Wat te doen in Eindhoven

What to do in Eindhoven

Hoe u het ook noemt, van de Lichtstad (de naam die het deelt met Parijs) tot de gekste, Eindhoven belooft een leuk uitje te zijn.

Voor wie van design en technologie houdt, maar ook voor wie van natuur en historie houdt. Eindhoven is een stad die de 20ste eeuw met open armen heeft omarmd en zo een symbool voor ontwerp en technologie in Nederland is geworden. Wandelend door het centrum zullen u de vele moderne gebouwen u niet ontgaan.

Wat u ook niet zal ontgaan zijn de uitgebreide mogelijkheden om heerlijk te shoppen en om tot in de late uurtjes te gaan stappen. Veel plezier tijdens uw uitstapje in Eindhoven!

Bezienswaardigheden Pleinen Stadsparken Musea Evenementen

Wat te doen in Eindhoven - Bezienswaardigheden

Vestede toren een bezienswaardigheid die u niet kunt missenBegin uw dagje uit naar Eindhoven in het centrum van de stad rond de Markt. Niet voor niks heeft Eindhoven de prijs voor Beste Binnenstad 2011 – 2013 gewonnen.

Behalve een leuk marktplein is er in Eindhoven echter nog een hoop meer leuks te vinden. Wat dacht u van de vele cafés en moderne winkelcentra, mooie parken en diverse musea?

En alsof dit nog niet genoeg is, bruist de stad van de evenementen. Uiteraard worden Carnaval en Koninginnedag uitbundig gevierd, maar ook bijvoorbeeld GLOW en de Dutch Design Week trekken jaarlijks vele honderdduizenden bezoekers naar deze diverse stad. Wat er nog meer te zien valt, blijkt o.a. uit de diverse bezienswaardigheden die we voor u op een rijtje gezet hebben.

Philips Museum

Philips Museum in Eindhoven De weergave van het moderne leven en technologische ontwikkeling doordrenkt de stad en het is dan ook niet zo vreemd dat het Philips Museum aan de Emmasingel een populaire bezienswaardigheid is in Eindhoven. Ook treft u hier het voormalig hoofdkantoor van Philips aan. Dit welbekende [...] Philips Museum verder lezen.

Bezienswaardigheden verder lezen

Wat te doen in Eindhoven - Pleinen

Eindhoven kent een diversiteit aan pleinen, waarvan het Stationsplein en de Markt toch wel de bekendste. Dat u deze bezoekt tijdens uw uitje in Eindhoven is dan ook bijna overmijdelijk.

Markt

Markt in Eindhoven Hoe dan ook is het een aanrader om tijdens uw dagje Eindhoven ook de Markt te hebben bezocht. Zoals in eigenlijk iedere grote stad bruist de Markt ook van gezelligheid dankzij diverse terrasjes zoals die van De Vooruitgang. Zeker op zaterdag wanneer de Lichtstadmarkt er [...] Markt verder lezen.

Pleinen verder lezen

Wat te doen in Eindhoven - Stadsparken

In Eindhoven treft u diverse stadsparken aan. Sterker nog, van de vijf grootste steden van Nederland heeft Eindhoven het hoogste percentage groene gebieden. We hebben enkele van de grootste stadsparken voor u op een rijtje gezet.

Genneper Parken

Genneper Parken Eindhoven Genneper Parken is een natuur-, sport- en recreatiegebied in het zuiden van Eindhoven. U kunt hier bijvoorbeeld een uitje maken naar het zwemcentrum of ijssportcentrum (in de zomer gesloten). Midden in het park treft u ook het Milieu Educatie Centrum (MEC) aan waar u (en [...] Genneper Parken verder lezen.

Stadswandelpark

Stadswandelpark Eindhoven In het Stadswandelpark in Eindhoven kunt u heerlijk wandelen en heeft u onderweg ook nog eens wat te zien. U treft er onder andere een uitgebreide beeldentuin en rijksmonumenten aan. En ook wat betreft natuur komt u dankzij de vijver, volière en bloembedden niet tekort. [...] Stadswandelpark verder lezen.

Stadsparken verder lezen

Wat te doen in Eindhoven - Musea

Van de moderne geschiedenis van DAF tot de IJzer tijd komt u tegen in musea in Eindhoven. Maak dus van uw uitje een leuk en leerzaam dagje uit!

preHistorisch Dorp

preHistorisch Dorp in Eindhoven In het preHistorisch Dorp (voorheen het Eindhoven Museum) kunt u zich tegoed doet aan reconstructies van dorpen van prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Het preHistorisch Dorp ligt in recreatiegebied Genneper Parken, nabij het centrum van Eindhoven en bestaat uit de combinatie van het voormalig Historisch [...] preHistorisch Dorp verder lezen.

Musea verder lezen

Wat te doen in Eindhoven - Evenementen en uitjes

Een leuk uitje naar Eindhoven plannen? Onderstaand is een overzicht wat er aan evenementen en activiteiten in Eindhoven te doen is de komende tijd.

november

zaterdag 17 november t/m dinsdag 01 januari

december

zaterdag 15 december t/m zaterdag 05 januari

zaterdag 22 december t/m zondag 30 december

maandag 24 december

januari

zaterdag 19 januari t/m zondag 20 januari

zaterdag 26 januari