Uitgaan in Groningen

Zowel het studenten- als het uitgaansleven lokt in Groningen!Het nachtleven in Groningen is uitstekend! Studenten vormen namelijk het grootste deel van de inwoners van de stad. En dat betekent dat er goed nagedacht is over alle mogelijke manieren van uitgaan.

Uiteraard met genoeg kroegen, maar ook met leuke clubs om lekker uit te gaan en het naar u zin te hebben tijdens een avondje Groningen. Van stappen in trendy tot bruine én echte studentencafés. Van clubs tot alternatieve disco's.

Ondanks dat het uitgaanscentrum van Groningen op een paar plekken, zoals rond de Grote Markt en de Poelestraat, geconcentreerd is, zegt dit niks over het beschikbare aanbod aan uitgaanstips.

Grote Markt Poelestraat Peperstraat Kromme Elleboog Overige

Uitgaan in Groningen - Grote Markt

Het kloppend hart van het uitgaansleven in Groningen is toch wel de Grote Markt. Met aan alle kanten wel een leuke gelegenheid om te gaan stappen. Daarnaast wandelt u er zo één van de straatjes eromheen in voor een club of een bruine kroeg.

De Groote Griet

De Groote Griet De Groote Griet (vernoemd naar het kanon dat Groningers gebruikten in 1972) is hét sportcafé in Groningen. Voor voetbal, American Football, ijshockey en u kunt het zo gek niet bedenken, kunt u hier dus prima terecht. Dat het een kroeg is, is mooi meegenomen want [...] De Groote Griet verder lezen.

Drie Gezusters

Drie Gezusters in Groningen Met een stijlvol en English pub-achtig interieur is de Drie Gezusters een populaire uitgaansgelegenheid in Groningen. Mede dankzij het diverse aanbod. 's Avonds gaat namelijk ook de bovenverdieping open en daarmee Draai- en Tikibar en de Blokhut. Gezellig een drankje doen, diverse bierenproeven en hossen [...] Drie Gezusters verder lezen.
Grote Markt verder lezen

Uitgaan in Groningen - Poelestraat

Recht vanaf de Grote Markt loopt u de Poelestraat in waar u links en rechts diverse leuke uitgaansgelegenheden aantreft. Trek in wat lekkers, haal dan even een snack bij één van de grillrooms of pizzeria’s tijdens het stappen.

Bar Players

Bar Players Voor pub quizzen, gezellige live muziek en een gemoedelijke sfeer begeeft u zich richting Bar Players aan de Poelestraat in Groningen. Een gezellig feestcafé met veel Nederlandstalige muziek afgewisseld met nummers uit de jaren '80. Mocht u denken dat de naam verwijst naar versierders, dat [...] Bar Players verder lezen.

Poelestraat verder lezen

Uitgaan in Groningen - Peperstraat

Tijdens een avondje stappen in Groningen mag deze zijstraat van de Poelestraat niet ontbreken. Niet alleen omdat er zich uitgaansgelegenheden bevinden, maar omdat ze net even anders zijn. Van jazz tot feest en alternatief wandelt u hier tegen het lijf.

Feestcafe Shooters

Feestcafe Shooters in Groningen Feestcafe Shooters aan de Peperstraat in Groningen is 7 dagen per week geopend en iedere dag een feest. En zoals de naam al in zich heeft, hoeft u niet bang te zijn voor een tekort aan zoete shooters en Flügels! Kortom, wat u kunt verwachten [...] Feestcafe Shooters verder lezen.

Het Pakhuis

Het Pakhuis in de Peperstraat in Groningen Het Pakhuis in Groningen biedt alles van rock 'n roll tot alternatieve muziek en funk tot rock. De juiste ingrediënten voor een gezellig avondje stappen in Het Pakhuis in de Peperstraat. Ook wordt het restaurant op vrijdag en zaterdag omgetoverd tot nachtcafé zodat u zich [...] Het Pakhuis verder lezen.

Uitgaan in Groningen - Kromme Elleboog

Vanaf de Grote Markt bent u er zo via de Zwanestraat. En u wandelt er een hoop gezelligheid tegemoet. Eerst de Grote Kromme Elleboog, gevolgd door de Kleine Kromme Elleboog. Even genoeg van de drukte van het marktplein dan kunt u hier terecht voor stijlvol en gespecialiseerd stappen in Groningen!

De Pintelier

De Pintelier De Pintelier is al jarenlang een begrip in Groningen voor een uitgebreide collectie bieren en jenevers. Gesitueerd in één van de oudste buurten van Groningen kunt u er genieten van Vlaamse gastvrijheid. Een gezellige donkere kroeg en een klassiek interieur. Voor een rustig begin van [...] De Pintelier verder lezen.

Uitgaan in Groningen - Overige

Op zoek naar net even wat anders tijdens het uitgaan in Groningen? Begeeft u zich dan iets verder buiten de reguliere uitgaansgebieden. En laat u prettig verrassen door de aanwezig uitgaansgelegenheden.

Martiniplaza

Martiniplaza Groningen Martiniplaza ontdekt u ten oosten van het Stadspark in Groningen. Dé locatie waar in Groningen jaarlijks vele beurzen, concerten en sportevenementen georganiseerd worden. Oorspronkelijk werd Martiniplaza gebouwd als de Martinihal (1969) voor tentoonstellingen. Vandaag de dag is het een moderne locatie met state-of-the-art faciliteiten voor [...] Martiniplaza verder lezen.