als wel dankzij de vele gezellige cafés die het plein rijk is. Van het stadscafé de Zwarte Ruiter tot het grand café [...] Grote Markt verder lezen.

Kerkplein

Kerkplein in Den Haag Gelegen naast de Grote Kerk is het Kerkplein in Den Haag de plek waar u wekelijks op zaterdag terecht kunt voor o.a. de bloemen- en plantenmarkt. Daarnaast vinden er op zondag vaak markten zoals de Swan Market plaats die een meer creatieve insteek hebben. Kerkplein verder lezen.

Plein

Plein Den Haag Met op het midden een standbeeld van Willem van Oranje is het Plein in Den Haag meer dan een locatie die je kunt kopen op het bordspel Monopoly. Omringd door het statige gebouw van Sociëteit De Witte (genoemd naar de kleur van het oorspronkelijke gebouw), [...] Plein verder lezen.

Wat te doen in Den Haag - Stadsparken

De stad Den Haag heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid stadsparken waar u rustig in het zonnetje van het mooie weer kunt genieten en waar tevens regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd worden.

Lange Voorhout

Lange Voorhout in Den Haag Ook het bezoeken van de Lange Voorhout is leuk om te doen tijdens uw uitstapje naar Den Haag. Niet zozeer een park, als wel een wandelpromenade met schelpenzand. De typische Lindenbomen aan deze promenade zijn waar de uitdrukking ‘Liesje leerde Lotje lopen langs de Lange [...] Lange Voorhout verder lezen.

Westbroekpark

Westbroekpark in Den Haag Westbroekpark is de plek in Den Haag waar u zich kan laten inspireren door de honderden verschillende rozen en 150 soorten planten in de plantentuin (inclusief naambordjes). Gelegen in het stadsdeel Scheveningen en op loopafstand van het strand is dit misschien wel één van de [...] Westbroekpark verder lezen.

Zuiderpark

Zuiderpark in Den Haag Het Zuiderpark is waar tijdens uw uitstapje een speciale wandeling mogelijk is langs de vele beelden die in het park zijn geplaatst. Enerzijds omdat erin Den Haag zelf geen ruimte meer was en anderzijds met beelden die speciaal voor het park gemaakt zijn. Met een [...] Zuiderpark verder lezen.

Wat te doen in Den Haag - Musea

Een stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1230 en een gebied waar al bewoners zijn geconstateerd in 3000 voor Christus heeft onvermijdelijk een hoop te bieden in de vorm van historische inzichten. Deze en meer vindt u dan ook in de vele musea die Den Haag rijk is tijdens uw dagje uit.

De Mesdag Collectie

De Mesdag Collectie in Den Haag Nu is het Panorama Mesdag al een bezienswaardigheid op zich dankzij het indrukwekkende formaat van het kunstwerk, maar dat is niet het enige dat de zeeschilder Hendrik Willem Mesdag samen met zijn vrouw heeft nagelaten. In de Mesdag Collectie ontdekt u namelijk, naast diverse werken [...] De Mesdag Collectie verder lezen.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis in Den Haag Vrijwel iedereen, jong en oud, heeft wel eens een werk van M.C. Escher gezien. De onmogelijkheden die zijn schilderijen moeten voorstellen zijn vaak zo duizelingwekkend dat mensen er niet over uitgepraat raken. Oneindige trappen, schijnbare beweging en andere fantasierijke samenstellingen maken van een bezoek aan [...] Escher in het Paleis verder lezen.

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag Aan grote namen is er in het Gemeentemuseum in Den Haag geen tekort. Wat dacht u van bijvoorbeeld Picasso en Monet? Beroemder nog is het museum vanwege het feit dat het de grootste collectie werken van Mondriaan tentoonstelt. Deze kunstenaar, geboren in Amersfoort in 1872, [...] Gemeentemuseum Den Haag verder lezen.

Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum in Den Haag Wie nieuwsgierig is naar de geschiedenis van Den Haag zal zich in het Haags Historisch museum zeker weten te vermaken dankzij de uitgebreide collectie, diverse activiteiten en diversiteit aan tentoonstellingen. De duizenden stukken uit de collectie bestaan onder meer uit stadsgezichten door de eeuwen heen, [...] Haags Historisch Museum verder lezen.

Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag Wat u zeker moet doen tijdens uw uitstapje in Den Haag, is het Mauritshuis bezoeken. Dit museum heeft namelijk meesters te bieden zoals Rembrandt en Vermeer en het pand zelf bestaat reeds sinds de 17de eeuw en heeft recentelijk een 2 jaar durende verbouwing ondergaan. [...] Mauritshuis verder lezen.

Museon

Museon in Den Haag Het Museon in Den Haag bezoekt u voor alles over natuur, cultuur en techniek. Dit museum dat in 1904 is opgericht heeft als vast collectie Jouw wereld, mijn wereld met zo'n enorme diversiteit dat het al moeilijk wordt om daar op uitgekeken te raken. Van [...] Museon verder lezen.

Wat te doen in Den Haag - Scheveningen

Nu is Scheveningen weliswaar geen zelfstandige gemeente, maar vraag het maar aan de locals, ze voelen zich ook niet Haags. Daarom een aparte lijst met aanraders voor Scheveningen tijdens uw uitstapje naar Den Haag.

Scheveningen verder lezen

Wat te doen in Den Haag - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Den Haag plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Haag te doen is de komende tijd.

februari