Maritiem Museum Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam is toch zeker één van de favorieten in het rijtje leuke uitjes met kinderen. Gevestigd aan de Leuvehaven zijn er in het museum namelijk een hoop leuke en leerzame dingen te doen!

Het museum is waar u o.a. oudste scheepsmodel van West-Europa, een unieke verzameling VOC-kaarten en reisverslagen kan komen bekijken. De collectie spreekt enorm tot de verbeelding en is dan ook een aanrader voor iedereen met interesse in maritieme geschiedenis.

Video Maritiem Museum Rotterdam

Wat betreft activiteiten biedt o.a. de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons urenlang speelplezier. Om Professor Plons te helpen met de voorbereidingen voor zijn wereldreis wordt namelijk de hulp van de jonge bezoekers ingeroepen. Door het schip te helpen met laden en ook de netten binnen te halen, leren ze spelenderwijs over het leven in de haven.

De iets oudere kinderen kunnen zich vermaken met de Offshore Experience. Deze uitdagende zoektocht naar energie is vol simulaties, een onderwater wereld en interactieve demonstraties zullen ze zich nog lang herinneren!

Foto’s Maritiem Museum Rotterdam


Adres Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
Rotterdam
3011 EAPlan uw route


Officiële website van Maritiem Museum Rotterdam

Evenementen agenda Maritiem Museum Rotterdam

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Maritiem Museum Rotterdam hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *