Wat te doen in Eindhoven? 19x leuke activiteiten tijdens uw dagje uit

Wat te doen tips voor een dagje EindhovenWat te doen in Eindhoven? Direct wanneer u het station uitloopt, bent u omringd door het bruisende centrum van de stad. En kondigen de eerste bezienswaardigheden zich al aan!

Naast de bezienswaardigheden, treft u ook al snel enkel inspirerende musea aan in het centrum. En dan hebben we het nog over de activiteiten en evenementen die de Uitagenda van Eindhoven wekelijks vullen. Kortom, er is eigenlijk altijd wel wat te doen in Eindhoven tijdens een dagje uit!

Bezienswaardigheden en trekpleisters Eindhoven Leuke hotspots in Eindhoven Musea in Eindhoven Uitagenda Eindhoven

De leukste bezienswaardigheden in Eindhoven op een rijtje

Vestede toren een bezienswaardigheid die u niet kunt missenBegin uw dagje uit naar Eindhoven in het centrum van de stad rond de Markt. Het centrale punt waar diverse winkelstraten samen komen. En waar vandaan u makkelijk de vele moderne winkelcentra, mooie parken en diverse musea ontdekt. Uw dagje uit wordt tijdens uw wandeling als vanzelf gevuld met de diverse bezienswaardigheden die de stad rijk is.


18 Septemberplein

18 Septemberplein in Eindhoven Het 18 Septemberplein vlak voor het station is vrijwel niet te missen tijdens uw dagje Eindhoven. Waarschijnlijk heeft u één of meer van de futuristische vormen op het plein dan ook al eens voorbij zien komen. Van de Blob (Binary Large Object) tot de Bubble [...] 18 Septemberplein verder lezen.

Dr. A.F. Philips Observatorium

Dr. A.F. Philips Observatorium, de Sterrenwacht in Eindhoven Ook wel de Sterrenwacht Eindhoven genoemd, biedt het Dr. A.F. Philips Observatorium in het Stadswandelpark een kijkje ver voorbij het dagelijks leven, zo het weidse heelal in. Twee keer per maand bent u dan ook welkom om te komen sterrenkijken en staat ook een rondleiding [...] Dr. A.F. Philips Observatorium verder lezen.

Genneper Watermolen

Genneper Watermolen Eindhoven De Genneper Watermolen bij Eindhoven is een rijksmonument dat door diverse beroemde Nederlandse schilders is vastgelegd. Waaronder Anton Pieck en ook Vincent van Gogh. Ondanks dat de molen niet in bedrijf is, blijft het bijzonder om dit eeuwenoude monument eens van dichtbij te bekijken. Een [...] Genneper Watermolen verder lezen.

Philips Stadion

Philips Stadion Eindhoven Het Philips stadion in Eindhoven, opgericht in 1913, is nog steeds op dezelfde plek te vinden (loopafstand van het centrum) met ruimte voor maar liefst 35.000 toeschouwers. Buiten de wedstrijden om biedt het stadion ook diverse leuke activiteiten. Zo kunnen fans in het stadion terecht [...] Philips Stadion verder lezen.

St. Catharinakerk

St. Catharinakerk Eindhoven De St. Catharinakerk treft u aan het gelijknamige plein, het Catherinaplein, in Eindhoven. Gebouwd in de 19de eeuw, is de kerk met 2 torens van maar liefst 73 meter een onmisbaar onderdeel van het centrum van de stad. U zult haar dan ook van verre [...] St. Catharinakerk verder lezen.

Hotspots in Eindhoven van de Markt tot het Wilhelminaplein

Eindhoven kent een diversiteit aan pleinen, waarvan het Stationsplein en de Markt toch wel de bekendste zijn. Van uitgebreid winkelen tot achterover hangen op één van de vele terrasjes is dan ook leuk om te doen tijdens uw uw uitje in Eindhoven.

Markt

Markt in Eindhoven Een bezoekje aan de Markt tijdens uw dagje Eindhoven is hoe dan ook een aanrader. Zoals in eigenlijk iedere grote stad bruist het er namelijk van de gezelligheid dankzij de diverse terrasjes. Zoals die van o.a. de De Vooruitgang, Grand Café Centraal en De Wildeman. [...] Markt verder lezen.

Stationsplein

Stationsplein Eindhoven Het Stationsplein is het eerste dat u ziet wanneer u station uitloopt in Eindhoven. Met o.a. een bioscoop en diverse horecagelegenheden een goede plek om even rustig uw dagje Eindhoven uit te stippelen. Gaat u rechtsaf richting het 18 Septemberplein en de Bijenkorf? Of wandelt [...] Stationsplein verder lezen.

Wilhelminaplein

Wilhelminaplein Eindhoven Het Wilhelminaplein is een gezellig plein in Eindhoven waar in de zomer tal van terrasjes te vinden zijn. In het weekend vindt u hier verder een gezellige kleinschalige duurzame weekmarkt waar u de lekkerste verse producten ontdekt. Kenmerkend zijn verder de diverse bruine kroegen waaronder [...] Wilhelminaplein verder lezen.

