Bezienswaardigheden Utrecht

Als er één stad in Nederland is die mooie klassieke bezienswaardigheden heeft, dan is het Utrecht wel. Van de Dom tot de populaire Oudegracht zijn een leuk uitstapje in de Domstad.

Domtoren

Domtoren Utrecht De Domtoren is toch wel het symbool van Utrecht, aangezien deze gebouwd is op de plek waar Utrecht gesticht is meer dan 2000 jaar geleden. Vanaf de top van de toren op 112 meter heeft u een prachtig uitzicht over de stad Utrecht. De toren [...] Domtoren verder lezen.

Oudegracht

Oudegracht Utrecht De Oudegracht kunt u tijdens uw bezoek aan Utrecht eigenlijk niet missen. Enerzijds vanwege z'n bekendheid, anderzijds omdat hij door het hele centrum loopt. Zo treft u aan de Oudegracht o.a. de Winkel van Sinkel, het Stadhuis en de vele werfkelders waar Utrecht om bekend [...] Oudegracht verder lezen.

Domkerk

Domkerk Utrecht De plek achter de Domtoren waar de Domkerk te vinden is, werd al in de tijd van de Romeinen bebouwd en het is ook die geschiedenis die van politiek tot religie uiteindelijk heeft geleid tot het gebouw wat u vandaag de dag aantreft. Wist u [...] Domkerk verder lezen.

DOMunder

DOMunder in Utrecht Ben u er al geweest bij DOMunder onder het Domplein in Utrecht? Ondanks dat tijdreizen helaas nog niet is uitgevonden, komt een bezoekje aan het ondergrondse publiekscentrum DOMunder een heel eind in de buurt! Hier ontdekt u namelijk stap voor stap de 2000 jarige geschiedenis [...] DOMunder verder lezen.

Stadhuis

Stadhuis Utrecht Al meer dan een halve eeuw is op de plek van het Stadhuis het bestuur van de stad Utrecht gevestigd. Het pand aan de Oudegracht ter hoogte van de Stadhuisbrug is herkenbaar aan de neoclassicistische stijl van de enorme voorgevel. De combinatie van het heden [...] Stadhuis verder lezen.