Van Abbemuseum

Van Abbemuseum Eindhoven

Voor een indrukwekkende collectie aan internationale hedendaagse kunst, wandelt u binnen bij het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend concentreert op moderne en hedendaagse beeldende kunst van de 20ste en 21ste eeuw.

Het gebouw waar het museum zich in bevindt is op zich al een belevenis. De combinatie van een bestaand rijksmonument met de uniek vormgegeven nieuwbouw door architect Abel Cahen vormen een uniek toneel waarop de collectie goed tot haar recht komt.

En behalve de vaste collectie met werken van o.a. Picasso, Chagall en Dumas, bieden ook de tijdelijke tentoonstellingen een verfrissende kijk op hedendaagse kunst. Hierbij wordt ingezoomd op de werken van een enkele kunstenaar of werken met een gemeenschappelijk hedendaags thema. Van infographics tot genderidentificatie en het multisensory museum ontdekt u in het Van Abbmuseum.

Video Van Abbemuseum

Benieuwd naar de activiteiten die in het museum gepland staan? Voor jong en oud valt er namelijk genoeg te beleven. Zo is er bijvoorbeeld zowel een Kinderkunstclub als een Familiekunstclub waarbij het creatieve proces centraal staat. Aan de hand van iedere keer een ander thema inspiratie op doen in het museum en vervolgens zelf lekker aan de slag!

Ook voor enkel volwassenen biedt het museum diverse workshops om de eigen creativiteit te stimuleren. Leer hoe nog meer te zien bij het bekijken van kunst en ontdek het verband tussen alledaagse dingen en kunstwerken. Ook de eigen fantasie vorm geven behoort tot het aanbod. Welkom bij het van Abbemuseum!

Foto’s Van Abbemuseum in Eindhoven


Adres Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
Eindhoven
5611 AZPlan uw route


Officiële website van Van Abbemuseum

Evenementen agenda Van Abbemuseum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Van Abbemuseum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *