Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum in Den Haag

Een bezoekje aan het Haags Historisch Museum is een leuke manier om het verleden van Den Haag eens beter te leren kennen. In het klassieke pand van dit museum aan de Hofvijver, ontdekt u namelijk alles wat Den Haag nou zo Haags maakt.

Om u een idee te geven, ontdekt u in de collectie van het Haags Historisch Museum alles van stadsgezichten door de eeuwen heen tot groepsportretten van magistraten en van zilvergoed tot poppenhuizen! En niet alleen de welgestelde Hagenaren staan in de spotlight, ook de werkende klasse verdient een plekje in het museum. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning.

Video Haags Historisch Museum

Het gebouw waarin het museum gehuisvest is, de Sint Sebastiaansdoelen, gaat terug tot de 17de eeuw toen het een schietbaan was. Dat het sindsdien een aardige metamorfose ondergaan heeft, ontdekt u tijdens uw uitje op ieder van de verdiepingen van het museum.

Wist u bijvoorbeeld dat kinderen op de Ontdekzolder het leven rond 1900 kunnen ontdekken? Van klassieke schoolbanken tot een auto die zowaar aan geslingerd moet worden, staan voor ze klaar om uit te proberen. Een uitje voor het hele gezin dus!


Adres Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
Den Haag
2513 ABPlan uw route


Officiële website van Haags Historisch Museum

Evenementen agenda Haags Historisch Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.

  • Deel uw ervaring met Haags Historisch Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *