Centrum Sneek

Centrum Sneek

Welkom in Sneek. Uiteraard bekend als thuisbasis voor de Sneekweek, maar er is nog zoveel meer! Wandelend (of varend) door het centrum zijn bijvoorbeeld de Waterpoort, het stadhuis en de Grote kerk al bezienswaardigheden die een kijkje waard zijn. En dan zijn er nog de musea in de stad.

Zoals aan het Kleinzand het Fries Scheepvaart Museum. Een museum vol verhalen. Verhalen die verteld worden door ruim 22.000 voorwerpen en bijna 43.000 foto’s. Van rijke kooplieden die goud geld verdienen met handel overzee tot oorlogen en zeeslagen die de geschiedenis veranderen.

Video Sneek uit de lucht

En over voorwerpen gesproken, in het stationsgebouw van Sneek wandelt u bij het Nationaal Modelspoor Museum de wereld in het klein binnen. Met treinmodellen van over de hele wereld, landschappen tot in detail bewerkt en houten speelgoed voor de kinderen.

Ook de Kinderboerderij Sneek is één van de leuke met kinderen in Sneek. Op zonnige dagen een aanrader met o.a. een leuke speeltuin en natuurlijk tientallen dieren waarover van alles te leren valt.

Tot slot staat de evenementenkalender van Sneek altijd vol leuk activiteiten om bezoekers welkom te heten. Veel plezier alvast in deze sfeervolle waterstad!


Adres Centrum Sneek
Martiniplein
Sneek
8601Plan uw route


Officiële website van Centrum Sneek

Evenementen agenda Centrum Sneek