Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Aan grote namen is er in het Gemeentemuseum in Den Haag in ieder geval geen tekort. Wat dacht u van bijvoorbeeld grote meesters als Picasso en Monet?

Beroemder nog is het museum vanwege het feit dat het de grootste collectie werken van Mondriaan tentoonstelt. Deze kunstenaar, geboren in Amersfoort in 1872, is wereldberoemd geworden dankzij zijn abstracte werken met horizontale en verticale zwarte strepen met daartussen o.a. rode, blauwe en gele vlakken.

Behalve de vast collectie, presenteert het Gemeentemuseum regelmatig tijdelijke exposities van o.a. hedendaagse kunstenaars zoals Erwin Olaf.

Video Gemeentemuseum Den Haag

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gebouw van het museum zelf. Ontworpen door de architect H.P. Berlage, biedt het een prachtig art deco toneel voor kunsten van alle tijden. Alvast de collectie van het museum vanuit uw luie stoel bewonderen? Dat kan namelijk in de online versie!

In de agenda van het museum treft u verder o.a. een diversiteit aan interessante rondleidingen aan die specifieke thema’s in het museum uitlichten. Ook zijn er creatieve workshops en speurtochten te vinden om een dagje genieten van zoveel kunst enkel nog leuker te maken!Adres Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
Den Haag
2517 HV


Officiƫle website van Gemeentemuseum Den Haag

Evenementen agenda Gemeentemuseum Den Haag

  • Weet u een evenement op deze locatie? Laat het ons weten via een mailtje aan de redactie.
  • Deel uw ervaring met Gemeentemuseum Den Haag hieronder

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *