Kinderdijk

Kinderdijk Rotterdam

Misschien wel één van de meest sterke stereotypen die buitenlanders van Nederland hebben, zijn de molens die ons land rijk is. Ondanks dat we tegenwoordig de voorkeur geven aan windmolens om energie mee op te wekken, is het wel een ervaring om de molens aan de Kinderdijk ook eens te bezoeken.

De Kinderdijkse molens zijn 19 molens die op de Werelderfgoedlijst staan en die plek hebben verdiend dankzij de traditionele rol van het malen van het water uit de polder naar de rivier de Lek. Tot op de dag van vandaag zijn deze molens nog in gebruik dankzij het goede onderhoud.

Op minder dan drie kwartier met de bus vanaf Rotterdam Lombardijen bent u al gelijk waar u wezen wilt.

Wandelend langs het water, met hier en daar een bus vol toeristen, kunt u de molens, die behoren tot het Unesco Werelderfgoed, bekijken. Ook is één van de molens open voor bezoekers, om uit te vinden hoe het allemaal werkt. Een uitstapje naar Kinderdijk, erg leuk om te doen en mee te maken!

Het park met molens is gratis te bezoeken en of u nou op de fiets of wandelend onderweg gaat, de bezoekmolen (molen 2) is een unieke ervaring om te bezichtigen. In de winter is deze op zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00 tot 16.00 en gedurende het ‘molenseizoen’, van april t/m oktober, dagelijkse van 9.30 tot 17.30.

Video Molens KinderdijkAdres Kinderdijk
Nederwaard 1
Kinderdijk
2961 AS


Officiële website van Kinderdijk

Evenementen agenda Kinderdijk

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Kinderdijk hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *