Uitgaan in Groningen

Maastricht nightlife

Het nachtleven in Groningen is uitstekend! Studenten vormen namelijk het grootste deel van de inwoners van de stad. En dat betekent dat er goed nagedacht is over alle mogelijke manieren van uitgaan.

Uiteraard met genoeg kroegen, maar ook met leuke clubs om lekker uit te gaan en het naar u zin te hebben tijdens een avondje Groningen. Van stappen in trendy tot bruine én echte studentencafés. Van clubs tot alternatieve disco's.

Ondanks dat het uitgaanscentrum van Groningen op een paar plekken, zoals rond de Grote Markt en de Poelestraat, geconcentreerd is, zegt dit niks over het beschikbare aanbod aan uitgaanstips.

Een bijkomend voordeel is dat uw taxikosten beperkt blijven, aangezien alles op wandelafstand is. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt, aangezien de meeste clubs geen toegangsprijs rekenen en het dus leuk kan zijn om wat rond te wandelen tussendoor.

Grote Markt Poelestraat Peperstraat Kromme Elleboog Overige

Uitgaan in Groningen - Grote Markt

Het kloppend hart van het uitgaansleven in Groningen is toch wel de Grote Markt met aan alle kanten wel een leuke gelegenheid om te gaan stappen. Daarnaast wandelt u er zo één van de straatjes eromheen in voor een club of een bruine kroeg.

De Groote Griet

De Groote Griet Groningen De Groote Griet is het sportcafé. Voor voetbal, American Football, ijshockey en u kunt het zo gek niet bedenken, kunt u hier dus prima terecht. Dat het een kroeg is, is mooi meegenomen want een drankje bij de wedstrijd is altijd leuk. Kortom, voor sportfanaten [...] De Groote Griet verder lezen.

Drie Gezusters

Uitgaan Drie Gezusters Groningen Met een stijlvol en 'English pub'-achtig interieur is de Drie Gezusters een populaire uitgaansgelegenheid, mede dankzij het diverse aanbod. 's Avonds gaat namelijk ook de bovenverdieping open en daarmee Draai- en Tikibar en de Blokhut. Gezellig een drankje doen, diverse bierenproeven en hossen op de [...] Drie Gezusters verder lezen.

Grote Markt verder lezen

Uitgaan in Groningen - Poelestraat

Recht vanaf de Grote Markt loopt u de Poelestraat in waar u links en rechts diverse leuke uitgaansgelegenheden aantreft. Trek in wat lekkers, haal dan even een snack bij één van de grillrooms of pizzeria’s waarna u er weer tegen aan kunt.

Bar Players

Uitgaan Bar Players Groningen Voor pub quizzen, gezellige live muziek en een gemoedelijke sfeer begeeft u zich richting Bar Players. Mocht u denken dat de naam verwijst naar versierders, dat is niet het geval, het gaat hier om een sportcafe waar u onder andere Champions League wedstrijden kan kijken [...] Bar Players verder lezen.

Poelestraat verder lezen

Uitgaan in Groningen - Peperstraat

Tijdens een avondje Groningen mag deze zijstraat van de Poelestraat niet ontbreken. Niet alleen omdat er zich kroegen bevinden, maar omdat ze net even anders zijn. Van jazz tot feest en alternatief wandelt u hier tegen het lijf.

Jazzcafe De Spieghel

Jazzcafe De Spieghel Groningen Bent u een jazz fan, kom dan zeker langs bij De Spieghel. Met live muziek is het een leuke plek om af te spreken voor een avondje uit. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Het café bestaat uit verschillende delen, waarbij het achterste deel (grote [...] Jazzcafe De Spieghel verder lezen.

Peperstraat verder lezen

Uitgaan in Groningen - Kromme Elleboog

Vanaf de Grote Markt bent u er zo via de Zwanestraat en u wandelt er een hoop gezelligheid tegemoet. Eerst de Grote Kromme Elleboog, gevolgd door de Kleine Kromme Elleboog. Even genoeg van de drukte van het marktplein dan kunt u hier uitstekend terecht voor stijlvol en gespecialiseerd stappen!

De Groene Draeck

Uitgaan De Groene Draeck Groningen De Groene Draeck is een bruin café, rustig, voor makkelijk eten en voor als u nog wilt kunnen praten tijdens een avondje uit. Onderdeel van het café is ook dinercafé Soestdijk (of andersom, is de Groene Draeck daar een onderdeel van), populair onder studenten. Idee [...] De Groene Draeck verder lezen.

De Pintelier

Cafe De Pintelier Groningen De Pintelier is al jarenlang een begrip in Groningen voor een uitgebreide collectie bieren en jenevers. Een gezellige donkere kroeg en een klassiek interieur. Voor een rustig begin van de avond of voor de liefhebber een uitstekende locatie voor een avondje uit. Ontdek iedere maand [...] De Pintelier verder lezen.

Uitgaan in Groningen - Overige

Op zoek naar net even wat anders tijdens uw avondje stappen? Begeeft u zich dan iets verder buiten de reguliere uitgaansgebieden en laat u prettig verrassen door de mogelijkheden.

De Benzinebar

Benzinebar Groningen Dat deze kroeg pas om 24.00 open gaat op zaterdagavond geeft al wel aan dat de stemming er gelijk goed in zit. Voor het goedgemutste publiek heeft de discjockey van De Benzinebar dan ook een uitstekende mix klaarstaan en ook live optredens zijn regelmatig onderdeel [...] De Benzinebar verder lezen.

Golden Arm

Uitgaan Golden Arm Groningen Deze homo uitgaansgelegenheid bestaat uit een club, CLUB G.A.y, waarvoor lidmaatschap vereist is, maar op thema avonden kunnen ook niet-leden toegelaten worden. Lid worden kan aan de deur en is gratis. Genieten van club en house muziek over de speakers zonder enige zorg over geaardheid [...] Golden Arm verder lezen.

Martiniplaza

Martiniplaza Groningen Ten oosten van het Stadspark in Groningen treft u Martiniplaza aan, de locatie waar in Groningen jaarlijks vele beurzen, concerten en sportevenementen georganiseerd worden. Oorspronkelijk gebouwd voor tentoonstellingen als de Martinihal (1969), is het vandaag de dag een moderne locatie met state-of-the-art faciliteiten voor bezoekers [...] Martiniplaza verder lezen.