Utrecht winkels

Shopping in Utrecht

Bent u eenmaal het station gepasseerd dan heeft het centrum van Utrecht u op het gebied van winkelen genoeg te bieden. Los van de vele winkels in Utrecht is ook de sfeer altijd gemoedelijk en vullen de grachten het straatbeeld aan met terrasjes en bruggen.

Het helpt natuurlijk dat het oude centrum van Utrecht autovrij is, want zo kunt u op uw gemak rondkijken.

Begin in het meer dan uitgebreide Hoog Catharijne aan uw dagje shoppen, waarna u uw weg vervolgt op de Lange Elizabethstraat. Stijlvol shoppen doet u vervolgens op de Lijnmarkt. Richting de Oudegracht springen de ketens weer als paddestoelen uit de grond, dus aan winkels geen tekort!

Hoog Catharijne Lange Elizabethstraat Lijnmarkt Oudkerkhof Oudegracht Lange Viestraat Overige

Utrecht winkels - Hoog Catharijne

Winkels Hoog Catharijne UtrechtIedereen die ooit een bezoek aan Utrecht heeft gebracht, kent het winkelcentrum Hoog Catharijne, gelijk aan het Centraal Station in Utrecht.

De vele winkels in dit winkelcentrum variëren van speelgoedwinkels tot kledingwinkels, electronica tot persoonlijke verzorging winkels.

Bershka
Promiss
Invito
The Body Shop

Utrecht winkels - Lange Elisabethstraat | Steenweg

Winkels Steenweg UtrechtWandelt u Hoog Catharijne uit, komt u terecht op het plein Vredenburg met op woensdag en vrijdag t/m zaterdag de Vredenburgmarkt.

Loopt u rechtdoor over de markt en gaat u vervolgens rechts, dan komt u op de Lange Elisabethstraat die overgaat in de Steenweg.

Praktisch een halve kilometer aan non-stop winkels staan hier tot uw beschikking. Hier een greep uit het aanbod:

Michael Kors
Tommy Hilfiger
Snipes
Hema
Six Accessoires
Purdey

Utrecht winkels - Lijnmarkt | Choorstraat

Winkels Lijnmarkt UtrechtAan het einde van de Steenweg kunt u rechts richting de Lijnmarkt en links de Choorstraat op richting Oudegracht en het stadhuis.

Aan de sfeervolle Lijnmarkt treft u diverse kleding en life-style winkels aan en kunt u bij vele winkels door doorkijken naar de Oudegracht waar de panden aan gebouwd zijn:

Noa Noa
Kathmandu
Van den Heiligenberg
Zumo
Aba-i heeft helaas haar deuren gesloten.

Ook op de Choorstraat is het stijlvol winkelen en treft u o.a. de onderstaande merkwinkels aan:

L’occitane en Provence
Floris van Bommel
Scotch & Soda
Manfield

Utrecht winkels - Oudkerkhof

Winkels Oudkerkhof UtrechtWandelt u bij het stadhuis over de Stadhuisbrug naar rechts, komt u terecht op Oudkerkhof. Een straat waar diverse kwaliteitsmerken hun winkels gevestigd hebben.

Voorbeeld van het luxere segment zijn zoal:

Mc Gregor

Pauw
Kookaï
Suitsupply

Utrecht winkels - Oudegracht (Weerdzijde)

Winkels Oudegracht UtrechtDé plek in Utrecht waar winkelen het populairst is moet toch wel de Oudegracht zijn. Omgeven door terrasjes en met de bloemenmarkt op zaterdag, bruist het hier van de shopliefhebbers.

Dat er sprake is van een uitgebreid winkelaanbod zal dan ook geen verrassing zijn. O.a. de volgende winkels treft u hier aan:

Avance
Dolcis
Steps
The Sting
Chasin’

Utrecht winkels - Lange Viestraat

Winkels Lange Viestraat UtrechtEn om het rondje centrum compleet te maken slaat u bij de Lange Viestraat linksaf. Deze drukke straat komt uit op Vredenburg en u treft er o.a. de volgende grote winkelketens aan:

Bijenkorf
Blokker
Kijkshop
Ici Paris XL
Intertoys

Utrecht winkels - Overige

Dat was het centrum van Utrecht, maar ook buiten het centrum van Utrecht kunt u goed slagen met uw aankopen. Wat te denken van de Utrechtse Bazaar?

Utrechtse Bazaar

Winkelen bij de Bazaar in Utrecht Al meer dan 30 jaar wordt De Utrechtse Bazaar georganiseerd in het hartje van ons land. Deze grote overdekte markt is iedere zaterdag en zondag geopend. De markt telt honderden kramen waar echt van alles te koop is tegen absolute bodemprijzen. Duizenden mensen genieten ieder [...] Utrechtse Bazaar verder lezen.