Humanity House

Humanity House in Den Haag

Humanity House heeft 1 november 2020 permanent haar deuren gesloten. De tekst hieronder gaat over het Humanity House zoals het bestond.

Een werkelijk uniek en bijzonder uitje voor jong en oud beleeft u bij het Humanity House in Den Haag. Een museum waar bezoekers horen, zien en beleven hoe het is om te vluchten.

In een intense ervaringsreis kruipt u zelf in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoet u de mensen die in het echt hebben ervaren wat oorlog en conflict betekenen. Zij delen virtueel hun vluchtverhaal met u.

Video Humanity House

Naast de ervaringsreis, brengt het Humanity House met tijdelijke tentoonstellingen diverse actuele thema’s voor het voetlicht. Van conflicten tot vluchtelingen en mensenrechten die ook uw aandacht verdienen.

Zoals bijvoorbeeld de tentoonstelling -Cartooning Syria- waarin Syriërs via hun tekeningen en strips laten zien hoe zij de oorlog beleven. Ook de tentoonstelling -Relating to Refugees- van de spraakmakende Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Bekend van zijn openlijke kritiek op de Chinese maatschappij.

Kort samengevat, een spannend uitje in Den Haag dat zowel vermaak als inzicht en bewustwording garandeert!


Adres Humanity House
Prinsegracht 8
Den Haag
2512 GAPlan uw route


Officiële website van Humanity House

Evenementen agenda Humanity House

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.