Tips om lekker te relaxen in Eindhoven

In Eindhoven treft u diverse stadsparken aan. Sterker nog, van de vijf grootste steden van Nederland heeft Eindhoven het hoogste percentage groene gebieden. We hebben enkele van de grootste stadsparken voor tijdens uw dagje uit in Eindhoven op een rijtje gezet.

Anne Frankplantsoen

Anne Frankplantsoen in Eindhoven Het Anne Frankplantsoen is een openbaar park in de wijk Strijp in Eindhoven. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 1,3 hectare en is daarmee een populaire locatie voor een zomers uitje. Het park is in 1971 aangelegd en beschikt over diverse voorzieningen zoals een [...] Anne Frankplantsoen verder lezen.

Genneper Parken

Genneper Parken in Eindhoven Genneper Parken is een natuur-, sport- en recreatiegebied in het zuiden van Eindhoven. Het park is een populaire locatie onder wandelaars, mede dankzij de Dommel die het gebied sierlijk doorkruist en bepalend voor het landschap is. Wandelt u ook een rondje mee? Bent u meer [...] Genneper Parken verder lezen.

Henri Dunantpark

Henri Dunantpark Eindhoven Het Henri Dunantpark in het noorden van Eindhoven ligt er al sinds 1972 prachtig bij en u hoeft dan ook niet bang te zijn dat u op de 22 hectare oppervlakte snel uitgekeken bent. Bij de aanleg van het park werd gestreefd naar ‘een stukje [...] Henri Dunantpark verder lezen.

Karpendonkse Plas

Karpendonkse Plas in Eindhoven De Karpendonkse Plas is een park in Eindhoven. Dat zeker in de zomermaanden een veelbezochte plek is om aan het water te genieten. Ontstaan in de jaren 50 van de vorige eeuw, biedt het dan ook een uitstekende gelegenheid voor een uitje. Met zowel ontspanning [...] Karpendonkse Plas verder lezen.

Philips de Jongh Wandelpark

Philips de Jongh Wandelpark Een populair stadspark in Eindhoven is ook het Philips de Jongh Wandelpark. Het park dat in 1920 door de familie Philips aan de gemeente Eindhoven schonken, vormt tegenwoordig een populaire locatie om lekker te wandelen, zonnebaden en te genieten van één van de diverse evenementen [...] Philips de Jongh Wandelpark verder lezen.

Stadswandelpark

Stadswandelpark Eindhoven In het Stadswandelpark in Eindhoven kunt u uitstekend terecht voor een lekkere wandeling, een sportief uitje en om gewoon lekker te relaxen. Even voorbij het centrum bent u er namelijk even helemaal tussen uit. Omringd door bomen wandelt u langs het water, staat u af [...] Stadswandelpark verder lezen.

Duik in de geschiedenis in een museum in Eindhoven

Ook leuk om te doen is het verkennen van het verleden van Eindhoven. Van de moderne geschiedenis van DAF tot de IJzertijd komt u tegen in musea in Eindhoven. Een leuk en leerzaam dagje uit dus. Zeker ook wanneer u met kinderen op stap bent!

DAF Museum

DAF Museum Eindhoven Liefhebbers van auto's zullen hun ogen uitkijken tijdens een dagje naar het DAF Museum in Eindhoven. In het museum aan de Tongelresestraat zijn namelijk meer dan 120 historische voertuigen te bewonderen die de ontwikkeling van het merk mooi in kaart brengen. Behalve de auto's die [...] DAF Museum verder lezen.

Evoluon

Evoluon in Eindhoven Bij het Evoluon in Eindhoven ontdekt u hoe we vroeger en nu naar de toekomst kijken. Een leuk interactief uitje voor jong en oud. Tijdens de expositie RetroFuture ontdekt u namelijk de toekomst van het verleden. Hoe zagen we vroeger onze reizen naar de maan [...] Evoluon verder lezen.

Philips Museum

Philips Museum in Eindhoven De weergave van het moderne leven en technologische ontwikkeling doordrenkt de stad en het is dan ook niet zo vreemd dat het Philips Museum aan de Emmasingel een populaire bezienswaardigheid is in Eindhoven. Ook treft u hier het voormalig hoofdkantoor van Philips aan. Dit welbekende [...] Philips Museum verder lezen.

preHistorisch Dorp

preHistorisch Dorp in Eindhoven Tijdens een uitje naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven, waant u zich even even stuk voor stuk in de eeuwen die aan vandaag voorbij gingen. Zie in levende lijve waar spreekwoord 'het ijzer smeden als het heet is' vandaan komt en ga mee op kruistocht [...] preHistorisch Dorp verder lezen.

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum Eindhoven Voor een indrukwekkende collectie aan internationale hedendaagse kunst, wandelt u binnen bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend concentreert op moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw. Het gebouw waar het museum zich in [...] Van Abbemuseum verder lezen.

Wat te doen in Eindhoven vandaag

Een leuk uitje naar Eindhoven plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Eindhoven te doen is vandaag en de komende tijd.