Wat te doen in Den Haag? 26x de leukste uitjes en activiteiten!

De leukste wat te doen in Den Haag tips op een rijtjeWat te doen in Den Haag tijdens uw dagje uit ontdekt u hier!

Terwijl u de stad op het nieuws vooral voorbij hoort komen vanwege de politiek zijn er namelijk ook veel leuke dingen te doen. Met zowel een historisch als een modern centrum ontdekt u er een overvloed aan bezienswaardigheden, musea en evenementen. Een aanrader voor een dagje uit dus!

En wist u dat ook Scheveningen tot de gemeente Den Haag behoort? De ideale gelegenheid om tijdens uw uitstapje ook even het zand tussen uw tenen te voelen kriebelen!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Den Haag Leuke hotspots in Den Haag Musea in Den Haag Uitagenda Den Haag

De leukste bezienswaardigheden in Den Haag op een rijtje

Een stadswandeling door Den Haag hoort zeker op het lijstje van leuke dingen om te doen. Dit dankzij het hoge culturele gehalte van de stad en de diverse bezienswaardigheden die Den Haag rijk is. Of u nu liever langs alle koninklijke hoogtepunten of de historische gebouwen van Den Haag wandelt. Er is overal in Den Haag wel wat te doen!

Binnenhof

Binnenhof Den Haag Tot 2026 wordt het Binnenhof in Den Haag gerenoveerd en is dus niet toegankelijk voor bezoekers. Zie onder de video de informatie en foto's van hoe het Binnenhof er voorheen uitzag. Video renovatie Binnenhof Bekend van het nieuws als de plek waar politici regelmatig geïnterviewd [...] Binnenhof verder lezen.

Grote of Sint-Jacobskerk

Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag De Grote of Sint-Jacobskerk is één van de oudste gebouwen van Den Haag. En staat op de plek waar waarschijnlijk al in de 13de eeuw een (houten) kerk stond. De indrukwekkende toren van maar liefst 92,5 meter is van heinde en verre te zien en [...] Grote of Sint-Jacobskerk verder lezen.

Madurodam

Dagje Madurodam in Den Haag Het familiepark is Madurodam is gegarandeerd één van de leukste bezienswaardigheden tijdens een dagje Den Haag. Met een uitje naar Madurodam brengt u namelijk een bezoek aan heel Nederland! Nederland in het klein met o.a. Schiphol, steden van Amsterdam tot Zwolle. Ook bruist het er [...] Madurodam verder lezen.

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in Den Haag Ook Den Haag heeft een Nieuwe Kerk! Deze treft u aan bij het Spui, omringd door een groen veld met in de hoek zelfs een terras voor zomerse dagen. Gebouwd in de 17de eeuw als aanvulling op de Grote Kerk ziet u de kerk met [...] Nieuwe Kerk verder lezen.

One Planet Dome (voorheen Omniversum)

One Planet Dome (voorheen Omniversum) De One Planet Dome (voorheen het Omniversum) in Den Haag is waar u een beeld- en geluidservaring te wachten staat zoals u nog niet eerder meegemaakt heeft. Dankzij het 180 graden scherm en de 36 speakers wordt u letterlijk ondergedompeld in o.a. een reis door [...] One Planet Dome (voorheen Omniversum) verder lezen.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde in Den Haag Paleis Noordeinde vindt u aan het Noordeinde in Den Haag. Het paleis werd in de 16de eeuw gebouwd als een huis voor een grafelijk ambtenaar en doet vandaag de dag dienst als werkpaleis van koning Willem-Alexander. Het ruiterstandbeeld van Willem van Oranje voor het Paleis [...] Paleis Noordeinde verder lezen.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag in Scheveningen Met een hoogte van 14,5 en een lengte van 114,5 meter is het doek beschilderd door Mesdag een bijzonder werk dat al in 1881 voor het eerste geopend werd. Zie het als een uniek kijkje in de geschiedenis aan de Zeestraat in de 19de eeuw. [...] Panorama Mesdag verder lezen.

Haagse hotspots van het Plein tot de Grote Markt

Pleinen zijn er in overvloed in Den Haag. Maar deze drie bezoeken toch wel de meeste mensen tijdens hun uitje in Den Haag. Ontdek ook waarom!

Grote Markt

Grote Markt in Den Haag Onder inwoners van Den Haag is er waarschijnlijk geen populairder plein te vinden dan de Grote Markt. Niet zozeer vanwege de vele bezienswaardigheden als wel dankzij de vele gezellige cafés die het plein rijk is. Een bezienswaardigheid die bezoekers overigens wel naar het plein trekt [...] Grote Markt verder lezen.

Kerkplein

Kerkplein in Den Haag Over het Kerkplein in Den Haag wandelt u langs het oude Stadhuis van de stad en natuurlijk in de schaduw van de Grote of St. Jacobskerk te midden van het plein. Vandaag de dag is het Kerkplein de locatie voor diverse evenementen en activiteiten. Zo [...] Kerkplein verder lezen.

Plein

Plein Den Haag Met op het midden een standbeeld van Willem van Oranje is het Plein in Den Haag meer dan enkel een locatie die je kunt kopen op het bordspel Monopoly. Omringd door het statige gebouw van Sociëteit De Witte (genoemd naar de oorspronkelijke kleur van het [...] Plein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Den Haag

De stad Den Haag heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid stadsparken waar u rustig in het zonnetje van het mooie weer kunt genieten. En waar regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd worden.

Lange Voorhout

Lange Voorhout in Den Haag Een bezoekje aan het Lange Voorhout mag ook zeker niet missen tijdens uw uitje in Den Haag. Het Lange Voorhout is niet zozeer een park, als wel een wandelpromenade met schelpenzand. De typische Lindenbomen aan deze promenade zijn waar de uitdrukking -Liesje leerde Lotje lopen [...] Lange Voorhout verder lezen.

