Noordelijk Scheepvaartmuseum

Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen

In de middeleeuwse gebouwen van het Noordelijk Scheepvaartmuseum wandelt u letterlijk door eeuwen geschiedenis. Dit dankzij de uitgebreide collectie aan foto’s, archieven, scheepsmodellen en scheepsonderdelen die het museum rijk is.

Zoals schattige beeldjes die door schippers werden meegebracht voor hun vrouw. En mooi versierde zilveren lepels die geschonken werden aan schippers. Of wat te denken van eeuwenoude vlaggen waardoor schepen van veraf te herkennen waren? Dankzij de artikelen en verhalen er omheen komt de geschiedenis even helemaal tot leven.

Naast de vaste collectie zijn er in het Noordelijk Scheepvaartmuseum ook regelmatig tentoonstellingen die een bijzonder stukje van de geschiedenis verder toelichten. Van koffiehandel tot migratie vormen een interessante brug naar actuele thema’s.

Video Noordelijk Scheepvaartmuseum

Ook de animatiefilm –Groningen in 1470– draagt haar steentje bij aan de museumbelevenis. Een bijzondere animatiefilm van middeleeuws Groningen die u en uw kinderen virtueel aan de hand neemt door het leven van toen.

Met kinderen naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum? Mede dankzij de piratenspeurtochten en plaatjeszoektocht zullen ook zij zich er uren weten te vermaken. Het leven op het water spreekt hoe-dan-ook al tot de verbeelding. En wordt dankzij de samengestelde routes door het museum nog eens extra uitvergroot. Een gezellig uitje voor het hele gezin in hartje Groningen!


Adres Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
Groningen
9711 HZPlan uw route


Officiële website van Noordelijk Scheepvaartmuseum

Evenementen agenda Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Noordelijk Scheepvaartmuseum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.