Domkerk

Domkerk

Utrecht heeft meer dan genoeg rijke historie om te verkennen tijdens uw uitje. Zo werd de plek achter de Domtoren al in de tijd van de Romeinen bebouwd.

En wist u dat oorspronkelijk de Domtoren aan de Domkerk vast zat? Het ontbrekende schip van de kerk, dat de 2 verbond, stortte echter in tijdens een tornado die door Utrecht raasde in de 17de eeuw.

Naast het dagelijkse middaggebed kunt u in de Domkerk ook terecht voor het interieur dat vele bezienswaardigheden bevat. Wandelend onder het 32 meter hoge gewelf moet u zich maar eens bedenken dat dit allemaal gebouwd is zonder moderne machines (in de 13de eeuw!). De diverse concerten in de kerk zijn een bijzondere gelegenheid om het akoestische effect van al deze ruimte te beleven.

Video Domkerk

Verder zijn er restanten te vinden van o.a. muurschilderingen uit de 15de eeuw en kunt u zelfs een blik werpen op de tegelvloer uit de 14de eeuw die nog bewaard is gebleven onder de huidige vloer.

Ook het praalgraf uit de 17de eeuw en bijvoorbeeld het gebrandschilderde glas in de vensters maken een wandeling door de kerk een bijzondere ervaring. En mocht u zich afvragen waarom er ook beschadigde beelden en ornamenten te vinden zijn, die vertellen over de periode van de Beeldenstorm. Waar u ook kijkt ontdekt u wel een nieuw stukje geschiedenis tijdens uw bezoek!


Adres Domkerk
Achter de Dom 1
Utrecht
3512 JNPlan uw route


Officiële website van Domkerk

Evenementen agenda Domkerk

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Domkerk hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *