Uitgaan in Groningen

Zowel het studenten- als het uitgaansleven lokt in Groningen!Het nachtleven in Groningen is uitstekend! Studenten vormen namelijk het grootste deel van de inwoners van de stad. En dat betekent dat er goed nagedacht is over alle mogelijke manieren van uitgaan.

Uiteraard met genoeg kroegen, maar ook met leuke clubs om lekker uit te gaan en het naar u zin te hebben tijdens een avondje Groningen. Van stappen in trendy tot bruine én echte studentencafés. Van clubs tot alternatieve disco's.

Ondanks dat het uitgaanscentrum van Groningen op een paar plekken, zoals rond de Grote Markt en de Poelestraat, geconcentreerd is, zegt dit niks over het beschikbare aanbod aan uitgaanstips.

Een bijkomend voordeel is dat uw taxikosten beperkt blijven, aangezien alles op wandelafstand is. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt, aangezien de meeste clubs geen toegangsprijs rekenen en het dus leuk kan zijn om wat rond te wandelen tussendoor.

Grote Markt Poelestraat Peperstraat Kromme Elleboog Overige

Uitgaan in Groningen - Grote Markt

Het kloppend hart van het uitgaansleven in Groningen is toch wel de Grote Markt met aan alle kanten wel een leuke gelegenheid om te gaan stappen. Daarnaast wandelt u er zo één van de straatjes eromheen in voor een club of een bruine kroeg.

De Groote Griet

Uitgaan De Groote Griet Groningen De Groote Griet (vernoemd naar het kanon dat Groningers gebruikten in 1972) is het sportcafé. Voor voetbal, American Football, ijshockey en u kunt het zo gek niet bedenken, kunt u hier dus prima terecht. Dat het een kroeg is, is mooi meegenomen want een drankje [...] De Groote Griet verder lezen.

Drie Gezusters

Uitgaan Drie Gezusters in Groningen Met een stijlvol en 'English pub'-achtig interieur is de Drie Gezusters een populaire uitgaansgelegenheid, mede dankzij het diverse aanbod. 's Avonds gaat namelijk ook de bovenverdieping open en daarmee Draai- en Tikibar en de Blokhut. Gezellig een drankje doen, diverse bierenproeven en hossen op de [...] Drie Gezusters verder lezen.
Grote Markt verder lezen

Uitgaan in Groningen - Poelestraat

Recht vanaf de Grote Markt loopt u de Poelestraat in waar u links en rechts diverse leuke uitgaansgelegenheden aantreft. Trek in wat lekkers, haal dan even een snack bij één van de grillrooms of pizzeria’s waarna u er weer tegen aan kunt.

Bar Players

Uitgaan Bar Players Groningen Voor pub quizzen, gezellige live muziek en een gemoedelijke sfeer begeeft u zich richting Bar Players aan de Poelestraat in Groningen. Mocht u denken dat de naam verwijst naar versierders, dat is niet het geval! Het gaat hier om een feestcafé waar u onder andere [...] Bar Players verder lezen.

Poelestraat verder lezen

Uitgaan in Groningen - Peperstraat

Tijdens een avondje Groningen mag deze zijstraat van de Poelestraat niet ontbreken. Niet alleen omdat er zich kroegen bevinden, maar omdat ze net even anders zijn. Van jazz tot feest en alternatief wandelt u hier tegen het lijf.

Feestcafe Shooters

Feestcafe Shooters in Groningen 7 dagen per week geopend en iedere dag een feest, dat is Feestcafe Shooters aan de Peperstraat. En zoals de naam al in zich heeft, hoeft u niet bang te zijn voor een tekort aan zoete shooters en flugels! Kortom, wat u kunt verwachten is [...] Feestcafe Shooters verder lezen.

Het Pakhuis

Het Pakhuis in de Peperstraat in Groningen Van rock 'n roll tot alternatieve muziek en funk tot rock passeren de revue tijdens een gezellig avondje stappen in Het Pakhuis in de Peperstraat. Ook wordt het restaurant op vrijdag en zaterdag omgetoverd tot nachtcafé zodat u zich er kunt vermaken. Genieten van het [...] Het Pakhuis verder lezen.

Uitgaan in Groningen - Kromme Elleboog

Vanaf de Grote Markt bent u er zo via de Zwanestraat en u wandelt er een hoop gezelligheid tegemoet. Eerst de Grote Kromme Elleboog, gevolgd door de Kleine Kromme Elleboog. Even genoeg van de drukte van het marktplein dan kunt u hier uitstekend terecht voor stijlvol en gespecialiseerd stappen!

De Groene Draeck

Uitgaan De Groene Draeck Groningen De Groene Draeck is een bruin café, rustig, voor makkelijk eten en voor als u nog wilt kunnen praten tijdens een avondje uit. Onderdeel van het café is ook dinercafé Soestdijk (of andersom, is de Groene Draeck daar een onderdeel van), populair onder studenten. Idee [...] De Groene Draeck verder lezen.

De Pintelier

Uitgaan in De Pintelier in Groningen De Pintelier is al jarenlang een begrip in Groningen voor een uitgebreide collectie bieren en jenevers. Een gezellige donkere kroeg en een klassiek interieur. Voor een rustig begin van de avond of voor de liefhebber een uitstekende locatie voor een avondje uit. Ontdek iedere maand [...] De Pintelier verder lezen.

Uitgaan in Groningen - Overige

Op zoek naar net even wat anders tijdens uw avondje stappen? Begeeft u zich dan iets verder buiten de reguliere uitgaansgebieden en laat u prettig verrassen door de mogelijkheden.

De Benzinebar

Benzinebar Groningen Dat deze kroeg pas om 24.00 open gaat op zaterdagavond geeft al wel aan dat de stemming er gelijk goed in zit. Voor het goedgemutste publiek heeft de discjockey van De Benzinebar dan ook een uitstekende mix klaarstaan en ook live optredens zijn regelmatig onderdeel [...] De Benzinebar verder lezen.

Martiniplaza

Martiniplaza Groningen Ten oosten van het Stadspark in Groningen treft u Martiniplaza aan, de locatie waar in Groningen jaarlijks vele beurzen, concerten en sportevenementen georganiseerd worden. Oorspronkelijk gebouwd voor tentoonstellingen als de Martinihal (1969), is het vandaag de dag een moderne locatie met state-of-the-art faciliteiten voor bezoekers [...] Martiniplaza verder lezen.