Wat te doen in Eindhoven

What to do in Eindhoven

Hoe u het ook noemt, van de Lichtstad (de naam die het deelt met Parijs) tot de gekste, Eindhoven belooft een leuk uitje te zijn.

Voor wie van design en technologie houdt, maar ook voor wie van natuur en historie houdt. Eindhoven is een stad die de 20ste eeuw met open armen heeft omarmd en zo een symbool voor ontwerp en technologie in Nederland is geworden. Wandelend door het centrum zullen u de vele moderne gebouwen u niet ontgaan.

Wat u ook niet zal ontgaan zijn de uitgebreide mogelijkheden om heerlijk te shoppen en om tot in de late uurtjes te gaan stappen. Veel plezier tijdens uw uitstapje in Eindhoven!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Evenementen

Wat te doen in Eindhoven - Bezienswaardigheden

Vestede toren een bezienswaardigheid die u niet kunt missenBegin uw dagje uit naar Eindhoven in het centrum van de stad rond de Markt. Niet voor niks heeft Eindhoven de prijs voor Beste Binnenstad 2011 – 2013 gewonnen.

Behalve een leuk marktplein is er in Eindhoven echter nog een hoop meer leuks te vinden. Wat dacht u van de vele cafés en moderne winkelcentra, mooie parken en diverse musea?

En alsof dit nog niet genoeg is, bruist de stad van de evenementen. Uiteraard worden Carnaval en Koninginnedag uitbundig gevierd, maar ook bijvoorbeeld GLOW en de Dutch Design Week trekken jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers naar deze diverse stad. Wat er nog meer te zien valt, blijkt o.a. uit de diverse bezienswaardigheden die we voor u op een rijtje gezet hebben.

Genneper Watermolen

Genneper Watermolen Eindhoven Het rijksmonument de Genneper Watermolen bij Eindhoven is een rijksmonument dat door beroemde Nederlandse schilders is vastgelegd. Waaronder Anton Pieck en ook Vincent van Gogh. Ondanks dat de molen niet in bedrijf is, blijft het bijzonder om dit eeuwenoude monument eens van dichtbij te bekijken. [...] Genneper Watermolen verder lezen.

Philips Stadion

Philips Stadion Eindhoven Waar u in Amsterdam de Arena kunt bezoeken en bijbehorend shopping gebied, heeft Eindhoven het Philips stadion te bieden! Opgericht in 1913, is het stadion nog steeds op dezelfde plek (loopafstand van het centrum) te vinden met ruimte voor maar liefst 35.000 toeschouwers. Fans opgelet! [...] Philips Stadion verder lezen.

St. Catharinakerk

St. Catharinakerk Eindhoven Gebouwd in de 19de eeuw, is de St. Catharinakerk met 2 torens van maar liefst 73 meter te vinden aan het Catherinaplein in Eindhoven. Vanwege de schade die tijdens de Tweede Wereldoorlog aangebracht werd, is dit monumentale gebouw gerestaureerd en heeft het de glas-in-loodramen gekregen [...] St. Catharinakerk verder lezen.

Wat te doen in Eindhoven - Pleinen

Eindhoven kent een diversiteit aan pleinen, waarvan het Stationsplein en de Markt toch wel de bekendste. Dat u deze bezoekt tijdens uw uitje in Eindhoven is dan ook bijna overmijdelijk.

Markt

Markt in Eindhoven Hoe dan ook is het een aanrader om tijdens uw dagje Eindhoven ook de Markt te hebben bezocht. Zoals in eigenlijk iedere grote stad bruist de Markt ook van gezelligheid dankzij diverse terrasjes zoals die van De Vooruitgang. Zeker op zaterdag wanneer de Lichtstadmarkt er [...] Markt verder lezen.

Stationsplein

Stationsplein Eindhoven Gelijk als u het station uitloopt in Eindhoven wandelt u het Stationsplein op. Met o.a. een bioscoop en diverse horecagelegenheden een goede plek om even rustig uw dagje Eindhoven uit te stippelen. Gaat u rechtsaf richting het 18 Septemberplein en de Bijenkorf, wandelt u rechtdoor [...] Stationsplein verder lezen.

Wat te doen in Eindhoven - Stadsparken

In Eindhoven treft u diverse stadsparken aan. Sterker nog, van de vijf grootste steden van Nederland heeft Eindhoven het hoogste percentage groene gebieden. We hebben enkele van de grootste stadsparken voor u op een rijtje gezet.

Genneper Parken

Genneper Parken Eindhoven Genneper Parken is een natuur-, sport- en recreatiegebied in het zuiden van Eindhoven. U kunt hier bijvoorbeeld een uitje maken naar het zwemcentrum of ijssportcentrum (in de zomer gesloten). Midden in het park treft u ook het Milieu Educatie Centrum (MEC) aan waar u (en [...] Genneper Parken verder lezen.

Henri Dunantpark

Henri Dunantpark Eindhoven Het Henri Dunantpark in het noorden van Eindhoven ligt er al sinds 1972 prachtig bij en u hoeft dan ook niet bang te zijn dat u op de 22 hectare oppervlakte snel uitgekeken bent. Onder de activiteiten in het stadspark valt de Tai Chi die [...] Henri Dunantpark verder lezen.

Philips de Jongh Wandelpark

Philips de Jongh Wandelpark Eindhoven Het Philips de Jongh Wandelpark werd in 1920 door de familie Philips aan de gemeente Eindhoven schonken. In het stadspark kunt u naast wandelen om tot rust te komen ook heerlijk bij het paviljoen terecht voor een kopje koffie. Ook werd hier jaarlijks het Folkwoods [...] Philips de Jongh Wandelpark verder lezen.

Stadswandelpark

Stadswandelpark Eindhoven In het Stadswandelpark in Eindhoven kunt u heerlijk wandelen en heeft u onderweg ook nog eens wat te zien. U treft er onder andere een uitgebreide beeldentuin en rijksmonumenten aan. En ook wat betreft natuur komt u dankzij de vijver, volière en bloembedden niet tekort. [...] Stadswandelpark verder lezen.

Wat te doen in Eindhoven - Musea

Van de moderne geschiedenis van DAF tot de IJzer tijd komt u tegen in musea in Eindhoven. Maak dus van uw uitje een leuk en leerzaam dagje uit!

DAF Museum

DAF Museum Eindhoven Liefhebbers van auto's zullen niet teleurgesteld worden tijdens een uitje in Eindhoven. In het DAF museum aan de Tongelresestraat zijn namelijk meer dan 120 historische voertuigen te bewonderen die de ontwikkeling van de auto mooi in kaart brengen. Behalve de auto's die van de band [...] DAF Museum verder lezen.

Philips Museum

Philips Museum in Eindhoven De weergave van het moderne leven en technologische ontwikkeling doordrenkt de stad en het is dan ook niet zo vreemd dat het Philips Museum aan de Emmasingel een populaire bezienswaardigheid is in Eindhoven. Ook treft u hier het voormalig hoofdkantoor van Philips aan. Dit welbekende [...] Philips Museum verder lezen.

preHistorisch Dorp

preHistorisch Dorp in Eindhoven In het preHistorisch Dorp (voorheen het Eindhoven Museum) kunt u zich tegoed doet aan reconstructies van dorpen van prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Het preHistorisch Dorp ligt in recreatiegebied Genneper Parken, nabij het centrum van Eindhoven en bestaat uit de combinatie van het voormalig Historisch [...] preHistorisch Dorp verder lezen.

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum Eindhoven Ook een populair museum in Eindhoven is het Van Abbemuseum. Ontworpen door Abel Cahen, zijn er in de loop van het jaar diverse exposities van moderne kunst te vinden. In dit museum zijn belangrijke schilderijen uit de 20ste eeuw te vinden van artiesten zoals o.a. [...] Van Abbemuseum verder lezen.