Stadsparken Utrecht

Even klaar met shoppen en zin om rustig achterover te hangen in een stadspark? Dat gaat u in Utrecht prima lukken. Van de groenvoorzieningen rondom de kanalen tot aan vijvers met fonteinen staan ter beschikking.

Zocherpark

Zocherpark Utrecht Het Zocherpark is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen door J.D. Zocher op verzoek van de burgemeester van Utrecht rondom de oude binnenstad. Bedoeld om in te wandelen, is het stadspark versierd met prachtige bomen zoals eiken, lindes en beuken, met daarnaast ook nog [...] Zocherpark verder lezen.

De Oude Hortus

De Oude Hortus in Utrecht Bezoek ook eens de Oude Hortus van de Universiteit Utrecht tijdens uw uitje in Utrecht. Deze tuin aan de Lange Nieuwstraat uit de 17de eeuw en het bijbehorende kassencomplex is niet alleen wat betreft fauna interessant, ook leert u er over de geschiedenis van de [...] De Oude Hortus verder lezen.

Park Transwijk

Park Transwijk in Utrecht Temidden van de wijk Kanaleneiland vindt u in Utrecht Park Transwijk waar zowel kinderboerderij Eilandsteede als speeltuinen uw uitje met de kinderen een succes maken. Afkoelen doet u hier in de zomer lekker bij het water en de fontein die het stadspark een kalmerende sfeer [...] Park Transwijk verder lezen.

Wilhelminapark

Wilhelminapark Utrecht Ontworpen in de 19de eeuw biedt het Wilhelminapark met haar oppervlakte van 10 hectare een rustgevende plek in oost Utrecht. De Engelse stijl van het stadspark resulteert in een romantische omgeving waarin de fontein voor verkoeling zorgt. Met name de ligweide en promenade zien vele [...] Wilhelminapark verder lezen.