Pleinen Amsterdam

Leidseplein, Rembrandtplein, Spui, Nieuwmarkt en het Max Euweplein, zelfs wie nog nooit in het centrum van Amsterdam is geweest, komen (bijna) al deze pleinen al bekend voor.

Naast de Nationale Dodenherdenking en het vieren van de bekerwinst van Ajax, hebben deze pleinen namelijk ook gemeen dat er veel terrasjes beschikbaar zijn en dat ze allen goed bereikbaar zijn of u nou te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer de stad verkent. De vele terrasjes, restaurants, coffee shops, cafés en clubs zijn dan ook zeker de moeite van het bezichtigen en een uitstapje waard.

Leidseplein

Leidseplein te Amsterdam Op het Leidseplein in Amsterdam is het goed vertoeven. Omgeven door restaurants en cafés kunt u zich hier voorbereiden op uw shopavontuur door de Leidsestraat of pikt u een filmpje bij de Pathé. Centraal tussen het shopcentrum en het groen van het Vondelpark is het [...] Leidseplein verder lezen.

Museumplein

Museumplein te Amsterdam Eigenlijk kent iedereen het Museumplein in Amsterdam. En hoe kan het ook anders, want omgeven door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw kan je het niet missen! Behalve de luxe omgeving is het ook een locatie voor de Uitmarkt [...] Museumplein verder lezen.

Max Euweplein

Max Euweplein te Amsterdam vanaf het water Het Max Euweplein tussen het Leidseplein en het Vondelpark in vormt een gezellige locatie op zonnige dagen en wordt omringd door diverse winkels, restaurants en cafés. Voor wie dus op zoek is naar het Hard Rock Café of Holland Casino is dit de place to [...] Max Euweplein verder lezen.

Nieuwmarkt

Nieuwmarkt te Amsterdam De Nieuwmarkt ligt minder centraal in Amsterdam dan veel van de andere pleinen, maar is desondanks (of misschien juist wel daardoor) juist erg gezellig tijdens een avondje stappen en ook overdag tijdens de dagelijkse markt. Te midden van de Nieuwmarkt vindt u De Waag uit [...] Nieuwmarkt verder lezen.

Rembrandtplein

Rembrandtplein te Amsterdam Het Rembrandtplein is waar grote namen als The Cooldown en Escape zijn gevestigd, met om de hoek De Heren van Aemstel, De Kleine Komedie en vele feestcafés. De vele terrassen en het grote plein in het midden maken het een populair plein om van de [...] Rembrandtplein verder lezen.

Spui

Spui te Amsterdam Het Spui in Amsterdam vormt een zijstraat van de Kalverstraat en is dankzij z'n centrale ligging een leuke plek voor een korte pauze tijdens het shoppen. Ook zijn er diverse betaalbare cafés en restaurants in de zijstraatjes te vinden wat het een populaire locatie onder [...] Spui verder lezen.