Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Groningen

Sinds de herinrichting van de zalen is de vaste collectie van het Universiteitsmuseum in Groningen in de grote bovenzaal weer toegankelijk. Daarnaast kunt u er De Dode Dierentuin bewonderen. Een bonte verzameling kleurrijke vogels, prachtige vissen en spannende roofdieren van over de hele wereld.

Ook kunt u terecht in o.a. de Anatomiekamer en de Aletta Jacobskamer. Beide kamers zijn gevuld met unieke objecten en zeker een bezoekje waard.

Zo vindt u in de anatomiekamer o.a. skeletten en de eerste atlas van het menselijk lichaam. Ook zijn er velen preparaten (delen van het menselijk lichaam) te vinden die op sterk water zijn gezet. Een handige vorm van lesmateriaal!

Video Universiteitsmuseum

Voor een kijkje in het leven van de eerste vrouwelijke Nederlandse arts, Aletta Jacobs, wandelt u binnen in de Aletta Jacobskamer. Als voorvechtster voor gelijke rechten van man en vrouw, heeft ze een belangrijke invloed gehad op de vrouwenemancipatie in Nederland. In de kamer ontdekt u diverse objecten uit haar leven.

Aanvullend op de vast collectie, biedt het museum ook de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen waarin de wetenschap centraal staat. Gegarandeerd dat u dus ieder bezoek weer iets nieuws ontdekt!


Adres Universiteitsmuseum
Oude Kijk in 't Jatstr 7A
Groningen
9712 EAPlan uw route


Officiële website van Universiteitsmuseum

Evenementen agenda Universiteitsmuseum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Universiteitsmuseum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *