Uitgaan in Utrecht

Uitgaan van trendy clubs tot gezellige bruine cafés in UtrechtUtrecht is een stad met een divers en levendig nachtleven. En het is dankzij deze diversiteit dat er letterlijk voor elk wat wils te vinden is. Van uitgaan in hippe en trendy clubs tot gezellige bruine cafés, laat het maar aan Utrecht over om uw avondje uit te vullen.

Komt u vanaf het station, dan loopt u binnen 5 minuten rechtstreeks het centrum in langs het Moreelse Park en over de Mariaplaats. Met Stairway to Heaven in zicht, kunt u links richting de Oudegracht of rechtdoor.

Slaat u links af, dan kunt u na de Oudegracht richting de cafés op Neude, Korte Minrebroederstraat en Janskerkhof voor een avondje stappen. Wandelend door Utrecht kunt u de sfeer van het uitgaansleven alvast proeven. Gaat u rechtdoor, dan komt u uit bij een ander deel van de Oudegracht ter hoogte van de Domtoren, waar u aan de Donkere Gaard enkele vriendelijke cafés aan zal treffen.

Eigenlijk maakt het niet uit, want uitgaanstips zijn er in Utrecht in overvloed. Hier volgen enkele aanraders.

Mariaplaats Oudegracht Neude Korte Minrebroederstraat Donkere Gaard

Uitgaan in Utrecht - Mariaplaats

U kunt het niet missen wanneer u het centrum binnen loopt vanaf het station en het is ook makkelijk te bereiken wanneer u zich al in het centrum van Utrecht bevindt, Mariaplaats. Naast de bowlingbaan zijn er ook diverse leuke cafés te vinden, dus veel stapplezier!

Restaurant Se7en

Restaurant Se7en in Utrecht Op de Mariaplaats treft u ook Restaurant Se7en aan. Betaalbaar eten in een stijlvolle omgeving en rustig de avond beginnen met een drankje. Bij mooi weer kunt u hier lekker achterover gaan zitten op het terras en zijn er voetbalwedstrijden gepland, kom dan hier gezellig samen [...] Restaurant Se7en verder lezen.

Stairway

Uitgaan bij Stairway in Utrecht Het voormalige rockcafé Stairway to heaven is vandaag de dag een hippe dance en lounge club met regelmatig salsa feesten en workshops. Naast salsa biedt de programmering in het weekend alles aan van jungle tot latin en muziek uit de jaren '90. Alles wat de [...] Stairway verder lezen.

Mariaplaats verder lezen

Uitgaan in Utrecht - Oudegracht

Overdag een ideaal winkelgebied, ’s avonds een gezellig stapgebied. Met zowel aan het water als aan de weg de gelegenheid om plaats te nemen op één van de terrasjes worden er her en der ook nog eens genoeg feesten georganiseerd om gezellig binnen te wandelen.

Nu is de Oudegracht wel erg lang en loopt door het hele centrum, dus kijk even goed op de kaart van de locatiepagina waar de locaties zich precies bevinden.

Winkel van Sinkel

Uitgaan Winkel van Sinkel in Utrecht Aan de Oude Gracht is deze uitgaansgelegenheid te uitgebreid om een restaurant of café te noemen. Zelfs is er gekozen voor 'Cultureel, culinair warenhuis'. Wat betreft het nachtelijk programma, dit heet de Nachtwinkel. Met regelmatig feesten met diverse thema's, zoals 'Lekker fout' en 'Tropical Dance [...] Winkel van Sinkel verder lezen.

Oudegracht verder lezen

Uitgaan in Utrecht - Neude

Nu kent iedereen Neude vast en zeker van Monopoly, maar ook als uitgaansgebied is het een bekende locatie. De terrasjes op het plein en de diverse evenementen maken het hoe dan ook een aanrader om eens uit te proberen tijdens een avondje stappen.

Studentencafé ’t Neutje

Uitgaan Studentencafé 't Neutje Utrecht Vlak naast de Luifel vindt u studentencafé 't Neutje, ook een leuk bruin café. Voor weinig toch nog lekker wat eten en gezellig een drankje na? Wees welkom. Het lijkt misschien niet zo groot, maar handig zijn de diverse spiegels aan de wand die je [...] Studentencafé ’t Neutje verder lezen.

Tapperij de Luifel

Uitgaan bij Tapperij de Luifel in Utrecht Met zowel in de zomer als in de winter een terras (in de winter verwarmd), is café de Luifel één van de vele gezellige cafés op het Neude in Utrecht. Dit plein is in z'n geheel aan te raden als uitgaansgelegenheid. Dit omdat er ruimschoots [...] Tapperij de Luifel verder lezen.

Uitgaan in Utrecht - Korte Minrebroederstraat

U moet er even een blokje voor om, maar dan heeft u het ook gevonden, de Korte Minrebroederstraat achter het stadhuis. U treft hier café De Zaak.

Café de Zaak

Uitgaan Café de Zaak Utrecht Achter het stadhuis in Utrecht vindt u, populair bij studenten, het gezellige café de Zaak. Het terras vangt zowel zon, als de mensen op. Binnen is het een gezellig, modern bruin café en elke avond is anders! U kunt er op ieder moment van de [...] Café de Zaak verder lezen.

Uitgaan in Utrecht - Donkere Gaard

Komende vanaf de Domtoren wandelt u via de Lichte Gaard zo door naar de Donkere Gaard, een gezellig hoekje aan cafés zowel na het winkelen als tijdens een avondje uit.

Café ’t Heen en Weer

Uitgaan cafe 't Heen en Weer Utrecht Aan dit stukje van de Oudegracht vlak bij de Dom treft u ook café 't Heen en Weer. Met een aanzienlijk terras aan het water dus ideaal voor een zomerse dag. Vriendelijk personeel en een toegankelijke menukaart maken dat u van alle gemakken bent voorzien. [...] Café ’t Heen en Weer verder lezen.

Café Orloff

Uitgaan bij Café Orloff in Utrecht Lekker centraal gelegen en een goede plek om mensen te kijken is het terras van Café Orloff. Naar horen zeggen een café dat over de beste koffie van Utrecht beschikt. Al die pluspunten hebben alleen ook een nadeel, het kan er namelijk in de loop [...] Café Orloff verder lezen.

Eetcafe De Vingerhoed

Uitgaan bij Eetcafe De Vingerhoed in Utrecht Bezoek aan de Donkere Gaard zeker Eetcafe de Vingerhoed, wat tevens een gezellig bruin café is 's avonds. De Vingerhoed staat al jaren bekend om de gezellige sfeer en de royaal gevulde borden. Niet zozeer voor de wilde feesten maar zeker een gezellig café waar [...] Eetcafe De Vingerhoed verder lezen.