Groninger Museum

Groninger Museum

Wandel binnen bij het Groninger Museum en verken de rijke kunstcollectie die het museum in de loop van de jaren verzameld heeft tijdens een uitstapje.

U ontdekt hier alles van design tot hedendaagse kunst, mode tot fotografie. En zelfs aan historische stukken uit de geschiedenis van Groningen is geen tekort.

Wist u dat zelfs het museumgebouw zelf een kunstwerk is dat gezien wordt als één van de hoogtepunten van het postmodernisme?

De opzet van het museum is bijzonder met de vele verdiepingen zowel boven als onder water waardoor u eigenlijk automatisch een soort speurtocht aan het maken bent. Het museum heeft een roulerende tentoonstelling, dus ook als u vaker in de buurt bent, kunt u goed even langswippen om te zien welke werken uit de collectie te bekijken zijn.

De tijdelijke tentoonstellingen liggen in het verlengde van de vast collectie en zoomen in op bijvoorbeeld unieke keramiek verzamelingen, werk van een hedendaagse kustenaar of met een specifiek thema.

Ook kinderen zijn in het Groninger Museum van harte welkom. Sterker nog, ze hebben zelfs een eigen ontdekkingsruimte waarin ze deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten. Van puzzelen tot spelletjes, ze zullen zich geen seconde vervelen.

Video Groninger MuseumAdres Groninger Museum
Museumeiland 1
Groningen
9711 ME


Officiële website van Groninger Museum

Evenementen agenda Groninger Museum

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Groninger Museum hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *