Museum aan de A

Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen

In de middeleeuwse gebouwen van het Museum aan de A (voorheen het Noordelijk Scheepvaartmuseum) wandelt u letterlijk door eeuwen geschiedenis. Museum aan de A is een museum van, voor en over Groningen.

Het Museum aan de A verlegt de koers van de Noord-Nederlandse scheepvaart naar een museum over de stad en provincie. Uiteraard met nog steeds een aanzienlijk deel over de scheepvaart, maar Groningen is meer! Dankzij de artikelen en verhalen er omheen komt de geschiedenis even helemaal tot leven.

Naast de vaste collectie zijn er in het Noordelijk Museum aan de A ook regelmatig tentoonstellingen die een bijzonder stukje van de geschiedenis verder toelichten. Van koffiehandel tot beroemde Groningers vormen een interessante brug naar actuele thema’s.

Met kinderen naar het Noordelijk Museum aan de A? Mede dankzij de speurtochten en plaatjeszoektocht zullen ook zij zich er uren weten te vermaken. Het leven op het water spreekt hoe-dan-ook al tot de verbeelding. En wordt dankzij de samengestelde routes door het museum nog eens extra uitvergroot. Een gezellig uitje voor het hele gezin in hartje Groningen!


Adres Museum aan de A
Brugstraat 24
Groningen
9711 HZPlan uw route


Officiële website van Museum aan de A

Evenementen agenda Museum aan de A

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Museum aan de A hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *