Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Het kasteel De Haar in Haarzuilens is elke minuut, van de 45 minuten die u nodig heeft om er te komen vanaf Utrecht Centraal, waard.

Dit kasteel, dat één van de best onderhouden kastelen is in Nederland, is namelijk ontworpen door de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam en tijdens u rondleiding door een zeer bekwame gids zult u alles te weten komen over de rijke historie van het kasteel en het nabijgelegen park.

Omgeven door een slotgracht en prachtige tuinen kunt u de luxe meubelen, kunst en prachtige tapijten bewonderen die gedurende en na de restauratie van het kasteel in opdracht van Baron van Zuylen in 1892 in het kasteel zijn geplaatst.

Video Kasteel de Haar

De bomen van het park komen uit een bos aan de andere kant van Utrecht en de verplaatsing van deze grote bomen dóór Utrecht heeft aardig wat schade aangericht aan huizen. Meerdere huizen zijn zowaar gesloopt om de bomen te laten passen door de straten.

Kasteel de Haar heeft ook speciale speurtochten en rondleidingen voor kinderen. Wie voelt zich niet als in een sprookje bij het betreden van een echt kasteel? Vlak bij Utrecht in Haarzuilens kunnen u en uw kinderen weer even terug in de tijd naar jonkheer en jonkvrouwe!


Adres Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
Haarzuilens
3455 RRPlan uw route


Officiële website van Kasteel de Haar

Evenementen agenda Kasteel de Haar


Deel uw ervaring met Kasteel de Haar hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *