Groningen winkels

Shopping in Groningen

Één van de dingen die in Groningen op het gebied van winkelen en winkels aan te raden valt, is het bezoeken van één van de markten van dinsdag tot en met zaterdag.

Ofwel die op de Grote Markt, ofwel die op de Vismarkt, afhankelijk van of u liever biologische artikelen (Vismarkt woensdag op de Vismarkt) of liever een diversiteit aan producten ter beschikking heeft (de rest van de dagen).

Om te beginnen met uw dagje shoppen wandelt u vanaf het station via de Herebrug en het Hereplein de Herestraat in. Vanaf de Grote Markt kiest u vervolgens uw weg langs de Zwanestraat links om uw route terug via de Folkingestraat af te leggen.

Herestraat Grote Markt A-Kerkhof Zwanestraat Folkingestraat

Groningen winkels - Herestraat

Winkels Herestraat GroningenVerreweg de winkelstraat met de grootste naamsbekendheid is toch wel de Herestraat. Nu is dat niet zo gek aangezien het in 2011 nog de op één na meest drukbezochte winkelstraat van Nederland was.

U komt hier dan ook de bekende ketens tegen en kunt heerlijk van deur naar deur slenteren tijdens uw dagje shoppen.

HEMA
Coach
Didi
Bijenkorf

Groningen winkels - Grote Markt | Waagplein

Winkels Grote Markt | Waagplein GroningenBent u door het uitgebreide aanbod van de Herestraat, komt u uiteindelijk aan bij de Grote Markt. Onder het toeziend oog van de Martinitoren kunt u hier bij één van de gezellige café’s prima een kopje koffie drinken.

Dinsdag en donderdag t/m zaterdag kunt u hier ook terecht voor de markt met een grote diversiteit aan producten. Achter het Stadhuis treft u ook een aanzienlijk aantal winkels en het Waagplein aan.

H&M
Mexx
Ziengs
Livera

Groningen winkels - Vismarkt | A-Kerkhof

Winkels Vismarkt GroningenGaat u voor het Stadhuis links, wandelt u via Tussen Beide Markten richting de Vismarkt en A-Kerkhof.

Naast de wekelijkse vismarkt op woensdag, treft u hier ook nog een divers aanbod aan winkels aan zoals:

Bristol
Aktiesport
Purdey
Tommy Hilfiger

Groningen winkels - Zwanestraat | Grote Kromme Elleboog

Winkels Grote Kromme Elleboog GroningenGaat u op de Grote Markt achter het stadhuis links (evenwijdig aan de Vismarkt), komt u terecht in de Zwanestraat met in het verlengde de Grote Kromme Elleboog met unieke winkeltjes zoals o.a.:

in petto
Bubble’s kinderkleding
Pure Essentials

Groningen winkels - Folkingestraat

Winkels Folkingastraat GroningenZowel vanaf de Zwanestraat als vanaf de Vismarkt kunt u uw winkelrondje afmaken door af te slaan in de Folkingestraat.

In Groningen is de Folkingestraat bekend om de vele en diverse winkels op het gebied van kunst en ateliers zoals:

Klinkhamer Antiek
Via Alta
Het Binnenste Buiten

Wandel ook eens binnen bij de leukste winkel van Nederland (2011), delicatessenwinkel Ariola.