Groninger Museum

Groninger Museum

Het gebouw waar het Groninger Museum in Groningen is gehuisvest heeft een aantrekkelijk ontwerp en modern uiterlijk (het bestaat in de huidige vorm sinds 1994). Hier kunt u urenlang genieten van diverse tentoonstellingen, van fotografie tot schilderijen over hedendaagse kunst, mode en design. Wat handig is om te doen is van tevoren alvast te bekijken waar uw interesse naar uitgaat.

De opzet van het museum is bijzonder met de vele verdiepingen zowel boven als onder water waardoor u eigenlijk automatisch een soort speurtocht aan het maken bent. Het museum heeft een roulerende tentoonstelling, dus ook als u vaker in de buurt bent, kunt u goed even langswippen om te zien welke werken uit de collectie te bekijken zijn.

Wat u wellicht niet verwacht, is dat dit een museum voor volwassenen ook een aanrader voor kinderen is doordat het Groninger Museum een uitgebreid kinderprogramma heeft. Zo kunt u zelf de expositie bewonderen en kunnen de kinderen bijvoorbeeld de puzzeltocht door het museum doen.

Video Groninger MuseumAdres Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen
9711 ME


Officiƫle website van Groninger Museum

Evenementen agenda Groninger Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Groninger Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *