Delfshaven

Delfshaven Rotterdam

Leuk om te doen in Rotterdam is een een kijkje in de geschiedenis tijden seen uitje naar de historische Delfshaven. Niet alleen lijkt het op sommige plekken in de haven alsof de tijd heeft stilgestaan, het is ook nog eens goed bewaard gebleven. Voor het oudste stuk van Delfshaven begeeft u zich naar de Voor- en de Achterhaven. Gegraven in 1417.

De naam zegt het al, maar wist u dat Delfshaven tot 1795 de haven van Delft was?

Het gebied heeft verder een uitgebreide geschiedenis als vertrekpunt voor de reizigers naar de Verenigde Staten in de zeventiende eeuw. Er zijn dan ook diverse interessante oude warenhuizen en gebouwen te vinden.

Zo is er o.a. de Pelgrimvaderskerk op de plek waar al sinds de 15de eeuw een kapel te vinden was. Deze is in de loop van de eeuwen uitgebouwd tot de huidige kerk. Daarnaast vindt u er de oudste brouwerij van Rotterdam, De Pelgrim. Een leuke bezienswaardigheid voor de liefhebber!

Aan het einde van de Voorhaven vindt u de werkende molen De Distilleerketel. Herbouwd in 1986 (na in de Tweede Wereldoorlog in brand te zijn gestoken), doet de molen vandaag dienst als graanmolen. Onderstaande foto’s geven een indruk van wat u allemaal tegen komt in de haven tijdens een uitje.

Foto’s Delfshaven


Adres Delfshaven
Delfshaven
RotterdamPlan uw route


Officiële website van Delfshaven

Evenementen agenda Delfshaven


Deel uw ervaring met Delfshaven hieronder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *