Domtoren

Domtoren Utrecht

De Domtoren is met recht het symbool van Utrecht. De 112 meter hoge toren is dan ook een niet te missen bezienswaardigheid tijdens uw dagje Utrecht! Wist u dat deze gebouwd is op de plek waar Utrecht gesticht is meer dan 2000 jaar geleden?

Tijdens het bezoeken en beklimmen van de toren vindt u een groot deel van de veelbewogen geschiedenis van het bouwwerk vandaag de dag nog terug. Zo zijn er o.a. de klokken op 49 meter hoogte en het carillon uit 1664 op 80 meter hoogte. Het carillon is nog elke 15 minuten door de stad te horen.

Video Domtoren

Heeft u eenmaal de 465 treden beklommen, dan heeft u vervolgens vanaf de top van de toren op 112 meter trouwens een prachtig uitzicht over de stad Utrecht. Voor de romantici, u kunt er ook trouwen! Trouwen in de Domtoren, dat doen maar weinigen u na.

Voor het bewonderen van (delen van) de kerkschat die oorspronkelijk in de Domtoren te vinden was, kunt u terecht bij het Centraal Museum en het Museum Catharijneconvent. Van beelden tot drieluiken en delen van het oude orgel bieden een verder kijkje in de geschiedenis van dit iconische monument.


Adres Domtoren
Domplein 21
Utrecht
3512 JEPlan uw route


Officiële website van Domtoren

Evenementen agenda Domtoren

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Domtoren hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *