Design Museum

Design Museum in Den Bosch

In het Design Museum (voorheen het Stedelijk Museum) in Den Bosch wordt u tijdens uw bezoek ondergedompeld in de wereld van design. Het museum vormt samen met het Noordbrabants Museum het nieuwe Museumkwartier in Den Bosch.

Van keramiek- tot sieradencollecties, toegepaste kunst van Nederlandse kunstenaren tot internationale vormgeving, u treft het hier aan. Het bijzondere aan design is dat het, behalve voor mooie plaatjes, ook ons dagelijkse leven continue beïnvloedt. Van het ontwerp van uw telefoon tot de verpakking van dagelijkse producten, tonen de tijdsgeest waarin ze bedacht zijn.

Video Design Museum in Den Bosch

Om dit dan ook door de eeuwen heen te zien, geeft u een uniek kijkje in de geschiedenis van design en van cultuur. Van Karel Appel tot de Volkswagen Beetle en zelfs Picasso passeren dan ook de revue.

Zelf ook creatief aan de slag? Hou dan de agenda in de gaten voor de diverse masterclasses die door het Design Museum georganiseerd worden. Voor kinderen staan er in het museum ook leuke activiteiten gepland om zelf de wereld van design te verkennen. Voor elk wat wils dus tijdens uw dagje uit!


Adres Design Museum
Waterstraat 16
Den Bosch
5211 JDPlan uw route


Officiële website van Design Museum

Evenementen agenda Design Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Design Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.