Dagje Eindhoven? 16x wat te doen in Eindhoven

Wat te doen tips voor een dagje EindhovenWat te doen in Eindhoven? We hebben de leukste bezienswaardigheden en musea hieronder voor u verzameld. En als wat-te-doen bonus hebben we ook de leukste aankomende evenementen in Eindhoven voor u op een rijtje gezet.

Hoe u het ook noemt, van de Lichtstad (de naam die het deelt met Parijs) tot de gekste, een dagje Eindhoven belooft een uitje te zijn waar u nog lang van na kunt genieten.

Leuk zijn ook de uitgebreide mogelijkheden om te shoppen en om tot in de late uurtjes te gaan stappen. Veel plezier tijdens uw dagje Eindhoven!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Eindhoven Leuke hotspots in Eindhoven Musea in Eindhoven Uitagenda Eindhoven

De leukste bezienswaardigheden in Eindhoven op een rijtje

Vestede toren een bezienswaardigheid die u niet kunt missenBegin uw dagje uit naar Eindhoven in het centrum van de stad rond de Markt. Het centrale punt waar diverse winkelstraten samen komen en waar vandaan u makkelijk de vele cafés en moderne winkelcentra, mooie parken en diverse musea ontdekt.

Wat er allemaal te zien valt, blijkt o.a. uit de diverse bezienswaardigheden die we voor u op een rijtje gezet hebben.

[insertCategoryAdsense]

Dr. A.F. Philips Observatorium

Dr. A.F. Philips Observatorium, de Sterrenwacht in Eindhoven Ook wel de Sterrenwacht Eindhoven genoemd, biedt het Dr. A.F. Philips Observatorium in het Stadswandelpark een kijkje ver voorbij het dagelijks leven, zo het weidse heelal in. Twee keer per maand bent u dan ook welkom om te komen sterrenkijken en staat ook een rondleiding [...] Dr. A.F. Philips Observatorium verder lezen.

Genneper Watermolen

Genneper Watermolen Eindhoven Het rijksmonument de Genneper Watermolen bij Eindhoven is een rijksmonument dat door beroemde Nederlandse schilders is vastgelegd. Waaronder Anton Pieck en ook Vincent van Gogh. Ondanks dat de molen niet in bedrijf is, blijft het bijzonder om dit eeuwenoude monument eens van dichtbij te bekijken. [...] Genneper Watermolen verder lezen.

Philips Stadion

Philips Stadion Eindhoven Waar u in Amsterdam de Arena kunt bezoeken en bijbehorend shopping gebied, heeft Eindhoven het Philips stadion te bieden! Opgericht in 1913, is het stadion nog steeds op dezelfde plek te vinden (loopafstand van het centrum) met ruimte voor maar liefst 35.000 toeschouwers. Buiten de [...] Philips Stadion verder lezen.

St. Catharinakerk

St. Catharinakerk Eindhoven Aan het Catherinaplein in Eindhoven treffen we de gelijknamige kerk, de St. Catharinakerk, aan. Gebouwd in de 19de eeuw, is de kerk met 2 torens van maar liefst 73 meter een onmisbaar onderdeel van het centrum van de stad. U zult haar dan ook van [...] St. Catharinakerk verder lezen.

Hotspots in Eindhoven van de Markt tot het Wilhelminaplein

Eindhoven kent een diversiteit aan pleinen, waarvan het Stationsplein en de Markt toch wel de bekendste. Dat u deze bezoekt tijdens uw uitje in Eindhoven is dan ook bijna overmijdelijk.

18 Septemberplein

18 Septemberplein in Eindhoven Vrijwel niet te missen tijdens uw dagje Eindhoven is het 18 Septemberplein vlak voor het station. Waarschijnlijk heeft u één of meer van de futuristische vormen op het plein dan ook al eens voorbij zien komen. Van de Blob (Binary Large Object) tot de Bubble [...] 18 Septemberplein verder lezen.

Markt

Markt in Eindhoven Hoe dan ook is het een aanrader om tijdens uw dagje Eindhoven ook de Markt te hebben bezocht. Zoals in eigenlijk iedere grote stad bruist het er namelijk van de gezelligheid dankzij de diverse terrasjes. Zoals die van o.a. de De Vooruitgang, Grand Café Centraal [...] Markt verder lezen.

Stationsplein

Stationsplein Eindhoven Gelijk als u het station uitloopt in Eindhoven wandelt u het Stationsplein op. Met o.a. een bioscoop en diverse horecagelegenheden een goede plek om even rustig uw dagje Eindhoven uit te stippelen. Gaat u rechtsaf richting het 18 Septemberplein en de Bijenkorf? Of wandelt u [...] Stationsplein verder lezen.

Wilhelminaplein

Wilhelminaplein Eindhoven Voor een gezellig plein waar in de zomer tal van terrasjes te vinden zijn, begeeft u zich in Eindhoven richting het Wilhelminaplein. In het weekend vindt u hier verder een gezellige kleinschalige duurzame weekmarkt waar u de lekkerste verse producten ontdekt. Kenmerkend zijn verder de [...] Wilhelminaplein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Eindhoven

In Eindhoven treft u diverse stadsparken aan. Sterker nog, van de vijf grootste steden van Nederland heeft Eindhoven het hoogste percentage groene gebieden. We hebben enkele van de grootste stadsparken voor u op een rijtje gezet.

Genneper Parken

Genneper Parken in Eindhoven Genneper Parken is een natuur-, sport- en recreatiegebied in het zuiden van Eindhoven. Het park is een populaire locatie onder wandelaars, mede dankzij de Dommel die het gebied sierlijk doorkruist en bepalend voor het landschap is. Wandelt u ook een rondje mee? Bent u meer [...] Genneper Parken verder lezen.

Henri Dunantpark

Henri Dunantpark Eindhoven Het Henri Dunantpark in het noorden van Eindhoven ligt er al sinds 1972 prachtig bij en u hoeft dan ook niet bang te zijn dat u op de 22 hectare oppervlakte snel uitgekeken bent. Bij de aanleg van het park werd gestreefd naar ‘een stukje [...] Henri Dunantpark verder lezen.
[insertCategoryAdsense]

Philips de Jongh Wandelpark

Philips de Jongh Wandelpark Een populair stadspark in Eindhoven is ook het Philips de Jongh Wandelpark. Het park dat in 1920 door de familie Philips aan de gemeente Eindhoven schonken, vormt tegenwoordig een populaire locatie om lekker te wandelen, zonnebaden en te genieten van één van de diverse evenementen [...] Philips de Jongh Wandelpark verder lezen.

Stadswandelpark

Stadswandelpark Eindhoven Voor een lekkere wandeling, een sportief uitje en ook gewoon om lekker te relaxen kunt u in Eindhoven uitstekend terecht in het Stadswandelpark. Even voorbij het centrum bent u er hier namelijk even helemaal tussen uit. Omringd door bomen wandelt u langs het water, staat [...] Stadswandelpark verder lezen.

Duik in de geschiedenis in een museum in Eindhoven

Van de moderne geschiedenis van DAF tot de IJzer tijd komt u tegen in musea in Eindhoven. Een leuk en leerzaam dagje uit, ook wanneer u met kinderen op stap bent!

DAF Museum

DAF Museum Eindhoven Liefhebbers van auto's zullen hun ogen uitkijken tijdens een dagje naar het DAF Museum in Eindhoven. In het museum aan de Tongelresestraat zijn namelijk meer dan 120 historische voertuigen te bewonderen die de ontwikkeling van het merk mooi in kaart brengen. Behalve de auto's die [...] DAF Museum verder lezen.

Philips Museum

Philips Museum in Eindhoven De weergave van het moderne leven en technologische ontwikkeling doordrenkt de stad en het is dan ook niet zo vreemd dat het Philips Museum aan de Emmasingel een populaire bezienswaardigheid is in Eindhoven. Ook treft u hier het voormalig hoofdkantoor van Philips aan. Dit welbekende [...] Philips Museum verder lezen.

preHistorisch Dorp

preHistorisch Dorp in Eindhoven Tijdens een uitje naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven, waant u zich even even stuk voor stuk in de eeuwen die aan vandaag voorbij gingen. Zie in levende lijve waar spreekwoord 'het ijzer smeden als het heet is' vandaan komt en ga mee op kruistocht [...] preHistorisch Dorp verder lezen.

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum Eindhoven Voor een indrukwekkende collectie aan internationale hedendaagse kunst, wandelt u binnen bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend concentreert op moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw. Het gebouw waar het museum zich in [...] Van Abbemuseum verder lezen.