Malieveld

Het Malieveld in Den Haag Het Malieveld is met regelmaat de plek waar grote festivals zoals Beatstad en het Bevrijdingsfestival en evenementen zoals de Tong Tong Fair georganiseerd worden. Daarnaast is het ook de locatie waar demonstraties plaats vinden die hiermee de aandacht van politiek Den Haag hopen te krijgen. [...] Malieveld verder lezen.

Westbroekpark

Westbroekpark in Den Haag Westbroekpark is de plek in Den Haag waar u zich kan laten inspireren door de honderden verschillende rozen en 150 soorten planten in de plantentuin (inclusief naambordjes). Gelegen in het stadsdeel Scheveningen en op loopafstand van het strand is dit misschien wel één van de [...] Westbroekpark verder lezen.

Zuiderpark

Zuiderpark in Den Haag In het Zuiderpark maakt u tijdens uw uitje in Den Haag een unieke wandeling langs o.a. de vele beelden die in het park zijn geplaatst. De kleurrijke en gevarieerde verzameling maakt dat u op bijna iedere hoek wel even weg kunt dromen. Enerzijds staan de [...] Zuiderpark verder lezen.

Een cultureel uitje in een museum in Den Haag

Een stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1230 en een gebied waar al bewoners zijn geconstateerd in 3000 voor Christus heeft onvermijdelijk een hoop te bieden in de vorm van historische inzichten. Deze en meer vindt u dan ook in de vele musea die ontdekt tijdens uw uitje in Den Haag.

De Gevangenpoort

Gevangenpoort in Den Haag De Gevangenpoort in Den Haag biedt zowel qua inhoud als qua gebouw een kijkje in de geschiedenis van de stad. Het gebouw bestaat namelijk al sinds de 13de eeuw. In eerste instantie vormde het gebouw een poort tot het kasteel van de Graven van Holland. [...] De Gevangenpoort verder lezen.

De Mesdag Collectie

De Mesdag Collectie in Den Haag In de Mesdag Collectie ontdekt u, naast diverse werken van Mesdag, ook werken van diverse kunstenaars die het stel zelf ook bewonderde. Of waarvan de schildertechnieken de zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw interesseerde. Een echte collectie van een kunstenaar dus. Zo zijn er [...] De Mesdag Collectie verder lezen.

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis in Den Haag Bij Escher in het Paleis ontdekt u oneindige trappen, schijnbare beweging en andere fantasierijke samenstellingen in overvloed! En maken van het museum eerder een spannende attractie dan een museum in de traditionele zin van het woord. Vrijwel iedereen, jong en oud, heeft wel eens een [...] Escher in het Paleis verder lezen.

Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum in Den Haag Een bezoekje aan het Haags Historisch Museum is een leuke manier om het verleden van Den Haag eens beter te leren kennen. In het klassieke pand van dit museum aan de Hofvijver, ontdekt u namelijk alles wat Den Haag nou zo Haags maakt. Om u [...] Haags Historisch Museum verder lezen.

Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum in Den Haag voor een uitje met de kinderen Voor een leuk uitje met kinderen in Den Haag bezoekt u het Kinderboekenmuseum! Voor kinderen een leuke en speelse manier om te leren over jeugdliteratuur en weg te dromen bij magische verhalen. Leuk is ook dat er voor iedere leeftijd wel wat te vinden is. [...] Kinderboekenmuseum verder lezen.

Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag Aan grote namen is er in het Kunstmuseum (voorheen Gemeente Museum) in Den Haag in ieder geval geen tekort. Wat dacht u van bijvoorbeeld grote meesters als Picasso en Monet? Beroemder nog is het museum vanwege het feit dat het de grootste collectie werken van [...] Kunstmuseum Den Haag verder lezen.

Louwman Museum

Louwman Museum Dol op klassieke auto's? Maak er dan zeker een uitje van naar het Louwman Museum in Den Haag. Dé plek waar u één van de mooiste collecties automobielen ter wereld ontdekt. De meer dan 250 antieke en klassieke modellen in het Louwman Museum bieden een [...] Louwman Museum verder lezen.

Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag Een bezoekje aan het Mauritshuis is ook zeker een aanrader tijdens uw dagje Den Haag. Om te beginnen vanwege de kunstwerken in haar tentoonstelling van Nederlandse meesters zoals o.a. Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Vermeer. Altijd al het Meisje met de parel van dichtbij [...] Mauritshuis verder lezen.

Mediamuseum Beeld & Geluid

Mediamuseum Beeld & Geluid Den Haag Bij het Mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag ontdekt u tijdens uw bezoek hoe het medialandschap werkt. Van de journalisten die onderzoek doen tot mediakanalen die het nieuws verspreiden. Ook de rol van de overheid en consumenten komt hierin aan bod. Een leuk en [...] Mediamuseum Beeld & Geluid verder lezen.

Museon-Omniversum

Museon in Den Haag Een uitje naar Museon-Omniversum in Den Haag belooft van begin tot eind een leerzame, interactieve en intrigerende belevenis te zijn. En dat is precies het doel van het Museon-Omniversum: om mensen te inspireren de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Met de fusie van [...] Museon-Omniversum verder lezen.

Wat te doen in Scheveningen

Nu is Scheveningen weliswaar geen zelfstandige gemeente, maar vraag het maar aan de locals, ze voelen zich ook niet Haags. Daarom een aparte lijst met wat er te doen is in Scheveningen.

Wat te doen in Scheveningen verder lezen

Evenementen en uitjes in Den Haag

Een leuk uitje naar Den Haag plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Den Haag te doen is de komende tijd.